Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 2

Featured Replies

Ти ако отидеш да си избереш кола от магазин каква ще избереш- последен модел или стар мозел от преди 5-6 години?

Първо благодаря. След това...ако нямам кинт за модерна кола (да кажем съм с Уин 98, или ХП, но слаба машина), или просто носталгия :) (бях много време с нея преди). Миналата година бях за известно време с нея и си беше същата пушка.

Питах понеже за мен 2.7 е направо легендарен антивирус. Тройката нещо не беше наред ли, не знам. Четворката е пич отвсякъде обаче и освен модерна е и икономична "бричка".

След 15-ина минути настройката след инсталация не съм я бутнал. Седи се и не я заелязвам, а е пес.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 167,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не съм съгласен че е по лек. Стига да вдигнеш нивото на защита добавяйки напредналите евристики и стой та гледай. При старт ESS на компа ми се стартираше със средно 3-4 секунди по дълто от Kaspersky I

• Maniac е използвал и използва само най-доброто. Тези неща са ми пределно ясни, въпросът е на вас да Ви се изяснят.

• ESET е сред най-добрите технически продукта според PC Authority 19 December 2009 Победител според изданието е ESET Smart Security и ESETNOD32 Antivirus, като най-препоръчвана антивирусна програма.

Публикувани изображения

Но какво е точно значи, че са стелфнати. Не ми е проблем, питам от любопитство. Благодаря.

Има се впредвид че си "невидим" при сканиране от злоумишленик примерно казано(:

По отношение на версия, как стоят нещата и накъде вървят: Нови версии на програмата няма отдавна и няма да има, единственото което се поддържа в момента са обновленията, които по груби мои сметки костват на ESET много ресурси. Една стандартна дефиниция за версия 2 е 400kb, а за сравнение, дефиниция за версия 3 е 10kb. Това е жестока жажда за ресурси, като се има предвид, че масово хората със силно занижени характеристики използват NOD32 v2, поне тези, които имат антивирусен софтуер. Малко повече информация тук: http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2386&actp=search&viewlocale=en_US&searchid=1279404897533

Полезна информация. Значи до 2012 е съпорта за V2 (то няма и смисъл след това :cheers::P ). Но не съм съгласенс есет, че стига да може да "мъкне" компа ти ХП, 4-ката няма проблем. На един приятел компа му е слаб, посъветвах го да не използва антивирусна. Бях опитал с 4, но се мъчи, с 2-ката върви почти нормално.

Не съм опитвал да му слагам 2000 понеже не знам дали ще мога да му оправя нет настройки и др (не знам като при хп ли е

:angry: ). а той още повече от мен не е на ти с тези машинки.

Това е, защото на Вас не Ви е станало ясно, че XP не е всичко! XP е стара технология, не може да спре технологичното развитие, защото все още има хора, които се занимават с него. Добре, Vista не беше стока, малко хора го използвахме, но сега с Windows 7 не мога да разбера какъв е проблема. Ако нямате изграден бюджет - OK, има кредити и прочие. Има стотици начини, за да се сдобиеш с нещо съвременно и без да ти се отрази сериозно на джоба. На мен ми писна, на Microsoft им писна и всяка една IT компания и втръсна от този XP. Ако става за въпрос има още хора, които се влачат с Windows 2000, обаче това е! Ако не, има и алтернативи, много по-добри алтернативи - Linux. Множество дистрибуции, покриващи и най-претенциозните потребители. Това е положението!

Това е, защото на Вас не Ви е станало ясно, че XP не е всичко! XP е стара технология, не може да спре технологичното развитие, защото все още има хора, които се занимават с него. Добре, Vista не беше стока, малко хора го използвахме, но сега с Windows 7 не мога да разбера какъв е проблема. Ако нямате изграден бюджет - OK, има кредити и прочие. Има стотици начини, за да се сдобиеш с нещо съвременно и без да ти се отрази сериозно на джоба. На мен ми писна, на Microsoft им писна и всяка една IT компания и втръсна от този XP.

Ако става за въпрос има още хора, които се влачат с Windows 2000, обаче това е! Ако не, има и алтернативи, много по-добри алтернативи - Linux. Множество дистрибуции, покриващи и най-претенциозните потребители.

Това е положението!

Съгласен съм що се отнася до това,че Windows XP е поостаряла система,но не съм съгласен че има много начини и решения както ти казваш.

