Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - първи впечатления

Featured Replies

Инсталирах Windows 7 Ultimate на следната машина:

Duron 1.1Ghz

512 MB DDR 333

40GB HDD

GeForce-5200,128MB

Допълнително инсталиран софтуер:

AVG

Firefox

FoxitReader

Време на инсталация-30 мин.

Използвах CD Key от сайта на Microsoft след регистрация.

Без да се стартират приложения гълта около 300-320 MB от паметта.След изключване на всякакви ефекти и шарении заработва доста по-добре.На тази кошница с още 512 MB памет и ще си работи без никакви проблеми.За нет,музика и филми говоря естествено.Ъпдейтите се дърпат.

П.П. Бетата на ESET омазва мрежата и на XP.Случи ми се преди една седмица с един IBM notebook-затри му WiFi-то.

Редактирано от openmind (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 127,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Aquaris, няма офис 13, майкрософт пропуснаха номера от фатализъм stashek, Unlocker не може ли да се инсталира на 7 ?

• Значи то и аз имам звук отзад, особено след като съм ял бобени култури.

Публикувани изображения

и какво смяташ да подкараш на виртуала със Standart VGA Adpater? с 16-ина (или по-малко) видео памет?

всички игри вървят

игри и тежък софтуеър се пробват само на реална машина - виртуалната такава не може да предостави необходимия хардуеър за целта

virtualbox поддържа openGL ускорение

Тъй-Филипс,аз ползвам Ultra Iso и си е екстра!Абе момчета,сега братчеда от Полша ме хвърли от тъча!Нямало да е 7048,а 7041,макар и официално чичо Бил да го опровергава!Компанията за дъвки щяла да произведе новата партида и да я пусне другия петък.Имат я,готова е, само че за да я докопам трябва да съм ВИП член,а мен ме мързи сега да се разправям.Мисълта ми е,че явно има джентълмени,които вече си разцъкват новата 7-ца!Иначе няма как да са готови с пача.До довечера ще имам повече Инфо,макар че това става вече мания! laugh.gif Само си спомнете що народ бяхме на пусия при пускането на официалната Бета миналия месец точно тук!Но както се вика заради спорта май пак ще се "надбягваме" кой да пусне първи линк,за сваляне!Аре наздраве на компанията!!!

Искам да попитам при инсталиране на всяка следваща бета или официална версия трябва ли да форматирам и да трия старата и после на чисто да слагам новата бета примерно ?

Що бе, може да ъпгрейнеш,няма проблеми!Друг е въпроса,че чистата инсталация си е най добре за мен!Всичко зависи от това какво имаш на Ц-то!Ако можеш да го прехвърлиш и имаш повече време,най добре на чисто!!!

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Що бе, може да ъпгрейнеш,няма проблеми!Друг е въпроса,че чистата инсталация си е най добре за мен!Всичко зависи от това какво имаш на Ц-то!Ако можеш да го прехвърлиш и имаш повече време,най добре на чисто!!!

Я разясни как можеш да "ъпгрейднеш" от една бета на друга :rolleyes: Искрено се посмях с този пост...

Аз ще нахакам инсталационния диск на експи, ще форматна партишана дето е 7 и почвам ептен начисто. Това разбирам аз под "чиста инсталация" без формат просто не го признавам, жалко че под виста и 7 няма възможност както под експи да форматваш и цепиш харда.

..... жалко че под виста и 7 няма възможност както под експи да форматваш и цепиш харда.

Нещо си се объркал.Разгледай си внимателно опциите при инсталиране на Vista и 7.Можеш да форматираш,цепиш и още доста неща,които ги няма при XP....

Тъй като виждам, че доста сте обсъждали антивирусните за Windows 7, мога да ви споделя от личен опит, че avast! Home и avast! Professional се държат много добре на Build 7000 и Build 7022 (на по - стари билдове не съм пробвал).

Компютъра ми е ASUS X59SL-AP391D:

* Intel Pentium Dual-Core T3200 (2.00GHz, 667MHz FSB, 1MB L2 Cache)

* 2GB DDR2 667MHz

* ATI Mobility Radeon HD 3470 с 256MB собствена памет

* Wireless LAN 802.11b/g/Draft-N

Без никакви проблеми съм инсталирал следните програми:

1486611799.PNG

Освен това съм пробвал системата и на ACER Aspire 5730Z и ACER Aspire 5720Z. Автоматично си откри драйверите за всичко (Графична карта, звук, камери, Wi-Fi) и работи доста по-бъро от Vista, дори и от XP.

Изключително много ми харесва новият Superbar - наистина много удобен!

ПП. Исках да попитам, дали случайно не е излязъл български език за бетата на касперски за windows 7 ?

Редактирано от yankod (преглед на промените)

Аз ще нахакам инсталационния диск на експи, ще форматна партишана дето е 7 и почвам ептен начисто. Това разбирам аз под "чиста инсталация" без формат просто не го признавам, жалко че под виста и 7 няма възможност както под експи да форматваш и цепиш харда.

