Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 2

Featured Replies

Аз си признавам - около половината предложени от мен неща са FP. Защо обаче да не се пробва с Нод 32-Авира-Касперски и другите уж нереагиращи на това в пост 1348 !? Нали имали евристики,проактивни сензори и не зная още какво. Ето ти удобен случай за пробване - и какво ако не реагира наистина - тогава им изпращаш файла. Поздрави

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 167,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не съм съгласен че е по лек. Стига да вдигнеш нивото на защита добавяйки напредналите евристики и стой та гледай. При старт ESS на компа ми се стартираше със средно 3-4 секунди по дълто от Kaspersky I

• Maniac е използвал и използва само най-доброто. Тези неща са ми пределно ясни, въпросът е на вас да Ви се изяснят.

• ESET е сред най-добрите технически продукта според PC Authority 19 December 2009 Победител според изданието е ESET Smart Security и ESETNOD32 Antivirus, като най-препоръчвана антивирусна програма.

Публикувани изображения

Чувам че има нова версия 4.2 beta вместо да се дърлите кажете нещо за нея поне чейнджлога ...

Чувам че има нова версия 4.2 beta вместо да се дърлите кажете нещо за нея поне чейнджлога ...

http://www.eset.eu/download/beta За желаещи да пробват и да споделят впечатления.

определено ще се пробва :rolleyes:

ESET Smart Security 4.2

Fix: Potential BSOD during scanning of inbound traffic. Fix on the TDI driver

Fix: Received and rescanned e-mails appear twice in Thunderbird offline mode (IMAP)

Fix: Error sending a file using right mouse button on MS Outlook (POP3, IMAP, Exchange)

Fix: ESET Thunderbird Extension interference with Thunderbird spam filter

Enhancement: Possibility to add Antivirus & Antispyware exceptions in quotation marks

Enhancement: Added special zones in the Firewall

Enhancement: Added support for Opera 10. The path to database of certificates changed

Fix: Issues with ESS installation on some operating systems

Fix: http address management - impossible to add mask host/*

Fix: Missing information about transport protocol (TCP/UDP) in the interactive dialog

Fix: Received infected email stops Thunderbird with IMAP account.

Fix: Issues when firewall rules are being looked up

Fix: Problems with https scanning. Fix: Windows Live Mail: Phishing mails corrupted (Contents of e-mail get lost)

Fix: Automatic removal of encrypted files in Outlook Express

Enhancement: Support for Thunderbird 3

Enhancement: Possibility to push update the Firewall module after PC restart

Feature: Only emails with infected files will be tagged by default

Enhancement: Changed principle of authentication by a way of automated creation of trusted zone on the basis of subnet. Now authentication of zones is defined by DNS, DHCP, Default gateway, and SSID.

Fix: BSOD appearing if the firewall driver not loaded

Enhancement: New configuration window for the exclusion of an application within the Firewall’s "Protocol filtering" function. It works in TDI and WFP (in WFP it is not possible to exclude applications from filtering)

Fix: Thunderbird crashes after rescan of messages (IMAP, offline mode)

Fix: Improved performance of http scanning.

Enhancement: Firewall profiles added

Enhancement: Trusted Zone verification by the Authentication Server or a local network

Fix: issues with USB blocking feature

Fix: Random "Last successful update" date value displayed before the first update using SysRescue CD

ESET NOD32 Antivirus 4.2

Enhancement: Support for Dynamic Disks

Fix: Sending of extended information to customer care doesn't work

Fix: Copying of settings from the on-demand scanner profile to new profile doesn't work for all values

Fix: The notification about the completed scan in a separate window not functioning

Enhancement: Windows AIK 2.0 for Win 7 support added

Fix: Reinstall/repair of ESS/ EAV will disable resident protection after restart

Fix: It is not possible to burn SYSRESCUE on different types of media

Fix: WinXP x86 sp3: It is not possible to detect HDD and the network driver

Enhancement: Support for Windows NT4 (only select of the features)

Enhancement: license info updated more frequently

Highlights:

· Big service build solving issues in firewal, antispam and other modules

· Support for AIK 2.0 for Win 7 .(EaV)

· Support for windows NT 4.0 SP6 (EAV)

· Suppport for Thunderbird 3 (ESS)

· Exact Authentication of trusted network (by auth server, local network) (ESS)

· Firewall profiles (ESS)

· Increased performance of http scanning (EAV)

с ко са еде !??

