Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 2

Featured Replies

Искам да попитам дали мога да блокирам саитове с ESET NOD32 Antivirus и ако може как става това ? Благодаря предварително :)

Това е при ESET NOD32 Antivirus 3.0.695.0 BUSINESS EDITION, но предполагам и при версия 4 е аналогично...Публикувано изображение

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 167,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не съм съгласен че е по лек. Стига да вдигнеш нивото на защита добавяйки напредналите евристики и стой та гледай. При старт ESS на компа ми се стартираше със средно 3-4 секунди по дълто от Kaspersky I

• Maniac е използвал и използва само най-доброто. Тези неща са ми пределно ясни, въпросът е на вас да Ви се изяснят.

• ESET е сред най-добрите технически продукта според PC Authority 19 December 2009 Победител според изданието е ESET Smart Security и ESETNOD32 Antivirus, като най-препоръчвана антивирусна програма.

Публикувани изображения

Предполага се, че бизнес версията предлага по-добра защита

защитата е еднаква, просто в бизнес версията ъпдейтите могат да бъдат пускани централно от администратора към останалите програми-клиенти.

защитата е еднаква, просто в бизнес версията ъпдейтите могат да бъдат пускани централно от администратора към останалите програми-клиенти.

Да това е абсолютно вярно. Не очаквайте по-добра защита за дома от бизнес версията спрямо домашаната версия.

И с лиценз за домашна съм активирал бизнес версията...

Да това е абсолютно вярно. Не очаквайте по-добра защита за дома от бизнес версията спрямо домашаната версия.

И с лиценз за домашна съм активирал бизнес версията...

Не знам, аз последно като пробвах да въведа username и password в сайта, за да сваля бизнес версията, достъпа ми беше отказан.

Имам проблем с ESS. Когато тръгна да тегля някоя програма от даден сайт (да речем kaldata.com),компютърът страшно забива, процеса на ЕSS скача на 99% и забиването се оправя чак, когато се изтегли програмата. Когато изключа защитата всичко се оправя и си тегля нормално. Има ли някакъв начин да го оправя това нещо ?

Редактирано от i3roda (преглед на промените)

Имам проблем с ESS. Когато тръгна да тегля някоя програма от даден сайт (да речем kaldata.com),компютърът страшно забива, процеса на ЕSS скача на 99% и забиването се оправя чак, когато се изтегли програмата. Когато изключа защитата всичко се оправя и си тегля нормално. Има ли някакъв начин да го оправя това нещо ?

Разширените евристики включени ли са? При настройки по подразбиране така ли е или НЕ?

Да- върни всички настройки по подразбиране и виж дали ще се подобрят нещата:

Публикувано изображение

Да- върни всички настройки по подразбиране и виж дали ще се подобрят нещата:

Публикувано изображение

За съжаление няма да помогне. Просто се налага да свикнеш с това. При мен е същото - става най-вече при теглене на .exe-та и други компресирани изпълнителни файлове. Има цяла тема във форума им в Wilders за този проблем. Това, което са установили, е че се дължи на защитата в реално време на файловете, а не на web-скенера. Интересното е че има хора, които твърдят, че дори и с изключена реалновременна защита, проблемът пак го има. Може да изключиш автоматичното сканиране, което започва Firefox в края на всеки даунлоуд (ако си с този браузър). Аз съм го направил, но няма ефект. Просто енджинът им си разпакетира когато това, което сваляш е на 99% и докато провери файла, понякога си забива и браузъра, а ekrn.exe стои на 99% CPU.

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

Да за съжаление това забиване си остана и след като върнах настройките по подразбиране.

Просто енджинът им си разпакетира когато това, което сваляш е на 99% и докато провери файла, понякога си забива и браузъра, а ekrn.exe стои на 99% CPU.

Мамм аз пък си мислех,че компа ми се е бъгнал от ровичкане в разни сайтове. Доста неприятен момент.

Същото става и с антивируса не само със ESS :)

Този проблем само с Лисицата ли се наблюдава или и с Интернет Експлорера и Опера?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Мамм аз пък си мислех,че компа ми се е бъгнал от ровичкане в разни сайтове. Доста неприятен момент.

Същото става и с антивируса не само със ESS :ph34r:

Този проблем само с Лисицата ли се наблюдава или и с Интернет Експлорера и Опера?

Мисля, че не зависи от използвания браузър, тъй като реалновременната защита сканира всичко, което се сваля върху диска. Имаше предложения за изключване на определени типове файлове, намаляне дълбочината на сканиране на архивите, но не съм опитвал предложените в Wilders варианти. Просто свикнах, ако и да ми беше неприятно в началото. Но пък за сметка на това забелязвам, че нивото на засичане на нови заплахи, особено rogues, доста се е вдигнало. По моите си наблюдения, а и по постовете в съответната тема на baroveca например, това си е видно. Просто във форума им много ги критикуват и натискат именно за пропуските при fake-овете и това им се отразява добре на развитието.

