Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 2

Featured Replies

Защо реши, че трябва да имаш две антивирусни едновременно?

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 167,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не съм съгласен че е по лек. Стига да вдигнеш нивото на защита добавяйки напредналите евристики и стой та гледай. При старт ESS на компа ми се стартираше със средно 3-4 секунди по дълто от Kaspersky I

• Maniac е използвал и използва само най-доброто. Тези неща са ми пределно ясни, въпросът е на вас да Ви се изяснят.

• ESET е сред най-добрите технически продукта според PC Authority 19 December 2009 Победител според изданието е ESET Smart Security и ESETNOD32 Antivirus, като най-препоръчвана антивирусна програма.

Публикувани изображения

Вижте какъв ми е проблема с нод . Изведнъж се появи ..... http://prikachi.com/...58/2217158X.gif

Проблема не е голям, просто лиценза изтича след няколко дни (около14). Или НОД иска да обнови свой компонент който иска рестарт!

ПП:Изпревари ме за секунди!

Редактирано от androns (преглед на промените)

Проблема не е голям, просто лиценза изтича след няколко дни (около14). Или НОД иска да обнови свой компонент който иска рестарт!

ПП:Изпревари ме за секунди!

Или както вече казаха иска лиценз,или по-вероятно щом ти е направило проблем и с друга антивирусна Уиндоуса да иска update.

Редактирано от greatwhiteshark (преглед на промените)

Не съм решил да имам 2 антивирусни ... Просто докато оправя нода с авира,но ето че и тя беше така "прецакана" . А относно лиценза изтича след 5 месеца :bedtime2:

Направих го ...... Но нищо пак така ...... ;) Ако някой може да помогне моля да пише ..... Много ми трябва тази антивирусна :)

Направих го ...... Но нищо пак така ...... ;) Ако някой може да помогне моля да пише ..... Много ми трябва тази антивирусна :)

Изтегли си най-новата версия от тук http://eset.bg/download/?page=demo&action=download и може да се оправи проблема.

Добре бе хора нали Ви казвам .... Всички версии от smart са ми така .....  :rolleyes:

От къде ги сваляш, тези версии?

Ползвал ли си пач?

Ами от zamunda ...... Но преди това бяха наред ...... По едно време пускам да сканирам и ми излезе това !

Просто забрави за NOD , особено за кракнатите версии ! Допълнително си омазал нещата с втората антивирусна:rolleyes: Защо точно NOD при наличието на доста и то добри , за всекидневни нужди , безплатни алтернативи:)

Просто забрави за NOD , особено за кракнатите версии ! Допълнително си омазал нещата с втората антивирусна:) Защо точно NOD при наличието на доста и то добри , за всекидневни нужди , безплатни алтернативи:wors:

ами тъка де :rolleyes:

Просто забрави за NOD , особено за кракнатите версии ! Допълнително си омазал нещата с втората антивирусна:rolleyes: Защо точно NOD при наличието на доста и то добри , за всекидневни нужди , безплатни алтернативи:)

И аз много пъти съм се чудил защо тия хора ползват кракнат НОД. Те не разбраха ли, че на компютър, който има кракната антивирусна е посто обречен.. Вместо кракове и други глупости, да сложат една безплатна Авира или Аваст и готово.Имаш ли лиценз и то легален - ползвай платен продукт, като не- безплатния.

Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

Добре бе ..... И с авира ми е същия проблем .... А ако мога да оправя нода ще е много добре !

Не съм спец по антивирусните програми, но ти препоръчвам да махнеш и двете антивирусни, после да изтеглиш нод32 от оригиналния сайт http://www.eset.bg/ Теглиш си от там нод32 версия 4 или 3 по твой избор. Естествено теглиш демо версията и си копираш лиценз от сайт който ще ти пратя на лично за да не ме накажат. Би трябвало да нямаш проблем после, но не съм сигурен.

• 4 седмици по-късно...

трябват ми подробни настройки на защитната стена на ESET Smart Security,прегледах цялата тема и никъде не намерих

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Ето ти две ръководства на български има подробни настройки и др.

http://download.eset.com/manuals/ESET_ESS_4_User_Guide_BGR.pdf

http://download.eset.com/manuals/ESET_ESS_User_Guide_BGR.pdf

Искам да попитам може ли Nod32 паралелно да върви с AD AWARE и по принцип вие доверявате ли се на една антивирусна или ползвате повече? И още нещо , при сканиране на Nod накрая изписва дълъг списък файлове с отказан достъп (Access denied) или (file is locked). Има ли нещо притеснително?

Искам да попитам може ли Nod32 паралелно да върви с AD AWARE и по принцип вие доверявате ли се на една антивирусна или ползвате повече?

