Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Есета на всякакви теми -

Featured Replies

Много ще съм благодарен ако някой постне ЕСЕ на тема време и пространство в моя свят!!! :baby:

Трябва ми есе на тема: Време и пространсво в моя свят.

Явно сте в един клас :) или в едно училище

Време според уикипедията. В някои от статиите се пише и за пространството. Поразгледайте и напишете какво мислите по въпроса :)

Аз мога да напиша есето, но няма да ви е от полза. Така няма да се научите са пишете. Предпочитам да си размърдате мозъчетата и да изажете мнението си във формата на есе. Ако не знаете как се пише есе, има тема и за това cool.gif

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Здравейте... Спешно ми трябва есе на тема: "Културата на един народ определя отношението и поведението му към природата". МОЛЯ някой да ми помогне! Благодаря ви предвалително.!.!.

• Ето ти нещо за първата тема- може би му трябват леки корекции,но те ще са от теб. Какво е човекът? Есе За да си човек трябва да имаш вяра – вярата в това, че си човек! Човекът – праши

• Съжалявам, но никой не намери есе на тази тема досега, както виждаш отдавна стои въпросът.

Публикувани изображения

Явно сте в един клас :P или в едно училище

Време според уикипедията. В някои от статиите се пише и за пространството. Поразгледайте и напишете какво мислите по въпроса ;)

Аз мога да напиша есето, но няма да ви е от полза. Така няма да се научите са пишете. Предпочитам да си размърдате мозъчетата и да изажете мнението си във формата на есе. Ако не знаете как се пише есе, има тема и за това cool.gif

що верно нефанеш да го напеш че и на мене ми трябва а нямам никаква представа какво да пиша sad.gif

що верно нефанеш да го напеш че и на мене ми трябва а нямам никаква представа какво да пиша sad.gif

:P Що не се понаучите да пишете правилно и есета същи да пишете. Може другите хора във форума да искат и да имат желание да ви дават готови есета, но аз не съм от тях. Мога да ви кажа, че, налучите ли се да пишете есета, ще го правите после с удоволствие. На мен лично много ми харесва, та все пак говорите за това, за което мислите по даден въпрос. Пак повтарям- аз нищо не давам наготово, мога само да ви дам някаква насока и ако това ви удовлетвоярва и ви помага, тогава ще съм доволна, че съм помогнала ;)

:P Що не се понаучите да пишете правилно и есета същи да пишете. Може другите хора във форума да искат и да имат желание да ви дават готови есета, но аз не съм от тях. Мога да ви кажа, че, налучите ли се да пишете есета, ще го правите после с удоволствие. На мен лично много ми харесва, та все пак говорите за това, за което мислите по даден въпрос. Пак повтарям- аз нищо не давам наготово, мога само да ви дам някаква насока и ако това ви удовлетвоярва и ви помага, тогава ще съм доволна, че съм помогнала :)

Всъщност в момента с нищо непомагаш...ако беше някво есе за нещо от литературата или нещо каде сме учили .. да се напънеш...ама по тая тема даже незнаем и в какво да се уриентираме пак ти ни викаш сами да го пишеме ;)

Всъщност в момента с нищо непомагаш...ако беше някво есе за нещо от литературата или нещо каде сме учили .. да се напънеш...ама по тая тема даже незнаем и в какво да се уриентираме пак ти ни викаш сами да го пишеме :P

Добре де, ти защо си мислиш, че на мен някой ми е помагал. Моят даскал само ми беше казал надве-натри какво представлява есето и ми хвърли в лицето списък с теми, по които да пиша (не само литературни), и аз почнах. Пък после той ми показваше къде греша и така ;)

НЕ знам се пише отделно. Това ти го казвам като зъвет, защото, щом тук го пишеш слято, и в есето си можеш да го напишеш така...

А по тази тема можеш да почнеш първо с това какъв е твоят свят. Няколко думи за него, как се чувстваш ти в него. После пиши за времето като сезон примерно (пролет, лято...-кой сезон най се вписва в света ти), после за времето като времеви пояс- дали ти стига времето в твоя свят. За пространството е малко по-сложно. За него може да говориш като място- какво място има в света ти. Или пък върху какво място (пространство) се простира твоят свят.

Ако и с това не помагам, явно ще трябва да ти помага някой друг...