С ръжен хляб и сухар.

Във момента на лаптопа съм с 30 дни безплатен пробен период на ESET NOD32 Antivirus,след изтичането на този срок,ако си закупя програмата ще трябва ли да деинсталирам тази версия и да инсталирам пълната версия.

С ръжен хляб и сухар.

Всъщност въобще не трябва да се накусва защото Support for Windows Automated Installation Kit означава предварително заробване на потребителя със софтуер който той лично не си е ИЗБИРАЛ .

Само че исках някое фенче като тебе да го каже.......

Във момента на лаптопа съм с 30 дни безплатен пробен период на ESET NOD32 Antivirus,след изтичането на този срок,ако си закупя програмата ще трябва ли да деинсталирам тази версия и да инсталирам пълната версия.

Не, само ще трябва да ъпгрейднете до пълната версия. За повече информация:

http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN729&cat=PA&actp=LIST

http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2146&cat=PA&actp=LIST

Затова Никси ще казва, че във всяка тема пише едно и също, ама това е защото ти едно и също пееш- хипс, та хипс, рисинг, та рисинг! Няма никакъв реален смисъл т.н. хипс да се превръща в "главно действащо лице"! Хипса трябва да се задейства като, крайна, екстренна мярка, ако антивируса не реагира. Но е напълно ГРЕШНО, да считаш, че хипс ще те пази от вируси и в същото време ще можеш да използваш пълноценно възможностите на компютъра- инсталация, деинсталация на програми, сваляне от интернет и т.н... Няма да можеш! От 1000 файла на 1 на дадеш неправилно ОК, и си "вътре"! Колко пъти трябва да се пише това за да го проумееш, не разбирам! Полезно нещо е хипса, но не бива и е грешно да разчиташ само на него като защита!

Инженере,понеже ме намесваш пак да хвърля малко сол в раната :)

Писах за настройките които съм направил в HIPS на KIS 2009 много ще ми е интересно как ще се стартира нещо което няма правило да го стори? Защо не пробваш да направиш такива настройки с НОД? Защото не може да стане.

Инсталирам си програми,обновявам си програмите без никакъв проблем. Преди седмица имах случай Google Земя да прави опити за инсталация и познай какво стана? Няма шанс и това е :) Как така нещо ще си се обновява без аз да съм му разрешил?

На това "куха" защита ли му викаш? Инсталират се файлове единствено при обстойна проверка и когато преценя аз.

Не само,че спокойно ползвам интернет но и спокойно си цъкам като сваля нещо си...Демострирах ти един път нали?

Айде и аз оспамих темата благодарение на тебе :huh: ама трябваше да ти отговоря нали?

Честито за НОВА БЕТКА :P

Благодарение на "убедителността" на Engineer си върнах НОД 32 след като деинсталирах "хартиено-гумено-пласмасовия" Rising - обаче защо Нод 32 пак нищо не намери след безплатната програма!? А пълното му сканиране продължи 2 часа - за едно голямо НИЩО. Сега отивам с този главен рекламен герой знаете в кои теми - а там той ще трябва да се доказва..... Дето му са като страшни и застрашителни на колегата.... И нищо няма да изопачавам - зная, съфорумци също могат да го проверят... Нали проактивен лидер е с мен...Поздрави

Инженере,понеже ме намесваш пак да хвърля малко сол в раната :eek:

Писах за настройките които съм направил в HIPS на KIS 2009 много ще ми е интересно как ще се стартира нещо което няма правило да го стори? Защо не пробваш да направиш такива настройки с НОД? Защото не може да стане.

