Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 2

Featured Replies

От няолко години имам опит с продуктите на ESET, добри са но, дори и ESET Smart Security - представяна като комплексно решение си остава антивирусна като всички останали. Много троянски коне препускат покрай нея, а зловредия код се изчерпва с блокиране на сайтове публикуващи безплатни лицензи. Затова препоръчвам тези комбинации, ползувам ги от доста време и не съм имал проблеми с конфликт между тях.

Ами не можа да докажеш, че не си имал конфликти между ESET и други подобни програми с реално временна защита. Естествено имаш право на мнение, колкото и да е вярно или погрешно.

........... Аз лично използувам точно този вариант: eset nod32 antivirus v.3 + Malwarebytes' Anti-Malware full version .

Като гледам коя версия на NOD32 използваш, аз се съмнявам, че някога си имал легални версии и лицензи за ESET/MABM/SAS. Няма никакъв смисъл да препоръчваш комбинацията на две платени програми за сигурност. Най-добре е да се информираш за вариантите с по-комплексна защита от една програма за сигурност. Било то с ESS или с нещо друго. Безплатните скенери на MBAM/SAS не създават сериозни проблеми, ако се внимава при използването им...
  • Отговори 1,5k
  • Прегледи 167,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не съм съгласен че е по лек. Стига да вдигнеш нивото на защита добавяйки напредналите евристики и стой та гледай. При старт ESS на компа ми се стартираше със средно 3-4 секунди по дълто от Kaspersky I

• Maniac е използвал и използва само най-доброто. Тези неща са ми пределно ясни, въпросът е на вас да Ви се изяснят.

• ESET е сред най-добрите технически продукта според PC Authority 19 December 2009 Победител според изданието е ESET Smart Security и ESETNOD32 Antivirus, като най-препоръчвана антивирусна програма.

Публикувани изображения

Тествал съм ги за себе си с нарочно заразяване с троянци които NOD-а пропуска. А тази версия използувам защото някой неща във v.4 не ми харесват, все пак е въпрос на личен избор. Не използувам кракнати или FIX- нати защитни програми отдавна.

Тествал съм ги за себе си с нарочно заразяване с троянци които NOD-а пропуска.

Няма програма за сигурност от платените, било то NOD32, Kaspersky, Norton, McAfee, Panda и прочее, която да не пропуска. Същото се отнася и за безплатните. Ако обаче се опиташ да комбинираш повече от една реално временни защита - все едно си сложил Winamp да те пази. Ако някога имаш проблем със зарази, имаш официална покана от мен за раздела: Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове.

Благодаря за поканата. Да се надявам, да не се възползувам от нея. Аз не съм специалист, но определено темите са ми интересни и когато имам възможност ги следя.

Ще внеса малко яснота за nologo и тези кото ще четат темата. Не си правете погрешни изводи. Пример: Версията на ESET nod32 antivirus с която съм в момента е 3.0.695. Основният и модул е създаден на 29.10.2009г. т.е. тодина след като беше налична v.4. Последният модул е от 25.05.2010г. При мен се инсталира като ъпдейт на 29.05.2010г. и надгради предишната с която бях. ESET nod32 antivirus 3.0.695 е най- новата и е налична в официалния сайт на ESET и който желае може да я закупи.

Ще внеса малко яснота за nologo и тези кото ще четат темата. Не си правете погрешни изводи...

Ако в сайта на ЕСЕТ например се твърди,че

Публикувано изображение

какъв е смисъла на тези упражнения?

После,дублиране на сходни модули в Есет и MBAM и SAS е непрепоръчително. Както и кракнати програми като MBAM и SAS :whist:

Ще довърша, като си платиш лиценза на никой от ESET няма да му пука дали с него ще подкараш v.4, v.3, v.2.7 или 2.5, всеки решава за себе си. Изразявам мнение за ESET, не за да агитирам някого, а защото темата която се обсъжда е- Всичко за ESET NOD32/Smart Security. Най-добрата антивирусна за един компютър, е човека който седи пред него, без значение каква ти е антивирусната.

Ще довърша, като си платиш лиценза на никой от ESET няма да му пука дали с него ще подкараш v.4, v.3, v.2.7 или 2.5, всеки решава за себе си. Изразявам мнение за ESET, не за да агитирам някого, а защото темата която се обсъжда е- Всичко за ESET NOD32/Smart Security.