Добре де, ти защо си мислиш, че на мен някой ми е помагал. Моят даскал само ми беше казал надве-натри какво представлява есето и ми хвърли в лицето списък с теми, по които да пиша (не само литературни), и аз почнах. Пък после той ми показваше къде греша и така :grimace:

НЕ знам се пише отделно. Това ти го казвам като зъвет, защото, щом тук го пишеш слято, и в есето си можеш да го напишеш така...

А по тази тема можеш да почнеш първо с това какъв е твоят свят. Няколко думи за него, как се чувстваш ти в него. После пиши за времето като сезон примерно (пролет, лято...-кой сезон най се вписва в света ти), после за времето като времеви пояс- дали ти стига времето в твоя свят. За пространството е малко по-сложно. За него може да говориш като място- какво място има в света ти. Или пък върху какво място (пространство) се простира твоят свят.

Ако и с това не помагам, явно ще трябва да ти помага някой друг...

Всъщност това помогна доста biggrin.gif но ако можеш да кажеш нещо повече за пространство ще те черпа 1 бира cool.gif

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от potrebitel
Тук се пише на кирилица (преглед на промените)

Трябва ми за довечера едно есе на една от тези три теми :

1.Силната любов към някого прави ненужна любовта на много хора

2.Да обичаш значи да намериш в щастието на друг своето собствено щастие

3.Любовта е радост, възторг, оптимизъм а ревността е мъка, самолюбие и отчаяние

Много съм благодарен на тези които ще се отзоват. Мерси :question:

Трябва ми за довечера едно есе на една от тези три теми :

1.Силната любов към някого прави ненужна любовта на много хора

2.Да обичаш значи да намериш в щастието на друг своето собствено щастие

3.Любовта е радост, възторг, оптимизъм а ревността е мъка, самолюбие и отчаяние

Много съм благодарен на тези които ще се отзоват. Мерси :question:

Трябва да си решиш по коя от темите имаш да кажеш повече. И трите са интересни. Ако си от тези, които обичат силно, първата тема е твоята. Ако се отдаваш всеотдайно, без да мислиш за себе си, то втората тема би била подходяща. Ако не си ревнивец или си, то пиши по третата.

И в трите трябва да опишеш какво е любовта за теб, как обичаш и вече в зависимост от това коя ще избереш продължавап нататък :blink: Не виждам какво може да те затрудни тук с тези теми, те са нещо, което се случва почти на всички, а именно любовта. Просто се отпусни и си развихри въображението и емоциите :hush:

Здравейтеее .. много ви моляя някой да ми помогне за есе на тема 'Адът на съвременният човек' трябва ми за утрее .. много ви моляя помогнете мии ;р sad.gif:yanim:

някой ще ми помогне ли заа есетоо ;( незнам какво да напиша по тази тема 'Адът на съвременният човек' даже нямам и представа за какво да пишааа ;( ;( много ще обичам този които ми помогнее (гуш)

Здравейтеее .. много ви моляя някой да ми помогне за есе на тема 'Адът на съвременният човек' трябва ми за утрее .. много ви моляя помогнете мии ;р sad.gif:yanim:

някой ще ми помогне ли заа есетоо ;( незнам какво да напиша по тази тема 'Адът на съвременният човек' даже нямам и представа за какво да пишааа ;( ;( много ще обичам този които ми помогнее (гуш)

Стига бре, как всички нямате идеи какво да пишете? Просто не го вярвам!!! Или по-скоро не щете да се замислите...

Какъв е според теб адът ни днес? Аз се сещам за това, че всеки млад човек се ядосва, ако има добро образование, добра квалификация, а работи за смешни пари. Държавата ни като държава не струва, управата...Но това е за България.

И като цяло почти всеки съвременен човек иска да има кариера, добро семейство...Ако не се осъществят тези неща, се чувства като в ад!

Трудно се намира и любов в днешно време, защото много гледат материалното. И многото разочарования пак могат да те накарат да се чувстваш като в ад...

Ей такива неща, нямам много време, затова не ми се мисли овече. дай нещо и от себе си

Стига бре, как всички нямате идеи какво да пишете? Просто не го вярвам!!! Или по-скоро не щете да се замислите...

Какъв е според теб адът ни днес? Аз се сещам за това, че всеки млад човек се ядосва, ако има добро образование, добра квалификация, а работи за смешни пари. Държавата ни като държава не струва, управата...Но това е за България.

И като цяло почти всеки съвременен човек иска да има кариера, добро семейство...Ако не се осъществят тези неща, се чувства като в ад!

Трудно се намира и любов в днешно време, защото много гледат материалното. И многото разочарования пак могат да те накарат да се чувстваш като в ад...

