Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 2

Featured Replies

ESET с награда за най - висок RAP Detection резултат от Virus Bulletin

18 октомври 2010

ESET за пореден път утвърди водещата си позиция пред останалите производители като получи за 64-ти път награда VB100 на престижната независима организация. Изпитваният продукт на ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition както и Home Edition е постигнал най-висок резултат на RAP (реактивно и проактивно разпознаване) теста от всички тествани продукти. Обосновката на Virus Bulletin е решенията на участниците да бъдат без пропуск на In-The Wild вируси, и да не са засекли нито един чист файл като зловреден код.

Докладът от месец октомври на Virus Bulletin (VB) обръща специално внимание на Windows Server 2003 и "wild -list" на нови щамове на злонамерен софтуер състоящ се от полиморфни вируси. Отделено е място и за някои варианти на вируса Sality, както и няколко проби Viruts. Общият брой на пробите в "wild -list" превишава 14 000, като всеки един маулер (malware) е представен с поне 1000 копия.

Източник:есет.бг

... макар че като напишат "независима" ...lol в свят, който всеки си играе на Цифромания...

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 167,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не съм съгласен че е по лек. Стига да вдигнеш нивото на защита добавяйки напредналите евристики и стой та гледай. При старт ESS на компа ми се стартираше със средно 3-4 секунди по дълто от Kaspersky I

• Maniac е използвал и използва само най-доброто. Тези неща са ми пределно ясни, въпросът е на вас да Ви се изяснят.

• ESET е сред най-добрите технически продукта според PC Authority 19 December 2009 Победител според изданието е ESET Smart Security и ESETNOD32 Antivirus, като най-препоръчвана антивирусна програма.

Публикувани изображения

Естествено и нормално е да величаят програмата на сайта си. Кажи ми кой антивирусен разработчик от платените ще показва грешките и слабостите на програмата в сайта си ? Това за мен с sms лиценза е глупост, но нали има балами да пращат. От чисто любопитство преди година пробвах sms лиценза и това, което забелязах е че има обновяване само на дефинициите не и на модулите.(махнах sms лиценза и добавих друг лиценз(user name and pass), при което програмата тръгна да сваля ъпдейтите за модулите... SMS лиценза си е чист trial за мен за който си плащаш факт. :biggrin:

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Хм... Колко си чакал за обновяване на модул? Модулите на програмата не се обновяват на принципа на сигнатурите (on daily basis). Има ли нов обновява се. Не се ли обновява - значи си с новия. Понеже ми се е случвало да няма обновяване на модул по месец, а в следващият месец модула на програмата да се обнови в началото и края на месеца... Мисля, че когато си инсталираш НОД той си е с осъвременен модул, а ако инсталираш стара версия примерно, ако не използваш някакви пачове, фиксове, то програмата сама ще си инсталне новия модул. Не знам защо се е получило така... (с есемеса).

Някой знае ли защо trial и пълната версия се различават? Аз също го забелязах. Сега се питам дали за Nod 32 v.4 има по-добър избор от Comodo Firewall v.5. Засега са заедно и си пасват отлично. Как мислите?

Хм... Колко си чакал за обновяване на модул? Модулите на програмата не се обновяват на принципа на сигнатурите (on daily basis). Има ли нов обновява се. Не се ли обновява - значи си с новия. Понеже ми се е случвало да няма обновяване на модул по месец, а в следващият месец модула на програмата да се обнови в началото и края на месеца... Мисля, че когато си инсталираш НОД той си е с осъвременен модул, а ако инсталираш стара версия примерно, ако не използваш някакви пачове, фиксове, то програмата сама ще си инсталне новия модул.

Не знам защо се е получило така... (с есемеса).

Явно мързели, като тебе ползват тази програма(това в кръга на шегата) :>

Някой знае ли защо trial и пълната версия се различават? Аз също го забелязах. Сега се питам дали за Nod 32 v.4 има по-добър избор от Comodo Firewall v.5. Засега са заедно и си пасват отлично. Как мислите?

SMS лиценза също се различава от пълната версия...незнам каква съвест имат да пробутват trial и да им заплащат с SMS за това.

Мисля, че Комодо е супер. Аз лично съм с Нод АВ 4 и уиндоуска стена и ако компа ми беше добър сигурно щях да съм с Комодо :blink:.

