Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - първи впечатления

Featured Replies

Хванал ли е някой вече цаката администратора да е над системата!!!Много ще ми се облекчи живота!!!Де що прочетох,единствените предложения за разрешаване на проблема е чрез UAC-a,а и това не винаги става!!!Айде колеги да даде някой инфо как да се оправи това,че ме нерви определено!!!

Май си се хванал за едни мои думи в темата. Наистина акаунтът Administrator не е с най-големи възможности, System е над него (това не можеш да го промениш).

There is an account in Microsoft Windows that is more powerful than the Administrator account in Windows Operating Systems. That account is called System account it is similar to the root OR super user in *NIX .

... Even the Administrator account is unable to do some of the things a system account can do. System is the highest account in Windows (like root).

Да работиш постоянно с права на Administrator не е най-умното решение, поне от гледна точка на сигурността. В този случай, ако попаднеш на вирус, със сигурност може да заразиш цялата система. Какво остава, ако работиш с още по- високите привилегии на System. Но, ако си решил „да си трошиш главата“, тук има информация по въпроса. На няколко места има предупреждения за опасността на тези действия.

Note: Accessing system account may cause serious problems.

...Be careful not to harm your PC and delete or modify system files if you don’t know what you are doing.

Единствената разумна причина да се прави това са някои особени обстоятелства (например, ако хакер е проникнал в системата). Моят съвет е „Не пипай нещо, което работи“.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 127,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Aquaris, няма офис 13, майкрософт пропуснаха номера от фатализъм stashek, Unlocker не може ли да се инсталира на 7 ?

• Значи то и аз имам звук отзад, особено след като съм ял бобени култури.

Публикувани изображения

Sony firmware extension parser - това инсталира ли го ? То е най-важно за управлението на S1, контраста, зуума и приспиването. Картата ми е Intel X4500HD.

След два преинстала, благодарение на красен и този туториал почти всичко заработи. Инсталирах чрез девайс менаджер драйверите от предварително копираната папка от виста C:\WINDOWS\Drivers\INF\. След това добавих Original - Sony® Notebook Utilities, Original - Sony® Firmware Extension Parser, Original - Sony® Video Shared Library, VAIO® Media plus 082Q Patch, VAIO® Media plus Extension 082Q Patch. Utitlities установих че се инсталира след всичко останало и добавя VAIO Event Service, който всъщност управлява Fn и S1 бутоните. Сега всичко работи без волума, но гледам че и при човека от notebookreview е така:

The following functions work after this:

FN5/FN6 - Brightness

S1/S2 - Control window pops up after holding button for 5 seconds to define button function

F7 - Screen output control

F10 - Zoom - but really does nothing other than shrink desktop

F12 - Sleep

Volume control FN2/FN3/FN4 is NOT working as others have posted. Mute doesn't work from S1/S2 panel as well.

Мисля че постигнах изключително задоволителен резултат. Волума странно сработва при AIMP при който в 99% от случаите използвам. Като цяло може да се каже че всичко вече работи.

Поздрави и много 10х на красен!

/Edit

При спрян UAC 100% от хардуера и функционалните бутони работят!

Редактирано от Progres (преглед на промените)

След два преинстала, благодарение на красен и този туториал почти всичко заработи. Инсталирах чрез девайс менаджер драйверите от предварително копираната папка от виста C:\WINDOWS\Drivers\INF\. След това добавих Original - Sony® Notebook Utilities, Original - Sony® Firmware Extension Parser, Original - Sony® Video Shared Library, VAIO® Media plus 082Q Patch, VAIO® Media plus Extension 082Q Patch. Utitlities установих че се инсталира след всичко останало и добавя VAIO Event Service, който всъщност управлява Fn и S1 бутоните. Сега всичко работи без волума, но гледам че и при човека от notebookreview е така:

The following functions work after this:

FN5/FN6 - Brightness

S1/S2 - Control window pops up after holding button for 5 seconds to define button function

F7 - Screen output control

F10 - Zoom - but really does nothing other than shrink desktop

F12 - Sleep

Volume control FN2/FN3/FN4 is NOT working as others have posted. Mute doesn't work from S1/S2 panel as well.

Мисля че постигнах изключително задоволителен резултат. Волума странно сработва при AIMP при който в 99% от случаите използвам. Като цяло може да се каже че всичко вече работи.

