Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Есета на всякакви теми -

Featured Replies

Интересна ти е темата.

В началото може да напишеш няколко изречения за общуването като цяло, как го разбираш ти, как общуваш ти. След това бече разделяш на разбирателство и вражда. Ти как се разбираш с околните, какви са ти наблюденията върху хората около теби и как те се разбират. Сщото следва и за кавгите ;)

началото не ме затруднява много, по трудно ми е как да разделя резбирателсвото и враждата и как да го започна.Нещо като примерно би ми свършило чудесна работа, а иначе много ти благодаря :zipper:

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Здравейте... Спешно ми трябва есе на тема: "Културата на един народ определя отношението и поведението му към природата". МОЛЯ някой да ми помогне! Благодаря ви предвалително.!.!.

• Ето ти нещо за първата тема- може би му трябват леки корекции,но те ще са от теб. Какво е човекът? Есе За да си човек трябва да имаш вяра – вярата в това, че си човек! Човекът – праши

• Съжалявам, но никой не намери есе на тази тема досега, както виждаш отдавна стои въпросът.

Публикувани изображения

може ли да ми помогнете за едно ЕСЕ във виното е истината

моля ви.

Хмм, трябва да се замислиш за коя истина става дума. Може да е в това, че, пиейки вино, ти падат задръжките и си казваш истината право в очите. Но това може да се случи след употребата на всякакъв вид алкохол (все пак може да се вмъкне някъде в разсъжденията)

От друга страна, може да се каже, че виното е по-изтънчено питие, не е като ракията, да речем. Тук има интересна тема за виното, прочети я и си развихри въображението :speak:

Здравейте на всички бихте ли могли да ми помогнете с едно есе на тема: Всичко може да се купи зависи от цената! Влагодаря Ви предварително

Доста трудна тема,поради факта че не съм съгласна със заглавието.Погледната от мен,ти не знам как разсъждаваш.

Основното нещо за което може да пишеш са точно парите.Но може ли да си купиш здраве,щастие,приятели,любов,честност,мъдрост - всички добродетели и качества?

Ето това може да ти помогне.Може да използваш някой неща.

Заглавие: Капана на парите (Автор Bilsa (Биляна )

Можете ли да ми дадете едно есе на тема " Ябълката" само това е темата. Есето да е доста дълго :P

Благодаря Ви наистина много ако помогнете :P

Честно да ти кажа в момента не ми идва нищо наум за ябълката, освен за поговорката "Ябълка отвътре гнила"- може и за това да пишеш. Но есето по принцип трябва да е от две до три страници. Не знам защо трябва да е дълго :)

Точно толкова ми трябва от две до три страници :)

Можеш ли от някаде из нета да изровиш някво примерно , че търсих ама няма ... може да не съм тръсил както трябва ;)

Е, нета, та нета. Не винаги може да немериш всичко необходимо е него. Помисли малко за тая ябълка. Дали ще пишеш за нея като плод. Ако решиш така, може да кажеш дали на теб ти харесва, каква наслада изпитваш от нея, за какво си мислиш, докато я ядеш и такива неща biggrin.gif

Може да пишеш за ябълката като плода на изкушението. Нали змията в Райската градина е изкушила Ева именно с ябълката ;) Може би точно затова да са ви дали такава тема. Почваш с плода и изкривяваш темата към изкушението и така :)

Допълвам:

Ябълката не е само вкусен и изключително полезен плод. В различните култури тя е символ на любовта, мъдростта, брака, безсмъртието, дълголетието и плодородието.

В Китай вярват, че ябълката носи мир и съгласие, а ябълковият цвят е символ на здравето и красотата. Древните гърци посвещават ябълката на Венера и я принасят в дар като сватбен символ и знак за любов. За келтите ябълката е свързана с вълшебното и тайно знание. Като библейски символ тя е забранения плод на познанието в райската градина. Скандинавските народи вярват, че ябълката дарява силата и безсмъртието на боговете. Други народи я възприемат като космически символ, а някои вярват, че тя е знак на хармонията и съгласието.

В българските традиции ябълката украсява сурвачките и е неизменна част от празничните трапези.

В света съществуват 7500 вида култивирани сорта ябълки.

Като напишеш за всичко по малко от примерите които ти дадохме ето ти едно есе.

Да нямаш нещо общо с това: ***** ОБЯВЯВАТ НАЦИОНАЛЕН МЛАДЕЖКИ КОНКУРС за рисунка, стихотворение, есе, разказ, фотография и фотоколаж

на тема: „ЯБЪЛКАТА”?

