Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - първи впечатления

Featured Replies

с толкоз добавки ....пастичка не искаш ли

кво ще рече тромава - бавен/тромав уин е много разтегливо и относително понятие

проблем със скоростта в браузъра при сиид/даун или лагав уин?

на мен досега единствено ми даде проблем с кеширането (ама като го забраних и всичко си дойде по местата)

Bis щом при мен RA3 стана значи всичко ще тръгне

задаваш съвместимост, подкарваш като админ (и най вече не употребяваш изрази като не стана хихих) и споделяш реакцията

а честно казано аз незнам къде се намира eula на инсталирана система ?

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 127,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Aquaris, няма офис 13, майкрософт пропуснаха номера от фатализъм stashek, Unlocker не може ли да се инсталира на 7 ?

• Значи то и аз имам звук отзад, особено след като съм ял бобени култури.

Публикувани изображения

Aquaris-ако не те мързи колега,пробвай-ей така заради спорта!!!!Пусни Оперетката през флаш и гледай!!!А и какво "толкова добавки??"-сам казваш колега(в случая с Рам-а,като стане въпрос)-те тия добавки не са за украшение,а за ползване!Междu другото(би ли бил така любезен да ми дадеш накакви сносни настройки за Utorrent-a(може и през ЛС-да не спамим тук!-в темата там има някакви,ама не схванах какъв фаил са дори и как да ги отворя!)Благодаря ти предварително!С Евроком кабелен интернет съм-10MB!

off: слагаш ги в %appdata% в папката на uTorrent

опера като сложа и след 3 минути вече не съществува - тоя браузър ме дразни и не знам защо

Това което ми прави впечатление,е че определено Седмицата става по тромава при сваляне на торент!Аз съм с Utorrent-и въпреки всичко осезаемо системата става по бавна!!Четох по темата за Utorrent,но така и не зацепих дали проблема не е в самата програма!А от към настройки съм гол и бос!Така че (понеже и други го споменават)определено това е проблем-макар и не съществен при тази Бета!

Aпропо-подкарах за проба Операта през флашката-това чудо направо лети!!!!Не можах да повярвам на скоростта на Операта при това на Бета ОС!!!Невероятно-Лисата като сравнение откъм бързина е просто....зле!

При мен не се наблюдава да става по тромава. Ако беше така най-малкото щях да го изключвам, а аз не го спирам.

с толкоз добавки ....пастичка не искаш ли

кво ще рече тромава - бавен/тромав уин е много разтегливо и относително понятие

проблем със скоростта в браузъра при сиид/даун или лагав уин?

на мен досега единствено ми даде проблем с кеширането (ама като го забраних и всичко си дойде по местата)

Bis щом при мен RA3 стана значи всичко ще тръгне

задаваш съвместимост, подкарваш като админ (и най вече не употребяваш изрази като не стана хихих) и споделяш реакцията

а честно казано аз незнам къде се намира eula на инсталирана система ?

Подкарах играта, но друг релийз. Аз иначе ги правя в режим за съвместимост и с админ права, знам, че така е по-сигурно да тръгне. В крайна сметка подкарах играта.

Подкарал съм дръжки. Мислех, че съм я подкарал, щом инсталацията тръгна, но на края се оказа, че дава грешка и се появява съобщението за изпращане на репорт към Microsoft.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

Някой да е инсталирал програма за отдалечен достъп до компютъра.Понеже използвам LogMeIn и реших да я сложа и на този Windows,но ми изписа че не се поддържа от тази операционна система.Някой да е пробвал с такава програма.

Някой да е инсталирал програма за отдалечен достъп до компютъра.Понеже използвам LogMeIn и реших да я сложа и на този Windows,но ми изписа че не се поддържа от тази операционна система.Някой да е пробвал с такава програма.

Аз ползвам TeamViewer и нямам проблеми.

Проблем с инсталацията на Win7.

Не ми вижда HDD.

Искам да го кача на лаптоп с райд контролер, там е и проблема.

Пробвах да вградя драйвера на райда в самия windows но nLite не ми го разпознава (търси упорито i386).

Някакви идеи?

еми ти кво искаш да търси....?

vLite e аналога на nLite за Виста, който работи чудесно като Se7enLite

[/quote

Сега ще пробвам и ще пиша.

Мерси!

Аз ползвам TeamViewer и нямам проблеми.

Ще я пробвам,но бях си свикнал с LogMeIn.Въпреки че върви под Vista на Windows 7 не ще.

Ще я пробвам,но бях си свикнал с LogMeIn.Въпреки че върви под Vista на Windows 7 не ще.

Аз мисля, че TeamViewer е по-добра. Поне според мен. TeamViewer също може да се ползва и от браузър.

Аз лично не бих си правил труда да го чета. Веднъж бях опитал и ми писна. ;)

Някой инсталирал ли е играта GTA 4 под 7? При мен не стана. Ако има начин, кажете как да го направя.

Влизаш в диск А на играта --->Папка GTA4, намираш файла setup.exe и му пускаш compatibility mode WinXp Sp2.

