Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 2

Featured Replies

Има нещо, което бих искал да го видя в Нод, което само в една друга програма съм го виждал - "сканирането при стартиране" на Аваст.

ако си сложиш 4та версия ще видиш, че това нещо го има, има и сканиране след всяко обновяване на дефинициите
  • Отговори 1,5k
  • Прегледи 167,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не съм съгласен че е по лек. Стига да вдигнеш нивото на защита добавяйки напредналите евристики и стой та гледай. При старт ESS на компа ми се стартираше със средно 3-4 секунди по дълто от Kaspersky I

• Maniac е използвал и използва само най-доброто. Тези неща са ми пределно ясни, въпросът е на вас да Ви се изяснят.

• ESET е сред най-добрите технически продукта според PC Authority 19 December 2009 Победител според изданието е ESET Smart Security и ESETNOD32 Antivirus, като най-препоръчвана антивирусна програма.

Публикувани изображения

ако си сложиш 4та версия ще видиш, че това нещо го има, има и сканиране след всяко обновяване на дефинициите

Би ли дал шотче точно на Startup scan.

Публикувано изображение

При което се вижда че системата е заредена - Avast! сканира преди зареждане на Windows което може да се сравни със сканиране с Rescue Disk - тук е разликата........Друга бира е качествата и недостатъците на двата продукта.

нали правиш разлика разлика между boot scan и startup scan. понеже това за което говори metodidamianov - "сканирането при стартиране" е startup scan. а това за което говориш ти - "Avast! сканира преди зареждане на Windows" е boot scan.

Редактирано от The Graverobber (преглед на промените)

Става въпрос за това: http://bcheck.scanit.be/bcheck/hj-images/avast-scan.png А това за мен е boot scan: http://ostalks.com/wp-content/uploads/2009/11/boot-screen.jpg

Редактирано от bogidan4o (преглед на промените)

Да, това имах предвид. Когато пуснеш под сейф мод едни процеси вече са се стартирали, а други не и някои от вторите, програмата може да не ги "вижда", докато при Уелкъм скрийна, те са в процес на стартиране. А иначе опцията за сканирай приложение при стартиране при ЕСС я знам и съм си я чекнал. Да това, за семантек имах предвид. Не знаех, че ите я имат. С нея не съм експериментирал или поне не мога да си спомня. :rolleyes:

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

добре защо тогава от аваст си класифицират сканирането като Boot-Time Scan ?

добре защо тогава от аваст си класифицират сканирането като Boot-Time Scan ?

Да. Почти буквално: "сканиране при стартиране". Както и да е. Готина опция е, но единствено заради нея не бих сменил ЕСС. Голяма работа са за мен тези словаци.

Преди 4-ката две години почти се "влачих" с 2.70. 32 (нали така беше?). Тройката товареше и циклеше нещо ли, не знам. Но 4-ката е изряден продукт и то ЕСС. Решава всички проблеми и то без да ти "спира" компа по време на ъпдейт за разлика от други програми. Изкушавам се да си лепна отново 2.70.32, ама няма стена.

Ако говорим за NOD32 при всяко стартиране най-новата версия прави сканиране. Това е учудващо защото и преди това си прави непрекъснат скен на файловете. И като засече някой файл който е заразен той го премахва. Но според мен startup-scan си е пак полезна опция.

Здравейте. Сложих си преди няколко дни Есет Антивирус 4 версия и започна да ми открива едни вируси ама и той не е сигурен дали са вируси. Значи пише ми следното "Файла еди кой си е възможно вирус еди кой си...." В цялата тази работа ме смущава думата "възможно" Как да го разбирам това. Самата антивирусна програма явно не е сигурна че това е вирус ... е аз от къде да съм сигурен вирус ли е или не... Какво да правя в такива случаи - антивирусната програма се чуди дали е вирус а аз се чудя на кого да вярвам...

Редактирано от borisfx (преглед на промените)

ще ти отвори прозорче, в което ще те пита дали да изпрати до есет засечените евристично файлове. изпрати ги и при обновяване на дефинициите сканирай пак. (сложил ли си сканиране на PuP ?)

Ами не ми отваря прозорче за пращане на файлове към Есет. Направо ми казва, че файла е възможен вирус еди кой си и ми го трие и изпраща в карантината. Как да махна това евристично сканиране и Нод32 да ми засича само файлове за които е сигурно че са вируси а не такива за които предполага че са вируси но не е сигурен.

Ами не ми отваря прозорче за пращане на файлове към Есет. Направо ми казва, че файла е възможен вирус еди кой си и ми го трие и изпраща в карантината. Как да махна това евристично сканиране и Нод32 да ми засича само файлове за които е сигурно че са вируси а не такива за които предполага че са вируси но не е сигурен.