Инсталирам си програми,обновявам си програмите без никакъв проблем. Преди седмица имах случай Google Земя да прави опити за инсталация и познай какво стана? Няма шанс и това е :) Как така нещо ще си се обновява без аз да съм му разрешил?

На това "куха" защита ли му викаш? Инсталират се файлове единствено при обстойна проверка и когато преценя аз.

Не само,че спокойно ползвам интернет но и спокойно си цъкам като сваля нещо си...Демострирах ти един път нали?

Айде и аз оспамих темата благодарение на тебе :huh: ама трябваше да ти отговоря нали?

Честито за НОВА БЕТКА ;)

Ами дефакто нищо ново не казваш, а подтвърждаваш това, за което говорих: блокирал си се и естествено нищо няма да се инсталира без ТВОЕ знание, като в крайна сметка, крайното решение е твое! То тук е и "заровено кучето"! Един път да дадеш неправилно ОК и си изгорял. Другият вариант е да си останеш тотално блокиран, т.е. да не можеш нищо да инсталираш! Хипса блокира, ама крайното решение е твое!

КРАЙ на спама!

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Ами дефакто нищо ново не казваш, а подтвърждаваш това, за което говорих: блокирал си се и естествено нищо няма да се инсталира без ТВОЕ знание, като в крайна сметка, крайното решение е твое! То тук е и "заровено кучето"! Един път да дадеш неправилно ОК и си изгорял. Другият вариант е да си останеш тотално блокиран, т.е. да не можеш нищо да инсталираш! Хипса блокира, ама крайното решение е твое!

КРАЙ на спама!

Много ми напомняш за едни колега,който все още е вманиачен на тема спор :eek:

Не съм блокирал нищо,а съм засилил защитата си колега. Видя какво стана с Алфата нали?

Инсталирах новата Бети на Есет :huh: интересно какви ли ще са резултатите с нея?

Публикувано изображение

Ще последва по обстойно оглеждане но засега нямам намерение да я пришпорвам. Все пак е БЕТА макар,че доста отдавна изтече инфо за нея ;)

ПП. Нещо пак има проблем с интерфейса. Докладвайте им.

Публикувано изображение

Едва ли западняците ще знаят БГ или проблема идва от българската локализацият на Windows XP ?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Сканирах едно архивче под ръчичка обаче Trojan-Clicker.HTML.Agent.ah.zip и архива от Маниак iFrame_virus.rar не ги засича изобщо.

От 114 заразени откри общо 86 файлчета и пропусна едни от най гадните троянци. Чудя се изобщо праща ли им ги някой тия файлове или е пропуснал ?

При сканирането на двойно опаковани файлове процесора се товари от 75 до 100 процента иначе при нормална работа системата е чуствително по лека отколкото с ESS 4 последната финална версия.

Публикувано изображение

Сканирах едно архивче под ръчичка обаче Trojan-Clicker.HTML.Agent.ah.zip и архива от Маниак iFrame_virus.rar не ги засича изобщо.

От 114 заразени откри общо 86 файлчета и пропусна едни от най гадните троянци. Чудя се изобщо праща ли им ги някой тия файлове или е пропуснал ?

При сканирането на двойно опаковани файлове процесора се товари от 75 до 100 процента иначе при нормална работа системата е чуствително по лека отколкото с ESS 4 последната финална версия.

Моля да се придържаш към темата! Темите за тестване и анализ са две, но тази не е от тях!!! :whist:

прекалено скъпо удоволствие,като гледам май само в България е най скъпа и на кво отгоре не знам

Моля да се придържаш към темата! Темите за тестване и анализ са две, но тази не е от тях!!! :)

Защо да не пиша и споделя впечатлението си в темата тук? Да не би да пиша за друг продукт?

И в качеството си на какъв ми правиш забележка?

2.9 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис.За тази цел ползвайте бутона "Докладвай"...

