Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 2

Featured Replies

С коя версия си и по-важното - използваш ли фикс или нещо такова...

Аз съм с нод Антивирус. Ъпдейт не съм получавал от 20:41 вчера. Ако се опитваш ръчно да ъпдейтнеш, а си с последните дефиниции е нормално да не получиш ъпдейт:

Публикувано изображение

Ако не ти показва 5752 и не получаваш ъпдейт с ръчно обновяване, тогава може би имаш проблем...

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 167,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не съм съгласен че е по лек. Стига да вдигнеш нивото на защита добавяйки напредналите евристики и стой та гледай. При старт ESS на компа ми се стартираше със средно 3-4 секунди по дълто от Kaspersky I

• Maniac е използвал и използва само най-доброто. Тези неща са ми пределно ясни, въпросът е на вас да Ви се изяснят.

• ESET е сред най-добрите технически продукта според PC Authority 19 December 2009 Победител според изданието е ESET Smart Security и ESETNOD32 Antivirus, като най-препоръчвана антивирусна програма.

Публикувани изображения

Окото ми е червено и ми показва последната дата 27.11.2010 . Показва ми 5752 . Натискам и Cancel но пак нищо.

Окото ми е червено и ми показва последната дата 27.11.2010 . Показва ми 5752 . Натискам и Cancel но пак нищо.

Да не е изтекъл периода за ползване? Какво ти показва на главната страница:

Публикувано изображение

Предполагам е червено оттогава, от 27.11.2010? Уфф, не дочетох... Странно е, че ти показва 5752. Ако ти остават няколко дни до края на лиценза, трябва да е оранжево, или ако нямаш ъпдейти на Уиндоус.

Не още не е изтекъл до 06.04.2011 е . Пише ми с червено - viruse signature database is out of date

Аз съм с ESS 4.0 , но той следи и дали дръпнати всички ъпдейти и тогава също става червено ! Виж да не би самият Windows да не би да трябва да се ъпдейтва !

А извинявай за въпроса но как да видя дали трябва да се ъпдейтва windows

Случайно скоро да си имала проблем с датата на компютъра?

ЕДИТ: Извинявам се, не видях че си жена :speak:

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

Не нямах Ако това може да ви помогне изчезнаха ми долу в дясно на какъв език пиша и върнах дата от предишния месец от restore defails на компютъра за да ми се върнат и от тогава ми е така с нода

- както вече казаха, 5752 са последните ъпдейти

- "последната дата 27.11.2010 " - показва датата на която се е ъпдейтнал Нод-а с посочената версия (според мен е имало проблем с датата и когато се е ъпдейтнал Нод-а компютъра е бил с тази дата)

- червен е поради голямата разлика между "последната дата" и текущата дата на компютъра

сигурен съм, че ако в момента датата на компютъра ти е актуална, в момента в който излезе следващия ъпдейт ще ти се реши проблема

Благодаря много на всички ви .Да излезе следващия ъпдейт и ми реши проблема. Благодаря :blink::cheers:

@Burkoff

NOD32 5748 2010.12.31 Win32/Agent.NHU

Това е с ъпдейт от 31.12.2010

Къде го видя пропуска на "проактивния лидер"?

Здравейте!Имам проблем със зареждането на саитовете.Значи интернета ми работи нормално.Като влизам в някоя страница зарежда много бавно,някои пък ги зарежда нормално а понякога всички ги зарежда бавно и бързо.Пробвах с други браузъри и и пак същото.После реших да проверя диспечера на задачите и видях че процес ekrn.exe изоплзва около 50 CPU понякога по-малко но през повечето време около 50 CPU.Знам че този процес е свързан със антивирусната ми но нз какво да направя.Опитах да спря процеса не става не ме пуска ,опитах да спра и egui.exe но същата работа.Кажете ми какъв е проблема ако изобщо знаете!

Здравейте!Имам проблем със зареждането на саитовете.Значи интернета ми работи нормално.Като влизам в някоя страница зарежда много бавно,някои пък ги зарежда нормално а понякога всички ги зарежда бавно и бързо.Пробвах с други браузъри и и пак същото.После реших да проверя диспечера на задачите и видях че процес ekrn.exe изоплзва около 50 CPU понякога по-малко но през повечето време около 50 CPU.Знам че този процес е свързан със антивирусната ми но нз какво да направя.Опитах да спря процеса не става не ме пуска ,опитах да спра и egui.exe но същата работа.Кажете ми какъв е проблема ако изобщо знаете!

