Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - първи впечатления

Featured Replies

пропъртис на компютър->отиваш в секцията за индекса-отляво adjust visual effects->optimize for best performance->маркираш всичко

пропъртис на таскбара-> най-долу слагаш отметка на use aero-peek to preview desktop

пак от пропъртис на компютъра->system protection->Configure (първо естествено гледаш дали не е спрян) и нагласяш примерно на 5% (при мен тва е около 1,5Гб) и прави някъде около 4-5 рестор точки

естествено виж случайно нещо посървизите д не е спряно

Оправи се като сложих едната отметка още по-рано.Благодаря все пак.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 127,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Aquaris, няма офис 13, майкрософт пропуснаха номера от фатализъм stashek, Unlocker не може ли да се инсталира на 7 ?

• Значи то и аз имам звук отзад, особено след като съм ял бобени култури.

Публикувани изображения

Колеги, поех риска и реших да се пробвам.

Преинсталирах наново 7022 инсталацията отне по часовник 21 минути. Като го инсталирах наслагах всички програми които ползвам и почнах да режа. Спрях хибернейт, систем ресторе, уиндоус дифендър, уак, гаджетите, аерото, един куп сървиси (за които знаех че няма да ги ползвам), настройки. Пробвах да пусна реди бууст, ама не ми го дава като опция. Резултата за съжаление не е много обнадеждаващ преди ядеше 750 рам сега около 500. Незнам дали сте видели снимката, но веднъж го хванах с 429 рам, сега го следих и падна до 478. Визуалните ефекти не съм ги пипал, защото ако ще е за грозотия по добре да си сложа виндовс 98. Сега ще поровя из тема да видя как да спра сенд феедбак и ще продължа да наблюдавам рамта.

Koлега,нещо определено не е както трябва при теб!То както си почнал да режеш....по добре както се вика на XP да се върнеш.Ready Boost-a не сработи и при мен,но има ebooster същата манджа!!Ако ти трябва "инструмента" прати ми през лични скайпа си.Аз дори качих до Ultimate и след тунинга(не съм махал Aero-то,гаджети и кой знае какви сървиси),от 65%-отиде на 40%,което е нормално ми се чини!И то без да съм активирал ebooster!!!Ти що не пуснеш една memory diagnostic?

За валидацията на Home Premium.Свързах се с продавача на дъвки и сега инсталират версията ,за да видят къде е проблема на пача!Отговор довечера! cool.gif

Пуснах мемори диагностик, каза че всичко е наред. Изрязах виртуалната памет както ти даде акъл, засега флашката ми е заета, но ще пробвам след няколко часа и с нея.

Ето малко картинки от мен. Обяснете ми защо зелената линия на експи е по средата, а на 7 е догоре.

Колеги, дори след това зверско рязане 7 е много зле. 5 прозореца л2 беше здраво слайдшоу. Чак когато направих всички прозорци на минимум детайли можеш горе долу да се играе. С експи в 5 прозореца на максимум играта върви гладко. Ето малко картинки да илюстрирам ситуацията.

http://img119.imageshack.us/my.php?image=5fukdgz9.jpg

http://img8.imageshack.us/my.php?image=97022761vr0.jpg

http://img8.imageshack.us/my.php?image=rezanhp3.jpg

Редактирано от AleksiiVrana (преглед на промените)

е добре де!никаква разлика ли няма в Рам-а???

Хубаво де всички сте с 2-3-4GB рам какво толкова ви тревожи дали яден 450-500 или 700-800. Стана ясно че явно системата е с гъвкав memory management и колкото повече рам има инсталирана, толкова повече си заделя. Нормално е да яде повече от 10 годишното XP. Windows-a си работи перфектно и е в пъти по-бърз от Vista и XP. Сега, че определена игра не вървяла както трябва... все пак няма още официални завършени графични драйвери... така че това не може да е мерило.

Аз искам да попитам с 1.5гб рам как ли ще се държи не смея да пробвам и първо реших да се допитам до вас. ;)

Редактирано от d_100 (преглед на промените)

Прав си Красене!При мен е важно щото съм с 1Г-га,но в случая определено няма повод за "тревоги"!

Слагай смело.1.5-е предостатъчно РАМ

P.S.-Абе разбрахте ли,някакъв герой праснал Бит Дефендер-а! laugh.gif

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Сега, че определена игра не вървяла както трябва... все пак няма още официални завършени графични драйвери... така че това не може да е мерило.

"Определена игра"? Приятел, при мен не вървят:

1) Никакви игри.

2) Google Earth - не иска нито в OpenGL , нито в DirectX режим.

3) Компютъра ми не издава нито звук.

4) Последица от 3) - не работи и WMP.

