Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - първи впечатления

Featured Replies

Значи, направиха пач за виста на любимия ми сървър и вече мога да играя линейдж и през седмицата. Сложих си хоум премиум като по лека и съответно удобна за игри. Впоследствие ще направя шотове, но на първо време ще съобщя че експи на голо само с един антивирус и тема точи 250 рам, а 7 пак без нищо към 450. На експи играя безпроблемно в 5 прозореца, 7 още не съм пробвал, но едва ли ще бъдат толкова.

Е, Windows 7 със сигурност е по-гежък от XP - едното е 2001, другото се очаква да е 2009-2010.

Важното е разликата в натоварването на системата да не е много голяма... При Виста например беше много голяма...

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 128k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Aquaris, няма офис 13, майкрософт пропуснаха номера от фатализъм stashek, Unlocker не може ли да се инсталира на 7 ?

• Значи то и аз имам звук отзад, особено след като съм ял бобени култури.

Публикувани изображения

Eми....ясно беше.Номера е от китайските другари!!!Те със сигурност разполагат с 25-ката!Ама как,абе колеги няма ли някой с китайски в компанията!Това дето аз се опитах да изтегля си остана на 37 % и дотам!

btw само при мен ли мига таскбара? Из гугъл не намерих ни бъгрепорти ни спам по форуми по въпроса. Това е една от основните причини да не го ползвам. Почвам да си мисля че е от някое приложение което съм инсталирал... :angry:

Установих едно много полезно нещо в Windows 7. Всички файлове, които се четат, копират или местят, се кешират в свободната оперативна памет и се пазят там, за да се ускори последваща работа с файловете. Например, копираме един филм от флашката на харда, да кажем, за 2 мин. Ако повторим процедурата, копирането става вече за 5 сек. :lol6:

Firewall, който поддържа Windows 7 32 bit / 64 bit

Outpost Firewall Pro

30 дневен пробен срок. Тествайте го.

че те всички си работят със 7-цата

поне аз не попаднах на някоя която да не запали по абсолютно никакъв начин

е тук таме някой енджин се цупеше, но да го отдадем на бета статуса на ОС

Значи, направиха пач за виста на любимия ми сървър и вече мога да играя линейдж и през седмицата. Сложих си хоум премиум като по лека и съответно удобна за игри. Впоследствие ще направя шотове, но на първо време ще съобщя че експи на голо само с един антивирус и тема точи 250 рам, а 7 пак без нищо към 450. На експи играя безпроблемно в 5 прозореца, 7 още не съм пробвал, но едва ли ще бъдат толкова.

Колега ти как очакваш новия Windows да е по-красив, по-бърз, по-добре работещ и производителен, с две думи - по-Убав, а да има същите ситемни изисквания като XP. Айде стига вече с тая рам. 1 GB е 20 лв в магазина. Няма съвременен компютър с по-малко от 2GB памет. А като се има предвид, че е оптимизиран Memory management-a на Windows 7 450MB нищо не са. Аз лично карам с 2ГБ Уиндоус 7 Ултимът и досега не съм забелязвал недостиг на рам. И работи далеч по-бързо от което и да ХР.

Колега ти как очакваш новия Windows да е по-красив, по-бърз, по-добре работещ и производителен, с две думи - по-Убав, а да има същите ситемни изисквания като XP. Айде стига вече с тая рам. 1 GB е 20 лв в магазина. Няма съвременен компютър с по-малко от 2GB памет. А като се има предвид, че е оптимизиран Memory management-a на Windows 7 450MB нищо не са. Аз лично карам с 2ГБ Уиндоус 7 Ултимът и досега не съм забелязвал недостиг на рам. И работи далеч по-бързо от което и да ХР.

Много добре казано. Подкрепям те.

Ето една картинка да обясня за какво иде реч.

Компа ми е амд двуядрен 5000, 2 гб рам, н видеа 9500гт, 500гб твърд диск.

Успях значи да подкарам 5 прозореца на винд 7 ! Едва на последния започна да цикли, и то не много при телепорт и други такива, но иначе си играех спокойно на максимална резолюция, с максимална графика без никакви проблеми, макар че рамта както се вижда беше почти до дупка. В същото време мозилата стоеше включена с 3 прозореца. Освен играта и фаярфокса бяха пуснати есет смарт секюрити, опен офис куикстартер, и кюипа който ползвам вместо айсикю (ненавиждам шаренията в айсикюто). Разликата с експи на първо четене е търпима, като се има предвид че на 7 съм с резолюция 1280-1204, а в експито съм с 1024 на 768. С една дума съм приятно изненадан от седмицата.