Здравейте, Някой случайно да може да ми даде линк към сваляне на НОД32 бизнес версията, но без изискване на юзър и пас, че на служебния съм с версия от преди няколко месеца, сложена от ИТ-то ни, който обаче си няма и намерение да ъпдейтне, а тази версия понатежава на стария служебен лаптоп. Лошото е, че разбира се няма как да ми повери юзър и паролата, тъй като е за всичките компютри във фирмата. Не ми се занимава с проба-грешка на пароли от разни сайтове. Така че ще съм благодарен, разбира се ако има въобще такова място, от където да се изтегли без нужда от вкарване на юзър и парола.

Мисля, че Комодо е супер. Аз лично съм с Нод АВ 4 и уиндоуска стена и ако компа ми беше добър сигурно щях да съм с Комодо :blink:.

"Comodo Firewall Pro

Изисквания към системата:

• Поддържани операционни системи: Windows 2000, Windows NT® 4.0, Windows XP, Windows 2003 и Windows Vista.

• Памет: 128MB RAM.

• Свободно пространство за инсталиране на програмата: 70 MB." Подобни системни изисквания са в групата на минималните - при мен те също са инсталирани на слаб компютър и са без конфликтности засега. А тук http://www.eset.bg/info/why_legal.html са отговорили на другия въпрос.

Редактирано от Twists (преглед на промените)

"Comodo Firewall Pro

Изисквания към системата:

• Поддържани операционни системи: Windows 2000, Windows NT® 4.0, Windows XP, Windows 2003 и Windows Vista.

• Памет: 128MB RAM.

• Свободно пространство за инсталиране на програмата: 70 MB." Подобни системни изисквания са в групата на минималните - при мен те също са инсталирани на слаб компютър и са без конфликтности засега. А тук http://www.eset.bg/info/why_legal.html са отговорили на другия въпрос.

При мен всичко е ок,когато не ползвам програми, които точат нет но с включени два браузъра и торент клиент (само сийд на ниска скорост) например, компа ми почва да се мъчи. Не забива, просто почва да се бави и да "насича". Може би трябва някакви допълнителни настройки да правя ли... не знам, тъй като я ползвам с дефолт настройки. А иначе Комодо ми харесва. Мрежовата ми карта е стар модел. Може и от това да е...

@zerotox виж в темата за "подаръците" някой дали не може да помогне...

"ако има въобще такова място, от където да се изтегли без нужда от вкарване на юзър и парола." Непрепоръчително е програми да се изтеглят от съмнителни места. Тези тук http://www.eset.bg/download/bg-commercial.html изискват въвеждане на подобни данни.

"ако има въобще такова място, от където да се изтегли без нужда от вкарване на юзър и парола." Непрепоръчително е програми да се изтеглят от съмнителни места. Тези тук http://www.eset.bg/download/bg-commercial.html изискват въвеждане на подобни данни.

Съгласен съм. Имах предвид места като Калдата или Софтвизия, които дават линкове и към техни сървъри, освен към официалния, но там има само домашната версия.

Хубаво са им оспамили форума.

http://www.eset.bg/forum/viewforum.php?f=2&sid=4cc761976613ba953e00f5997132f01a

:giggle1:

Дааа,добра работа са свършили. Готини картинки :ph34r: Толкова теми - 7 страници х 8 броя на страница.

Добра продуктивност на авторите и съответно здрав сън на модераторите :whist:

Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Явно пак са отрязали някой пич с фикс за нод и проблем, ама не е трябвало да го правят... А може и "случайно" да е станало, ма едва ли. Някой може ли да обясни: защо в официалният форум на ЕСЕТ - този в Уайлдърс - помагат на всички, без да им искат регове и други(има го като условие, но все някой ще се намери да помогне), а тука нашите се правят така? Знам, че за някои програми няма изключения - трябва да си платец, за да получиш помощ (колко ще е помощ...), но форума на ЕСЕТ в Уалдърс може да те насочи само към ползване на НОД, а не да те отблъсне от програмата. Като полушааш 300 лв. на месец, а сметките ти са на 60-70 лв., върви плащай антивирусни... Тоест, ако не си платиш за ползване, не е задължително да си измамник.