Ето ти един пример (доста странно есе,поне за мен) може би ще ти помогне още:

Автор Sineochko^^^ (Калинчо )

Apple Shit

Мекото острие на ножа ме умолява да го нахраня с побеснялата си кръв. Но аз съм жесток. Наместо това го забивам в една червена ябълка. Натъртеното петънце, което отстранявам, е единственото нещо, което разваля нейната брилянтна комерсиалност. Сега вече изгледът й е по-уравновесен от онова, което беше преди малко. В кората й зее кръгла дупка. С нея вече, от първо усещане, много хора биха се объркали, че това е една прекрасна ябълка - лъскава е, огненочервена на места, на други - оранжевееща, дори жълтеникава. Изрязаното натъртено би трябвало само да вдигне рейтинга й (да им внуши, че е била свързана с природата), но не и за набито, кръвясало и дращещо око като моето. За мен тази дупка е само утопия. Това се потвърждава, когато отхапвам от ухаещата сърцевина. Вкусна е! Но този вкус е някак парфюмен... изкуствен... Не усещам природата в него, не усещам труда на безименен земеделец, вложил цялата си любов. В тази ябълка няма любов. Тя не е дишала никога и никога не е сетила ласката, която почти всяка селска ябълка изпитва през живота си - нежната милувка на червейче.

Тази ябълка е жертва на своето време. Цветът й не е придобит от многократните съпричастни галения на слънчеви лъчи. Изглежда по-скоро като паднала от кошмар; откъснала се от несиметричната акварелна плът на плосък дегенерат, резултат от нервен изблик на своя създател.

Поливана е с отровата на механична змия. Може да доставя само заместител на наслада, впоследствие прерастващ в животинско настървение.

Дочувам хладния мекичък неравен глас на ножа - негодува, мърмори си и от недомлъвките успявам да сглобя горе-долу посланията му. Казва, че е предпочитал глада и напразните блянове по нервната ми кръв, отколкото синтетичната плът на тая бездушна ябълка. Настоява веднага да го измия - в противен случай щял да се хвърли през прозореца и да избяга някъде, където не биха го тормозили така. Измивам го от едното уважение към личността му - все пак в това тихо пространство аз и той се оказваме единствено Истински.

Ябълката е всичко друго, но не и Истинска. Натурална ябълка би подбудила у художника желание да я нарисува. В момента "механичната" се опитва да направи същото. Чувствата ми са първосигнални и се връзват на сигналите й. Но не за дълго. Тази ябълка може да бъде изрисувана максимално автентично само с кървави багри, а светът отдавна се е наситил на кръв. Познава кръвта, попива я, понеже се е пристрастил, но тя му е безинтересна. Светът мечтае за нещо по-особено. Би се възхитил, почудил, ако ситуация, тръгнала към кървава развръзка, се обърне срещу себе си. Точно както правя аз сега по отношение на ябълката и нейното рисуване.

Тя е безлична. Не заслужава дори да я ям. Отнема малки части от Истинната ми същност. Карай! - нали с другарят Нож трябва да сме квит.

Той долавя мислите по негов адрес и ме подканя да я довърша, да я оглозгам чак до килийките на яловите й семена, а после и самите тях, за да лиша света от тяхната неприложимост.

Няколко мига след като съм я изял, в устата ми няма и следа от перфектния й парфюмен вкус. Проблемът е там, че в света най-вкусни и трайни са не перфектните, а Истинските неща.

Истинските притежават много повече "грехове", но и сияние, ореол - подарък от природата за потърсената от нея помощ, за това, че сме се доверили на Вселената и нейната изначална естественост.

Вече сме пак само аз и ножът. По-близки сме отпреди, по-съпричастни един към друг. Значи така или иначе консумирането на "механичната" ябълка си е струвало.

Ножът ще остане при мен и ще ми бъде верен, макар и да я наясно, че аз никога няма да го нахраня с обезумялата си кръв. Ще остане при мен, защото знае, че поне аз ще го оставя на мира и никога повече няма да му натиквам в муцуната НЕистински неща. Поне Аз!

Това есе е доста пресилено... еми не ми трябва за конкурс , а в даскало. Благодаря за насоките :P

П.П. Каква е наградата за първо място :)

Това есе е доста пресилено... еми не ми трябва за конкурс , а в даскало. Благодаря за насоките :P

П.П. Каква е наградата за първо място :)

Така е,но може да ти помогне да направиш едно твое.

http://www.bs2.mikc.bg/node/270

Авторите на отличените творби получават грамоти и предметни награди. Ще бъде отпечатан сборник с наградените творби.

спешно за утре ми е нужно есе на тема "Щастието не е да получиш,а да дадеш".Хиляди благодарности,ако някой реши да обърне внимание на молбата ми :shy11:

спешно за утре ми е нужно есе на тема "Щастието не е да получиш,а да дадеш".Хиляди благодарности,ако някой реши да обърне внимание на молбата ми :shy11:

Темата ти е много хубава :(

Първо трябва да започнеш с няколко изречения за това какво е щастието за теб.