Хубаво,но нещо по конкретно може ли? Защото последните ти постове са именно в сферата на празните приказки и агитацията.

Бих те помолил да дадеш повечко информация - изразена в логове,видео правено при тестовете и да покажеш как си тествал и какви резултати са постигнати. На нас ще е изключително интересно да се запознаем задочно със продукта нали затова е е форум - да споделяме. :whist:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Тестовете съм ги правил за себе си, за да съм наясно в кой момент на какво мога да разчитам от това с което разполагам. Такова животно-перфектна защита няма! Не се хабете енергията, да сравнявате антивирусните и да правите класации. Просто изберете една, и споделете с останалите какво да не правят, за да не се налага после да се оправдаваме с "лошата антивирусна".

Тестовете съм ги правил за себе си, за да съм наясно в кой момент на какво мога да разчитам от това с което разполагам. Такова животно-перфектна защита няма! Не се хабете енергията, да сравнявате антивирусните и да правите класации. Просто изберете една,

и споделете с останалите какво да не правят, за да не се налага после да се оправдаваме с "лошата антивирусна".

Виж празните приказки са в друг раздел. Ако ще даваш някаква конкретна информация - давай.

Приключвам с прзните приказки. Извинявам се на ВСИЧКИ които съм отегчил! Комбинацията която посочих ползувам не повече от 20-30 минути на седмица, само когато "любопитния" ми нос реши да надзърне там, където отлично знам че нямам работа. Не я ползувам постоянно. В останалото време дори и антивирусна не ми е необходима.

Ако в сайта на ЕСЕТ например се твърди,че

Твърди са, защото е така! При проведените тестове на организацията Virus Bulletin 100%, творението на ESET, няма пропуснат In-The-Wild вирус! Точно то логото на VB 100% , очеизвадно е.

Ще довърша, като си платиш лиценза на никой от ESET няма да му пука дали с него ще подкараш v.4, v.3, v.2.7 или 2.5, всеки решава за себе си.

Пука му или трябва да му запука! Защитата, която предлага 2.5 и 4 е с ОГРОМНА разлика в процентите. Във всяка една версия, която си изброил, detection rate е по-висок.

В останалото време дори и антивирусна не ми е необходима.

Продължавай в същия дух! Щом нямаш ценна информация на компютъра ти, остави каквото имаш да изтече...

Включвам се за да отговоря на Maniac-а. Първо - моите УВАЖЕНИЯ! Факта, че използувам ЕСЕТ е показателен. Аз съм и фен.Предполагам че, и Maniac-а също. Не е необходимо някой да ме убеждава в това. Не желая да влизам в безсмислени спорове, да си мерим....антивирусните. Уважавам избора на ВСИЧКИ използуващи други антивирусни. Въпросът е че зловредият код не се изчерпва с думата която всички използуват "ВИРУС", с нея всички съвременните антивирусни се справят сравнително успешно, без значение платени или не. Включих се в темата защото някой искаше да се подсигури с ad-aware-пълна глупост! Не използумам ЕСЕТ v.4 на домашния си компютър, защото служебния ми е с ESET NOD32 Smart Security, и знам че, разликата е в някоя и друга екстра допълнително. Ограничил съм преди около 5 месеца автоматичните ъпдейти защото Ц-то ми е малко. А ESET NOD32 Smart Security или ESET NOD32 antivirus v.4 непрекъснато ти напомнят, че трябва да инсталираш най-новите Security-ъпдейти на Windovs. Няма лошо в това, но аз съм решил че, не ми трябват, стига толкова-с Windows XP съм Service Pack 3 ! Архивирам всичко важно за МЕН-редовно, и дори един нов прлеинстал не ме плаши! Влизам във форуми в които участниците си расменят файлове с троянци и всякаква друга гмеш, тогава се подсигурявам. А всички които са имали проблеми със зловред код и са сканирали със superantispyware,са свидетели как на eset nod32 antivirus или на eset nod32 smart security му порастват крила и в този момент открива всичко което е проспал. Може би се дължи на това че използуват едни и същи дефиниции, но аз не му се съррдя на НОДА-не е пуснал ВИРУС- Това е важното!Изчел съм много теми. С това което съм научил, ако мога да помогна на някой добре. НО ми е интересно!-(Аз съм на 51 години), не разбирам кой знае колко и за това не се опитвам да убеждамам никой в каквото и да било! Но ВИЕ, които знаете повече, бъдете по-скромни, не спорете помежду си за глупости. Четат Ви хора които имат нужда от помоща ВИ. Помогнете им преди да са загазили!

