Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Есета на всякакви теми -

Featured Replies

Спешно ми трябва есе на тема: "Ефективност на комуникацията. Насоки за оценяване на ефективността на комуникацията".

Благодаря ви предварително за помощта!

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Здравейте... Спешно ми трябва есе на тема: "Културата на един народ определя отношението и поведението му към природата". МОЛЯ някой да ми помогне! Благодаря ви предвалително.!.!.

• Ето ти нещо за първата тема- може би му трябват леки корекции,но те ще са от теб. Какво е човекът? Есе За да си човек трябва да имаш вяра – вярата в това, че си човек! Човекът – праши

• Съжалявам, но никой не намери есе на тази тема досега, както виждаш отдавна стои въпросът.

Публикувани изображения

Ако някой ми намери есе на една от следните теми:Заблудите,Животът е загадка,Себелюбието,Чудото и ужасът да си човек,Животът е страдание,Животът е наслада или Животът е изпитание,ще му бъде много благодарен!Трябва ми спешно за понеделник sad.gif:P

Здравейте!

Имам нужда от помощ по две теми.Първата е по Антигона и се казва-Антигона и Креон:Двете лица на закона-Литературно интерпретативно съчинение

А втората се казва-Така реших(есе)и трябва да е свързана с Антигона пак.Да има за ината и упоритостта на Креон и неотстъпчивостта на Антигона.Ако не може да свързана с Антигона,нека да бъде свързана с бита.Колко упорит може да бъде човек.И кога трябва да се даде прошка.

Много ще съм благодарен ако успеете да ми намерите нещо по темите.Аз търсих из pomagalo.com,но уви нищо подходящо не намерих.

Мерси предварително!

Здравейте!Трябва ми някакво разсъждение на тема:A идеали трябват! МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ!

Здравейте! ;) Трябва ми есе за днес (краен срок утре - 9:30) на следните теми:

- "Заблудите"

- "Животът е загадка"

- "Себелюбието"

- "Чудото и ужасът да си човек"

- "Животът е страдание"

- "Животът е наслада"

- "Животът е изпитание"

Благодаря предварително и се извинявам, че съм толкова припрян ;)

до другия понеделник тря бва да напиша есе в/у "Изкушението","Предателството","Може ли стълбата да бъде преодоляна по някакъв друг начин"..... това е от "Приказка за стълбата"-Хр.Смирненски

Здравейте! Трябва ми есе на тема Актуален ли е и днес призива на Паисий "О, неразумни юроде, поради що се срамиш да се наречеш българин!" за утре 20.02.2007 следобед. Моля ви помогнете защото нищо не мога да измисля. Благодаря ви предварително :ph34r::P:yanim: :P :P :wors:

Eсе на тема :С труд всичко се постига ... Попринцип трябва да бъде свързано със "Робинзон Крузо" , но ако не е,няма проблем.Моля ви поросто е спешно ... :ph34r:

Търся аз есе на тема:

Достойнството в мен

Предварително благодаря!

В тази тема вече не се преглежда за отговори!

хора много спешно ми трябва {"Изпитанията на пътя към доброто"-съчнинение разсъждение върху разказа на Иван Вазов "Една Българка"} .. моля ви помогнете ми ...

Хора търся спешно тема на есе

Любовта изпитание за свободните хора

моля помогнетееее

здравейте приятели. Искам да ви помоля да ми публикувате идеи за есе на тема:"Светът на текста" Благодаря ви предварително

хора много спешно ми трябва {"Изпитанията на пътя към доброто"-съчнинение разсъждение върху разказа на Иван Вазов "Една Българка"} .. моля ви помогнете ми ...

[/quot

Виж в pomagalo.com аз лично проверих за темата ти намерих нещо. С малко редакция ще стане . Успех

Ето няколко идеи за вярата-

Всеки човек вярва в нещо или в някого. Дали това ще е Бог, дали ще вярва в себе си или някакъв предмет, то той винаги има на какво да разчита в труден момент. Когато някой изпадне беда, той ще се опита да се справи или абсолютно сам, вярвайки само на собствените си сили, или ще се помоли на Бог, и накрая с “негова помощ” пак ще свърши работата си и ще излезе от трудното положение. Тогава когато някой човек ти казва, че не вярва в нищо и никой, тогава той се лъже. Дали се опитва да излъже теб или се самозалъгва, не е толкова важно.Човек има огромни възможности, но често не може да ги осъзнае.Просто вярата в нещо или някой ти помага по – лесно да преодолееш трудностите. Не случайно е измислена и поговорката:

“Помогни си сам, за да ти помогне и Господ”.

