Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 2

Featured Replies

Защо в официалния български сайт на ЕСЕТ я няма версията 4.2.58.3, а в замунда я има?

Абе стига бре с тая пиратщина изтегли я от официалния им сайт а на този въпрос могат да ти отговорят само представителите на ЕСЕТ за България ! :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 167,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не съм съгласен че е по лек. Стига да вдигнеш нивото на защита добавяйки напредналите евристики и стой та гледай. При старт ESS на компа ми се стартираше със средно 3-4 секунди по дълто от Kaspersky I

• Maniac е използвал и използва само най-доброто. Тези неща са ми пределно ясни, въпросът е на вас да Ви се изяснят.

• ESET е сред най-добрите технически продукта според PC Authority 19 December 2009 Победител според изданието е ESET Smart Security и ESETNOD32 Antivirus, като най-препоръчвана антивирусна програма.

Публикувани изображения

Абе стига бре с тая пиратщина изтегли я от официалния им сайт а на този въпрос могат да ти отговорят само представителите на ЕСЕТ за България ! :)

Не, че нещо ама това може да го казва човек, на който абсолютно всички програми, или поне по-голямата част са легални. Това важи ли за теб?

Абе стига бре с тая пиратщина изтегли я от официалния им сайт а на този въпрос могат да ти отговорят само представителите на ЕСЕТ за България ! :ph34r:

Каква пиратщина Уриел? НОД 32 си ми е напълно легална и искам да съм с най-новата варсия на програмата.Какво лошо има в това?

Не, че нещо ама това може да го казва човек, на който абсолютно всички програми, или поне по-голямата част са легални. Това важи ли за теб?

Ауч недий така приятел че боли -това са си наши закачки и не ми е ясно ти къде се вписваш тук или просто да се направиш на велик може би ?

Каква пиратщина Уриел? НОД 32 си ми е напълно легална и искам да съм с най-новата варсия на програмата.Какво лошо има в това?

Ванка аз знам че ти е легален и те бъзикам само имаш чуство за хумор все пак не се знаем от вчера нали ! :ph34r:

Ванка аз знам че ти е легален и те бъзикам само имаш чуство за хумор все пак не се знаем от вчера нали ! :offtopic_s:

Знам,че се бъзикаш,но някой ще помисли,че не е легална и върви после да ти помагат... :ph34r:

Ауч недий така приятел че боли -това са си наши закачки и не ми е ясно ти къде се вписваш тук или просто да се направиш на велик може би ?

Ами това е форум, забранено ли е да изказвам мнение?

Знам,че се бъзикаш,но някой ще помисли,че не е легална и върви после да ти помагат... :ph34r:

Ще ти помогнат нали си си го спечелил честно тоя лиценз какво те притеснява а за версията имат форум наште питай там :offtopic_s:

Та това какво общо има с въпроса зададен от колегата че не ми е ясно аз го упътвам, а ти се заяждаш ...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ще ти помогнат нали си си го спечелил честно тоя лиценз какво те притеснява а за версията имат форум наште питай там :ph34r:

Та това какво общо има с въпроса зададен от колегата че не ми е ясно аз го упътвам, а ти се заяждаш ...

Съвсем си в грешка, аз изобщо не се заяждам, а и нямам намерение. Просто от твоите думи хич не пролича, че се бъзикаш и е нормално да напиша предния си пост по този начин. :offtopic_s:

Здравейте колеги! Може ли да ми кажете къде да видя до кога ми е валидна антивирусната програма? С Нод32 съм и никъде не виждам да пише дата до която е валидна, а преди време един приятел ми беше споменал, че през август или септември ми изтича лиценза и трябва да го подменя или да сменя антивирусната.Благодаря предварително!

Здравейте колеги! Може ли да ми кажете къде да видя до кога ми е валидна антивирусната програма? С Нод32 съм и никъде не виждам да пише дата до която е валидна, а преди време един приятел ми беше споменал, че през август или септември ми изтича лиценза и трябва да го подменя или да сменя антивирусната.Благодаря предварително!

Там, където пише номера на ъпдейта, точно под него трябва да има докога е валиден лиценза.