Явно пак са отрязали някой пич с фикс за нод и проблем, ама не е трябвало да го правят...

http://www.google.bg/search?hl=bg&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Abg%3Aofficial&q=spambot&btnG=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&aq=f&aqi=g3g-s1g1&aql=&oq=&gs_rfai=

От Softpedia се свалят без проблем и без регистрации само с 2 клика версиите на Есет.

Може и с един клик :)

ESET NOD32 Antivirus 4.2.58.0

ESET Smart Security 4.2.58.0

Да ама трябва и да посетиш някои места за да активираш дори триален лиценз.

Не,че е невъзможно но обикновенно този,който не е в час обикновенно сваля на готово от тракер или от някой сайт - All in one :whist:

Така няма да я изтрие напълно.

Най добре е след деинсталацията да зачисти регистрите с програма(Аз ползвам TuneUp Utilities).

Но внимавай какво зачистваш,за да не оплескаш нещата!

Ами TuneUp става ли за Windows 7 http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

•Автором технологии ThreatSense™ является один из разработчиков Eset NOD32 Ричард Марко , который в 1998 году создал технологию, позволяющую комбинировать статическую эвристику (анализ кода) и поведенческий блокиратор с сигнатурным методом. Эта технология легла в основу созданной Eset технологии ThreatSense™ , которая сегодня является уникальным способом детектирования вредоносных программ

•ThreatSense™ - это единый эвристический механизм, представляющий собой так называемую расширенную эвристику (Advanced Heuristics); в одном механизме используется сочетание разных методов - эмуляции, пассивной эвристики, алгоритмического анализа и сигнатурного метода.

Для обнаружения множества уже существующих вирусов, технология ThreatSense™ использует традиционный способ - сигнатурный анализ. Помимо этого метода обнаружения вредоносного ПО, ThreatSense™ также использует для быстрого обнаружения известных угроз, для их новых вариантов следующего поколения и их семейств, родовые сигнатуры. Эта более адаптивная форма спецификации сигнатур, которая позволяет увеличить способность ThreatSense™ находить новые варианты вредоносных программ.

Основные методы эвристики позволяют анализировать код объекта и распознавать, является ли он вирусом. ThreatSense's™ с его уникальной расширенной эвристикой позволяет находить вредоносные программы, без прописанных в базе сигнатур. Система проактивно расшифровывает и анализирует выполняемый код в защищенной виртуальной среде, для того чтобы распознать сложное и злонамеренное поведение. Уникальная эвристика ThreatSense's™, как точно настроенный двигатель в автомобиле, позволяет ловить более чем 80% так называемых zero-day угроз, червей и вирусов, которых большинство продуктов других производителей антивирусов пропускает.

Архивирование - еще один метод, используемый авторами вредоносного ПО, для того чтобы обойти сигнатурный метод обнаружения. Технология ThreatSense™ использует особую технологию распаковки архивов и эмуляции, для расшифровки практически любого скрытого вредоносного ПО, в архивах или измененных упаковщиками во время выполнения.

Система проактивно расшифровывает и анализирует выполняемый код в защищенной виртуальной среде, для того чтобы распознать сложное и злонамеренное поведение.

И къде е тази виртуализация ? :)

Това е дъвкано поне сто пъти! Това не е Хипс! Проактивната защита е два вида: евристика (в различните и варианти) и ХИПС (поведенчески анализатор). НОД-а, стартира във виртуална среда приложението, и сравнява въздействието му, с въздействието, което оказват познати програми, от базата данни. Ако има съвпадение- дава "вариант на....". Това е напреднала евристика! Но не е Хипс! Това го казваме вече 101-и път! :rolleyes:

Това е дъвкано поне сто пъти! Това не е Хипс! Проактивната защита е два вида: евристика (в различните и варианти) и ХИПС (поведенчески анализатор). НОД-а, стартира във виртуална среда приложението, и сравнява въздействието му, с въздействието, което оказват познати програми, от базата данни. Ако има съвпадение- дава "вариант на....". Това е напреднала евристика! Но не е Хипс!

Това го казваме вече 101-и път! :)

A хипса ти като изпищи, си напълно убеден, че е спрял реално нещо? Бутончето Block не е магическа пръчка, а за заплахите при сърфиране?

И 5000 пъти да го дъвчите все тая. Хипс като единствен инструмент за проактивна защита е вървене по тънък лед.