Аз лично съм християнин. Кръстен съм и вярвам в Бог.Но не съм някой фанатик, невярващ в нищо друго освен в това.Може би с развитието на технологиите и нашите позиции се изменят и постепенно доиват нов смисъл.Дали висшата сила, която съм сигурен че я има, е Бог или някакви създания, не е толкова важно. По – важно за мен е, че я има.Вярвам, че ние сме част от нещо много по – голямо, по – необятно, от колкото можем да си представим.Вярвам, че човек трябва да спазва природните закони и божиите заповеди доколкото може. Вярвам, че всеки заслужава да получи заслуженото си, както се казва:

“На всеки му според заслугите”.

Вярата се изразява в много неща, а неверието е част от нея.Може да не вярваш в Бог, но вярваш в себе си.Може да не вярваш в себе си, но ще вярваш някой друг. Всичко друго е просто утопично.

Вярвам в прераждането, както и вярвам в това, че има Ад и Рай. Но моите представи са започнали да се променят.Вярвам , че когато човек е живял сравнително праведно той ще отиде в “Рая” ( това ще е мястото където ще живее вечно добре ), а ако е убивал, малтретирел, изнасилвал и извършвал всякакви тежки претъления то тогава той ще се прероди и отново ще ъде върнат на земята.Това е нашият Ад.

Най – важна според мен си остава вярата.Без нея човек не може да съществува. Без нея той няма цел в живота и следователно нма защо да живее. Вярата сапътства човека и му помага да се справя по – лесно с трудностите. А всеки човек, който ти казва обратното, значи или се те лъже или се самозалъгва. За това нека да “разтърсим” неверниците и да им покажем очевидната истина, че вярата съществува.

Може ли някой да ми каже или даде ЕСЕ на тема:'Различава ли се детското страдание вчера и днес'

Благодаря предварително!

sad.gif Хора помагайте моля ви много... търсих в гугъл тема ама неможах да намеря помагаите моля ви ако има някои онлине до утре сутринта...

тема: "Прометей - между божественото и човешкото"

Ако някой ми помогне на време ще сам му много ама много благодарен

sad.gif Хора помагайте моля ви много... търсих в гугъл тема ама неможах да намеря помагаите моля ви ако има някои онлине до утре сутринта...

тема: "Прометей - между божественото и човешкото"

Ако някой ми помогне на време ще сам му много ама много благодарен

Заповядай-http://myschoolbel.hit.bg/Temi%20po%20Lit%...09%20klas.htm#8

:wors: леле благодаря много meri1966 супер си!!!!! Нямам думи :yanim:

Спешно есе " Каво е отношението ми за осъдените сестри в Либия"

хора,моля ви помогнете! трябва ми за утре...до 11-12 часа есе на тема: 1.Достойният човек 2.Човешките ценности днес 3.Човекът на новото време . трябва да избера някоя от трите теми. моля ви!!!! трябва ми за утре следобяд и ако не предам есето познайте какво ще се случи

Редактирано от PunX`n0t`dEAd (преглед на промените)

Хора моля ви помогнете трябва трябва да напиша Есе на тема "Да си човек е предизвикателство" :)

Да си човек е предизвикателство

Да си човек означава не само да съществуваш, но и да бъдеш личност. Да мислиш и да взимаш решения е заложено в човешката природа. Всъщност това е най – важната разграничителна черта, която ни отличава от животните – разума. Именно той ни кара да търсим начини да улесним своето съществуване. Не случайно светът се стреми към постоянно развитие и модернизиране. Така иска или не иска всеки индивид или трябва да се подчини на всеобщата тенденция, или да се примири и да се задоволи със своето незнание, че има и по – добри възможности. Не случайно стремежът към знание е от първостепенно значение за всяка единица, защото то е сила и основа за развитие. Но знанието не е заложено само в дипломите, коита човек по един или по друг повод придобива, то е много повече. То изгражда контекста на живота на отделния индивид. Знанието е в основата на ценностната система на всеки, в разбиранията му за добро и зло, то е и причината поради, която човек прави своите определени избори. В този смисъл да си такъв наистина е предизвикателство. Защото в нас е заложено да търсим непрекъснато и да се усъвършенстваме постоянно. Човекът не е статичен, а вечно движещ се, мислещ се и като че ли все на кръстопът. Абстрактно погледнато ние сме обречени все да правим избори. Да изпитваме гордост или разочарование от постигнато и да се стремим към усъвършенстване.