Мисля, че не зависи от използвания браузър, тъй като реалновременната защита сканира всичко, което се сваля върху диска. Имаше предложения за изключване на определени типове файлове, намаляне дълбочината на сканиране на архивите, но не съм опитвал предложените в Wilders варианти. Просто свикнах, ако и да ми беше неприятно в началото. Но пък за сметка на това забелязвам, че нивото на засичане на нови заплахи, особено rogues, доста се е вдигнало. По моите си наблюдения, а и по постовете в съответната тема на baroveca например, това си е видно. Просто във форума им много ги критикуват и натискат именно за пропуските при fake-овете и това им се отразява добре на развитието.

А, тук http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=153956&view=findpost&p=1690977 как е?

Хваща го като:a variant of Win32/Kryptik.DYZ trojan

Явно бързо са го добавили. Защото го хвана със сигнатури 5064,а гледам, че във VT не лови с 5063

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

хм интересно. досега не съм имал такъв проблем (уин 7 + хром 4.1)

Ползвам ESS 4.2.35.00 и стена в Interactive mode. Как мога да си създам правило, за да може Windows Time услугата (lsass.exe) да работи? Явно се е създало по погрешка, понеже в Automatic mode всичко си работи, но в Interactive получавам това.

Nod 32 + Defense Wall Hips 2.56 никой ли не се е сетил да ги комбинира? Чудото от стогодишната промоция заедно с Нод създават усещане за недосегаема невредимост в мрежата! Фалшиви тревоги при други антивируси стават очевидни! Аз на шега ги събрах заедно, а току-виж ми харесала неочаквано много тази възможност за ползване. Nod 32 и той е от групата антивируси, които често са в промоции - налице е възможно безплатно ползване. Чудя се имат ли нужда и доколко от допълнителна защитна стена - по нататък може и да пробвам с някои от най-добрите. Поздрави

Nod 32 + Defense Wall Hips 2.56 никой ли не се е сетил да ги комбинира? Чудото от стогодишната промоция заедно с Нод създават усещане за недосегаема невредимост в мрежата! Фалшиви тревоги при други антивируси стават очевидни! Аз на шега ги събрах заедно, а току-виж ми харесала неочаквано много тази възможност за ползване. Nod 32 и той е от групата антивируси, които често са в промоции - налице е възможно безплатно ползване. Чудя се имат ли нужда и доколко от допълнителна защитна стена - по нататък може и да пробвам с някои от най-добрите. Поздрави

От известно време съм с тази комбинация на служебния - P4 1.8 GHZ, 512 RAM - не се усещат, освен проблемът на НОД-а с тегленето на пакетирани изпълнителни файлове.

От известно време съм с тази комбинация на служебния - P4 1.8 GHZ, 512 RAM - не се усещат, освен проблемът на НОД-а с тегленето на пакетирани изпълнителни файлове.

Изключвам Нод 32 и после отново го включвам - и няма вече проблем! Впечатлен съм колко било лесно - а аз от любопитство разучих всичките азиатски комплексни защитни програми... Контролът от тип "Antirootkits" засега нищо не установява - тази ОС с Win XP SP3 просто лети. Поздрави

При сканиране имиджа на Hirens ми дава това:

Публикувано изображение

Предполагам, че антивирусната "сработва грешно", но все пак да питам - е ли вирус, или не е? ;-)

При сканиране имиджа на Hirens ми дава това:

Публикувано изображение

Предполагам, че антивирусната "сработва грешно", но все пак да питам - е ли вирус, или не е? ;-)

Публикувано изображение

Предполагам, че е FP, изпрати го до лабораторията.

Ако това се отнася до мен, какво да изпратя до лабораторията?

П.С. какво е FP?

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Ако това се отнася до мен, какво да изпратя до лабораторията?

П.С. какво е FP?

FP = False Positive = фалшива тревога.

Изпрати файла, който се засича от Eset:

http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN141

или така:

http://samples.nod32.com.sg/

Може би ще е добра идея да извадиш само файла, който се засича, защото едва ли ще можеш да им пратиш целия пакет Hiren's Boot CD...

Поздрави ! :rolleyes:

Здравейте. Днеска видях, че антивирусната му Nod32, или по-точно иконката й е станала жълта и направих както ми каза човека, който ми я инсталира - въвеждам име и парола - изпробвах над 10, но никои не й върнаха зеления цвят. Знаете ли какъв е проблема? Извинявам се, ако въпроса е тъп, но наистина не му разбирам. Благодатря предварително.

Сигурно е от това,че са ти изключени автоматичните актуализации на системата. Ако е от това, отваряш НОД32, натискаш F5 и от менюто долу вляво намираш къде пише System Update и даваш No update. ПП- ако може дай снимка

Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.