Поздрави и много 10х на красен!

/Edit

При спрян UAC 100% от хардуера и функционалните бутони работят!

Радвам се, че съм ти помогнал да подкараш на Vaio-то на 100% под Windows 7. Наистина забележително добре работеща и обещаваща OS. :P:)

P.S. Тоя UAC май създава доста проблеми... :) Лично мнение е, че е доста безсмислен...

Редактирано от krasen (преглед на промените)

Относно митовете за гълтаната RAM от Seven ето при мен как е (без пуснати излишни програми):

capturege4.th.png

При тези процеси:

capture1og7.th.png

Интересното бе, че след първия рестарт (т.е. второ стартиране след като си инсталира драйверите... да, учуди ме-абсолютно всичко си разпозна, само принтера се наложи да инсталирам)... погледнах и се оказа, че лапа 1.1GB RAM от всичките 3GB, с които разполага машината ми.

Относно митовете за гълтаната RAM от Seven ето при мен как е (без пуснати излишни програми):

capturege4.th.png

При тези процеси:

capture1og7.th.png

Интересното бе, че след първия рестарт (т.е. второ стартиране след като си инсталира драйверите... да, учуди ме-абсолютно всичко си разпозна, само принтера се наложи да инсталирам)... погледнах и се оказа, че лапа 1.1GB RAM от всичките 3GB, с които разполага машината ми.

Не знам какво се случва при теб но при мен с пуснат Kaspersky ползва 550-600 MB Ram, със стартирани FF, IE, Acrobat, Photoshop, Skype, MSN Live, Word и Excel ми лапна 900 MB. За доказателство могат да се видят скрийншотите, които постнах в тази тема преди няколко дни.

appsrunningramuj1.png ramusednoappstt3.png

Няма никакви митове :cupid:

Да уточня машината ми е с инсталирани 2GB RAM.

Редактирано от krasen (преглед на промените)

прави сте - няма митове

просто ОС ви се разполага в свободната оперативна памет...........->

Радвам се, че съм ти помогнал да подкараш на Vaio-то на 100% под Windows 7. Наистина забележително добре работеща и обещаваща OS. ;):cupid:

P.S. Тоя UAC май създава доста проблеми... :clap: Лично мнение е, че е доста безсмислен...

по-скоро е объркващ, но и полезен за новаците

за хората който имат поне една идея какво правят наистина е безсмислен - за чии к** тоя ще ми спира разархивирането

Някой все пак успя ли да подкара сайдбара при спрян UAC? Изключвам варианта с копиране на вистовия!

btw При мен заема 350 мб от налични 2 гъби памет при стартиране на системата.

Редактирано от Progres (преглед на промените)

Резолюцията на монитора поправи!!!Виж на колко херца си!Сложи на 60 и пробвай!

Оправих резолюцията и честотата и действително черните полета изчезнаха, но изчезна и таскбара, който, за да виждам изкарах отгоре, но това едва ли е решение.

Edit: също така не мога да подкарам и интернета - Уина е инсталиран на Virtual PC 2007.

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

със или без сп1?

както и да е: нета се прави в NAT.....

със или без сп1?

както и да е: нета се прави в NAT.....

Извинявам се за пропуска - със СП 1, давам аз NAT на виртуалката , но явно трябва и други настройки, опитах и директно да ползвам лан картата / в едно ръководство в друг форум прочетох, че автоматично се настройвало всичко относно интернета при Виртуал ПиСи/, но уви - интернет в Уин 7 на виртуалката няма. Ай Пи - то на реалния компютър ми е динамично, ако това има значение. Ако някой иска и може да ми обясни по-подробно, ако не - здраве да е, сам ще търся решение.

няма значение какво ти е ип-то на хоста

слагаш нат (при изключена виртуална ос) и проверяваш дали виртуал пц си е инсталирало мрежовите драйвъри (в конфигурацията на мрежовия ти контролер) и дали има отметка

така: aed6546025663ae9c04e04e70fe94f66_120x90.jpg (това е хост ОС!)