Имай предвид, че в крайната версия на 7-цата ще е включена и новата файлова система на Microsoft - xFAT, поради което ти препоръчвам да си форматираш именно единствено с дисковете на Windows7, никакви партишън мениджъри и XP тулове не са препоръчителни!

Yankod, Български не очаквам дори и след официалното представяне на системата. Предполагам най-рано догодина ще видим оригинален превод от Microsoft!

Имай предвид, че в крайната версия на 7-цата ще е включена и новата файлова система на Microsoft - xFAT, поради което ти препоръчвам да си форматираш именно единствено с дисковете на Windows7, никакви партишън мениджъри и XP тулове не са препоръчителни!

Yankod, Български не очаквам дори и след официалното представяне на системата. Предполагам най-рано догодина ще видим оригинален превод от Microsoft!

Аз не говоря за български език за windows 7. Имам в предвид български език за версията на касперски, която е за windows 7 cool.gif . А специално седмицата на мен си ми изглежда много по - добре на английски :magnifier:

Редактирано от yankod (преглед на промените)

Днес реших да пробвам 7022 - демоноид - отворих с ултраисо, преименувах ei.cfg - обичам да имам свобода на избор, записах си ДВД, и стартирах под вин7 7000. Избрах си надграждане с ултимейт - обичам да имам свобода на избор ;) но само за него има номера, ъпгрейда продължи близо 2 часа, и след 3 рестарта съм с новата весия, прескочих въвеждането на серийния номер при исталацията , после го въведох от свойствата на компа, прие си го и всичко точно - спрените send feedbak си ги няма, гажетите вървят - УРААА вече тръгна accuweather - със спрян уак, и той си е спрян от преди, дефендера се включил, сега го спрях...водния знак в момента го има , ще пробвам да го спра, след малко.

Перфектен ъпгрейд. Но не виждам някаква разлика в ползвана памет или процесор...

.

П

Aми на това какво му викаш Pit ???Щото аз и без да се смея му викам ъпгрейд????

При мен проблема с форматирането на даден партишън при инсталацията на уин 7 беше следния: Като маунтнах директно исо-то и съответно подкарах сетъпа "more options"-а го нямаше. Съответно тогава пробвах да инсталирам след рестарт и буут от диск. Тогава всичко беше перфектно и си свърших работата идеално ;)

sanddaemon принципно всеки 1 софт може да предложи емулация на реалния (хост) хардер, при hardware virtualization, но и VB с тоя OpenGl няма да има големи възможностти

сериозно се замислям дали да не ударя един злобен емотикон за предишния пост (този отгоре)

Pit смях не смях, ама ъпгрейда си е ъпгрейд - и както се вижда е възможен между '00 и '22

Абе не знам някой от компанията тук дали остана с 7000,ама ето какво иде на 24-и демек вторник! ТУК

ти прочете ли го?

щото тва е 1 голямо нищо честно казано

при 30-ина (заедно с уърд ;) ) шипнати ъпдейта сега се сетиха да си проверяват възможностите за шипинг

За това го постнах братче...Нещо не вдявам смисъла от цялото мероприятие! ;)

Aми на това какво му викаш Pit ???Щото аз и без да се смея му викам ъпгрейд????

Викам му манджа с кисело зеле. Ако Гафър е преценил, че е постигнал нещо с тази "бърза" 2 часова надстройка, е сгрешил много. По-скоро половината ОС се е омазала жестоко!

sanddaemon принципно всеки 1 софт може да предложи емулация на реалния (хост) хардер, при hardware virtualization, но и VB с тоя OpenGl няма да има големи възможностти

сериозно се замислям дали да не ударя един злобен емотикон за предишния пост (този отгоре)

Pit смях не смях, ама ъпгрейда си е ъпгрейд - и както се вижда е възможен между '00 и '22

Е голям ъпгрейд, няма що. От трън та на глог му се вика на този "ъпгрейд".

Чистата инсталация ще протече за 3 пъти по-кратко време и шанса да се забележат някакви разлики м/у стара и нова е по-голям!

А и така разбирам, че става въпрос за 32bit OS... понеже 64bit такава в интернет пространството не е излизала.

Викам му манджа с кисело зеле. Ако Гафър е преценил, че е постигнал нещо с тази "бърза" 2 часова надстройка, е сгрешил много. По-скоро половината ОС се е омазала жестоко!

Е голям ъпгрейд, няма що. От трън та на глог му се вика на този "ъпгрейд".

Чистата инсталация ще протече за 3 пъти по-кратко време и шанса да се забележат някакви разлики м/у стара и нова е по-голям!

А и така разбирам, че става въпрос за 32bit OS... понеже 64bit такава в интернет пространството не е излизала.

съгласен съм че по този начин инсталацията протича многооо по бавно, но за останалото не.