Сложих си първо авг 8 фрии, щот го препоръчват там в майкрософт. За съжаление откриваше пача на линейджа като троянец и не ми даваше да си стартирам играта. При деинсталацията ми изкара син екран. Знам че е бета и е нормално да има бъгове, но аз да си кажа.

Ако можете да ми помогнете да разреша следния проблем. С резолюция 1280 на 1204 панелите в играта са много малки и не мога да се съсредоточа в геймплея. При ескпи съм си намалил резолюцията специално затова. При седмицата, едно че се получава грозно, друга че при намалена резолюция доло и горе на монитора се получават широки черни линии. Зора ми е да увелича резолюцията на играта, без да пипам винда.

Много съм доволен че няма сайдбар който при вистата го махах веднага след инсталация. Другия ми проблем е аерото. Толкова съм свикнал с експи че това аеро буквално ми вади очите, психологически ми е дискомфортно. Във вистата имаше една тема "графит" черна и непрозрачна, но в 7 нещо не я намирам.

П.П. на снимката се вижда рам 1,82, малко по късно падна до 1,68.

Редактирано от AleksiiVrana (преглед на промените)

Какъв е този митичен рам. При мен заема 200 мб без да съм пипал каквото и да е.

83121627ht7.th.jpg

355 мб са от видеото. Така че - 542-355=187 и тва с касперски, който заема 30 мб...

Отделно че както каза красен една плочка гигабайт е 20 лв.

200 ако имаш 512МВ или 1GB RAM е по-възможно.

На мен с 3GB ми заемаше (заемаше, понеже го махнах и си сложих обратно Виста) ~ 900MB без пуснати приложения, докато виста ми заема м/у 600 и 700МВ от RAM-та. Но това не е критерии за производителност според мен - важно е всичко да върви бързо и без засечка при игри и приложения, Виста ми го дава това и нямам причина да се оплача за каквото и да било. Като му дойде времето да излезе RTM на Win7 тогава ще се маха виста и ще се слага 7, това е. :blink:

By MS Windows Seven build 7000:

capturege4.png

capture1og7.png

С 2 GB съм! Просто останах потресен че се обсъжда как 7 заемал много рам. :blink:

Но наисина това не е критерий за производителност. Виста заема повечко, но смятам че кешва страшно много неща, което пък намаля до минимум времето за изпълнение на повечето системни процеси.

Редактирано от Progres (преглед на промените)

200 ако имаш 512МВ или 1GB RAM е по-възможно.

На мен с 3GB ми заемаше (заемаше, понеже го махнах и си сложих обратно Виста) ~ 900MB без пуснати приложения, докато виста ми заема м/у 600 и 700МВ от RAM-та. Но това не е критерии за производителност според мен - важно е всичко да върви бързо и без засечка при игри и приложения, Виста ми го дава това и нямам причина да се оплача за каквото и да било. Като му дойде времето да излезе RTM на Win7 тогава ще се маха виста и ще се слага 7, това е. :)

Всичко явно е до система... При мен Vista Business заема 900 MB заредена само с един Kaspersky. И то при положение, че съм оптимизирал и изключил доста services както и System restore който лапа 300MB памет в реално време. При Windows 7 Ultimate без почти никакви оптимизации по системата заема 600MB пак заредена само с Kaspersky. И определено като превключа на Vista се усеща разликата с Windows 7, доста по-мудна е Vista. Тествам на последно поколение мобилна платформа Centrino 2 Performance и все пак мисля, че е субективно донякъде.

appsrunningramuj1.png

Обърнете внимание на стартираните приложения и заеманата памет!

Редактирано от krasen (преглед на промените)

Старшият вицепрезидент на Microsoft Бил Вегте официално обяви серията продукти Windows 7, съобщи IDG.BG.

В серията ще има два основни продукта - Windows 7 Home Premium и Windows 7 Professional и именно в тяхното налагане ще се фокусира корпорацията.

Това е разумна стъпка, тъй като опитът с Windows Vista явно показва, че голямото количество предложения само обърква потребителя и не води до нищо добро.

От друга страна, объркването не винаги може да се избегне, тъй като ще има и други версии на Windows 7.

