Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Есета на всякакви теми -

Featured Replies

Утре трябва да говоря и защитавам темата - Пороците в съвременния свят. От утрешното ми представяне ми зависи изцяло оценката. Бих бил изключително благодарен, ако някой отдели 30-40 минути и напише някакъв кратък текст, даде идеи, помогне с съвети и каквото и да е било друго за да мога утре да изнеса една интересна и добре оформена реч.

Забравих да кажа, че прочетох есето разпространено и в помагало както което е същото което търсачката на Калдата намира и е публикувано и тук. Ще помоля злобния модератор не ми заключва темата защото търся различни мнения по темата освен онова есе постнато тук.

Редактирано от Нуждаещ (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Здравейте... Спешно ми трябва есе на тема: "Културата на един народ определя отношението и поведението му към природата". МОЛЯ някой да ми помогне! Благодаря ви предвалително.!.!.

• Ето ти нещо за първата тема- може би му трябват леки корекции,но те ще са от теб. Какво е човекът? Есе За да си човек трябва да имаш вяра – вярата в това, че си човек! Човекът – праши

• Съжалявам, но никой не намери есе на тази тема досега, както виждаш отдавна стои въпросът.

Публикувани изображения

трябва ми една от тия трите теми по психология, моя помогнете:

1.Не е важно колко дълго е живял човек, а какви дела е извършил.

2.Свибидата ба човека - право на избор или задължение.

3.Човешйуте права неотменими или недостижими.

Редактирано от hohokoko (преглед на промените)

Утре трябва да говоря и защитавам темата - Пороците в съвременния свят. От утрешното ми представяне ми зависи изцяло оценката. Бих бил изключително благодарен, ако някой отдели 30-40 минути и напише някакъв кратък текст, даде идеи, помогне с съвети и каквото и да е било друго за да мога утре да изнеса една интересна и добре оформена реч.

Забравих да кажа, че прочетох есето разпространено и в помагало както което е същото което търсачката на Калдата намира и е публикувано и тук. Ще помоля злобния модератор не ми заключва темата защото търся различни мнения по темата освен онова есе постнато тук.

Имам 1 час хора помощщщщ

дълбоко съм разочарован от форумът на калдата. даже и темата не се поглежда ;(

Пороците на съвременния свят

Наистина ли днешният свят има пороци? Странно. Аз не мисля така. Такива неща, ако са съществували, то е било в далечното минало - вчерашния свят, когато човек е имал възможност да избира какъв да бъде - добър или лош, да е изтъкан от добродетели или обратното - оплетен в мрежата на порока. Думата порок се отнася за миналото, днес не се казва порок, а

н о р м а.

Да, сега е модерно да си порочен, да си лош, да правиш забранени неща. А ако не си такъв, ако все пак в теб е останала малко съвест, която да ти подсказва кое е добро и кое - зло, то ти ставаш изоставен от обществото, аутсайдер не по свое желание - сам, като отшелник сред тълпата.

И защо, все пак, пороците вече са норми? Защото никой не се учудва, когато разбере, че едикой си ученик от пети клас пуши. И никой не води сметка на децата си къде ходят, с кого са, кога се прибират. Никой не се възмущава, когато види ученик да пуши или пие в района на училището, та даже и извън него. Нормално е в магазина или към учителя да се обърнеш на \'ти\'. Забавно е да направиш някаква поразия или да нарушиш точка от училищния правилник, без да те забележат. Лесно е да откраднеш дреболия от магазина, защото даже и да те забележат, нищо няма да ти кажат - ти си млад, дете - извинен си. Казва се, че на децата всичко им е простено, но нима това значи, че всичко им е разрешено? Типично е за днешните младежи ежедневно да се противопоставят на родителите си, да спорят с тях, да ги нагрубяват и унижават. Вместо мъмрене или правене на забележка от приятелите, се чува само смях и, за съжаление, одобрение.

Това е нормата. Младежката мода. Може всички тези неща да ви изглеждат дреболии и практически без последствия, но именно от тях се раждат по-големите и страшни норми днес - кражба с взлом, измама, лъжа, убийство, изнасилване...

