Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ивайло Петров - "Преди да се родя"

Featured Replies

Ок, а тогава какво по-точно не разбираш? Чела ли си повестта? Ако да, не трябва да имаш въпроси. Ретардация означава забавяне на развръзката в художественото произведение. Значи само трябва да кажеш къде авторът забавя развръзката в повестта :angel19:

За съжаление, и да искам, не съм я чела и не мога да ти кажа повече...

емии мерси се пак ... ммда знам какво е ретардация и четох текста амаа не моа да намеря къде са ретардациите ... сичко ми изглежда еднакво Публикувано изображение

Другите които могат да помогнат да казват ;):)

Редактирано от ani1213 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 231
  • Прегледи 252,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аве хора става ли да ми дадете линк или да напишете есе или съчинение расъждение върху произведението "Преди да се родя" на Ивайло Петров , защото въобще не мога да пиша есе или съчинение расъждение.Трябва ми за утре 30.10.2008 ако можете мно ще ме спасите Публикувано изображение благодаря предварително.

темата е "Самобитността в разказа Преди да се родя"

Редактирано от deathmarked (преглед на промените)

Моля всеки който може да ми помогне. За вторник ми трябва текст около една страница на тема "годежът-игра на липсващото или среща на високи нрави" моля ви. Няколко пъти се опитах да го напиша, ама се получиха големи тъпотии. :angry::P:help wanted:

Редактирано от mehanika (преглед на промените)

Много ви моля трябва ми съчинение на тема " Родовият свят и неговите повели " от разказа "Преди да се родя" за утре Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение .... благодаря предварително

Редактирано от mari_ty (преглед на промените)

Много ви моля трябва ми съчинение на тема " Родовият свят и неговите повели " от разказа "Преди да се родя" за утре Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение .... благодаря предварително

идея си нямаш колко полезна информация ще ти излезе, ако напишеш в търсчката "свят"

Как разказвачът герой участва в сюжетното действие на повестта Преди да се родя? - ЛИС в/у Преди да се родя.

В гугъл само това откри,таа ако може да ми помогнете...Трябва ми само теза по въпроса :sobbing:

някои има ли план на "Преди да се родя" Иваило Петров

План за какво? Публикувано изображение

План за какво? Публикувано изображение

Чудесна книга,която знам почти наизуст!!!Я дай малко инфо какво искаш първо и ще дадем рамо!!!Наистина какъв план!В първата част Ивайло Петров говори като свидетел на действието преди да се роди,респективно във втората той е вече действащ герой и повествованието си има своето действие!!!!Кажи какво ти трябва!!!

Ето още нещо:

Преобърнатият патриархален космос в повестта “Преди да се родя и след това” ЛИС

Повестта на Ивайло Петров “Преди да се родя” представя пред читателя един нов и различен поглед ...

Много благодря :):):P сега оценките ми по литература са 3,4,6 благодарение на теб ;):wors::wors:

Съжалявам че може отново да се повтарям с темите но във сряда ще правя класна и спешно ми трябват ЛИС на следните теми : 1. Рамадан и Силвина - жертви на времето си 2. Аз разказвачът в Преди да се родя 3. Осменият патриархален умиращ свят в Преди да се родя 4. Битът в обърнатият патриархален космос 5. Рамадан и Петър - жертви на своето времето Мерси предварителноо .. :P:):):wors:

По пример на Ивета правя едно обобщение какво има в темата:

в този пост са Цялостен анализ на произведението, може с малки добавки и промени да помогне при всяка темa; "Сватосването - игра и реалност" - може да се използа и за Света в повестта и за Иронията; "Родовите ценности и повели в повестта „Преди да се родя” от Ивайло Петров" (план); " …животът съвсем не е любопитство,а безсмислена игра на природата,дяволски кръг,в който се въртим…"

/Ивайло Петров/; "Родовите повели и ценности в разказа ”Дервишово семе”от Николай Хайтов и повестта ”Преди да се родя”от Ивайло Петров

Преобърнатият патриархален космос в повестта “Преди да се родя и след това- там е и Патриархалният космос в криво огледало

(есе)

Светът на миналото: "доброто старо време" или "отесняла дреха" (есе)