Кредити и прочие... това не знам как да го определя :angry22:

пп. При тази криза и безработица,при това нямане на средства,изобщо имаш ли си на представа как се тегли и обслужва кредит в такива времена?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

По отношение на версия, как стоят нещата и накъде вървят: Нови версии на програмата няма отдавна и няма да има, единственото което се поддържа в момента са обновленията, които по груби мои сметки костват на ESET много ресурси. Една стандартна дефиниция за версия 2 е 400kb, а за сравнение, дефиниция за версия 3 е 10kb. Това е жестока жажда за ресурси, като се има предвид, че масово хората със силно занижени характеристики използват NOD32 v2, поне тези, които имат антивирусен софтуер.

Малко повече информация тук:

http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2386&actp=search&viewlocale=en_US&searchid=1279404897533

Искаш да кажеш, че скоро не се очаква по-нова версия от 4.2.X?

viiipeer, преди време ESET обявиха, че ще работят по версия 4, докато не я стабилизират. Все пак, аз се надявам да започнат на чисто, защото има неща, които коренно трябва да се променят.

Според мен скъпо платените приложения на ESET са вече изключително слаби, немощни и както съм споменавал не един път - непрепоръчителни за употреба. Може би преди години ESET са били нещо, но сега са едното нищо. Фиаското с версия 4 беше неизбежно, както и очакванията за бъдещи промени и подобрения. Още повече ESET не направиха абсолютно нищо, за да защитят собствените си програми от елементарни посегателства - ъпдейт сървъри, пачове на вечен trial, кийгенове и др.

С времето ESET доказаха, че нямат добра политика към собствените си потребители, напротив. Лежат на стари лаври и на нескопосани и правени в час по трудово рекламни кампании. Няма безплатни версии и няма да има.

Та за пропуските. Един елементарен vbs скрипт крашва тотално ESET, ако няма дефиниция (сещайте се за какво говоря). Например в продължение на половин година наблюдавах как ESET се гърчи и бива убит завинаги само с един елементарен скрипт в Skype съобщение. Даже няма смисъл да говорим за изключително лошите защитни способности при рууткит/ Boot зарази. Но ESET винаги е бил над нещата и няма идея да мисли за регистрите, архивните файлове (дето според ултрафенoвете на ESET били отживелица), както и за останалите пропуски, които има по защитата на Windows. Няма оправия...

Maniac

Mohican.,ти да не работиш към БДЖ-то? Само там е възможно да са одобрили IT проект за модернизиране на компютрите до Windows 98, че да се сложи и NOD32? Надявам се да не е проблем да ми кажеш, много ми е интересно къде го има това? А лицензиран ли е или сте си го доразработвали?

Че какво и е на версия 2.70.39 ,нали виждаш че засича новия рууткит преди много от съвременни антивирусни програми.Ползвам 30 дневния пробен период като свърши го изкоренявам с ERUNT  http://www.larsheder...nline.de/erunt/  и пак го инсталирам.

Нали се видя че и при ъпдейтнато ХР новия рууткит прави каквото си пожелае.Сега ти ми кажи защо да се напъвам да ъпдейтвам  ХР-то. А да ползвам бъгавия и тромав Win 7 и дума да не става , може би след 2-3 години.

Ще отговоря вместо него. Предполага се, че бизнес версията предлага по-добра защита, друг е въпроса, че ако не е легална, не знам откъде си намира ключове, понеже в нета има само за home версията.

това не е вярно - защитата е същата, но бизнез версията има възможност за административно управление - настройваш я да се управлява от сървърната версия на нода (и от там да си дърпа ъпдейтите)- отдалечено сканиране, с какви настройки да бъде, какъв интерфейс, да пита ли за чистене или директно да чисти, да репортва на сървъра за атаки... не да ходи админа като шашав от комп на комп да цъка на всеки по отделно и да чете карантини и логове - тоест напълно безсмислено е за домашен комп да се ползва... нода има един невероятен бъг, който 3-4 месеца че удех от какво е - като гледам/слушам стриймове на онлайн телевизия/радио ми правеше темп файл на диска докато свърши мястото... оказа че че тъпия нод не разбира че това е стрийм и прави темп файл за да го сканира... обаче стрийма няма край, за разлика от мястото на диска. отделно не на всеки стрийм се прави темп файл - щото нода не следи всичко по http протокола, а само някои портове: 80, 8000, 8080, 3128... и например на di.fm (digitally imported) някои стримове са на други портове и не правят темп... така че за да не прави темп файл във изключенията na imon трябва да се добави програмата за гледане/слушане на стрийма - winamp, wmplayer, браузъра...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Ще отговоря вместо него. Предполага се, че бизнес версията предлага по-добра защита, друг е въпроса, че ако не е легална, не знам откъде си намира ключове, понеже в нета има само за home версията.