офф: айде и аз да се пофала като цигане с бял задник - махнах пиратската активация и сложиш оригиналдъ ключе - цели 3 си взех (не че не са същите като по-назад в темата, ама айде)

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

няма значение какво ти е ип-то на хоста

слагаш нат (при изключена виртуална ос) и проверяваш дали виртуал пц си е инсталирало мрежовите драйвъри (в конфигурацията на мрежовия ти контролер) и дали има отметка

така: aed6546025663ae9c04e04e70fe94f66_120x90.jpg (това е хост ОС!)

офф: айде и аз да се пофала като цигане с бял задник - махнах пиратската активация и сложиш оригиналдъ ключе - цели 3 си взех (не че не са същите като по-назад в темата, ама айде)

Картинката не се отваря, може ли да я хоствате отново.

При мен не иска да се инсталира sad.gif Стигам до момента, в който трябва да избера дял, и вече всичко ми е неактивно, нито дял мога да избера, нито действие. Пробвах няколко пъти и все така, стои и мисли нещо си, единия път го оставих около 2 часа и никакво развитие....Накрая се отказах, но не завинаги ;) Помогнете ми

ето имам отметка, но пак не става, май се отказвам от Уин 7.

3E3D_496C818E.jpg

p.s. може ли линк към драйвери за този Уиндоус, защото имам следния проблем - имам оригинален диск с драйверите, който си дойде с компютъра, но когато реша да го стартирам през Уин 7 ми изкарва съобщение, че този диск е само за компютър като ... моя , а явно виртуалката не го разпознава, и не иска да го стартира.

горе от менютата на виртуалната инсталирай virtual machine additions - те играят ролята на драйвъри

O.K. така ще направя !

Някой да има проблеми със свалянето на торенти? С предишната версия нямах никакви проблеми но с 7000 от два дена не мога да сваля нищо. Пробвах с няколко торен клиента (Bittorrent, utorrent...) положението е едно и също! Започва да тегли и след минутка ми дава ерор. Пробвах и със спряна стена пак същото. Пробвах от различни тракери (Арена , Замунда) пак същата грешка! И другия дразнещ проблем е с ъпдейтите. Като почне да се ъпдейтва и компа замръзва. Товари процесора на 100% и не мърда.

Някой да има проблеми със свалянето на торенти? С предишната версия нямах никакви проблеми но с 7000 от два дена не мога да сваля нищо. Пробвах с няколко торен клиента (Bittorrent, utorrent...) положението е едно и също! Започва да тегли и след минутка ми дава ерор. Пробвах и със спряна стена пак същото. Пробвах от различни тракери (Арена , Замунда) пак същата грешка! И другия дразнещ проблем е с ъпдейтите. Като почне да се ъпдейтва и компа замръзва. Товари процесора на 100% и не мърда.

Аз ползвам µTorrent и нямам такива проблеми. С ъпдейтите също нямам такива проблеми. В началото нещо се бяха бъгясали и не се показваха за селектиране, но това се оправи след поредния рестарт.

е па кажи каква е грешката де - ясновидци е предаване по бТВ

Джентълмени-с малки проблеми(заспиването,чат пат забиване)системата си е О.К-и май ако продължава в този дух ще се купи-.....един ден!!Въпроса ми е след първоначалните update-и на някой да му се е случило да получи нови такива!Засега при мен нищо!!!

точно 28 парчета са всички (до днес вкл.) ъпдейти пуснати от МС (това са ъпдейти за Уин и други продукти от МС)

имам и 1 ъпдейт за ланката на МАрвел, но той е личен

цифрата може да варира

Аз получих току що един.

Update for Windows 7 Client Beta (KB961367)

като го инсталираш виж какъв статус ще му зададе..при мен пише провален, обаче пък го намира за инсталиран като пробвах ръчно

и не го отчита като наличен за инстал през WU, въпреки че е със статус failed

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Точно така.Ето и пълният текст на това което излезе:

Update for Windows 7 Client Beta (KB961367)

Installation date: ‎14.‎1.‎2009 ‎г. 12:20

Installation status: Successful

Update type: Important

Install this update to resolve live and recorded TV issues in Windows Media Center, recorded TV playback issues in Windows Media Player, and MP3 file corruption issues in Windows. After you install this item, you may have to restart your computer. This update is provided to you and licensed under the Windows 7 Pre-Release License Terms.

More information:

http://support.microsoft.com/kb/961367

Help and Support:

http://support.microsoft.com

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.