Ако си егоист (понякога аз съм), може да развиеш антитеза, т.е. да говориш, че щастието е именно в това да получаваш. Какво изпитваш, когато получаваш нещо. Може да става дума за матаериални неща, може да не са материални, а да става дума за насладите от живота, може да е за любов дори.

Ако не си егоист, си пишеш по темата така, както е. Какво изпитваш, когато даваш, радваш ли се, изпълва ли се душата ти отвътре. Само помисли малко и ще видиш, че ще "родиш" нещо хубаво ;)

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

спешно ми трябва есе по свят и личност на тема: и да баде 1 стр. и полувина голям формат

- Проектите в моят живот

- Екологията - моето екологично поведение

ако някой има нешто нека да на пише плс. не трябва да е от интернет sad.gif трябва ми до четвартак най-касно. Благодаря Ви предварително. :)

Редактирано от Iliqna (преглед на промените)

Здравейте!Трябва ми много спешно есе на тема - "От какво трябва да се освободим днес?" Опитах се да поразсъждавам, но темата наистина ме затрудни.Благодаря Ви предварително! ;)

Много ви моля, помогнете! Трябва ми есе на тема "Истинската вяра сама по себе си е вече разумна". Ако имате нещо по темата, моля дайте инфо! Трябва ми за понеделник. Благодаря предварително!

Някой има ли есе по някоя от тези 4 теми по етика спешно ми трябва плс

1.Съвестта е най-добрата хравоучителна книга

2.Съвестта следва човека като сянка

3.Искреността е откровеност на сърцето

4.Ако лъжа, оскърбявам с това повече себе си, отколкото този, когото лъжа

Тук е мястото да потърсите есе на темата, която Ви трябва и ако не намерите да публикувате Вашия въпрос. Ако есето Ви е върху дадено произведение, по-добре първо потърсете дали няма вече отделна тема за дадения автор или произведение, проверете там и тогава пуснете въпроса си.

sad.gif Търся спешно готови есета на тема "Можем ли да обичаме някого и същевременно да го осмиваме?" и "Светът на миналото "добро старо време" или "отесняла дреха"" , а също така "животът на човека низ от иронични случайности" E mail [email protected]

никои несхте да ми помогни

Хмм, трябва да се замислиш за коя истина става дума. Може да е в това, че, пиейки вино, ти падат задръжките и си казваш истината право в очите. Но това може да се случи след употребата на всякакъв вид алкохол (все пак може да се вмъкне някъде в разсъжденията)

От друга страна, може да се каже, че виното е по-изтънчено питие, не е като ракията, да речем. Тук има интересна тема за виното, прочети я и си развихри въображението :rolleyes:

това не е ли вид помощ?

никои несхте да ми помогни

Търся 2 есенца/философски теми:

"Платон ми е скъп,но истината ми е по-скъпа"

"Има едно единствено благо-Знанието, и едно единствено зло-Невежеството"

Благодаря предварително.

Здравейте трябва ми много СПЕШНО есе на тема ''Една Интересна Личност От Моя Род'' ! Знам че няма как да го направите но горе долу да напишете за вашите родители да видя как става PLS :wors::help wanted::wors: ето ми скайпа и там ми пишете ако ме няма тук ---> SKYPE : vesi_33

Редактирано от kimirai (преглед на промените)

Здравейте трябва ми много СПЕШНО есе на тема ''Една Интересна Личност От Моя Род'' ! Знам че няма как да го направите но горе долу да напишете за вашите родители да видя как става PLS ;):help wanted:;) ето ми скайпа и там ми пишете ако ме няма тук ---> SKYPE : vesi_33

Интересна тема,обаче не мисля че тука може да ти помогнеме.Не знам какви личности има в твоя род ....

Ти за какво искаш да пишеш?За двамата ти родители или само за един човек - както трябва?

Аз лично бих писала,за някой който има интересна професия.За това с което се занимава,с какво е интересен от другите и т.н.

здравейте на всички :)

трябва ми спешно есе до утре вечерта на тема "Грамотността и учениците"

ако някои може да ми помогне по някакъв начин или да ме насочи към нещо, ще съм много благодарна

Благодаря предварително :singer:

здравейте на всички ;)

трябва ми спешно есе до утре вечерта на тема "Грамотността и учениците"

ако някои може да ми помогне по някакъв начин или да ме насочи към нещо, ще съм много благодарна

Благодаря предварително :wors:

Доста трудна тема.

Виж това може да ти помогне поне малко: Неграмотността - позната и при ученици, и при учители , Важно ли е да си грамотен? , Грамотността е качество, което всеки може да си позволи

Между другото попаднах да някаква статия,че българските ученици са най-неграмотните в ЕС ohmy.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.