Не може да се каже, наистина, че по-горе изброените са норма, но нима някой се впечатлява, когато чуе по новините за убийство на невинен? Страшни или забавни и отпускащи са картините на насилие, които гледаме всяка вечер по телевизията? Това може да са нереални събития, но обстановката, героите, действията и звуците са реални. И ние, макар да знаем, че не е истина, реагираме подсъзнателно и след време привикваме на гледките, не се впечатляваме, приемаме всичко в нормата и така бавно и тихо умираме. Умира душата ни, човекът в нас. Добродетелите - състрадаие, любов към всички хора и т.н. изчезват. На тяхно място се появяват злорадство, злоба, ние биваме приучени да отвръщаме да злото със зло, ставаме отмъстителни и горделиви.

Ще звуча банално ако продължа с всеизвестните проблеми с наркоманията, алкохолизма, тютюнопушенето, унищожаването на околоната среда, корупцията, несправедливостта, неравноправието, дискриминацията, необяснимата жажда за чужда кръв у някои хора и политици (няма да споменавам имена), предимството на имащия пари пред нямащия, насилието върху децата, принуждаването им да работят, неизпълняване на служебните задължения (и това е порок, пардон - норма), незаконна търговия с оръжие и наркотици (не че има законна за второто, де), проституцията и т.н.

Изумителна е, специално за мен, сегашната разпуснатост и разголеност при младите момичета. Техният \'морал\' пада под всякакви норми. Сегашната мода е толкова извратена и предизвикателна! Дрехите, с които се обличат момичетата, по-скоро приличат на малки късчета плат, разкриващи доста интимни части от тялото. Вицът, с който се предсказваше днешната мода, излезе напълно реален - \'Помниш ли роклята, с която бях вчера на партито? В магазина съм се объркала, оказа се, че не е рокля, а колан!\' И най-страшното е, че вече не само младите шестнадесет-седемнадесет(и по-надолу) годишни момичета се обличат и държат с хората от другия пол предизвикателно, но и възрастни жени, за които би се предположило, че с годините са помъдрели и улегнали, а се държат по този дързък и непристоен начин.

Нека спомена по-важните и определящи човека \'норми\' - вътрешните. Алчност и жажда за пари тормозят младите хора, от които се очаква да са добри и все още оптимисти - те гледат другите със злоба, а открият ли у някого душевна или външна красота, в тях се ражда вместо възхищение, завист. Трудно се срещат истински приятелства - подигравките и заговорите са нещо нормално сред младите, а колкото повече растат, толкова по-малко контакти създават. Срамно и смешно е младо момиче да готви вкъщи, да помага на Майка си или изцяло да я замести, то бива заклеймено с названието \'задръстенячка\'.

Снизхождението, толерантността, услужливостта, добротата, искреността, любовта, скромността, смиреността, простодушието - това са рядко срещани добродетели.

Основните сили, движещи днешния свят са егоизмът, себелюбието, алчността и злобата. Докато не излекуваме безпределната си любов към нас, към хората, които ни ласкаят и към парите - за никъде не сме.

Автор: Деяна Йорданова Василева

Благодаря, но не съм толкова тъп да не мога да използвам гугъл и да видя 2-рия резултат пък и го има същото и в помагало, регнах се и го изтеглих. И тук в форума го има. Търся нещо различно.

трябва ми една от тия трите теми по психология, моя помогнете:

1.Не е важно колко дълго е живял човек, а какви дела е извършил.

2.Свибидата ба човека - право на избор или задължение.

3.Човешйуте права неотменими или недостижими.

Търся нещо различно.

ами умнико, защо не вземеш идеи оттам и да напишеш нещо свое?! Това е идеята в есетата, да изкажеш собственото си мнение. А и аз съм публикувала есе "за времената и изкушенията", то пороците доста често са вид изкушения. Научи се да се справяш сам, да се изразяваш!