Остави ги да се радват там на смешния антивирус "въздух под налягане".

Имам в рода софтуерен инженер пишат програми за банки и се опитвах да подхвърля да чуя и аз мнението му и само дето не ми се тросна "Ти луд ли си".

И в качеството си на какъв ми правиш забележка?

Как той е изп. директор на Eset Lab. Недей му се пери, че щети спре тока и социалните помощи и *дицата гладну. :>

Писна ми от разни шушумиги, дето се пишат за нещо а фактически са нищо.

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

<br />Остави ги да се радват там на смешния антивирус "въздух под налягане".<br />Имам в рода софтуерен инженер пишат програми за банки и се опитвах да подхвърля да чуя и аз мнението му и само дето не ми се тросна "Ти луд ли си".<br />    <br />    <br />    Как  той е изп. директор Eset Lab. Недей му се пери, че щети спре тока и социалните помощи и *дицата гладну. :><br />    Писна ми от разни шушумиги, дето се пишат за нещо а фактически са нищо.<br />

Този твой роднина изби рибата.

1. Предлагам всички от ESET да бъдат уволнени и той да им покаже как се пише качествен защитен софтуер !

2. Компаниите занимаващи се с тестването на антивирусните програми да се върнат в първи клас да си доучат уроците,а и няма нужда да се тестват нашето момче вече го е направило от разстояние с титлата която притежава - „Софтуерен инженер”

Това че пише програми за банки не го прави автоматично разбиращ от всякакъв софтуер.Отговора показва нивото му като цяло в писането на софтуер.Кажи за кои банки пише софтуер та ако парите са ми там да ги изтеглям.

Редактирано от Mohican. (преглед на промените)

Engineer,"тесты, которые ты без труда найдешь в интернете, показывают преимущество HIPS во всех реализациях над привычными антивирусами с включенными проактивными модуляли....." Кои програми са най-добри за добавяне до Нод32 v.4, според теб? Не желая Comodo - поради причини, които не са за тази тема. PC Tools Firewall Plus,PrivateFirewall 7 или Outpost Firewall? Или някоя друга? А да добавям ли и допълнителна IDS-програма до този уж проактивен лидер? Mamutu,ThreatFire,Iobit или друга? С какво да го доподсигуря така, че ОС пак да е като цялостно защитена? Естествено - ще са ми интересни мненията на всички, които най-дълго са го ползвали. Всички антивируси пропускат и не виждам смисъл да се прекалява с критики спрямо тях.Конкретният въпрос е - според Вас кои програми работят най-добре заедно с Нод 32 v.4? Поздрави

Остави ги да се радват там на смешния антивирус "въздух под налягане".

Имам в рода софтуерен инженер пишат програми за банки и се опитвах да подхвърля да чуя и аз мнението му и само дето не ми се тросна "Ти луд ли си".

Как той е изп. директор Eset Lab. Недей му се пери, че щети спре тока и социалните помощи и *дицата гладну. :>

Писна ми от разни шушумиги, дето се пишат за нещо а фактически са нищо.

На жена ми брат и, работи в Първа Инвест.Банка и преди време се бяхме разприказвали за антивирусни програми, та той ми каза, че навремето от Каспрески искали да си предложат програмата, но от банката отказали, защото имало данни, че от Касперски крадат информация от компютрите, та така стоят нещата

На жена ми брат и, работи в Първа Инвест.Банка и преди време се бяхме разприказвали за антивирусни програми, та той ми каза, че навремето от Каспрески искали да си предложат програмата, но от банката отказали, защото имало данни, че от Касперски крадат информация от компютрите, та така стоят нещата

:clap: Това са глупости дето пишеш.И какво общо имат Касперски да съм ги споменавал ?

Луд народ ей. Българите са луди! :wors:

:clap: Това са глупости дето пишеш.И какво общо имат Касперски да съм ги споменавал ?

Луд народ ей. Българите са луди! :wors:

Айде оди да си играеш в пясъка!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.