Аз имам същия проблем при някой фаилове директно ги трие и не ми позволява да направя нищо друго.

настройките по подразбиране са такива, че ще се опита да поправи файла, а ако не успее ще го изтрие. едва тогава ако никое от двете не се осъществи ще се допита до потребителя. интересно какви настройки сте задали в следното меню

Публикувано изображение

отговорът на въпроса на borisfx е именно тук.

Редактирано от The Graverobber (преглед на промените)

Здравейте. Сложих си преди няколко дни Есет Антивирус 4 версия и започна да ми открива едни вируси ама и той не е сигурен дали са вируси. Значи пише ми следното "Файла еди кой си е възможно вирус еди кой си...." В цялата тази работа ме смущава думата "възможно" Как да го разбирам това. Самата антивирусна програма явно не е сигурна че това е вирус ... е аз от къде да съм сигурен вирус ли е или не... Какво да правя в такива случаи - антивирусната програма се чуди дали е вирус а аз се чудя на кого да вярвам...

Здравей! Предполагам говориш за "probably a ..." Ми аз винаги ги чистя тези. Логиката ми за това:

1. Процентът на false positives при есет е незначителен.

2. Щом казва, че е заплаха, то най-вероятно е така (разбира се, никога не е сигурно :P). "Probably" си го обяснявам така: че програмата е открила заплаха, но се затруднява с дефинирането й, а не с това дали е заплаха или не.

Виж какво иска да търне и ако не ти е толкова важно го разкарвай защото ако е някое упорито животно може да ти зарази и други неща. В краен случай, просто го сложи под "Карантина".

Дано съм помогнал.

П.С. Или намери файла и го провери чрез Virus Total: http://www.virustotal.com/

Личното ми мнение е, че щом ти казва, че гадина, то е така.

В краен случай, просто го сложи под Карантина Дано съм помогнал.Или намери файла и го провери чрез Virus Total

Ами ако е фалшива тревога и става въпрос за важен системен файл,може да стане много неприятно при рестарт на ОС.

Borisfx , покажи снимка или поне кажи името и пътя къде се намира въпросния файл.

eset си има лог приложение - можеш да дадеш снимка от него. евристичното засичане винаги звучи еднакво - probably variant of...

Здравей! Предполагам говориш за "probably a ..."

Да точно за "probably variant of..." говоря. Ще покажа лог но довечера че сега съм на работа а това се случи в къщи...

настройките по подразбиране са такива, че ще се опита да поправи файла, а ако не успее ще го изтрие. едва тогава ако никое от двете не се осъществи ще се допита до потребителя. интересно какви настройки сте задали в следното меню

Публикувано изображение

отговорът на въпроса на borisfx е именно тук.

Според мене е редно да се отметне potentially unsafe aplications виждам,че при тебе не е отметнато защо? Разширените евристики предполагам водят до тези съобщения.

При включени разширени евристики ми се е сучвало да има подобно съобщение но досега не съм имал проблем със системата след карантиране. Файловете трябва да се пращат.

...но досега не съм имал проблем със системата след карантиране.

Ами тогава карантинирай например explorer.exe , imapi.exe , ntkrnlpa.exe ,ntoskrnl.exe и т.н. :)

Винаги може да се случи фалшива тревога така че трябва много да се внимава и да не се прибързва с карантиниране или пък триене.

Ами тогава карантинирай например explorer.exe , imapi.exe , ntkrnlpa.exe ,ntoskrnl.exe и т.н. ;)

Винаги може да се случи фалшива тревога така че трябва много да се внимава и да не се прибързва с карантиниране или пък триене.

Вярно е,че трябва да се внимава и файловете да се пращат на няколко лаборатории. Що се отнася до системните файлове времето когато имаше подобни грешки мина отдавна и ти го знаеш. :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ами ако е фалшива тревога и става въпрос за важен системен файл,може да стане много неприятно при рестарт на ОС.

Borisfx , покажи снимка или поне кажи името и пътя къде се намира въпросния файл.

При ЕСЕТ няма такива неща - false p. на важен системен файл. За 4-5 години, веднъж не ми се е случило.То, както казват патилите хора "То веднъж ще се случи", но аз поне не изпитвам съмнение относно НОД. Ето в такива случаи не може без лицензиран продукт.

Не съм го пробвал така че не гарантирам, че работи, но съм чувал, че ако ти се зарази експлорър екзе си го копваш чист, търваш болния и пейст на здравия. А ако имаш уиндоуския диск не е проблем да замениш важен файл. Например с Repair.

виждам,че при тебе не е отметнато защо?

снимката я направих като преди това върнах настройките по подразбиране, за да може човека да каже какво е променял.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.