Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 2

Featured Replies

Maniac,един ден може да решиш да станеш инжЕнер като някои от съфорумците - няма лошо.Гласувано ти е доверие за този форум - следва да се представяш на ниво, а не като днешното ти критично мнение, което и от нищо не бе провокирано този път. Да инсталират триал и след минута да са между лицензираните потребители изобщо не е трудно за някои знаещи достатъчно хора.Кой и как ще ме накара да изчаквам обновления... За какви компромиси говориш? Сега пак ползвам Нод 32. Аз си споделям мнението независимо как ще го оценят - тяхна си е преценката на хората. Поздрави

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 167,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не съм съгласен че е по лек. Стига да вдигнеш нивото на защита добавяйки напредналите евристики и стой та гледай. При старт ESS на компа ми се стартираше със средно 3-4 секунди по дълто от Kaspersky I

• Maniac е използвал и използва само най-доброто. Тези неща са ми пределно ясни, въпросът е на вас да Ви се изяснят.

• ESET е сред най-добрите технически продукта според PC Authority 19 December 2009 Победител според изданието е ESET Smart Security и ESETNOD32 Antivirus, като най-препоръчвана антивирусна програма.

Публикувани изображения

Така работят те, като си недоволен отивай при Kaspersky, Norton и Panda. Всеки си има мнение, обаче това твоето си е живо заяждане, взимай пример от останалите, напоследък само ти влизаш наляво и на дясно и казваш кой какъв е. Погледни Kaspersky на какво прилича бе момче, че тя самата антивирусна програма има проблеми със сигурността и отгоре на всичкото е супер продажна, енджина и го има всяка трета програма за сигурност. Мен ми е ясно, на кой къде му е проблема, разликата е, че аз работя по отстраняване на проблема, а ти какво правиш?

Това е форум. Според тебе какво се прави във такъв?

Надявам се да не засегна този път някой фен на NOD32 нямам нищо против програмата.Просто има неща,които не ми се нравят и ги споделям.

Никъде не съм писъл за последната версия на Нод,че не струва и прочие. Но това,че се прави разлика между пробна и платена версия не ми харесва и споделям мнението си. Не ми харесва и да си набавям лицензи само и само да съм нормално защитен. Затова и свалих пълната версия на ESS с триален лиценз и се обнови веднага до последно.Защо не е така със антивируса?

Продължавам с Нод 32 и новата версия на ОА засега нямам нито сини екрани нито някакви проблеми.Двете програми се сработиха добре.

Според Вас какво да добавя,като допълнителна защита?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

NOD32 4.0.467.0

Спрях HIPS-а на ОА и пуснах теста

Публикувано изображение

;)

Надявам се да не обидя пак някого.Това си е провал.

След това повторих същият тест със включен Хипс на ОА

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ето други как се справят: ЦЪК

Поздрави

NOD32 4.0.467.0

Спрях HIPS-а на ОА и пуснах теста .Надявам се да не обидя пак някого.Това си е провал. След това повторих същият тест със включен Хипс на ОА

Теста може да е верен, НО не е насочен към правилната програма! Всички знаят, че НОД32 е чист класически антивирус! В него няма никакви прибавки от типа на HIPS! Знае се от всички! какво тогава го тестваш за HIPS? Предварително е ясно, че няма да реагира. Тествай го именно като антивирус! Аз продължавам да твърдя, че поставени при абсолютно равни условия- без HIPS (при Касапа трябва да се изключи), тествани на чисто нови вируси (не трябва да име дефиниции за тях) Касперски ще бъде категорично победен! Предполагам, че може да се устрои такъв експеримент, със "нови" вируси, като всяко дефиниционно засичане,ще бъде извадено от общият резултат.

Определено мога да кажа, че "теста" ти е с цел заяждане, по простичката причина, че той "доказва" неща, които се знаят. Да, хубаво би било в последващите версии на НОД, да добави и HIPS, но това към момента не е така. Какво тестваш нещо, което го няма?

Nod 32 v.4 + IObit Security 360 Pro 1.20 + Privatefirewall 7.0 Free толкова добре работят заедно, че не ми се разваля тази комбинация заради други експерименти. IDS/HIPS подсигуряването вече го считам за задължително - иначе с който и да е антивирус все на случаи с недостатъчни дефиниции се натъквам. Поздрави

Теста може да е верен, НО не е насочен към правилната програма! Всички знаят, че НОД32 е чист класически антивирус! В него няма никакви прибавки от типа на HIPS! Знае се от всички! какво тогава го тестваш за HIPS? Предварително е ясно, че няма да реагира. Тествай го именно като антивирус! Аз продължавам да твърдя, че поставени при абсолютно равни условия- без HIPS (при Касапа трябва да се изключи), тествани на чисто нови вируси (не трябва да име дефиниции за тях) Касперски ще бъде категорично победен! Предполагам, че може да се устрои такъв експеримент, със "нови" вируси, като всяко дефиниционно засичане,ще бъде извадено от общият резултат.

Определено мога да кажа, че "теста" ти е с цел заяждане, по простичката причина, че той "доказва" неща, които се знаят. Да, хубаво би било в последващите версии на НОД, да добави и HIPS, но това към момента не е така. Какво тестваш нещо, което го няма?

KAV WKS няма HIPS има проактивна защита само.

Здравейте имам следният проблем - пробвам да инсталирам Panda AV, но преди това бях с NOD32. Обаче NOD-а не можа да се деинсталира нормално и сега не мога да инсталирам Пандата. Изписва ми че заради процесът ekrn.exe не може да се изтрие. Някой ако има решение на проблема ми ще съм му много благодарен ако го сподели. Благодаря предварително.

