Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 2

Featured Replies

И това какво е? В дясно ясно пише,че се отнася до домашната версия

http://www.esetnod32.ru/.solutions/home/smartsecurity/

@Nikssi, прощавай, но не видях къде го пише ясно, честно.:baby:))Би ли показал?

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 167,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не съм съгласен че е по лек. Стига да вдигнеш нивото на защита добавяйки напредналите евристики и стой та гледай. При старт ESS на компа ми се стартираше със средно 3-4 секунди по дълто от Kaspersky I

• Maniac е използвал и използва само най-доброто. Тези неща са ми пределно ясни, въпросът е на вас да Ви се изяснят.

• ESET е сред най-добрите технически продукта според PC Authority 19 December 2009 Победител според изданието е ESET Smart Security и ESETNOD32 Antivirus, като най-препоръчвана антивирусна програма.

Публикувани изображения

И това какво е? В дясно ясно пише,че се отнася до домашната версия

http://www.esetnod32.ru/.solutions/home/smartsecurity/

Публикувано изображение

Е тука, пак малко като спор ще стане, но нали знаеш, че съществуват бизнес версия и на двете програми?

Е тука, пак малко като спор ще стане, но нали знаеш, че съществуват бизнес версия и на двете програми?

Не се подвеждай по руския сайт! НОД няма хипс! Понеже руснаците са много чувствителни на тема хипс, и понеже Касапа го има, предполагам, че в руския сайт е написано именно като контрапункт на характеристиките на Касапа....в действителност обаче-няма! Поразходи се в който искаш от сайтовете на ЕСЕТ по света и ще видиш, че никъде, освен в руския сайт, не се споменава за хипс, и то по простата причина, че такъв просто няма! Под проактивната защита, за която ще видиш че се споменава, се има впредвид евристиката, но не и анализа на поведение! Тук много се заблуждават или пък умишлено подвеждат!!! Повярвай ако наистина имаш хипс, в българският сайт моментално щеше да е отразено....не мислиш ли? :( Но е не е....защото го няма!

Тук да виждаш нещо?

Публикувано изображение

А тук в глобаният сайт да виждаш?

Публикувано изображение

Според това, има!

Добре....щом "според това има"...вЕрвай, че има.... Иска ти се желаното за реалност, но реалността е друга....ама може пък при теб да го има...вЕрвай.....

Добре....щом "според това има"...вЕрвай, че има.... Иска ти се желаното за реалност, но реалността е друга....ама може пък при теб да го има...вЕрвай.....

Добре, де всички тук викат, питай Maniаc, той знаел ами точно той ми и каза!

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

Nod 32 v.4 при мен сега е заедно с Comodo Firewall - IDS/HIPS подсигуряването си е със стената. Подобни неща липсват при антивируса - той никога не ме е уведомявал по поведение, че нещо се случва с еди кое си.

И тук пише, че има-> http://www.eset.eu/support/changelog-eset-nod32-antivirus-4

http://www.eset.eu/support/changelog-eset-smart-security-4

А тук не-> http://www.eset.com/home/nod32-antivirus

http://www.eset.com/home/smart-security

Идиотска работа.Ходи разбери какво искат да кажат.Прави ми впечатление, че сайтът, който твърди, че HIPS е наличен е eset.eu, а този, който нищо не споменава по въпроса е eset.com.Да не би да има европейска, американска и т.н. версии, които да съдържат различни модули, по друг начин не мога да си го обясня.Как ще има просто случайно разминаване в информацията от сайтовете, като са все на ESET?!?

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Идиотска работа.Ходи разбери какво искат да кажат.Прави ми впечатление, че сайтът, който твърди, че HIPS е наличен е eset.eu, а този, който нищо не споменава по въпроса е eset.com.Да не би да има европейска, американска и т.н. версии, които да съдържат различни модули, по друг начин не мога да си го обясня.Как ще има просто случайно разминаване в информацията от сайтовете, като са все на ESET?!?

Добре....да оставим какво "казва еди кой си сайт"! Отвори настойките на Антивируса и покажи къде има някаква настройка на хипс? Сега ако в новата версия 4.2 има добавено нещо- не знам, не съм я слагал. До момента не е имало не само настройки, но и никаква "хипсова" проява не съм виждал от страна на програмата!

Не се подвеждай по руския сайт! НОД няма хипс! Понеже руснаците са много чувствителни на тема хипс, и понеже Касапа го има, предполагам, че в руския сайт е написано именно като контрапункт на характеристиките на Касапа....в действителност обаче-няма! Поразходи се в който искаш от сайтовете на ЕСЕТ по света и ще видиш, че никъде, освен в руския сайт, не се споменава за хипс, и то по простата причина, че такъв просто няма! Под проактивната защита, за която ще видиш че се споменава, се има впредвид евристиката, но не и анализа на поведение! Тук много се заблуждават или пък умишлено подвеждат!!! Повярвай ако наистина имаш хипс, в българският сайт моментално щеше да е отразено....не мислиш ли? :) Но е не е....защото го няма!

Мдааа предполагам в словенският им сайт също .... :)

http://www.eset.sk/podpora/changelog-pre-eset-smart-security-4

HIPS

Host Intrusion Prevention System (HIPS) ochraňuje váš system pred malvérom a akoukoľvek nechcenou aktivitou, ktorá sa snaží negatívne ovplyvniť bezpečnosť vášho počítača. Využíva pri tom pokročilú behaviorálnu analýzu spojenú s detekčnými možnosťami sieťového filtra na monitorovanie spustených procesov, súborov a kľúčov v registroch a aktívne blokuje a chráni pred týmito aktivitami alebo útokmi.