А всички които са имали проблеми със зловред код и са сканирали със superantispyware,са свидетели как на eset nod32 antivirus или на eset nod32 smart security му порастват крила и в този момент открива всичко което е проспал.

Нека не изпадаме в крайности и не пълним темата с безсмислени и безсъдържателни мнения от рода Левски или ЦСКА. Тук не е футболно игрище и ще Ви помоля да се аргументирате!

Въпросът е че зловредият код не се изчерпва с думата която всички използуват "ВИРУС"

За Вас специално: Термини и определения

Не използумам ЕСЕТ v.4 на домашния си компютър, защото служебния ми е с ESET NOD32 Smart Security, и знам че, разликата е в някоя и друга екстра допълнително.

Нищо подобно,Вие не сте запознат с продуктите на ESET

Ограничил съм преди около 5 месеца автоматичните ъпдейти защото Ц-то ми е малко.

Това оправдание на моя син може и да мине,но не и на мен и на повечето, които малко от малко си в час с Windows

ТОВА ГО ОЗАГЛАВЯВАМ-бЕЗ ДУМИ! Покажете го на вашият син! Аз пак си оставам с ЕСЕТ, МБАМ и САС! Вярно е че в този момент компютъра ми се изпържи, но смятам че си заслужава!

Редактирано от iovi
Т. 2.10 (преглед на промените)

ТОВА ГО ОЗАГЛАВЯВАМ-бЕЗ ДУМИ! Покажете го на вашият син!

Ще му покажа каквото аз преценя,а в случая не си заслужава даже него да занимавам с този ваш коментар!

Каква е целта на този ваш пост и каква връзка има с темата? Да не би да е за топлинното хаотично движение на атоми и молекули?!

Ако не сте запознати с правилата на форума ето ги: http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules

Правилата са за ВСИЧКИ! Четете, и по-малко излишни емоции! Ако можете да помогнете на някого-направете го! Не желая да споря, в този форум, който харесвам. Това е истината, независимо дали ВИ харесва. Това което виждате-НЕ Е ВЯРНО, НО Е ИСТИНА!!! Отново поднасям извинения на ВСИЧКИ засегнати!!! В този момент НЯКОЙ чака помощ от вас-ДАЙТЕ МУ Я!!!

Веднага ми направи впечатление във версия 4.2.58.3 ! Единият комп/който аз ползвам/ е старичък и се усеща.

Редактирано от dimd (преглед на промените)

Здравейте! С 2 въпроса съм. Използвам ЕСС IV. Вярно ли е, че спира поддръжката на култовата(поне за мен) версия 2.7? И след това,вторият ми въпрос: влязох в сайта на Shields Up! и си направих 2 теста. Единият бе за пропускливостта на стената ми. Разбира се издържа го :angry: , а вторият бе за отворени портове. Та след приключване на теста ми каза, че всичките ми портове са стелтнати (Stealth - демек скрити, нали?) и, че всичко е ок. Но какво е точно значи, че са стелфнати. Не ми е проблем, питам от любопитство. Благодаря.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Здравейте! С 2 въпроса съм. Използвам ЕСС IV. Вярно ли е, че спира поддръжката на култовата(поне за мен) версия 2.7? И след това,вторият ми въпрос: влязох в сайта на Shields Up! и си направих 2 теста. Единият бе за пропускливостта на стената ми. Разбира се издържа го :) , а вторият бе за отворени портове. Та след приключване на теста ми каза, че всичките ми портове са стелтнати (Stealth - демек скрити, нали?) и, че всичко е ок. Но какво е точно значи, че са стелфнати. Не ми е проблем, питам от любопитство. Благодаря.

Отговорът на първият въпрос е Да- поне аз така съм чел. Спира се поддръжката, защото новите версии са много по-надеждни от старите, с много по-нови и ефикасни функции. Ти ако отидеш да си избереш кола от магазин каква ще избереш- последен модел или стар мозел от преди 5-6 години?

Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.