С Ad-Aware няма проблем, но има проблем в съвместимостта с неговия модул Ad-Watch. Като алтернатива, препоръчваме Malwarebytes' Anti-Malware, която е много по-опростена, много по-бърза, много по-лека, много по-малка и много по-ефикасна. Като цяло, слага в малкия си джоб Ad-Aware. За повече информация:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=92216

И още нещо , при сканиране на Nod накрая изписва дълъг списък файлове с отказан достъп (Access denied) или (file is locked). Има ли нещо притеснително?

Няма проблеми! За съжаление, грешките които описваш са срещани при NOD32 2.7 , което означава, че използвате много стара версия и е силно препоръчително да ъпгрейднете възможно най-скоро. Все пак, няма проблем. За повече информация:

http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN75&actp=search&viewlocale=en_US&searchid=1278788630456

Споделям личен опит. Ако Ви е необходима комбинация от антивирусна, защитна стена, антитроянска и антишпионска програми за защита в реално време, без да си пречат една на друга: Вариант1: ESET Smart Security( 55МБ РАМ) + Malwarebytes' Anti-Malware full version(55МБ РАМ) - по-лекия вариант Вариант2: ESET Smart Security( 55МБ РАМ) + SUPERAntiSpyware Professional( 120МБ РАМ) -по-тежкия вариант И двата варианта няма видимо да окажат влияние върху интернет връзката(имам предвид забавяне). Нека се прави разлика между: Malwarebytes' Anti-Malware full version и SUPERAntiSpyware Professional които имат модули за защита в реално време, и: Malwarebytes' Anti-Malware free version и SuperAntiSpyware Free Edition които нямат модули за защита в реално време а служат за почистване на вече заразени компютри.

Споделям личен опит.

Ако Ви е необходима комбинация от антивирусна, защитна стена, антитроянска и антишпионска програми за защита в реално време, без да си пречат една на друга...

.................................

Хехе, има какво още да се накачули на ESET и Windows за "защита" и параноя.

Безразборното използване и комбиниране на програми за сигурност влошава сериозно работоспособността на операционната система. Също така пречи ужасно на ефективната работа на програмите за сигурност, ако те са повече от една и имат реално временна защита.

След като ESET предлагат в рекламите си, цитирам:

система от ново поколение, която предоставя защита от широк спектър постоянно еволюиращи заплахи - вируси, червеи, троянски коне, шпионски и рекламен софтуер, rootkits и phishing атаки.

Защо е необходимо да се добавят антитроянски или антишпионски програми (по-горе съм обяснил за евентуалните конфликти при реално временната защита, това е по-важно)?

sf_west, препоръчвам ти да не използваш комбинация на Ad-Aware с друга програма за сигурност...

nologo, ако не ти е известно, продуктите на ESET не охраняват регистратурата на Windows, а и винаги е хубаво да имаш нещо под ръка, като Malwarebytes' Anti-Malware например. Необходимостта е има.

rumenlalov, не можеш просто така да излезеш в интернет пространството и да кажеш тази програма заема точно толкова ресурси, тази комбинация е добра и всички трябва да я използват.

1. При всеки един продукт, поставен на различна конфигурация заема различно ресурси.

2. Специално тези комбинации, които спомена са добри, но всеки има различни нужди и понякога е недостатъчно или пък не са съвместими с друг техен защитен софтуер. Въобще има много фактори, които биха попречили.

Все пак, аз предпочитам MBAM, защото тя се справя най-добре и въобще по показатели е много по-добра от SAS.

От няолко години имам опит с продуктите на ESET, добри са но, дори и ESET Smart Security - представяна като комплексно решение си остава антивирусна като всички останали. Много троянски коне препускат покрай нея, а зловредия код се изчерпва с блокиране на сайтове публикуващи безплатни лицензи. Затова препоръчвам тези комбинации, ползувам ги от доста време и не съм имал проблеми с конфликт между тях. Вярно е че не използувам екстемно компютъра си и съм ограничил програмите до най-необходимото, но тези резултати при мен са реални. Все пак, споделям мнение. Дали някой ще ползува вариантите е въпрос на личен избор. Но не пречи, ако някой реши да провери. Съгласен съм с предимствата на МBАМ пред SAS, това имах предвид когато дадох примерите. Аз лично използувам точно този вариант: eset nod32 antivirus v.3 + Malwarebytes' Anti-Malware full version . Също така е вярно и че при решаване на проблем, в много от случаите задължително се налага използуването и на двете, MBAM и SAS. Всяка има малки пропуски, ако мога да се изразя така, които другата компенсира.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.