От този сайт с получените 30 дневни триал ключове за комерсиалните версии на Есет на посочения от мен имейл, активирах на няколко пъти бизнес версията на NOD32 v.3 на служебния си компютър ( докато админите се наканят да платят лиценз). Работи без проблем, и без да се притесняваш, че ще ти блеклистнат ключа за няколко дни....

П.П. Хм, сега има условие - само от Ирландия - педи няколко месеца нямаше такова нещо. Може да се получи през някое Ирландско прокси....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Че какво и е на версия 2.70.39 ,нали виждаш че засича новия рууткит преди много от съвременни антивирусни програми.

Публикувано изображение

<спам>

Аз съм с версия 2.51.20.... С железния хак за трайъл периода. И част от хляба си го вадя с чистене и поддръжка на заразени бараки, накокичени с последни версии на целия световен антивирусен елит. Основният проблем е в т.н. ЗКУ, което все още и най-добрата защита не може да ограмоти в приемливи нива и времеви изражения... През последните седмици тествах с учебна цел повечето от водещите заглавия на антивирусния пазар. И все още Есет си остава най-доброто на пазара и най-леко, А като обикновено издание във вариант само антивирус и като комплексно решение под заглавие смарт. Това е само мое лично мнение. След появата на МСЕ преди време я предпочитам пред всички т.н. безплатни версии от сорта на авастито, чадърчето и т.н. Просто е доста по-добра от тях А и от доста от платените*. Ако ме попитат за мнение (:)) предлагам вече повече от пет години на първо място и без грам колебание и замисляне Есет (от две години някъде и Smart Security) като защита а от година и нещо някъде на второ място категорично МСЕ (Microsoft Security Essentials). Това е скромното ми мнение към момента, моля да бъда извинен за спама.

</спам>

Публикувано изображение

<спам>

Аз съм с версия 2.51.20.... С железния хак за трайъл периода. И част от хляба си го вадя с чистене и поддръжка на заразени бараки, накокичени с последни версии на целия световен антивирусен елит. Основният проблем е в т.н. ЗКУ, което все още и най-добрата защита не може да ограмоти в приемливи нива и времеви изражения... През последните седмици тествах с учебна цел повечето от водещите заглавия на антивирусния пазар. И все още Есет си остава най-доброто на пазара и най-леко, А като обикновено издание във вариант само антивирус и като комплексно решение под заглавие смарт. Това е само мое лично мнение. След появата на МСЕ преди време я предпочитам пред всички т.н. безплатни версии от сорта на авастито, чадърчето и т.н. Просто е доста по-добра от тях А и от доста от платените*. Ако ме попитат за мнение (:rolleyes:) предлагам вече повече от пет години на първо място и без грам колебание и замисляне Есет (от две години някъде и Smart Security) като защита а от година и нещо някъде на второ място категорично МСЕ (Microsoft Security Essentials). Това е скромното ми мнение към момента, моля да бъда извинен за спама.

</спам>

<спам>

Абсолютно. И за мен ЕСЕТ е най-доброто. Говоря като обикновен потребител. Налага ми се да съм в Мрежата често и край компютъра, но нямам задълбочени познания. Пробвам от време на време някой антивирусен продукт, но съм с НОД вече бая годинки. Единствения проблем са вредните бисквитки, според мен, но от опитаните от мен антивируси само Тренд Майкро ИС (последната версия) се справя задоволително по този показател. Лошото при нея е, че има непоносимост към всякакви други продукти за защита. А аз се подсигурявам със Суперантиспайуеър. Продукти като Софос, F-Secure, G Data и NIS не са лоши, но за обикновен потребител... е малко прекалено :laughing5: с всичките там безполезни инстрименти и размер над 300-400 мб.

Поне веднъж на две седмици правя онлайн скан (Панда) или проверка с House Calls или Dr Web Cure It! и те не намират нищо. Но кой знае...

</спам>

O, Security Master AV & ESS! Не биваше да разваляш така силно имиджа на ESET. Друг път пускай някоя по-лека rogue програмка с десетина модификации по регистрите и ако може без рууткит...