ПРЕОБЪРНАТИЯТ ПАТРИАРХАЛЕН КОСМОС В ПОВЕСТТА „ПРЕДИ ДА СЕ РОДЯ” НА ИВАЙЛО ПЕТРОВ

ЧОВЕКЪТ И РОДЪТ, РОДОВИТЕ ЦЕННОСТИ И ПОВЕЛИ- два плана за темата- в този пост е и Родовите повели и ценности в разказа ”Дервишово семе”от Николай Хайтов и повестта ”Преди да се родя”от Ивайло Петров

Сватосването - игра и реалност

Срещу Консерватизма в духа на българското селло- "Бунтът срещу изостаналоста на един затворен свят"

Може ли да обичаме някого и същевременно да го осмиваме

"Животът на човека-низ от иронични случайности в " Преди да се родя"

"Бит и душевност" на героите в повестта на Ивайло Петров "Преди да се родя"-там е и "Ролята на експозицията

в този постима следните теми:

Преобърнатият патриархален космос в повестта "Преди да се родя" + Животът като НИЗ от иронични случайности

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от potrebitel
кирилица!!! (преглед на промените)

Трябва ми ЛИС на тема ЖИВОТЪТ ТОВА Е ЕДНО БЕЗКРАЙНО ЛЮБОПИТСТВО. Трябва ми за класно до декември.Моля ви се помогнете ми. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Редактирано от mehanika (преглед на промените)

Моля ви помогнете ми спешно трябват ми отговори на въпросите : 1. Когато четете повестта как се отнасяте към героя разказвач и към героите, които той описва ?Споделяте ли неговата гледна точка? 2.Авторът на повестта е осмял живота в патриархалното българско село . Защо тогава в спомените си съжалява, че този живот си е отишъл ?

Редактирано от gilfordvgg (преглед на промените)

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

годежа - игра за липсващото или среща на жестоки нрави

годежа - игра за липсващото или среща на жестоки нрави

О, не съм единствена! И на мен спешно ми трябва тази тема под формата на ЛИС , а нямам и представа какво да напиша. Ако някой ми помогне ще съм му адски благодарна, благодаря предварително! Днес ни казаха темата, а утре ще правим Класно... Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображение Много ви моля помогнете ми да напиша Литературно интерпретативно съчинение!!! Ще съм ви много благодарен!!!Трябва ми :

1.Увод

Добруджа и нейните хора в тжорчестжото на Йордан Йовков("Преди да се родя") и Ивайло Петров("Дервишово семе") - разлики

2.Теза

Тезата я имам няма смисал да ми я пишете!!!

3.Дказателствена част

а)Образът на българското село изграден от Ивайло Петров в сравнение с този на Йовков и Елин Пелин-при Петров връзакта е разрушена

б)Специфика на повествуванието в герой и гледни точки

в)"Неуважителното" утношение на разказжача към геройте и събитията.Ирония

г)как чрез сватосжането и сватбата е изграден патриархалният свят?Езикови средства за постигане на комичен ефект

д)гледната точка на разказвача

е)Гледната точка на патриархалния свят към себе си.

4.Заключение

Заключението също го имам!!!

Много ви моля помогнете :speak::speak:

• 2 седмици по-късно...

Устоите на родовия свят в преди да се родя (ЛИС) И Селско родовата среда в преди да се родя (лис)

Някой може ли да ми намери аргументативни текстове на следните теми: 1. Устоите на родовия свят в "Преди да се родя" 2. Селско-родовата среда в повестта "Преди да се родя" Имам нещо като мини планове и по двете, само че те са само подсказки .. не е точно план .. Спешно ми трябват за днес .. ако не поне до вторник :) btw lamera94, къде учиш?

Редактирано от elian4ety (преглед на промените)

2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

Здравейте, прегледах повечето теми и доста от тях ми помогнаха за първата ми тема, но мисля, че не видях нищо конкретно за втората. Публикувано изображение Темата е:

" Коментирайте образа на бащата от повестта "Преди да се родя""

Не държа да е цял материял, а по - скоро някакви насоки към това, което може да се напише.

Извинявам се, ако има нещо подобно тук, но аз не видях. Благодаря предварително!

Здравейте, трябва ми само теза варху това : "Защо животът е едно безкрайно човешко любопитство?"

много ви моля имам класно в понеделник трябва ми ЛИС на тема род и традиция в Дервишово семе и Преди да се родя ПОМАГАЙТЕ благодаря предварително

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.