Добре....да оставим какво "казва еди кой си сайт"! Отвори настойките на Антивируса и покажи къде има някаква настройка на хипс? Сега ако в новата версия 4.2 има добавено нещо- не знам, не съм я слагал. До момента не е имало не само настройки, но и никаква "хипсова" проява не съм виждал от страна на програмата!

Ти от предният спор нищо не си разбрал.

Има наченки на Хипс но настройки няма да видиш,както и някакви съобщения. Така е решила компанията. Нещо много противоречия в сайтовете им. да не излезе,че не познават продуктите или заблуждават клиентите като пишат фантасмагории.

На официалния Руски сайт, също пише, че има!

Ами ползвай си го :giggle1:

На официалния Руски сайт, също пише, че има!

Щом го пише....вЕрно ще да е! Да го ползваш със здраве! И като ти се обади (за хипса става въпрос) да ни го покажеш..... :giggle1:

Щом го пише....вЕрно ще да е! Да го ползваш със здраве! И като ти се обади (за хипса става въпрос) да ни го покажеш..... ;)

Ето ти го хипса,що трябва да се обажда?

Публикувано изображение

ESET Smart Security несъмнено има ХИПС макар и с тези жалки възможности :

Публикувано изображение

А това са единствените тестове които преминава успешно ;)

Публикувано изображение

ESS v4 има IDS (Intrusion Detection System) което е нещо по-различно от HIPS. Естественно за хора като вас вряли и кипяли спецове и дълбоко навлезли в материята е от ясно по-ясно....

ESS v4 има IDS (Intrusion Detection System) което е нещо по-различно от HIPS.

Естественно за хора като вас вряли и кипяли спецове и дълбоко навлезли в материята е от ясно по-ясно....

Версия 4.2 и по късна има HIPS няма какво да спорите повече.

Версия 4.2 и по късна има HIPS няма какво да спорите повече.

Не спорим - чакаме някой да потвърди или покаже наличие на отреагиране по поведение. Както е примерно при ThreatFire или Mamutu. Nod 32 досега добре е приемал подобни IDS-подпомагащи приятели. Не бих го инсталирал без подобна подкрепа- дори му е недостатъчна. Нужна е някоя от най-добрите стени с HIPS , но не и тази на ESS. Пробвайте я - тя .... все едно я няма. Такова е дережето и на стените на Авира, Панда, Аваст. Стени, които сякаш не съществуват! Докога ли ще е така?

Не спорим - чакаме някой да потвърди или покаже наличие на отреагиране по поведение. Както е примерно при ThreatFire или Mamutu. Nod 32 досега добре е приемал подобни IDS-подпомагащи приятели. Не бих го инсталирал без подобна подкрепа- дори му е недостатъчна. Нужна е някоя от най-добрите стени с HIPS , но не и тази на ESS. Пробвайте я - тя .... все едно я няма. Такова е дережето и на стените на Авира, Панда, Аваст. Стени, които сякаш не съществуват! Докога ли ще е така?

ESS 4.2.... има HIPS който ще започне да работи в близките 10г. Чакайте го :biggrin:

Кои са тези защитни продукти с добър HIPS ? Комодо ли?Първото нещо което видях след инсталирането на комодо е,че Защитна стена няма,да точно така Comodo Firewall+Antivirus няма работеща защитна стена,програмата е елементарна,основаваща се на параноичен HIPS "разреши" "забрани" "създай правило"

"инсталиран е прихващач" това е най голямата простотия която съм инсталирал,параноичен безхаберник и Есет е същата само дето липсва параноята и всеки хакер може да те направи смешен с нея.

Редактирано от D00FY (преглед на промените)

Пробвайте я - тя .... все едно я няма. Такова е дережето и на стените на Авира, Панда, Аваст. Стени, които сякаш не съществуват! Докога ли ще е така?

защо смесвате firewall с хипс ? работата на стената е да контролира входящи и изходящи пакети, не да блокира достъп-а до регистрите, модификация на файлове и т.н. стената си е читава и има добър отчет за дейността на всяко приложение с мрежата

Редактирано от The Graverobber (преглед на промените)

Nightmaree

ESS 4.2.... има HIPS който ще започне да работи в близките 10г. Чакайте го Кои са тези защитни продукти с добър HIPS ? Комодо ли?Първото нещо което видях след инсталирането на комодо е,че Защитна стена няма,да точно така Comodo Firewall+Antivirus няма работеща защитна стена,програмата е елементарна,основаваща се на параноичен HIPS разреши забрани създай правило инсталиран е прихващач това е най голямата простотия която съм инсталирал,параноичен безхаберник и Есет е същата само дето липсва параноята и всеки хакер може да те направи смешен с нея.

Нали не говориш сериозно от 12:43 ч. до 18:10 ч. съм се смял като луд едва се спрях за да ти отговоря.

Комодо има не само най-добрия HIPS но и най-добрата защитна стена много преди Norton :eek: но за сметка на това е безплатен :)

Стената на Комодо е създадена за експерти,нужни са много познания да се конфигурира правилно,а след това хакерите трябва да се запасят със самобръсначки.

Публикувано изображение

Отдавна аз говоря (а и тестове правих), че Касапа и Нортон са най-тежките програми....ама кой да вярва! Ей го на...хората ви го казват!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.