Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 2

Featured Replies

Опитвам да отворя https://eset.bg/forum/viewtopic.php?f=3&t=320&start=0 и виждам "Има проблем в сертификата за защита на тази уеб страница.

Сертификатът за защита, представен от този уеб сайт, не е издаден от надежден сертифициращ орган.

Сертификатът за защита, представен от този уеб сайт, е издаден за различен адрес на уеб сайта.

Проблемите в сертификати за защита биха могли да бъдат индикатор на опит да бъдете заблудени или да се прихващат данните, които изпращате до сървъра.

Препоръчваме ви да затворите тази уеб страница и да не продължавате с този уеб сайт." При мен Online Armor ++ е заедно с IE 8. Има ли нещо подобно при някой друг?

post-57894-1268996887,41_thumb.png

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 167,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не съм съгласен че е по лек. Стига да вдигнеш нивото на защита добавяйки напредналите евристики и стой та гледай. При старт ESS на компа ми се стартираше със средно 3-4 секунди по дълто от Kaspersky I

• Maniac е използвал и използва само най-доброто. Тези неща са ми пределно ясни, въпросът е на вас да Ви се изяснят.

• ESET е сред най-добрите технически продукта според PC Authority 19 December 2009 Победител според изданието е ESET Smart Security и ESETNOD32 Antivirus, като най-препоръчвана антивирусна програма.

Публикувани изображения

A Google Chrome ме предупреждава и че вероятно хакер ще прихване комуникирането ми. Не ми се коментира.

Извинявам се че толкова късно пиша но имах доста работа и чак сега имам малко време.

Значи ето едно от тия съобщения за които говорех преди няколко дни:

I:\Programs\Audio & Video\Active.SWF.Video.Converter.v1.1.2.WinAll\nx01127a.zip » ZIP » neox.part1.rar » RAR » Video.exe - probably a variant of Win32/Agent trojan

Това е изключително объркващо съобщение за мен...

:baby: Не, човек. НОД - а не се чуди дали е буболечка или не. Той е убеден, че това е заплаха. "Вероятно вариант на..." ти казва накратко "...имаш троянец / вирус или др., което вероятно е вариант / роднина на еди-кой си". Този вид заплаха е в библиотеката на нод. Поведението му е същото като на група от буболечки, които имат сходно поведение и са дефинирани от словаците като Вин 32/Ейджънт троян. Няма смисъл да дават име на всеки един от милионите троянци. Няма да им стигнат буквите. Пусни го във virustotal и ще видиш, че няма да има две програми, които да дадат едно и също име на една и съща заплаха. Те си ги кръщават различно, но вируса си е един и същ.

Поздрави! Вярвай на НОД. Те знаят. Аз също се доверявам на НОД и нямам грижи за вируси. Да чукна на дърво.

Това "вероятно ..." обърква доста хора. Но така са решили да процедират от НОД. То е по-скоро за благозвучност :huh: . False positives на НОД са пренебрежимо малко, така че търкай спокойно.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

:cool: Не, човек. НОД - а не се чуди дали е буболечка или не. Той е убеден, че това е заплаха. "Вероятно вариант на..." ти казва накратко "...имаш троянец / вирус или др., което вероятно е вариант / роднина на еди-кой си". Този вид заплаха е в библиотеката на нод. Поведението му е същото като на група от буболечки, които имат сходно поведение и са дефинирани от словаците като Вин 32/Ейджънт троян. Няма смисъл да дават име на всеки един от милионите троянци. Няма да им стигнат буквите. Пусни го във virustotal и ще видиш, че няма да има две програми, които да дадат едно и също име на една и съща заплаха. Те си ги кръщават различно, но вируса си е един и същ.

Поздрави! Вярвай на НОД. Те знаят. Аз също се доверявам на НОД и нямам грижи за вируси. Да чукна на дърво.

Това "вероятно ..." обърква доста хора. Но така са решили да процедират от НОД. То е по-скоро за благозвучност :D . False positives на НОД са пренебрежимо малко, така че търкай спокойно.

Публикувано изображение

"Вероятно вариант на..." ти казва накратко "...имаш троянец / вирус или др., което вероятно е вариант / роднина на еди-кой си". Този вид заплаха е в библиотеката на нод.

Вероятно или конкретно?

Вероятна модификация на заразена програма,сиреч евристично го определя като заплаха.

Евристично доколкото знам определяше,като такава и CIS4

Вероятно или конкретно?

Вероятна модификация на заразена програма,сиреч евристично го определя като заплаха.

Евристично доколкото знам определяше,като такава и CIS4

В речника "probably" се превежда като "вероятно", но семантично е ... по-вероятно от нашето вероятно :biggrin::lol6: . Оттам може би е и това объркване. Това за евристичното дефиниране не го схванах. Както казах наречието "вероятно" се отнася към името на заплахата, а не към самата заплаха. Това е донякъде подобно на ОВИ (Остра Вирусна Инфекция), която училищните лекари пишеха в бележките . Те предполагам биха успели да дефинират точното име на вируса, който те е лепнал изнасяйки латинското му име и т.н., след надлежни изследвания но... :hush: ще отнеме доста време, а и няма смисъл от това. ОВИ е достатъчно.