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

Отваря се централния екран на програмата. При мен е версия 3, но мисля че е аналогично:

Публикувано изображение

Ако не виждаш никъде да пише дата до кога е валидна може би е изтекъл вече лиценза, или е анулиран - но тогава няма да можеш да я ъпдейтваш....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Отваря се централния екран на програмата. При мен е версия 3, но мисля че е аналогично:

Публикувано изображение

Ако не виждаш никъде да пише дата до кога е валидна може би е изтекъл вече лиценза, или е анулиран - но тогава няма да можеш да я ъпдейтваш.... 

Там където ми обяснявате няма никаква дата за срока на валидност.Явно е изтъкъл лиценза?!

При изтичане на лиценза на ESET продуктите, не се ли сменяше цвета на иконата в tray?Примерно на жълта или червена, не помня, защото не съм я ползвал отдавна.:)

При изтичане на лиценза на ESET продуктите, не се ли сменяше цвета на иконата в tray?Примерно на жълта или червена, не помня, защото не съм я ползвал отдавна.:whist:

Бях чел,че когато ти остават 13 дена до края на лиценза, иконката светва в оранжево.

Бях чел,че когато ти остават 13 дена до края на лиценза, иконката светва в оранжево.

Точно така, от опит потвърждавам. Много е досадно и няма начин да се избегне. Иначе програмата е мнгого добра и значително са подобрили нивото на засичане. Следващите тестове на AV Comparatives ще го покажат, сигурен съм.

Иначе програмата е мнгого добра и значително са подобрили нивото на засичане. Следващите тестове на AV Comparatives ще го покажат, сигурен съм.

Дано да е така.

Ползваш фикс...

Ползваш фикс...

Незнам какъв фикс ползвам и къде се намира, но никъде не пише валидност на програмата.А си спомням че преди два - три месеца пишеше, като отворя главния прозорец долу до номера на последния ъпдейт на сугнатурите.

Незнам какъв фикс ползвам и къде се намира, но никъде не пише валидност на програмата.А си спомням че преди два - три месеца пишеше, като отворя главния прозорец долу до номера на последния ъпдейт на сугнатурите.

В централния прозорец на програмата (който съм ти снимал по-горе), цъкни setup/Username and Password setup.... - там би трябвало да има име и парола, ако няма влез в офицалния сайт на ESET и си свали 30 дневен триал лиценз - ще ти свърши работа докато си намериш. Ако има проблем с триал лиценза си деинсталирай старата версия, почисти след нея и си инсталирай тази, за която ще ти дадат линк за сваляне от офсайта на ЕСЕТ заедно с триал името и паролата.

Ако ли и това не се получи си сложи друга антивирусна ( ако не ти се плаща) - Avast 5 Free, Avira free, Comodo Antivirus / IS Free, Panda Cloud Free, AVG Free- са добри алтернативи на NOD32....

В централния прозорец на програмата (който съм ти снимал по-горе), цъкни setup/Username and Password setup.... - там би трябвало да има име и парола, ако няма влез в офицалния сайт на ESET и си свали 30 дневен триал лиценз - ще ти свърши работа докато си намериш. Ако има проблем с триал лиценза си деинсталирай старата версия, почисти след нея и си инсталирай тази, за която ще ти дадат линк за сваляне от офсайта на ЕСЕТ заедно с триал името и паролата.

Ако ли и това не се получи си сложи друга антивирусна ( ако не ти се плаща) - Avast 5 Free, Avira free, Comodo Antivirus / IS Free, Panda Cloud Free, AVG Free- са добри алтернативи на NOD32....

Благодаря ти!Ще сложа Авира.Служебния ми е с Авира антивир персонал и съм доволен.

Благодаря ти!Ще сложа Авира.Служебния ми е с Авира антивир персонал и съм доволен.

Интересно ще ми е след сканиране с Авира, дали ще намери вируси след НОД32. 

Интересно ще ми е след сканиране с Авира, дали ще намери вируси след НОД32.

Много зависи от вида и най-вече къде се намират в ОС.

Например не можеш да кажеш че когато намери в кеша на браузъра заплаха е действително реална заплаха на ОС,нали така?И от тук вече мухата става на слон,еди коя си намерила 100 вируса след еди коя си,ама какво и къде е намерила не се отчита!