Ей такива неща, нямам много време, затова не ми се мисли овече. дай нещо и от себе си

И азз си мислих за това не че нямам идеяя .. просто незнамм как да започна това ми е проблема във всяко есее незнам какво да напиша за заклучение .. немога да пишаа есета sad.gif а пък ми е за утре и няма кои да ми помогнее ;(

явно тук няма кой да ми пмогнее sad.gif

И азз си мислих за това не че нямам идеяя .. просто незнамм как да започна това ми е проблема във всяко есее незнам какво да напиша за заклучение .. немога да пишаа есета sad.gif а пък ми е за утре и няма кои да ми помогнее ;(

явно тук няма кой да ми пмогнее sad.gif

При есетата няма нужда от увод, подобен на ЛИС или друг вид теми. Дори едно изречение би било достатъчне увод. Например: "Съвременният човек живее в един малък ад"

И после направо се хвърляш в разсъжденията си. Същото е и за заключението- може да обобщих казаното от теб пак в едно изречение ;) Успех

;) ;( най - мн да имам 2

неможа ли госпожата да даде по лесно есе ;( ;)

мерси много все пак ще се пробвам да напиша нещоо днес цяла вечер ще мислч ;д мс cool.gif

Трябва ми есе на тема "Защо в спора НЕ се ражда истината?" Благодаря предварително.

Моля помогнете ми, спешно е.

трябва ми есе на тема "Мила ваканция".много ми е спешно моля

Трябва ми спешно есе по темата "защо в спора не се ражда истината" моля ви спешно е пишете тук или в скайпа ми paco_fena

Много се извинявам не съм написала темата и очаквам отговор. Темата е: Светът без молив и химикалка. предварително Ви благодаря!

спешно ми трябва есе на тема а моя род. Благодаря

Автор: Мария Николова

Моят род

Да разсъждавам за хората, с които кръвта ми ме свързва, за моя род, представлява голямо предизвикателство за мене. Динамичният начин на живот образува пропаст между мен и някои от близките ми, а най- мъдрите представители на рода ми, с които толкова много бих искала да се срещна и разговарям, за съжаление вече не са между живите. Ала въпреки тези препятствия по пътя към себепознанието, който води началото си от родовото самосъзнание, да пиша за рода си е свързано с чувство на вълнение и гордост, защото вярвам, че тези редове заздравяват връзката ми с него.

Моят род - това не са просто много хора, свързани помежду си с роднински връзки. Тези хора запазват през годините една и съща нравствена система, определяща поведението и действията им, която се формира с течение на времето, доусъвършенства се, придобива привкуса на модерното, но винаги запазва своята същина. Проследявайки назад историята на рода си, откривам многобройни заложби, качества, достойнства, дори и физически черти, но и несъвършенства, съхранени в моята личност. От мене зависи как ще развия наследеното и дали ще опазя родовите ценности, защото моят род- това е минало, настояще и бъдеще - това съм аз.

Родът е многочислена група от хора, обединени от кръвта, която тече във вените им. Годините обогатяват тази група с нови и нови членове. Ала доколкото и да се разрасне родът," кръвта вода не става ". Обединени от общото си фамилно име, членовете на рода притежават една фундаментална ценност - близките си хора, които за отделния индивид са като корените за дървото - крепят го, придават му устойчивост. Животът не е пощадил и моите роднини, както и предците ми - до последния си час те са се борили, за да заслужат това, което са ни наследили - духовни и материални ценности; и нерядко са били побеждавани в житейските борби. Ала и в лошите, и в добрите мигове са били заедно, споделяли са всичките си радости и несгоди, защото ги е обединявало нещо непреходно, по - мощно от бездушието на жестокия делник - общия произход, представляващ сигурен пристан в бурното море на живота. Размишлявайки за единността на дедите си, неусетно правя паралел с настоящето - има ли ги още тази привързаност, този стремеж към сплотеност? За съжаление, днес кръвта не играе толкова значима роля в човешките взаимоотношения. Човек се заобикаля само с най - близките си хора и рядко търси роднините, което води до отчуждаване, предизвикано от ежедневните битови проблеми. Този наболял проблем на съвременното общество чувствам и аз и мисля, че трябва да полагам повече усилия, за да съхраня патриархалните ценности. За да се чувствам част от една голяма общност, на която да давам и от която да получавам.