и като се има предвид че между едната и другата бета почти няма никакви разлики - основно променени са интернет експлорер, медия плеара и слайдбара, не виждам какви други промени трябва да има. По скоро не виждам защо Майкрософт не пуснаха един малко по голям ъпдейт с които след един рестарт да се променят само тези файлове. Но и 7022 не е официално пусната за сваляне, съотвтно и за тестване.

А в поста си аз и за това съм споменал колко продължава този ъпгрейт - реално за това време аз щях да си инсталирам ОС и останалия софтуер на чисто, но пък за това е тестов период, да се видят различните възможности. Все пак резултата найстина е малко по малко използвана рам памет, повече работещи под 7 гаджети. За ИЕ не мога да кажа какви са резликите, аз все още съм си на мнение че на ИЕ основната му функция е да се отворят сайтовете на Мозила или Опера и да се свали любимия Ви браузър :blink:

редакция: да не пиша отделно, сега чакаме 6.1.7048.winmain_win7rc1.090211-1625... на някои прави ли му впечатление това 6.1.хххх. Докато не стане 7.хххх едва ли ще може да се каже какви ще са истинските възможности на новата ОС, важното е че пътя поет от разработчиците, според мен, а и според повечето потребители, е правилен - олекотяване на ОС и намиране на истинската същност на една операционна система - благоприятна среда за използване на нужния ти софтуер, а не товарене на компютъра и постоянен недостиг на ресурси за текущите ти нужди.

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

съгласен съм че по този начин инсталацията протича многооо по бавно, но за останалото не.

и като се има предвид че между едната и другата бета почти няма никакви разлики - основно променени са интернет експлорер, медия плеара и слайдбара, не виждам какви други промени трябва да има. По скоро не виждам защо Майкрософт не пуснаха един малко по голям ъпдейт с които след един рестарт да се променят само тези файлове. Но и 7022 не е официално пусната за сваляне, съотвтно и за тестване.

А в поста си аз и за това съм споменал колко продължава този ъпгрейт - реално за това време аз щях да си инсталирам ОС и останалия софтуер на чисто, но пък за това е тестов период, да се видят различните възможности. Все пак резултата найстина е малко по малко използвана рам памет, повече работещи под 7 гаджети. За ИЕ не мога да кажа какви са резликите, аз все още съм си на мнение че на ИЕ основната му функция е да се отворят сайтовете на Мозила или Опера и да се свали любимия Ви браузър :lol6:

редакция: да не пиша отделно, сега чакаме 6.1.7048.winmain_win7rc1.090211-1625... на някои прави ли му впечатление това 6.1.хххх. Докато не стане 7.хххх едва ли ще може да се каже какви ще са истинските възможности на новата ОС, важното е че пътя поет от разработчиците, според мен, а и според повечето потребители, е правилен - олекотяване на ОС и намиране на истинската същност на една операционна система - благоприятна среда за използване на нужния ти софтуер, а не товарене на компютъра и постоянен недостиг на ресурси за текущите ти нужди.

Няма да стане 7.xxxxx.Тази ОС няма ново ядро,а е правена на основата на СП1 за виста.От RC на татъка само ще се добавят нови работи функции и козметични работи.

Няма да стане 7.xxxxx.Тази ОС няма ново ядро,а е правена на основата на СП1 за виста.От RC на татъка само ще се добавят нови работи функции и козметични работи.

Дори да е базирана на ядрото на Vista, ясно е че е направено доста, това ядро да бъде оптимизирано за работа с многоядрени процесори както и с SSD дискове. Освен това начина, по който борави ядрото на Windows 7 с рам паметта, говори за някои доста генерални промени. Честно казано няма значение какво е използвано за база щом работи добре, бързо и леко операционната система ;) Кой знае дали няма да има някои изненади във финалната версия. Все още ми е интересно дали все пак MS няма да изгреят с някаква нова файлова система...

Каква теоритично би следвало да е ползата от новата файлова система?

WinFS е базирана на структурните бази данни. Най-общо казано новата FS ще може в движение да познава и каталогизира записаните на носителя приложения (снимки, филми, мултимедия, програми и т.н) като няма да изземва ресурси на системата за систематизиране и индексиране на базите, както е в момента при Windows indexing и респ. Windows search. Ще е по-защитена от загуба на индекси и данни при срив в системата, отколкото е в момента NTFS и като цяло ще е по-гъвкава за приложение в streeming-a и останали мултимедиини приложения.

Любителите на дъвки от днес могат да разчитат на обновен продукт на компания,който явно е съобразен с новите изисквания на чичо ни Бил!!Сега тествам и ако баца ще се постне!!! cool.gif

Любителите на дъвки от днес могат да разчитат на обновен продукт на компания,който явно е съобразен с новите изисквания на чичо ни Бил!!Сега тествам и ако баца ще се постне!!! cool.gif

Не разбрах какво каза! biggrin.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.