IDS те пита достатъчно. Най-важното! Дали стартираното приложение да се свърже с Интернет или не. ЕСС е насочен към редовият потребител. Което не сваля надеждността му като инструмент за проактивна защита. А иначе стената в интерактивен режим е достатъчно надеждна.

Примерна ситуация: изтегляш си SA Dictionary, но от недоверен източник, който ти е подготвил изненада. Ти разрешаваш активността му. Включително да се вържи към нета, което си е по дефолт при него. Защо е така не знам. Същата работа е с КМ Плеър, който явно е спрян от развитие и не ти трябва като интернет приложение (VLC player е по-добър за гледане на интернет тв и др. ).

Лично за мен от новите методи за защита, единствено виртуализацията е надежден метод. Облачната технология и ХИПС като standalone защита са хубави идеи, но има да се рзвиват още.

A хипса ти като изпищи, си напълно убеден, че е спрял реално нещо? Бутончето Block не е магическа пръчка, а за заплахите при сърфиране?

И 5000 пъти да го дъвчите все тая. Хипс като единствен инструмент за проактивна защита е вървене по тънък лед.

Явно не си ми схванал смисъла на поста! Не съм имал впредвид нищо лошо по отношение на НОД-а. Тази програма ми беше първата (ползвал съм я година и половина)и я уважавам, защото е "интелигентна" програма. В момента (вече 9 месеца) карам с Аваст, защото ми омръзна да търся лицензи, а Аваст-а предлага една солидна и напълно достатъчна, безплатна защита, за домашен потребител.

Репликата ми беше към Никси, който от край време го "засърбява" като се спомене за НОД32, и постоянно го подлага на тестове, изискващи хипс-реакция, знаейки предварително, че такава няма да има! С каква цел- е ясно! :)

...........

И един малък оф-топик: какво става с Румен Рашев? Още ли е кмет на Търново тоя плазмодий? :rolleyes:

Явно не си ми схванал смисъла на поста! Не съм имал впредвид нищо лошо по отношение на НОД-а. Тази програма ми беше първата (ползвал съм я година и половина)и я уважавам, защото е "интелигентна" програма. В момента (вече 9 месеца) карам с Аваст, защото ми омръзна да търся лицензи, а Аваст-а предлага една солидна и напълно достатъчна, безплатна защита, за домашен потребител.

Репликата ми беше към Никси, който от край време го "засърбява" като се спомене за НОД32, и постоянно го подлага на тестове, изискващи хипс-реакция, знаейки предварително, че такава няма да има! С каква цел- е ясно! :)

...........

И един малък оф-топик: какво става с Румен Рашев? Още ли е кмет на Търново тоя плазмодий? :rolleyes:

:) Да, аз просто явно съм сънен нещо. Аз съм фен на идеята за ХИПС. Просто явно има накъде да се развива. Искам да се извиня, ако съм прозвучал грубо. Аз така си говоря - сръдльоски звучи, ама не мога се изказвам като хората.

Офтопик: Да бе, бей на Търново е още, ма му се видя края. Няма право май на повече мандат.

Иначе от близо месец и аз смених защитата си - Shadow Defender с PC Tools Firewall Plus (с хипс :) ).

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображение

PS. Оправено е в 5605

Явно не си ми схванал смисъла на поста! Не съм имал впредвид нищо лошо по отношение на НОД-а.

Репликата ми беше към Никси, който от край време го "засърбява" като се спомене за НОД32, и постоянно го подлага на тестове===

Ама верно,как не се сетих досега да тествам единствено NOD32

- Свалям триал версията и отлагам ъпдейтите

- Свалям архивчето(както направих с Касперски) и стартирам файловете. След последният файл - обновявам и сканирам....и така нататък.

Абе,дирек като няма ХИПС питам защо пишат че има? Защо заблуждават хората? Ако не си схванал досега именно за това ги критикувам. Лъжат :cool:

пп. И понеже предполагам ще ме модерират,защото ти много обичаш докладите да попитам пак МОДЕРАТОРИТЕ.

Знаете клонингите,виждате ги и не ги банвате. Ами реабилитирайте ги хората и забравете за бан изобщо,защото излиза че има двойни стандарти.

Аз също имам друг профил - изтрийте го.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.