Филмът ти ме отказа за момент да гледам ето това: Exam. Брей, много странно, как така ESS изпуска като стара гемия. На фона на познатите на всички <спам> изявления по-горе - "нямам/ не съм имал проблем с ESET" и току-що предоставените факти...

nod32 antivirus няма ХИПС / проактивна защита , естествено е че в 10-20 % от случаите ще се провали.Говорим за чист антивирус който разчита на евристики , това имаха предвид kmvasilev и metodidamianov. Въпреки че Kaspersky AV има ХИПС се проваля на някои елементарни тестове , а какво остава за истинския зловреден код.

nod32 antivirus няма ХИПС / проактивна защита , естествено е че в 10-20 % от случаите ще се провали.Говорим за чист антивирус който разчита на евристики , това имаха предвид kmvasilev и metodidamianov.

Въпреки че Kaspersky AV има ХИПС се проваля на някои елементарни тестове , а какво остава за истинския зловреден код.

Приказки без край :ph34r:

ThreatSense® technology - a unique proactive solution

The ThreatSense® technology combines various techniques of testing based upon heuristic analysis including emulation of a full 32-bit code and exact and generic signatures. One of NOD32‘s key strengths is its ability to utilize different scanning techniques in a

Публикувано изображение

Още нещо по въпроса http://www.eset.eu/support/changelog-eset-smart-security-4

ESET Smart Security 4

Version 4.2.40 - 4.2.58

HIPS

Host Intrusion Prevention System (HIPS) protects your system from malware or any unwanted activity trying to negatively affect its security status. It utilizes advanced behavioral analysis, coupled with the detection capabilities of network filter to monitor running processes, files and registry keys, actively blocking and preventing any such attempts.

Other Improvements

Version 4.0 includes more than 50 improvements compared to the previous version, among them also a pasword protected uninstallation, easy access to the last on-demand log, Cisco NAC support, advanced scanner settings and others.

Това,че стоят на едно място и не развиват в правилната насока продуктите си не означава че няма ХИПС. Ако няма значи лъжат,че има. И не е nod32 , а ESS 4

Мухи,защо не вземеш да прочетеш малко преди да пишеш подобни голословни коментари?

Като цялостна защита мисля, че едва ли някой ще спори, че Каперски е по-добър, но като чист антивирус, който почти не създава конфликти, с каквото и да го комбинираш, мисля, че НОД32 за момента е един от най-добрите (да не казвам по-силна дума). Какво ли не ползвах и аз (ще сменям и занапред разбира се), но НОД32 просто работи, без много шум, бъгове, недоизкусурени неща (не че няма, но в сравнение с други е направо песен). Вярно, че бавно се въвежда каквото и да било ново, но пък много успешно усъвършенстват вече съществуващите версии. От опит мога да кажа, че се представя много добре срещу нови заплахи, особено Rogues. Видно е и от Virustotal, и от RAP TEST резултатите на Virus Bulletin, които за мен са все пак някакво мерило, защото отчитат динамично reactive и proactive възможностите на антивирусните в няколкомесечен период от време. Просто като чист антивирус (който да комбинираш с нещо друго - в моя случай с Defensewall) е много добър. Пуска като всички, но пък ако не пускаше, защо да го комбинира човек с друга защита - излишна загуба на ресурси.

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

Приказки без край ':down:'  Още нещо по въпроса  Това,че стоят на едно място и не развиват в правилната насока продуктите си не означава че няма ХИПС. Ако няма значи лъжат,че има. И не е nod32 , а ESS 4  Мухи,защо не вземеш да прочетеш малко преди да пишеш подобни голословни коментари?

Гномчо , още веднъж да поясня kmvasilev и metodidamianov имат предвид че ESET имат най-добрата евристика.

ХИПС-а на ESET е свързан със защитната му стена

Публикувано изображение

[spam] Аз пак да кажа, че не говоря като специалист, а като обикновен потребител, не казвам, че е "по-добър от", просто, че е продукт, който ме задоволява и не ме е карал да си преинсталирам компа, за разлика например от някакъв индийски антивирус, дето не помня що си го бях качил... Просто есет засича заплахите. Но винаги може да е пропуснал нещо. . Браузвам внимателно и не цъкам на всеки линк в Мрежата. Но почнах работа, която ме кара да посещавам много сайтове и доста азиатски. Не знам защо има толкова заплахи по някакви азиатски сайтове на обикновени вестници, не на някакви хак и геймърски сайтове. Как да е. Когато се занимавам да чистя някой комп, то е на някой приятел. Не съм го правил за пари, тъй като не мога да дам гаранция, а и на приятел няма да взема кинти. Последният път един роднина, на възраст ми предостави офисния си комп, който беше снабден с някакъв, както по-късно разбрах доста популярен "роуг". Антивирус 2010 ли, 2008, не помня... И истината беше, че използвах освен ЕСЕТ и Спайбот. Гледах тестовете, но това е малко субективно, с тези тестове.(А как е настроен есет? Понеже може да бъде отслабен. ) Общо взето е като да дойдеш да ми кажеш "Аз съм по-силен от теб. " Аз пък да извадя един Магнум'45 и да ти отнеса главата. Кой е по-силен? Може да се каже, че има 2 отговора: а) аз - отнесох ти главата, и б) ти - не ти дадох шанс по честен начин да докажеш кой е по-силен. Без пистолета щеше да е друго. ...може би. И двамата в някакво отношение бихме били прави. Няма такова нещо като ултимативна защита. ЗКУ-то все още е най-важният компонент. [/spam]

