Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 2

Featured Replies

днес тук Калдата видях ,че е излязал NOD32 Antivirus 4.0.474 отворих моя NOD32 да видя дали и тои е се обновил до 4.0.474 ,но не бе така

Публикувано изображение

Редактирано от stonit (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 167,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не съм съгласен че е по лек. Стига да вдигнеш нивото на защита добавяйки напредналите евристики и стой та гледай. При старт ESS на компа ми се стартираше със средно 3-4 секунди по дълто от Kaspersky I

• Maniac е използвал и използва само най-доброто. Тези неща са ми пределно ясни, въпросът е на вас да Ви се изяснят.

• ESET е сред най-добрите технически продукта според PC Authority 19 December 2009 Победител според изданието е ESET Smart Security и ESETNOD32 Antivirus, като най-препоръчвана антивирусна програма.

Публикувани изображения

ESET NOD32 Antivirus не предлага функцията за ъпгрейд до по-нови версии. Автоматични обновления има само за дефинициите, ядрото и за отделните модули.

не го знаех това , но това е - за програмата

от 5 дена по няколко пъти на ден ESET NOD32 Antivirus засича някакъв вирус изтрива го и след това пак се появява 30.9.2009 г. 10:57:21 Защита на файловата система в реално време файл C:\WINDOWS\system32\Drivers\mchInjDrv.sys Win32/Monitor.PCAgent потенциално опасно приложение почистен чрез изтриване NT AUTHORITY\SYSTEM Възникна събитие с нов файл, създаден от приложението: C:\Program Files\a-squared Anti-Malware\a2service.exe. 30.9.2009 г. 10:53:39 Защита на файловата система в реално време файл C:\WINDOWS\system32\Drivers\mchInjDrv.sys Win32/Monitor.PCAgent потенциално опасно приложение почистен чрез изтриване NT AUTHORITY\SYSTEM Възникна събитие с нов файл, създаден от приложението: C:\Program Files\a-squared Anti-Malware\a2service.exe. 29.9.2009 г. 12:52:42 Защита на файловата система в реално време файл C:\WINDOWS\system32\Drivers\mchInjDrv.sys Win32/Monitor.PCAgent потенциално опасно приложение почистен чрез изтриване - под карантина NT AUTHORITY\SYSTEM Възникна събитие с нов файл, създаден от приложението: C:\Program Files\a-squared Anti-Malware\a2service.exe.

Би ли прикачил файла в www.rapidshare.de , за да се коригира този проблем? След това, влез в Safe Mode и там сканирай с ESET Smart Security. Така ще го премахне успешно.

Здравейте.Значи искам да попитам нещо хората,които са по-добре запознати със НОД32.Та въпроса ми е колко и общия брой на засичанията на заплахи т.е колко дефиниции има.Както Касперски има 3 милиона,а Нортон има 5 милиона.Бихте ли ми отговорили?

Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

Здравейте.Значи искам да попитам нещо хората,които са по-добре запознати със НОД32.Та въпроса ми е колко и общия брой на засичанията на заплахи т.е колко дефиниции има.Както Касперски има 3 милиона,а Нортон има 5 милиона.Бихте ли ми отговорили?

Това е пълна глупост.Нито Kaspersky,нито Norton имат такъв брой максимални засичания.Нито НОД32,нито която и да е било от днешните съвременни антивирусни.Всички те разполагат с не една и две проактивни опции за засичане на вируси-евристики,IPS,HIPS,защитни стени и др. ,така че броя на засичаните заплахи от която и да е антивирусна е неограничен

Това е пълна глупост.Нито Kaspersky,нито Norton имат такъв брой максимални засичания.

Защо да са глупости?

Едно и също е ,дефиниции т.е. засичания в случая.Друг е въпроса ,че дефинициите не определят изцяло качествата на една антивирусна програма,евристичното засичане също е важно ,което в случая NOD води класацията.Двете трябва да се припокриват взаимно,понеже евристичното засичане не е 100% достоверно засичане.

А, ето ти и малко информация за да видиш колко са на брой дефинициите при Kaspersky,над 3 милиона.

Публикувано изображение

Друг е въпроса ,че дефинициите не определят изцяло качествата на една антивирусна програма,евристичното засичане също е важно ,което в случая NOD води класацията.Двете трябва да се припокриват взаимно,понеже евристичното засичане не е 100% достоверно засичане.

Много рядко, в тази тема, виждам коректни, и най-вече обективни коментари за качествата на програма! Браво!Публикувано изображение

Защо да са глупости?

Публикувано изображение

Що ли?

Защото и Kaspersky,и NOD32,и Norton,и Avast засичат много над тези 3 милиона.Касперски може да са създали над 3 милиона дефиниции,но нима твърдиш,че те не засичат повече.Наблюднието на поведението при всички програми е много мощен апарат за засичане и блокиране на опасни действия.Програмите,които работят в Облака не разчитат на дефинициите,писани от лабораториите.Cloud Intelligence на Panda е напълно автоматизирана.Репутацията на файловете от Облака на Norton също се получава автоматично.Така че,както казах,днешните програми разполагат с адски много екстри освен старите дефиниции.

едно не разбирам-защо когато не сте съгласни с дадено мнение веднага праскате на човек някакви минусчета

Що ли?

Защото и Kaspersky,и NOD32,и Norton,и Avast засичат много над тези 3 милиона.Касперски може да са създали над 3 милиона дефиниции,но нима твърдиш,че те не засичат повече.Наблюднието на поведението при всички програми е много мощен апарат за засичане и блокиране на опасни действия.Програмите,които работят в Облака не разчитат на дефинициите,писани от лабораториите.Cloud Intelligence на Panda е напълно автоматизирана.Репутацията на файловете от Облака на Norton също се получава автоматично.Така че,както казах,днешните програми разполагат с адски много екстри освен старите дефиниции.