Редактирано от ge6a93 (преглед на промените)

Здравейте имам следният проблем - пробвам да инсталирам Panda AV, но преди това бях с NOD32. Обаче NOD-а не можа да се деинсталира нормално и сега не мога да инсталирам Пандата. Изписва ми че заради процесът ekrn.exe не може да се изтрие. Някой ако има решение на проблема ми ще съм му много благодарен ако го сподели. Благодаря предварително.

Може да пробваш с това.

http://mytechquest.com/windows/completely-remove-your-anti-virus-software-with-8-anti-virus-removal-tools/

http://www.nod32.nl/download/tool/nod32removal.exe
http://virusscan.jotti.org/en/scanresult/270372ff5b6710eecc5e51c843a823fd082da6bb/77fd6be0baef8b1877020277378ef83556a429c8

Като цъкна файла ми излиза на някакъв език + това като дам цъкна "Yes" ми дава някаква грешка.

Инструкции и инструменти за деинсталиране на продуктите на ESET: версия 2.ХХ, версия 3.ХХ, версия 4.ХХ.

Удаление EAV/ESS v4

Для удаления EAV/ESS v4 необходимо загрузиться в безопасный режим и воспользоваться программой

Для загрузки в безопасный режим необходимо проделать следующее:

1. Сразу после включения компьютера (до начала загрузки ОС) нажимать клавишу F8

2. После появления синего окошка нужно курсором выбрать жесткий диск в качестве устройства загрузки (обычно это надпись HDDxxxx, где xxxx - различные символы)

3. После выбора устройства загрузки необходимо снова нажимать клавишу F8

4. Появится выбор способа загрузки. Необходимо выбрать безопасный режим

В некоторых случаях окно выбора устройства загрузки не появляется. Тогда после пункта 1 переходим сразу к пункту 4.

С две приказки деинсталатора за версия 4 се стартира в SAVE MODE

Успех

Това, което даваш ти е стар деинсталатор за версия 2 при това. Това, което трябваше да направиш е да насочиш потребителя към ето това линкче, където човека е седнал, събрал е цялата информация на куп, превел е на български език и е оформил, така че да е приятно и удобно: http://www.eset.bg/forum/viewtopic.php?f=3&t=1377&sid=b509f947525dea4b80b70047e2f3fac7 Относно следенето за модифициране на регистратурата го нямат и двете програми. Дано във версия 5 измислят нещо по въпроса.

Това, което даваш ти е стар деинсталатор за версия 2 при това. Това, което трябваше да направиш е да насочиш потребителя към ето това линкче, където човека е седнал, събрал е цялата информация на куп, превел е на български език и е оформил, така че да е приятно и удобно:

http://www.eset.bg/forum/viewtopic.php?f=3&t=1377&sid=b509f947525dea4b80b70047e2f3fac7

Относно следенето за модифициране на регистратурата го нямат и двете програми. Дано във версия 5 измислят нещо по въпроса.

Я се замисли дали вторият е стар. Не виждаш ли какво пише http://esetnod32.ru/support/kb_element.php?IBLOCK_ID=53&SECTION_ID=413&ELEMENT_ID=6823

и ако обичаш без препратки и реклами на друг форум.Аз поне се опитах да помогна докато ти мълчеше...

Как да добавя в nod32 версия 4,0.468,някой файл или програма като изключение да не ми го блокира или чисти,защото намерих в менюто-защита на уеб достъпа/изключвания,но пак ми го изтрива?

Днес рестартирах компа и иконата на ESS стана червена. Влизам в програмата и пише "неуспешно инциализиране на програмата за сканиране на вируси. Защитата от вируси няма да работи правилно". Ъпдейтнах я ръчно. Забраних всички модули и след това ги пуснах наново. Откъде може да е дошъл тоя проблем ? Ползвам trial лиценз. Eто 1 шот. http://picbg.net/img.php?file=53c7c50320814c4b.JPG

Редактирано от i3roda (преглед на промените)

Какво трябва да означава рестартирах ESS? И защо си го направил?

Рестартирах компа. От бързане съм объркал думите. Явно си прочел поста преди да съм го редактирал.

Изтеглете ESET SysInspector http://www.eset.bg/download/sysinspector.html - Преименувайте изтегления файл на Ballon.exe - Стартирайте програмата ESET SysInspector (Ballon.exe) Тя ще започне да събира информация за ситуацията на машината Ви. - Когато "Инспекторът" е готов и log файлът - генериран , изберете File > Save Log - Потвърдете желанието си Изберете да запазите файла някъде и след това ,използвайки новата опция на форума ни , прикачете този файл към post-a си.

някой би ли могъл да ми каже защо изчезна анимацията на иконката до часовника - преди при начално или друго сканиране и при ъпдейт се "въртеше" - а сега е статична - в настройките намерих това, но явно не е оттук:

Публикувано изображение

P.S. - Оправи се - опцията "Графичен потребителски интерфейс" беше със зелено квадратче, като я щракнах стана като на скрийншота, след рестарт вече има анимация...

P.P.S. - да, ама не - понякога има анимация след стартиране (за въртенето на иконката при начално сканиране говоря), а понякога няма. Дори забелязах, че след някое рестартиране иконата даже я няма, въпреки, че програмата е стартирана и работи... Може ли да се оправи това, понеже я преинсталирах, като деинсталирах първо, но това си остана.

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.