Пълният списък ще изглежда по следния начин:

- Windows 7 Starter Edition (за развиващите се пазари и потребителите на нетбуци):

- Windows 7 Home Basic (само за развиващите се пазари):

- Windows 7 Home Premium (една от основните версии, еквивалент на Media Center);

- Windows 7 Professional (бизнес-вариант за обикновените потребители);

- Windows 7 Enterprise (за корпоративния сектор);

- Windows 7 Ultimate (за обикновените потребители, които искат бизнес-функционалност).

В крайна сметка излиза, че политиката на Microsoft по отношение на новата OS не се различава особено от предишната.

По този повод Вегте заяви, че в света има повече от милиард потребители на Windows и компанията не може да представи само две версии на операционната система - интересите на толкова голяма аудитория могат силно да се различават.

Трябва да отбележим, че независимо от слуховете, че ще има адаптирана версия на Windows 7 за нетбуци, такава няма да има.

Тук проблемът не е че новата OS има завишени изисквания към хардуера - тя работи добре и на маломощните лаптопи. Всичко опира до пари.

За нетбуци корпорацията предлага да се използват версиите Windows 7 Starter Edition или Home Premium.

Версията Starter Edition ще е най-евтина, но ще е с орязана функционалност.

Oсновното в нея е, че потребителят няма да може да стартира едновременно повече от три приложения.

А пък версията Home Premium значително ще увеличи цената на нетбуците, основното предимство на които е че са много евтини.

Източник http://news.ibox.bg/news/id_583285921

И аз мисля, че усещането за по-бърза или по-бавна работа е субективно, защото в някои тестове Windows XP показва много по-добри резултати от Vista и 7 (въпреки оптимизациите на последните). Резултатът в други тестове може да е много различен, зависи какво (и как) се тества. Ето още един резултат от тестове на XP, Vista,7 - цък. Резултатите тук са за Gaming Performance.

За мен лично Windows 7 работи определено по-бързо от Vista - визирам всекиденвни задачи изпълнявани на компютъра в офиса и вкъщи. A спрямо XP... не знам дори дали сравненията са уместни при положение че Windows 7 е далеч по-функционална, интуитивна и подредена операционна система. Не говоря за performance само при игри, а като цяло смятам че се работи по-бързо с нея... Вече цял месец я ползвам като primary OS.

Не знам дали е обсъждано, но тези които искат действащ сайдбар със спрян UserAccountControl могат да направят следните бързи стъпки:

1. Open the Registry Editor, or regedit.exe. You can search for regedit in the Start Menu.

2. Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Sidebar\Settings

3. Right-click and create a new DWORD (32-Bit) Value called AllowElevatedProcess.

4. Right-click AllowElevatedProcess and click Modify. Set the value to 1. Close the registry editor.

:rolleyes:

Обсъждано е колега.По назад дори пуснах линк към готов fix,беz да се бърка по регистритите!Още на 2 места изтече 25-ката.При пиратите има и описание на грешката при инстала.Някой да е теглил?

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Снощи се загледах в 25-цата при пиратите, но не я свалих, незнам защо, можеби ще си изчакам официално да си излезе :P

Обсъждано е колега.По назад дори пуснах линк към готов fix,беz да се бърка по регистритите!Още на 2 места изтече 25-ката.При пиратите има и описание на грешката при инстала.Някой да е теглил?

Хм... "оригинален теч"? Можеш ли да дадеш линкове към него. Най-лесно се вижда дали е менте в пропъртис на сетуп-а. Там има версия и дата на "производство". Ако пише 7000 значи е фейк...

Тя нали е фейк?

Така пишат по коментарите, но колко е фейк, не искам да споря, защото толкова съм и разбирач..

Поредния fake колеги,хич не се хващайте на въдицата!!!! :)

Нека някой от тук да я инсталира и покаже. Аз не успях да инсталирам тази от замунда, понеже дава грешка. По време на инсталацията пише, че е build 7000, но това не означава, че наистина е този build, тъй като това може да е само неговия инсталатор, както беше с 6801 и 6956. Тогава, като инсталирах 6956, по време на инсталацията пишеше, че е 6801, но се оказа, че е 6956. Така, че за момента не мога да кажа, че е фейк.

Джентълмени!!!Говорим за един и същ fake!Идва от един и същт торент сайт-jota.. нещо си,забравих му името!Прехвърлен е при пиратите и при мининовата.Самото му описание в тоя jota... еди какво си е същото като това в замунда.Героя от замунда просто го е превел и качил там.Това е,иначе е делкан още края на януари въпросния win 7025!Taka че не си губете времето!Евтинджос номера на някой да си качи коефицента! :question:

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.