5) И най-тъпото - не вървят даже и скрийнсейвърите! Графичната ми карта не ги поддържала, моля ти се.

Вярно, че компа ми вече е на 1 година, ама все пак на XP и Vista няма такива проблеми.

Благодаря stashek в събота ще го сложа и ще докладвам как се държи голяма тръпка ми е ;)

Ами ефект има. Забележи експи е 267 рам, а 7 го докарах до 345 рам. И това ако не е резултатно... Очевидно проблема не е в винда, а в играта. И това е ултимейт, ако беше хоум премиум щеше да падне още, сега като си освободя флашката ще пробва и реди бууст. Направо ви казвам след това рязане компа фърчи.

1) Никакви игри.

5) И най-тъпото - не вървят даже и скрийнсейвърите! Графичната ми карта не ги поддържала, моля ти се.

Вярно, че компа ми вече е на 1 година, ама все пак на XP и Vista няма такива проблеми.

Ти сам си отговори, че повечето ти проблеми произлизат от липса на адекватни драйвери и може би настройки... При мен всичко работи и то на лаптоп... Дори Fingerprint sensor, Function keys и т.н. Ползвам широк набор от софтуерни приложения под Windows 7 и не съм имал проблем досега с нищо освен с MagicDisk, който забиваше explorer-a при маунтване на image-и. Поиграй си със звука, опитай да ъпдейтнеш ръчно Sound драйвера от Device manager-a като му посочиш папката с драйверите във Vista инсталацията (ако имаш такава). Като цяло на няколкото компютъра, на които съм инсталирал седмицата, не съм имал твоите проблеми...

Не може да се очаква от OS със статут Beta да е 100 compatible с всичкия хардуер и то при липса на драйвери писани специално за тази OS.

Редактирано от krasen (преглед на промените)

На вашето внимание-натъкнах се на нещо интересно!Предупреждение да се похожда много внимателно с програми за почистване на регистри,включително и CCleaner!Структурата на регистрите е по различна и може да се стигне до омазване на ОС.Някой друг да е срещал такова предупреждение????

Ами ефект има. Забележи експи е 267 рам, а 7 го докарах до 345 рам. И това ако не е резултатно... Очевидно проблема не е в винда, а в играта. И това е ултимейт, ако беше хоум премиум щеше да падне още, сега като си освободя флашката ще пробва и реди бууст. Направо ви казвам след това рязане компа фърчи.

Eми къде ще ходи!!! cool.gif Маневски,включи си аерото барем,не се мъчи! ;)

ЦИТАТ(suggs @ 12.02.2009г. в 16:38ч.)

1) Никакви игри.

Направо не вярвам на очите си - моя комп е на няколко години, процесор 2,66 гхц Целерон Д, РАМ 5х512 ДДР 400, видео АтиРадеон 9550, дъно Асус p5vdx и всичко ми върви, не съм търсел драйвер за нищо, някои си ги потърси в нета и си ги сложи сам Windows 7.

Каква е тази твоя толкова екзотична конфигурация че да не ти тръгва практически нищо???

Ти сам си отговори, че повечето ти проблеми произлизат от липса на адекватни драйвери и може би настройки... Поиграй си със звука, опитай да ъпдейтнеш ръчно Sound драйвера от Device manager-a като му посочиш папката с драйверите във Vista инсталацията (ако имаш такава).

Ако мислиш, че не съм опитвал ... Но сме на едно мнение, че все още няма адекватни драйвери за наличния хардуер.

Тъпо е, защото по отношение натоварването на RAM-a и процесора нямам проблеми, нещата при мен са сравними с XP.

@gaffer: Нищо екзотично, стандартен евтин домашен компютър. Аудиото и видеото са вградени, имам диск с драйвери, които стават за XP и Vista. А и 7-ицата сам си ги намери в нета, просто не работят. Махнах ги, инсталирах моите за Vista - същата работа.

Редактирано от suggs (преглед на промените)

Направо не вярвам на очите си - моя комп е на няколко години, процесор 2,66 гхц Целерон Д, РАМ 5х512 ДДР 400, видео АтиРадеон 9550, дъно Асус p5vdx и всичко ми върви, не съм търсел драйвер за нищо, някои си ги потърси в нета и си ги сложи сам Windows 7.

Каква е тази твоя толкова екзотична конфигурация че да не ти тръгва практически нищо???

Извинявай да те питам... вкъщи имам стара подобна конфигурация. Как се държи при теб Windows 7. Ползваш ли Aero и тормози ли се Celeron-a?