Много зависи от вида и най-вече къде се намират в ОС.

Например не можеш да кажеш че когато намери в кеша на браузъра заплаха е действително реална заплаха на ОС,нали така?И от тук вече мухата става на слон,еди коя си намерила 100 вируса след еди коя си,ама какво и къде е намерила не се отчита!

Така е, ще отчета това...., пък и Нода може да е бил увреден , фикснат - без лиценз, ...просто ми е интерсно , не че ще си вадя кардинални изводи от резултата ( ако има такъв въобще) :blink:

А и това, което открие Авира може да не е истинска гадина. Така че това, че открива не е показател, а може и просто от ЕСЕТ да не го смятат за заплаха, а немците да го смятат. Забелязал съм, че от ЕСЕТ са внимателни при дефинирането на това кое какво е. Авира правят много качествени продукти. Но смятам един подобен тест за по-надежден(след използване на една програма да сложиш друга и да видиш разликите за определен период от време), отколкото някакъв пич или компания (разбира се "независима" - няма такова животно) да седне да пробва и сверява за период от половин час и да прави някакви генерални изводи, като не знаеш кой колко е платил и условията при които са проведени тестовете т.н. Така, както като погледнеш в един форум за компютри като Калдата например, кои са най-използваните програми от форумците е по-достоверен показател от някаква компания, която се кълне във всичко свят колко е обективна и представя класация на антивирусни продукти, където първите места често се заемат от недоразумения (един от известните руски сайтове за даунлоуд в секцията "Антивирус" има основно продукти на 4 компании: Касперски, Др. Уеб, ЕСЕт и Нортън и обективно те са сред най-реномираните продукти, независимо от версиите си...за разлика например от Панда, които след 2008 (даже може да се каже след 2006) доста сбозиха - лично мнение ).

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Този уикенд имах свободно време и си направих експеримент, който ме поядоса защото се оказах прав. А именно - 2.70 е много по-напред от версия 4. Класическата версия 2.70 (NT версията)я сложих след повече от половин година дълго ползване на четворката, но имах някакви съмнения за "отзивчивостта" и... Налага ми се да посещавам много сайтове на ден и никъде нищо. Върнах на компа си любимата двойка (2012 е края на поддръжката, защо ли? :) ). В сайта на есет и в българския форум се препоръчва използването на 4 вместо 2, но имам опит с двойката бая време. Тройката бе някакво недоразумение и очаквано бързо бе заменена от следващата версия. В сравнение с двойката, която предлага доста благинки най-вече в подробното конфигуриране на отделните модули и по-добрият контрол над самата програма, 4 бая изостава. Стената е фъцка, вярно, ама... Друг е въпросът за надеждността на интегрираните пакети в сравнение с използването на различни програми за различни цели (Панда имат желязна стена, ма не можеш да си инсталираш само нея...). От опита си (не съм специалист, а просто потребител)мога да кажа, че двойката е по-добра. За жалост. Експериментът не беше някакви пускания на вируси посещаване на страници, които знам, че са вредни. Браузвах места, които браузвам всеки ден, а AMON ми откри файл, който 4 е пропуснала...предполагам. IMON също изписука. На страница, която бях посетил преди на сайт който бях преди няколко дена. От два дена съм с нея и така мисля и да продължа, де. Пък да видим... Бих искал да попитам относно това, което ми откри AMON (резидентния файлов скенер), а по-точно:Conficker.X worm. Да се притеснявам ли за по-нататъшната работа. Нод го карантира, и не знам дали може да действа по някакъв начин... Да не се укрива нещо още? И да е оставил следи... Утре ще пусна дийп скан за всеки случай. А това беше под информация: Time Module Object Name Threat Action User Information Event occurred on a new file created by the application: C:\WINDOWS\System32\svchost.exe. The file was moved to quarantine. Нямах си друга работа и тъпата ми глава реши да инсталне безплатната стена на онлайн армър. По време на инсталацията ...ПРАС! "svchost.exe се крашна. Рестартирай процеса " или нещо подобно. Резултат: няма нет. Сейф мод - деинстал на Армъра и сега всичко изглежда ок. Спирам с експериментите... не само за уикенда. :)

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.