Тази линия на размишления ме отвежда и в друга посока - това, което в действителност изпълва думата" род" със съдържание, е духовната близост между членовете му, градяща се върху общите им ценности, върху които времето няма власт. За да образуват отделните индивиди едно неделимо цяло, общият произход наистина е важна предпоставка, но родът черпи своята духовна консолидираща сила от общата ценностна система. Още от малка нося у себе си гордостта, че моят род се различава от другите именно по тази най - важна характеристика - високата нравственост. Сякаш ни е вроден подтикът да казваме винаги истината, никога да не мамим, да не хитруваме на дребно. Почтеността и искреността на моя род са пословични - също като деликатността, тактичността, уважението, миролюбивостта. Всички ние живеем със съзнанието, че тези качества са най - ценното, което притежаваме, защото те, завещани ни от дедите, ще ни съхранят като личности дори когато материалното западне. Към този високо нравствен портрет съм длъжна обаче да прибавя и някои от недостатъците на моя род, за да не бъда обвинена в прекалено пристрастие - това са нервността, граничеща понякога с избухливост, строгостта, прекомерният перфекционизъм. Добродетели и недостатъци в една неповторима комбинация - това е, което дава на рода ми пулса на жив организъм, който продължава да се развива.

През сложното си и многостранно развитие моят род съхранява спомена за прадедите и за тези, които са го основали, но и надеждите за младото поколение, част от което съм и аз. Всеки човек, за добро или зло, е неделима част от рода си, поради което наследява характерните за предците и роднините си качества, умения, дарби и физически черти. Тези отличителни характеристики са своеобразен мост между отделния човек и роднините му.

Външността на един характерен представител на моя род аз свързвам със среден ръст, тъмна чуплива коса, продълговато лице, тъмни топли очи. Когато някой член на моя род прилича поразително на друг, това е повод за радост и често подчертаване на този факт, но съвсем не от себелюбие. Важно е физическите черти, поне основните от тях, да се запазят през годините, защото външността прави първото впечатление и първата асоциация с рода - тя е като негова запазена марка. А що се отнася до специфичните заложби - аз съм наследила музикалния си слух от прадядо си, който е участвал във Втората световна война като военен музикант; интерес към биологията от прапрабаба си, която е била народна лечителка, любов към книгите и следователно - към чуждите езици, от баща си и майка си. А това, за което съм им най - благодарна, е трудолюбието и упоритостта, с които са ме дарили, за да мога да усъвършенствам дарбите си, но и да се развивам и в други области на човешкото познание.

Въз основа на наследените качества си давам сметка, че не бих могла да съществувам без рода си, понеже съм неотделима част от него. Аз съм носител на родовите ценности и една от житейските ми задачи е да ги съхраня и развия, за да не изчезне моят род. Тази уникална сила на духа и твърдост на характера, които смятам, че моят род притежава, не трябва да се претопят в общата сива маса на безразличието, лицемерието, притворството, а да възтържествуват над тях. Отговорността за изпълнението на тази нелека мисия пада върху младото поколение. Ние трябва да докажем доколко духовните уроци на нашите близки са докоснали душите ни. Заслужава си да опитаме!

Проблемът за родовото самосъзнание трябва да започне да занимава живо всички хора. Факт е, че всички наши родове заедно образуват големия човешки род. А първата стъпка към неговото обединяване е връзката с нашия собствен род.

http://whatsup.dir.bg/_wm/library/item.php...f=8&dflid=3

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

Темата е за есета, а не за ЛИС. В тази тема има пояснения как се пишат такива съчинения, прочети, помисли и напиши :)

Освен това няма нужда да си пускаш искането във всяка тема, която ти падне.

Редактирано от marisa (преглед на промените)

Здравейте на всички бихте ли могли да ми помогнете с едно есе на тема: Всичко може да се купи зависи от цената! Влагодаря Ви предварително

Редактирано от pr1ncess (преглед на промените)

Здравейте на всички !!

Имам нужда от помощ върху едно есе по Български език и се надявам да можете да ми помогнете.Ще ви бъда много благодарен и задължен ако можете да помогнете с нещо , ако ли не живи и здрави :lol6: Ето го и есето:

"Общуването: разбирателсвото и враждата"

Трябва ми за утре, дано да можете с нещо да помогнете че си нямам и на идея за какво трябва да пиша и какво да пиша,

Интересна ти е темата.

В началото може да напишеш няколко изречения за общуването като цяло, как го разбираш ти, как общуваш ти. След това бече разделяш на разбирателство и вражда. Ти как се разбираш с околните, какви са ти наблюденията върху хората около теби и как те се разбират. Сщото следва и за кавгите :zipper:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.