Темата ти е за подфорума на ЕСЕТ. Ето някои идеи (с НОД ли си или с ЕСЕТ):

1. Ако си чекнал чавката на Напреднали евристики (Advanced Heuristics), за реално временния скенер (Real-Time Protection) (влизаш в разширените настройки,, първото отляво, а след това отдясно и гледашкакво е чекнато и какво не е. Не изключвай евристиките на уеб скенера.)му махни чавката. Принципно не би трябвало да товари системата, но от ЕСЕТ те предупреждават, когато го цъкаш, че това може да забави системата.

2. Направи Repair инсталация. Даваш му деинсталация само, че не цъкаш Remove, a Repair. Изчакваш да свърши, рестарт и виж как е.

3. Използваш ли фикс, всичко е възможно. Деинсталирай програмата, деинсталирай фикса и ако искаш читав ЕСЕТ, не инсталирай фикс :ph34r: . Регистрацията в mail.bg е точно 2 минути, след което ще имаш един месец нормална защита. А, и използваш ли фикс, деинсталирай програмата, деинсталирай фикса и сканирай с някой от инструментите:

Malwarebytes' Anti-Malware (Free Version) http://www.malwarebytes.org/mbam.php

Dr. Web Cure It! http://www.freedrweb.com/cureit/

Kaspersky Virus Removal Tool http://support.kaspersky.com/viruses/avptool2010?level=2

или се обърне към хората от Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове за всеки случай, ако не си сигурен за работа с някой от горните инструменти.

eset или nod нз дали има такова нещо знам че антивирусната се казва eset nod32 v.4.И къде да ги намеря тези фиксове?

Есет Смарт Секюрити - антивирусен модул + защитна стена.

НОД 32 Антивирус - антивирусен модул само.

Две програми, една компания.

Питах за фикс, понеже има хора, които се опитват да "излъжат" програмата и да я ползват нелегално за повече време. Можеш да видиш в Add or Remove Programs - ESET / NOD... Fix. Ако има такова нещо, защитата ти е компрометирана.

Но ако не използваш Fix, тогава е различно и проблемът е другаде. Характеристики на компа?

Ами ако не си ползвал фикс е добре. Провери в add / remove за Fix да пише някъде и няма, нали? Влез в разширените настройки, цъкни "Защита на файловата система в реално време", а след това "Настройки на параметрите на Threat Sense" - бутончето "Настройки", ако има чавка на "Напреднали Евристики" я махни, изчакай 5-6 минути и виж как е.

Публикувано изображение

Но не оставяй празно "Потенциално опасни приложения".

"Напреднали Евристики" квадратчето беше празно а "потенциално опасни приложения" беше празно но аз го запълних както писа ти.Обаче ти каза че ако "Напреднали Евристики" беше маркирано да го махна и да чакам 5-10 мин. но то си беше празно и мисля че пробелма е друг ако си ме разбрал :rolleyes:

Редактирано от holliwood72 (преглед на промените)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сигурен си, че нямаш фикс, нали. Въвел си име и парола или ползваш траял версия, не си използвал крак или ещо такова?

Опитай с Repair. Даваш му деинсталиране, само че след като се появи прозореца за деинсталация не му даваш Remove (Uninstal), a долното бутонче. Изчакваш да свърши, след което рестартираш и виждаш как е.

използвам триал парола и име.След месец отново ги сменям от официалния саит поставям временен имеил и ми изпраща поща по временние имеил и от там копирам име и парола. :rolleyes:

Редактирано от holliwood72 (преглед на промените)

holliwood72 , ето какво предлагам аз !

Първо : Правиш тема в този раздел

Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове

Второ : Прочиташ тази тема

Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега?

и изпълняваш стъпка 3 и 4 !

Трето и най - важно : Следваш указанията САМО на колеги от HJTeam !

Успехи !

Опитай с Repair. Даваш му деинсталиране, само че след като се появи прозореца за деинсталация не му даваш Remove (Uninstal), a долното бутонче. Изчакваш да свърши, след което рестартираш и виждаш как е. И между другото, около 50 е нормално. :rolleyes: Успех!

Здравейте , купих си web камера ето тая http://privileg.bg/e...op/details/58/1 ... -5900.html

почнах да слагам драйверите ама NOD32 казва че има вирус

ето драйверите

http://www.privileg....d/setup168Z.zip

кажете как да реша проблема

ОS Windows7

Редактирано от capnemo
заглавието (преглед на промените)

...............

почнах да слагам драйверите ама NOD32 казва че има вирус

ето драйверите

http://www.privileg....d/setup168Z.zip

...............

За този файл: setup168Z.zip няма индикация за зарази, според virustotal - справка. Ще може ли лог от NOD32 за това засичане? Ето как става: How do I access log files...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.