Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ивайло Петров - "Преди да се родя"

Featured Replies

Как разказвачът герой участва в сюжетното действие на повестта Преди да се родя? - ЛИС в/у Преди да се родя.

• Отговори 231
  • Прегледи 252,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Трябва ми темата 'Нов Поглед върху родовите цености' някой ако може да ми помогне ще съм му много благодарен... :);)

Прочети тези две теми 6. Художествени измерения на времето в повестта "Преди да се родя" (ЛИС) - изтегли

7. Човекът и родовите ценности в контекста на променящото се време в повестта "Преди да се родя" (ЛИС) - изтегли

ще ти помогнат.

Как разказвачът герой участва в сюжетното действие на повестта Преди да се родя? - ЛИС в/у Преди да се родя.

На теб ще ти помогне много тази тема от коментар 7:

5. Самоиронията в повестта "Преди да се родя" (ЛИС) - изтегли

Трябва ми есе на тема "Любовта и пародията" в повестта "преди да се родя".Моля ви помогнете ми.Трябва ми за четвъртък.Благодаря предварително!!! ;)

Теми 3 и 4 може би биха ти били от полза, предполагам, че интерпретация на зглавието може да бъде - пародията е преобърнтатият родов космос, а любовта е поставена на изпитания заради традициите.

Спешно ми трябва ЛИС на тема "Празниците в живота на българските селяни" ;):help:

ако може някой да ми помогне-трябва ми ЛИС на тема "Сватбата-сюжетен център на повестта" Спешно, за класна ;)

Редактирано от krasi_f (преглед на промените)

Арти може ли да те помоля за характеристика на героите от "преди да се родя " моля те много ми е спе6но имам класно на това.. . Мерси мн :wors:

Спешно ми трябва ЛИС на тема "границата между делника и празника на българския селянин в повестта преди да се родя"!!!

Здравейте!

Имам класно и ще съм ви много благодарна, ако имате ЕСЕТА на темите :

"Ние сме истински щастливи за разлика от един гардероб или една крава например , когато ни оценяват скъпо и май , че с това измерваме щастието си" - Преди да се родя

"Времето безпощадно променя всичко , променя традициите ... или най-малкото ги осъвременява" - преди да се родя

Темите са супер гадни(поне според мен) не знам на къде трябва да се ориентирам , за това се обръщам към вас , ако някой може да помогне много го моля да се отзове , защото е супер спешно Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

здравейте!искам да помоля за помощ-до тази вечер или до утре(неделя)наи-касно до 10:00 сутринта ми трябва ЛИС на тема "смисалът на живота според повестта Преди да се родя".много ще съм благодарна ако някой ми помогне!може да ми пишите и на:[email protected] :clap:

Трябва ми Съчинение на тема Изкривеният свят в "Преди да се родя" за сряда...защото в четвъртък имам класно

Здравейте!Трябва ми тема за утре.Темата е следната-Родовият свят и неговите повели в "Дервишево семе" "Преди да се родя" (диалогичен прочит) ЛИС. (2те теми трябва да са сляти 2в1).Благодаря предварително! :rolleyes:

здравейте!искам да помоля за помощ-до тази вечер или до утре(неделя)наи-касно до 10:00 сутринта ми трябва ЛИС на тема "смисалът на живота според повестта Преди да се родя".много ще съм благодарна ако някой ми помогне!може да ми пишите и на:[email protected] :P

Това може да ти бъде от полза, особено изводът пасва много добре, трябва малко за пипнеш тезата, прочитайки извода на тази тема: ЧОВЕКЪТ И РОДОВИТЕ ЦЕННОСТИ В КОНТЕКСТА НА ПРОМЕНЯЩОТО СЕ ВРЕМЕ - тема 7 от коментар 7, най-долу, там пише как да си я изтеглиш от сайта.

Трябва ми Съчинение на тема Изкривеният свят в "Преди да се родя" за сряда...защото в четвъртък имам класно

Е, стига бе, ти чете ли въобще какво има дотук в темата, има тема за кривото огледало, за преобрнатия космос - все стават за твоето заглавие Публикувано изображение
  • 3 седмици по-късно...

