Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - първи впечатления

Featured Replies

чисти и регистрите - така прави като инсталираш върху инсталирана версия

при чист инстал пита къде

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 127,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Aquaris, няма офис 13, майкрософт пропуснаха номера от фатализъм stashek, Unlocker не може ли да се инсталира на 7 ?

• Значи то и аз имам звук отзад, особено след като съм ял бобени култури.

Публикувани изображения

чисти и регистрите - така прави като инсталираш върху инсталирана версия

при чист инстал пита къде

С коя програма да ги чиста,с CCcleaner изчистих всичко и не стана отново същото дава.

може да спреш и уац, но не е изключено и нещо да се е счупило

След хиляда мъки успях да триина skype и да го инстална на ново където трябва.

Грандиозен провал, при инсталацията ми каза че няма файл. След като го угасих ръчно компа не се стартира, сидеше си на черен екран с началната там таблица. Поуплаших се и нахаках диска с 7022 ултимейт и с трепет го инсталнах, разгеле компа оживя. С две думи стига ми толкова игра, чакам билд 7032.

А бе Languige Bar ми се изпари.В опциите на старт мен8то и на езиците всичко си е както трябва Docket in the start menu,а я ням.Как се връща?

Здравейте! Направих ъпгрейд от 7000 към 7022 днес, операцията приключи успешно. Активира си се със същият ключ, който използвах и преди. Засега открих, че само функцията Ready Boost не ми работи, на 7000 работеше, просто липсва бутона за Ready Boost в Properties на флашката. Иначе като я свържа ме пита дали искам да я използвам, но липсва бутона и дефакто няма как да се настрои. Някой друг с такъв проблем?

Четох и другате с проблема с изчезналата Language Bar„но без отговор.Как мога да я върна.Настройките са наред и мога да си променям езиците с клавиатурата?

Някой може ли да каже защо не бачкат опцийте на realtek когато съм включел оптичниат изход.

По същият начин се получаваше при Vista-та когато я инсталирах преди няколко месеца.

За колегите с по-стар хардуер: днес инсталирах Windows 7 build 7022 на старата ми домашна машина (Asrock i865PE, Celeron D [email protected], 1GB DDR400, Radeon 9200, 160GB Seagate) . Инсталацията приключи за около 20 минути. Автоматично се инсталираха драверите за LAN, Audio. Инсталирах драйверите за Radeon 9200 за XP в compatibility mode. Това видео не поддържа Aero затова работи със Basic темата (за съжаление най-ниският клас, поддържащ Aero interface, е Radeon 9500/9550). С инсталиран NOD32 системата ползва 400-450MB рам. Изключени са единствено Windows Defender, Windows Firewall и UAC. Безпроблемно се инсталира и TV tuner-a ASUS. Като цяло системата не е натоварена повече отколкото с предишното инсталирано XP. Работи бързичко и леко. Като заключение, явно новият Windows 7 ще бъде достъпен и за потребителите с по-старичък хардуер, и за тези, които не искат да правят ъпгрейди.

Редактирано от krasen (преглед на промените)

krasen само 1 поправка: препоръчително е да инсталираш 9.1 за виста - самия модел на видео драйвърите и всичко свързано с тях е много по-различно под виста/7 и ХР

Remix1912 поне 10-ина страници по-назад в темата го търси - първо има линк на stashek и след това лек превод на линка (от моя милост)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...t&p=1268899 - и те така тия два поста

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Ати Радеон 9200 не е включен изобщо за драйвери за виста, но опитай да му пуснеш сам да си търси драйвери от нета, че при мен на 9550 не е с 9.1 а с версия 8.56.1.4 Prerelease WDDM 1.0

опитах чрез гугъл да го намера за сваляне отнякъде и ... нищо, и на сайта на АТИ същото.

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Четох и другате с проблема с изчезналата Language Bar„но без отговор.Как мога да я върна.Настройките са наред и мога да си променям езиците с клавиатурата?

post-160454-1234683997_thumb.jpg При ХР-то е така...Опитай,може пък да стане... biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

krasen само 1 поправка: препоръчително е да инсталираш 9.1 за виста - самия модел на видео драйвърите и всичко свързано с тях е много по-различно под виста/7 и ХР

поне 10-ина страници по-назад в темата го търси - първо има линк на stashek и след това лек превод на линка (от моя милост)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...t&p=1268899 - и те така тия два поста

Четох за Radeon 9200, за него няма драйвери за Vista на сайта на ATI. Прочетох също така, че с Radeon 9200/9250 абсурд да се подкара Aero Пробвах с registry hack, но ми заби машината и изобщо не успях да се log-на.

Проблема с изчезналия бар на езиците го имахме двамата с Aquaris-дал съм линк по назад как се прави номера с виста-трябва да баца и под 7-цата!

Колеги-какво ще ссе прави с програмите за почистване на регистрите???Към днешна дата няма програма за 7-цата!Чичо Бил ме информира,че заради различната им структура не трябва да се използват известните ни програми???Някакви идеи????

Редактирано от stashek (преглед на промените)

между "не трябва, според Били" и "не трябва, но може според "Нас"" има дооооооооста голяма разлика

триеш винаги с 1 (или 934805947609576359) на ум

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Хубаво де колега!Значи какво?Нещо безобидно като Wise Registry Cleaner?????

Проблема с изчезналия бар на езиците го имахме двамата с Aquaris-дал съм линк по назад как се прави номера с виста-трябва да баца и под 7-цата!

Колеги-какво ще ссе прави с програмите за почистване на регистрите???Към днешна дата няма програма за 7-цата!Чичо Бил ме информира,че заради различната им структура не трябва да се използват известните ни програми???Някакви идеи????

При мен не стана този номер.В ляво нямам това мен8.Като дам Refresh и ми дава някъква грешка че не съществува.И в крайна сметка пак оставам без Language Bar.Някъкви по-точни насоки?

Програми като TuneUp,Vista manager работят перфектно под 7,включително и чистачките им на регистри.Tune Up работи с някои ограничения.....

Друг е въпроса за ползата от почистването....

Aми...след като номера не става,май остава единствено преинстал!Аз така се оправих! :rolleyes:

Здравейте! Направих ъпгрейд от 7000 към 7022 днес, операцията приключи успешно. Активира си се със същият ключ, който използвах и преди. Засега открих, че само функцията Ready Boost не ми работи, на 7000 работеше, просто липсва бутона за Ready Boost в Properties на флашката. Иначе като я свържа ме пита дали искам да я използвам, но липсва бутона и дефакто няма как да се настрои. Някой друг с такъв проблем?

Никой ли не се е сблъсквал с моят проблем? sad.gif

Aми...след като номера не става,май остава единствено преинстал!Аз така се оправих! :rolleyes:

Не проблема е незначителен.Езиковата лента не ми е толкова нужна,просто можеше и с нея и без нея.Иначе мога да променям настройките за езиците и да сменям езиците.Е мерси въпреки всичко.

ремикс - task scheduler

забрави ги тия ядм. туулс - по подразбиране не се показват

ремикс - task scheduler

забрави ги тия ядм. туулс - по подразбиране не се показват

То се същото като дам Sholl Hiden Tasks и ми дава това''

Преди няколко дни забелязах, че като цъкна Cut (Изрежи) при изглед на експлорера Details, List иконата на файла/папката изчезва. Ето и картинка:

cut3so3.th.png

При вас така ли е?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.