След като се инсталира на LaunchGTAIV.EXE ---> Win compatibility NT4 SP5

На RGSCLauncher.exe --->Vista

Инсталираш Games for windows отделно и при първото пускане на играта пускаш и самата програма gfw, иначе няма да тръгне.След това няма проблем.

Трябва да инсталираш и directx от диска на играта и там другите глупости в папка Redistributable. biggrin.gif

Даемон туулс не се инсталира и затва трябва да разархивираш имейджовете :wors:

Редактирано от electric (преглед на промените)

Лелее, алфа кодеци... Да няма странични ефекти от сорта на ави файлс корупшън. biggrin.gif

Доста е рисковано. На 32 битов 7 к-лайт върви супер.

все пак като гледам кой е разработчика на пакета мога с две ръце да ви ги препоръчам

Btw на някой да му се е счупил WMP при гледане на обикновено ави? 4 сезона на The Simpsons на харда и го има оня гаден проблем от БС: звук без картина

май ще се пробва новото творение на shark007, като ми писне да гледам с уинамп

Влизаш в диск А на играта --->Папка GTA4, намираш файла setup.exe и му пускаш compatibility mode WinXp Sp2.

След като се инсталира на LaunchGTAIV.EXE ---> Win compatibility NT4 SP5

На RGSCLauncher.exe --->Vista

Инсталираш Games for windows отделно и при първото пускане на играта пускаш и самата програма gfw, иначе няма да тръгне.След това няма проблем.

Трябва да инсталираш и directx от диска на играта и там другите глупости в папка Redistributable. biggrin.gif

Даемон туулс не се инсталира и затва трябва да разархивираш имейджовете :cheers:

Това добре, така започвам и аз като задам compatibility mode WinXp Sp2 на setup.exe и след като започне инсталацията накрая ми дава грешка и след това като пусна играта ми дава, че липсва файл xlive.dll. А при инсталацията се появява съобщение за експлорера, че спира да работи и, че го рестартира, като дава възможност за изпращане на репорт до microsoft.

За отговор и допълнителна информация виж поста ми тук.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

На мен Firefox не ми запомня имената и паролите, и трябва всеки път като посещавам Kaldata да влизам от Вход. sad.gif

Така е на всички сайтове.

Здравейте, имам един въпрос относно този Windows. Музиката ми е включена през оптичен изход, но на Windows Vista не ми работи и незнам от къде идва проблема. Въпроса е дали при този всичко си бачка ок.

Мерси предварително.

от 20 програми ,които ми вървяха перфектно на хп,само скайпа ми тръгна,някакви идеи да имате какво трябва да се направи.другите програми са -kmplayer,winamp,aimp,mozilla i т.н.

от 20 програми ,които ми вървяха перфектно на хп,само скайпа ми тръгна,някакви идеи да имате какво трябва да се направи.другите програми са -kmplayer,winamp,aimp,mozilla i т.н.

За тези програми които си написал не би трябвало да има проблем със съвместимоста.Понеже при мен вървят,освен winamp понеже не го използвам и не съм го слагал.Изтегли си новите версии на програмите и пробвай.

Колеги-на няколко пъти се оплаквам,че не мога да накарам компа да заспи!Постнах проблема и при чичо Бил-там ми отговориха ,че се случва,ама ..да съм проверил дали някой драйвър не забранява командата.3-и път го поствам това като проблем-дайте акъл кой драйвър би трябвало да се занимава с заспиването и какво да направя,щото накрая мода ще ми прехвърли питането в коша!Повтарям-при команда sleep компа или се рестартира или се включва сам след 10-ина минути!!!

Редактирано от stashek (преглед на промените)

На мен пък друго интересно нещо - докато си играх да видя как ми снима телефона на тъмно (видеоклиповете) и целта на клипа бе - стартиране на win7+features ... ами след малко игра с Медия Плейъра взе че блокира. От тогава насам не мога ни една песен да си пусна, след това и звука спря... и самата ОС почна да се влачи. Резултата бе един - delete. С кеф ще си ползвам Win7 но след втора бета поне, засега - не.

Ето го и клипчето: http://www.youtube.com/watch?v=SoX_zXHHsW4

Интересно ми е, на някой друг забивал ли му е МР след подобни заигравки с минимизиране/максимизиране и сплит скрийн екстрите (много удобни при работа с няколко word docs на широкоекранен монитор)?

Намерих още нещо, водещо до син екран всеки път, за което вече са пуснати репорти на MS:

Поразгледах няколко страници по-назад,но не видях няко да се оплаква от зачестилия проблем с Windows Installer, а именно невъзможността за инсталиране на програми,та все пак ако някой има такъв проблем ето го решението:

start Registry Editor (regedit search in start).

1. Delete the string values (Except for (Default)) in HKey_Local_Machine\Software\Microsoft\SQMClient\Windows\DisabledSessions

2. Start gpedit.msc

3. Expand Computer Configuration, expand Administrative Templates, expand System, expand Internet Communication Management, and then click Internet Communication settings.

4. In the details pane, double-click Turn off Windows Customer Experience Improvement Program, and then click Enabled.

Може ли да попитам кой (безплатен) антивирус ползвате за Winodws 7?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.