Човекът освен типичните за животните нужди и инстинкти притежава и пъстра палитра от емоции, които влияят върху постъпките му. Именно те го карат да се чувства специален в света, в който живее. Не случайно във философията се казва, че всеки човек е “една малка вселена”. Именно затова, защото сме едни “малки вселени “ сме подложени на ежедневни предизвикателства. И тези предизвикателства не са само в следствие от свето, който ни заобикаля, но и от този, който се намира вътре в нас. Този, който ни кара да се колебаем, да търсим удовлетворение, да се страхуваме, да се смеем и плачем...Да бъдеш човек понякога е наистина ужасно трудно, защото за да си такъв трябва да успяваш да контролираш инстинктите си и постъпките ти да бъдат подчинени не само на всеобщите обществени правила, но и на онези неписани човешки закони, които карат света ни да бъде по -подреден. В този смисъл индивида постоянно е обвързан в рамка. Той не е свободен, защото е зависим от прекалено много фактори, които го оковават и в същото време правят съществуването му по – лесно.

Да си човек не е предизвикателство, а ужасно трудно предизвикателство. Но именно в това е чара на човешката природа в нейната уникалност и неспиращото и усъвършенстване.

П.П Пипни го тук - там... :)

Добър вечер, значи за понеделник имаме едно домашно над "Дамате с рентгеновите очи" на Светослав Минков. Додаха ми три теми и аз да си избера едната, обаче аз не намерих нищо по съществено. Темите са:

1. Физическата красота важна ли е?

2. Каква е разликата между изповедта и дневника?

3. Може ли да се изпитва съчувствие към недостатъците и страданията на подобен тип герой?

Аз намерих само това:

Защо понякога казваме, че освен с очите човек трябва да гледа и със сърцето?

Красотата е качество и ценност, която не всеки човек притежава. Духовната и физическата красота не вървят ръка за ръка по отношение на важността. Вътрешната красота на човека е най-важна.

Тя извира дълбоко от душата му и дава превес над физическата красота. Защото душевната красота е ценност, която е в сърцето на човека. Тя е скрита и само този, който има сетива за нея може да я открие. А физическата красота е външното излъчване на човека. И тя е само качество.

За да подкрепя моята теза искам да дам запример разказът на Светослав Минков „Дамата с рентгеновите очи”, където главната героиня е Мими Тромпеева. Тя си слага рентгенови очи, за да бъде външно красива. Тази творба поражда у пиосателя тревога за нравствените устои на човека. А нещата, които го заплашват са липсата на духовност и емоционална празнота, което довежда до осмиване и изобличаване на този недостатък. По този повод се сещам за стихотворението „Славки си рожба не трае”, в което се описва как една майка ражда дъщеря, която нарича Грозданка, защото външно е много красива, но лишена от духовност. Тя не може да разбере дори какво и говори Слънцето, а чува коренно различни неща. Затова вутрешната красота е най-важна. Защото, когато човек е само външно красив – само покритие, без никакво съдържание, той се асоциира с кукла, коато не може да мисли и да чувства нищо, но е красива.

Приказката „Грозното пате” от Ханс-Кристиян Андерсен е най-простият пример за това, че не е важно как изглеждаш отвън, а трябва да бъдеш душевно богат. Защото патето е грозно, но много добро и се превръща в красив лебед. Или приказката „Красавицата и звяра”, където звярът изглежда жесток и грозен, но накрая наприказката се превръща в красив принц чрез целувката на принцесата.

И мисля, че това е един оптимистичен край на моето есе, за това, че доброто все пак побеждава. Защото красотата и добротата, които идват от душата на човека са сред най-важните универсални ценности.

Смятам че това не е достатъчно и за това съм тук. Ако някой наистина може да ми помогне моля да пише.

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! :clap: :clap:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.