Така прочетох бързичко коментарите и не ми помагат особенно....Темата по която трябва да пиша е Мъдростта за света на човешкото в смеха на Ивайло Петров.Темата ми е за понеделник ако може днес или утре някои да изпрати линк или кратък анализ. :) В коментар седем с линка за темите ема нещо което ми е от полза нямам уинрар и ако може някои да изтегли и да я копне това е тя8. Смехът на писателя в повестта "Преди да се родя" (ЛИС) - изтегли Арти ако не те мързи би ли свършил тази работа ще сам ти благодарен

Здравейте търся есе не една от тези двете теми : 1.Може ли да обичаме някого и същевременно да го усмиваме ? 2.Светът на миналото : "добро старо време" или "отесняла дреха" ? (видях че тази тема я има но тя нямаше нищо общо с Ивайло Петров а не намерих друго ) Моля Ви да са върху Ивайло Петров "Преди да се родя" . Трябва ми до кам 7.01.07 Благодаря много предварително

здр и от мен.хора мн ви се моля помагайте ,защото съм затънала до шия имам класна на 10 на тема

"Напускане на омгъосания кръг на ограниченото човешко мислене в художествения свят на повестта "Преди да се родя "

плсссс мн ви се моля не съм добра по литература мн ми трябва една по-добра оценка също така много търсих из форума и не я намерих моля помогнете ми :)Публикувано изображение

Редактирано от muzia4ka (преглед на промените)

Моля ви,хора трябва ми тезисен план(квото и да зна4и тва)на тема "Доброжелателният присмех в повестта "Преди да се родя" от Иваило Петров".Предварително мн мн мн брлагодаря! :help:

трябва ми следната тема СПЕШНО за 7.01.2007 "Спомен,реалност и блян" в стихотворението на Д.Дебелянов "Скрити вопли" благодаря предварително!!!

Здравейте може ли някой да ми даде линк или насочваща информация какво трябва пиша по темата "Животът едно безкрайно човешко любопитство" ЛИС върху Преди да се родя благодаря предварително :ph34r:

• 9 месеца по-късно...

хора много ми трябва есе на тема "ще се зъбя ли на живота ще му чистя ли циганското лице или ще подвия опашка и ще стоя мирно пред него?" супер спешно ми е ако някой може да помогне ще съм му много благодарна!!! е тфа ми е имейла ([email protected]) ако можете плс пратете ми го МНОГО Е ВАЖНО наистина :laughing5::)Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Спешно ми трябва някакъв материал за малкото и голямото зло в "Преди да се родя" Публикувано изображение Много е сложно за мен а и не намерих нищо в интернет

ПЛС НЯКОЙ ДА ПОМОГНЕ! "Кой е любимия ви епизод в повестта "Преди да се родя"?Защо? /тава въпрос да откъса който е в учебника по литература за 8клас на Просвета/ Трябва ми за утре :jumping11:

Моля, ако някой може да ми помогне с есе на тема : ,, Може ли да обичаме някого и същевременно да го осмиваме? "

То ми трябва за 16.11.2007

Ще съм ви много благодарна Публикувано изображение

Аз нищо не можах да намеря в и-нета :newspaper::computer2::)

Благодаря предварително :clap:

Имаше 2-3 отправени такива въпроса към вас от други хора, но не им бяхте отговорили :computer8:

На мен също ми трябва! Моля ви!! Аз се разтърсих,но нищо не намерих Публикувано изображение:clap:

В повестта "Преди да се родя" авторът иронизира всичките си родители, като се започне от баща му и майка му. Защо? Значи ли това, че не ги обича? Който знае да пише, моля ви!!! Трябва ми за утре! Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Не помня цялото обяснение обаче помня че ги обича , двете неща могат да се съчетаят .. Тоест на 2рия въпрос - Не,не значи че не ги обича , тоест - обича ги .. 0х надявам се да разбра нещо :)

Редактирано от marisa (преглед на промените)

sorry ама нищо не схванах Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Сега ще се опитам да го кажа по-ясно,нищо не обещавам ;ддд

Значи ..

Петров осмива родителите си,но той не спира да ги обича,нито някога е спрял да ги обича.Двете неща могат да вървят заедно ..

Апък защо? Не съм съмвсем сигурна,но мисля че беше защото тези неща за неговото време са остарели,на него му се струват странни всичките тези уговорки,сделки за кози ии (забравих какви бяха другите неща) в замяна на снаха .. Начинът по който преди са женели младите хора за неговото време е остарял метод и на него му е доста странно това и мисля че заради това ги осмива. :)

Редактирано от fafa (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.