едно не разбирам-защо когато не сте съгласни с дадено мнение веднага праскате на човек някакви минусчета

Не ми преиначавай думите!

Нищо подобно не твърдя,понеже няма как и да се разбере колко точно се засичат и по какъв начин.

Споменах евристика,тя също включва "анализ на поведението" ,ако не знаеш какво означава, има Google

Ще те помоля за в бъдеще да не прибързваш,а да четеш внимателно какво се коментира!

Не ми преиначавай думите!

Нищо подобно не твърдя,понеже няма как и да се разбере колко точно се засичат и по какъв начин.

Споменах евристика,тя също включва "анализ на поведението" ,ако не знаеш какво означава, има Google

Ще те помоля за в бъдеще да не прибързваш,а да четеш внимателно какво се коментира!

Много добре знам какво е евристика и анализ на поведението в реално време-разликата е голяма.Евристиката е пасивно анализиране на кода без файла реално да бъде стартиран.Наблюдение на поведението(още познато като HIPS) е нещо друго.

Думата за всичките тези техники(думата,която обобщава всички) е друга,но няма да я коментирам с Вас,господине.

Ще помоля да не ми се нахвърляте така,както правите в момента.Благодаря за което.

Много добре знам какво е евристика и анализ на поведението в реално време-разликата е голяма.Евристиката е пасивно анализиране на кода без файла реално да бъде стартиран.Наблюдение на поведението(още познато като HIPS) е нещо друго.

Думата за всичките тези техники(думата,която обобщава всички) е друга,но няма да я коментирам с Вас,господине.

Ще помоля да не ми се нахвърляте така,както правите в момента.Благодаря за което.

Не е никак голяма ,даже!

Анализ на поведението е много общо казано,евристиката при first access също се включва и е част от него!

Никой не ти се нахвърля,не съм аз този който напада с "Глупости"!

И понеже пак си дойдохме на думата Kaspersky vs.Eset и въз основа на едно по - горно мнение ще попитам следното: Защо заразения потребител трябва да може да влиза в safemode и т.н. За да сканира, да трие ръчно, да използва всякакви допълнителни инструменти - mbam,gmer,avenger и т.н.? Средностатистическия потребител не е IT гуру. Рекламират се безценните качества на даден продукт, той повярва в тях, закупува си Eset Smart Security (примерно) и от тук насетне разчита, че не си е хвърлил парите на вятъра, докато в един момента се оказва, че явно не е точно така.

Редактирано от satanas (преглед на промените)

Зададох един простичък въпрос,но няма кой да ми отговори.И пак питам.Колко дефиниции т.е колко е общия брой засичания на НОД32?Аз зададох въпрсо,а вие тук още малко ще се хванете за гушите.

В новата версия на ESET NOD32 4.0 Anitvirus за Windows XP2000VistaWin7 (32-bit)_4.0.474.0 свалена от ТУК има някакво разминаване в превода. Разчитам,че ще се докладва за това.

пп.Добавям прекрасно се сработи с Privatefirewall 7.0 тепърва ще разучавам по обстойно тази комбинация. Ще сподели ли някой - трябва ли да добавям древният слон или така ще е най удачно.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

За феновете на продуктите на ESET - сваляне на комерсиални версии на NOD32 и ESS: http://www.raymond.cc/blog/archives/2009/0...cial-installer/ Забележка: Проверено- работи! На е-майла получих потребителско име и парола.

За колко време е лиценза ?

Привет, Ползвам интернет от бтк, кейбълтел в офиса и мобилен от мтел. Дали има възможност да накарам нод32 4 антивирус да не се ъпдейтва когато съм свързан към мобилния ми нет?

Точно такъв вариант няма, но можеш да направиш някои неща.

Не е нужно да се притесняваш, че ще ти дърпа кой знае колко сериозно трафик. При версия 3 технологията е много подобрена и разликите между големината на обновления при версия 2 и версия 3 са огромни. При версия 3 и 4, големината на едно обновление е някакви KB.

http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN309&cat=UPD&actp=LIST

Иначе, отвори ESET NOD32 Antivirus, след това натисни клавишния бутон F5 и по дървовидната структура стигни до Update и кликни върху него. След това, цъкни върху Setup..., а след това от новопоявилия се прозорец се увери, че си на таба Update mode. От там, смятам че си достатъчно кадърен да разбереш какво пише и какво трябва да направиш, така че ще ти спестя обясненията. Можеш сам да прецениш!

относно лекотата на нод - egui (2mb ram), ekrn (40mb ram) ако погледне човек може и да му се стори много, но на фона на това, че в днешно време компютрите се продават с поне 2 гб рам не мисля че може да се окачестви като "тежка". а и не от заеманата рам памет зависи до колко една антивирусна ще пречи на производителността на системата. нод е писана директно на асемблер и това значително увеличава скоростта при сканиране като не затормозява останалите процеси.

...а и не от заеманата рам памет зависи до колко една антивирусна ще пречи на производителността на системата. нод е писана директно на асемблер и това значително увеличава скоростта при сканиране като не затормозява останалите процеси.

Съгласен съм, че НЕ обема RAM определя т.н. "тежест" или усещане за "тегавост" на машината! Има програми, които заемат по-малко памет, като обем, но с работата си създават едно характерно "стържене" на процесора...

тук още не са променили информацията - http://en.wikipedia.org/wiki/ESET_NOD32 Technical information NOD32 is written largely in assembly code, which supposedly contributes to its low use of system resources and high scanning speed.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.