Поздрави! ;)

Не знам как го е засякъл - с резидънт скенера или при он деманд сканиране. Евристика да включваш в резидентната защита не е добре, понеже компа спихва, независимо от характеристиките му. От друга страна при он деманд сканирането много хора не си включват евристичното сканиране.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

В речника "probably" се превежда като "вероятно", но семантично е ... по-вероятно от нашето вероятно :):) . Оттам може би е и това объркване. Това за евристичното дефиниране не го схванах. Както казах наречието "вероятно" се отнася към името на заплахата, а не към самата заплаха. Това е донякъде подобно на ОВИ (Остра Вирусна Инфекция), която училищните лекари пишеха в бележките . Те предполагам биха успели да дефинират точното име на вируса, който те е лепнал изнасяйки латинското му име и т.н., след надлежни изследвания но... :) ще отнеме доста време, а и няма смисъл от това. ОВИ е достатъчно.

Поздрави! :)

=====

Я,пак какво е: вероятно,но семантично е ... по-вероятно от нашето вероятно :huh::)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Може ли да ми кажeте как да изтрия антивирусната ми nod 32 4.474? Пробвах една програма специялно за nod 32 4.474,но нищо не стана.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Някаква по-точна информация за ESET Smart Security 4.2 и ESET NOD32 Antivirus 4.2 на Български кога ще излезне някой има ли?

Някаква по-точна информация за ESET Smart Security 4.2 и ESET NOD32 Antivirus 4.2 на Български кога ще излезне някой има ли?

Защо не попиташ във форума им?

Никога повече бъгавия фирелоу на комодо! натоварва кпу на 100% и блоква целия комп

Поздрави на НОД32 - България с тази яка песен Seconds To Mars - Kings And Queens

Ша ва ползвам месец и после на аваст :Yahoo!:

НОДА има много яка защитна стена.

:cool:

;)

Това е за темата за бисерите :cool:

Здравейте. Проблемът е следният. Имах си Nod32 и Smart Security, но излезе по нова версия и реших да я слоха. Унинсталирах си Nod32 понеже само него го имаше в ADD/Remove Programs като мислех че другото Smart Security също ще го последва, но явно не стана. След което инсталиран Nod32 Antv. и когато почнах да инсталирам Smart Security ми извади съобщение :"A most recent version of ESET Smart Secutiry is already installed on this computer." Това само по себе си не е така. Ако някой има идей да помага. П.П. Операционната ми система е Windows 7 Ultimate x64, не знам дали има значение в случая. Благодаря предварително!

Здравейте. Проблемът е следният. Имах си Nod32 и Smart Security, но излезе по нова версия и реших да я слоха. Унинсталирах си Nod32 понеже само него го имаше в ADD/Remove Programs като мислех че другото Smart Security също ще го последва, но явно не стана. След което инсталиран Nod32 Antv. и когато почнах да инсталирам Smart Security ми извади съобщение :"A most recent version of ESET Smart Secutiry is already installed on this computer." Това само по себе си не е така. Ако някой има идей да помага.

П.П. Операционната ми система е Windows 7 Ultimate x64, не знам дали има значение в случая.

Благодаря предварително!

Е как ще инсталираш ESS и NOD32 едновременно?Сваляй appremover и махай всичко на ESET.Може да се наложи и ръчно да триеш, понеже май си поомазал работата.Трябва напълно да заличиш всякакви останки от продуктите на ЕСЕТ и след това да инсталираш една от двете програми.В Eset Smart Security се съдържа същия антивирусен скенер, който и в NOD32, но има и стена.

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Определено си омазал положението. Решението е същото - почистване! Обаче, AppRemover е лош вариант, аз преди време им пращах информация да си подобрят деинсталатора, защото не почиства добре и няма още кой знае какъв ефект. Най-добре следвай инструкциите от тук: http://www.eset.bg/forum/viewtopic.php?f=3&t=1377&sid=2d6d15fdd956f4d022f596c46ddcb4ad

въпросче ESS има ли HIPS защита? в документацията която погледнах набързо от eset.com останах с впечатление че присъства само в business версията? така ли е? благодаря

въпросче

ESS има ли HIPS защита? в документацията която погледнах набързо от eset.com останах с впечатление че присъства само в business версията? така ли е?

благодаря

Не ESET нямат HIPS засега :)

Можеш да питаш Maniac той знае доста за програмата :)

Не ESET нямат HIPS засега :)

Можеш да питаш Maniac той знае доста за програмата :)

Те тука си в грешка. Има я само в бизнес версията!

Добре обърни се към Maniac нека той да ти обясни защото е доста запознат с програмата

Добре обърни се към Maniac нека той да ти обясни защото е доста запознат с програмата

Не знам, кой ми е хакнал -1, но щом админа във форума на eset, ми каза че има, значи има!

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

Не знам, кой ми е хакнал -1, но щом админа във форума на eset, ми каза че има, значи има!

Според оф сайта им има и в двете. Само дето няма никакъв намек за реакция на този HIPS ;)

Поразрови се какви дискусии се водеха преди време по тоз въпрос. Имаше доста огън ,и ръмжене :ph34r:

Сети се кой ти ХаКна пък сега +1 :cool:

ако си същия viipiper питах от твое име

@hppavilion

И това какво е? В дясно ясно пише,че се отнася до домашната версия

http://www.esetnod32.ru/.solutions/home/smartsecurity/

Публикувано изображение

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.