Редактирано от Yang (преглед на промените)

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

здравейте, търся си есе на една от двете теми

1.Философията е изкуство

2.Знанието не ни прави нито по-добри, нито по-щастливи

обема няма никакво значение нито коя от двете теми ще е

Здравейте!Трябва ми есе на тема Непростимо е онова,което нямаме власт да накажем или поне няква идея,която аз да се развия.От това есе зависи

годишната ми оценка по БЕЛ.Моля ви помогнете! :P:lol6: :lol6:

Здравейте, спешно ми трябват две есета:

1.Училището и университетът трябва да накарат да се разбере, че никаква книга говореща за друга книга не може да даде повече от книгата, за която става дума.

2.От време на време сядам да правя списъци на книги, които съм прочел и на онези които постоянно си обещавам да прочета.(Моят живот съществува на базата на списъци,програми,отчети за нерешени въпроси и неосъществени проекти.)

Благодаря предварително.

Охх...хора, имам да пиша есе по философия на тема "В каква държава живеем?" (управление, изобри, парламент, политици) моля ако някой има нещо да ми помогне..от тази оценка ми зависи стипендията... ;(

Трябват ми есетана на тема "...безкнижната душа мъртва се явява у хората" и "Голи са без книги всички народи". Благодаря предварително! :rolleyes:

Помощ! sad.gif

Здравейте, спешно ми трябват две есета:

1.Училището и университетът трябва да накарат да се разбере, че никаква книга говореща за друга книга не може да даде повече от книгата, за която става дума.

2.От време на време сядам да правя списъци на книги, които съм прочел и на онези които постоянно си обещавам да прочета.(Моят живот съществува на базата на списъци,програми,отчети за нерешени въпроси и неосъществени проекти.)

Благодаря предварително.

Моля ви помогнете !!! Адски е спешно!

Моля ви помагайте,нямам си и напредстава какво да напиша :) :) :help: :help: :help: :help:

Имах проблем с написване на 2 есета - едното на английски, другото на български. Препоръчаха ми една фирма - Модулор. Обадих им се и за 1 ден ми ги написаха, не е много скъпо. Много добри. Сега се записах и на курсове там че ще се явявам на изпити. Препоръчвам ти ги. Сайта е www.modulor-ec.com

Успех!

Моля Ви ако някой е писал или знае от каде мога да си намеря есе на тема "Трудно се съчетават удоволствие и дълг " да пише.Моля ви много ми е спешно.Благодаря на всичко помогнали предварително! :speak: :speak:

Спешно ми трябва есе по психология на тема "Трудно се съчетават удоволствие и дълг". Ако някой може да помага. Благодаря предварително!

Здравейте много ми е СПЕШНО ., търся си есе на тема "защо модата говори толкова за дрехите"., благодаря на някой ако може до утре sad.gifsad.gif знам 4е е малко нагло ,но.. sad.gif

Редактирано от xay (преглед на промените)

хора моля помагаите много много много спешно ми трябва есе на тема "Бай Ганьо и чуждия свят" мол

утре трябва да я предам а от оценката която получа ми зажиси годишната оценка моля помогнете

• 4 седмици по-късно...

Търся есе на тема, свързана с ролята на въображението в живота, науката и изкуството.

Трябва ми есе с тематика за езиците, нещо от сорта на "Езиците са един ключ за много врати", ще се радвам ако някой хелпне :cheers: мерси предварително

• 5 седмици по-късно...
Трябва ми есе с тематика за езиците, нещо от сорта на "Езиците са един ключ за много врати", ще се радвам ако някой хелпне :) мерси предварително

Може би е късно, но все пак...

Есето е начинт да изразиш това, което мислиш ТИ по даден въпрос (тема). Просто си отпускаш въображението и хващаш химикалката (клавиатурата). Почти няма увод, както е при темите. Само едно-две изречения за встъпление и направо започваш да пишеш по същество. Все пак и обемът не е голям (2 до 3 страници, но не повече).

Темата, която имаш, не е никак лоша. Може да поразсъждаваш върху това, че езикът е начинът на хората да се разбират. Владеейки повече от един език, си отваряме много повече врати, не е ли така? Може да пишеш и каква асоциация си правиш с вратите и как точно езикът помага за отварянето им ;)

Накрая е хубаво да се вмъкне някое остроумно изречение

• 2 седмици по-късно...

може ли да ми помогнете с едно есе!

съчинение разсъждение на тема не всичко е пари приятелю!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.