Всеки пропуска, разберете го. И стига се заяждахте. Който иска това ще си ползва. Аман от ******....

И преди да се изхвърляте, погледнете AV-Comparatives

On-Demand

Kaspersky 97.1%
ESET NOD32 97.7%

Retrospective

Kaspersky 59%
ESET 52%

Kaspersky бие с убедителен резултат при Worms - 82 на 31, но пък ЕСЕТ надминава Касперски при всички други категории)

Редактирано от cerberrr (преглед на промените)

[spam]

Гледах тестовете, но това е малко субективно, с тези тестове.(А как е настроен есет? Понеже може да бъде отслабен. ) Общо взето е като да дойдеш да ми кажеш "Аз съм по-силен от теб. " Аз пък да извадя един Магнум'45 и да ти отнеса главата. Кой е по-силен? Може да се каже, че има 2 отговора:

а) аз - отнесох ти главата, и

б) ти - не ти дадох шанс по честен начин да докажеш кой е по-силен. Без пистолета щеше да е друго. ...може би.

И двамата в някакво отношение бихме били прави. Няма такова нещо като ултимативна защита. ЗКУ-то все още е най-важният компонент.

[/spam]

Винаги когато нещо не ни изнася търсим някакво субективно обяснение или оправдание ако щеш.

Настройките му са вдигнати на макс,включени са и разширените евристики - това за сведение на Мухи -некомпетентният стрелочник :down:

Въпроса,който е: че от ESET упорито,ама много упорито оставят развитието на нови технологии като HIPS назад. Доста се коментира - има ли Хипс ESS или НЕ? На практика го няма никакъв въпреки,че пише във официалният им сайт че има.

Защо заблуждават потребителите?

Лека :)

Няма такива мрънкала, като Вас ей..... Аз, ако почна да се заяждам за всяка една незасечена заплаха от тях, тука трябва да Ви накарам да се разревете. :):down: Направо ми писнахте всичките, честно Ви казвам! Ето нещо ново например. Сайт за рецепти, бива хакнат и докато решавах един от случаите си в MBAM Forums, потребителят ми казва, че AVG е засякло нещо в сайта. Проверих го, всичко е тук: http://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=58106 След контакт с екипа на сайта се оказва, че наскоро е бил хакнат и му е бил инжектиран зловреден код. И Kaspersky не го засича, и ESET не го засича! е Това е хора! Ако търсите сигурно решение, дърпайте кабела на интернета и отивайте в някое село с 10 човека население в Родопите и така. Ако почне всеки един да се заяжда за някоя проба (типично за nikssi и един двама човека, които са се побъркали по някоя антивирусна програма) и ще стане хаос, какъвто и става тук. Време е да се спрете с простотиите! Аз супер много се дразня на Kaspersky, в последно време не ми харесва и застоя на ESET, много мразя и AVG, но това е. Такова е и чакам промяна! Аз в момента се кефя, че ако има нещо, мога да разчитам на българската поддръжка на ESET, мога да им кажа какъв ми е проблема, да ми съдействат за решението до толкова, до колкото на тях им е възможно. Много мразя, че рядко получавам отговор от ESET, а тук Вие би трябвало да сте доволни, защото получавате отговор. И двата продукта и компании си имат плюсове и минуси, имат си приоритет и си ги следват, дали на нас ни харесват или не..... друг въпрос. Просто спрете да мрънкате за неща, които един милион пъти са говорени и преповтаряни, каквото можете да правете за продукта, който сте си харесали и се надявайте, че в един момент ще има промяна на това, което не Ви харесва. Има множество алтернативи безплатни, платени, така че не е като да няма избор.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.