сташ, неска го изпитах с мениджъра

изтри около 450+ ключа

е най-опасното беше че нещеше да отвори Library от таскбара с еклпорер, а иначе computer от старт меню и winkey+e си отварят експлорер слънце

но нищо чак толкова плашещо

преди да се трият ключовете е добре да се погледне какво се трие

krasen зависи за какво се използва - все пак това (независимо че е старичък) е проц на 2.х с гъбка РАМ и нелошо видео

но ултимейт може и да му тежи (понякога) без оптимизиация

все пак подобна конфигурация би осигурила прилична и дори задоволителна работа (стига да сте реалисти), но е на ръба на минималното

клюки за ново билд преди кандидата? тея двата вече ми омръзнаха - с 22 съм от 2 дни - и всичко работи на оптимални режими. Пак почна да става безинтересно

btw 22 не разпознава уеб камерата ми без външни драйвъри, а 00 си я намери без проблем - щурава му работа

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

krasen зависи за какво се използва - все пак това (независимо че е старичък) е проц на 2.х с гъбка РАМ и нелошо видео

но ултимейт може и да му тежи (понякога) без оптимизиация

все пак подобна конфигурация би осигурила прилична и дори задоволителна работа (стига да сте реалисти), но е на ръба на минималното

клюки за ново билд преди кандидата? тея двата вече ми омръзнаха - с 22 съм от 2 дни - и всичко работи на оптимални режими. Пак почна да става безинтересно

btw 22 не разпознава уеб камерата ми без външни драйвъри, а 00 си я намери без проблем - щурава му работа

За камерата явно е така защото един приятел по същия начин беше инсталирал 7000 и му беше разпознал камерата а 7022 не...

Питам за старата конфигурация защото си мисля че един Windows 7 без Aero би бил чудесна алтернатива на XP за машини от ерата на Pentium 4/Celeron D.

=Win Home Basic/Premium (аерото все пак не тежи толкова)

За камерата явно е така защото един приятел по същия начин беше инсталирал 7000 и му беше разпознал камерата а 7022 не...

Питам за старата конфигурация защото си мисля че един Windows 7 без Aero би бил чудесна алтернатива на XP за машини от ерата на Pentium 4/Celeron D.

Като вариант за по-съвременна ОС - да, вероятно ще стане. При мен 7000 вървеше доста прилично на P4 3,0GHz/1GB RAM. Но като минимални хардуерни изисквания не може да се сравнява с XP, който е за друго поколение компютри.

А и нека не се заблуждаваме. В основата си 7-цата е подобрена, оптимизирана и изчистена от боклуци Vista (с нови дрешки). За сега това за мен е достатъчно. Стига да не я оплескат накрая.

Редактирано от trosho (преглед на промените)

K-lite вече поддържа изцяло Windows 7. Поне 32-ката...от 64 преди време не останах доволен под виста защото половината му неща не работеха. Дано всичко е 6 сега. :rolleyes:

офф: те и под 32 са дървета, заедно с онова недоразумение дето го налагат: бс

В билд7022 32bit във виртуална машина Sun virtuabox ключа от регистрацията в майкрософт не сработва.Едва ли има смисъл наново да се регистрирам(друг и-мейл).Това животно защо не приема бета ключовете?

Като вариант за по-съвременна ОС - да, вероятно ще стане. При мен 7000 вървеше доста прилично на P4 3,0GHz/1GB RAM. Но като минимални хардуерни изисквания не може да се сравнява с XP, който е за друго поколение компютри.

А и нека не се заблуждаваме. В основата си 7-цата е подобрена, оптимизирана и изчистена от боклуци Vista (с нови дрешки). За сега това за мен е достатъчно. Стига да не я оплескат накрая.

За минималните изисквания съм съгласен с теб. Ясно е, че не можеш да подкараш Windows 7 на PII/PIII, докато XP може. Щом работи нормално на P4 3GHz значи все пак може да се работи с него, след известни оптимизации, на машини от преди 3-4-5г, което е добре за потребителите с по-старичък хардуер.

Прав си за това, че на Windows 7 може да се гледа като на една рафинирана Vista и няма нищо лошо в това. Този път MS са се постарали да вземат предвид всички недостатъци на предишните си OS. Засега резултата е повече от задоволителен.

Извинявай да те питам... вкъщи имам стара подобна конфигурация. Как се държи при теб Windows 7. Ползваш ли Aero и тормози ли се Celeron-a?

Включени са всички ефекти, аерото се изключва само при стартиране на ashampoo и програми за обработка на видео, но само си тръгва след това.

Процесора няма никакъв проблем, а и не се забелязва осезаемо забавяне спрямо ХП, особенно ако на Хп са включени всички визуални ефекти.

Мислех на 7 да поспра някои, но не съм, не се налага засега.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.