Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 2

Featured Replies

НОД 32 купен ли е,или ползваш FIX ?

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 167,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не съм съгласен че е по лек. Стига да вдигнеш нивото на защита добавяйки напредналите евристики и стой та гледай. При старт ESS на компа ми се стартираше със средно 3-4 секунди по дълто от Kaspersky I

• Maniac е използвал и използва само най-доброто. Тези неща са ми пределно ясни, въпросът е на вас да Ви се изяснят.

• ESET е сред най-добрите технически продукта според PC Authority 19 December 2009 Победител според изданието е ESET Smart Security и ESETNOD32 Antivirus, като най-препоръчвана антивирусна програма.

Публикувани изображения

НОД 32 купен ли е,или ползваш FIX ?

С Trial версия съм.Пробвах варианта да изключа торент програмата,но проблема продължава.

Здравейте.Вече близо месец NOD ме предупреждава за блокирани адреси .Сложих си Zone Alarm,сканирам постоянно за вируси,но атаките продължават.Някакви съвети?

Прилагам снимки.Благодаря Ви предварително:-)

Що за адреси набираш? Сам ли те пренасочва браузъра ти към тях или цъкаш на някоя връзка? Забележи, че това не звучи като адреси на нормални уебсайтове. Даже не мога да ги цитирам: о7к4f.com ли що, ли... Звучат като имена на зловредни сайтове.

Най-добре попитай хората от Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове, ако браузъра ти отива сам там, ако ти ги цъкаш, недей цъка там вече и все пак пак се допитай до хората от Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове.

Ако посещаваш зловредните сайтове постоянно, нормално е постоянно нода да пищи.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Холандия,Молдова,Русийска Федерация - да няма включен торент клиент? Защо не пробваш да деинсталираш този Нод и отново да го инсталираш после. С какво си сканирал за вируси?

Що за адреси набираш? Сам ли те пренасочва браузъра ти към тях или цъкаш на някоя връзка? Забележи, че това не звучи като адреси на нормални уебсайтове. Даже не мога да ги цитирам: о7к4f.com ли що, ли... Звучат като имена на зловредни сайтове.

Най-добре попитай хората от Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове, ако браузъра ти отива сам там, ако ти ги цъкаш, недей цъка там вече и все пак пак се допитай до хората от Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове.

Ако посещаваш зловредните сайтове постоянно, нормално е постоянно нода да пищи.

Торента ми е изключен.Не ме пренасочва към въпросните адреси,т.е. не се отварят в броузера.Съобщението ми излиза,дори и когато не сърфирам в нет-а- без скайп,без отворен броузер,без торенти.Без каквато и да е про, която да се свързва с интернет.Сканирах с NOD ,Malwarebytes' Anti-Malware и си следя активността с Zone Alarm ,който си отчита като "луд" блокирани адреси, но никои от тях не са от посочените от NOD.

P.S. Имах някой-друг троянец на комп-а ,преди време..(който уж премахнах) да не би пак да се развихрили?

Торента ми е изключен.Не ме пренасочва към въпросните адреси,т.е. не се отварят в броузера.Съобщението ми излиза,дори и когато не сърфирам в нет-а- без скайп,без отворен броузер,без торенти.Без каквато и да е про, която да се свързва с интернет.Сканирах с NOD ,Malwarebytes' Anti-Malware и си следя активността с Zone Alarm ,който си отчита като "луд" блокирани адреси, но никои от тях не са от посочените от NOD.

P.S. Имах някой-друг троянец на комп-а ,преди време..(който уж премахнах) да не би пак да се развихрили?

Да кажа нещо, мога да те объркам само. Най-добре се обърни към темата: "Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове". Там със сигурност ще помогнат качествено. Не съм се сблъсквал с подобен проблем. Сори.

Здравейте колеги. Искам да ви попитам как да си настроя Nod 4.0 Smart Security за да извлека максимума от него. И да кажете още някоя програмица за да се допулва с Nod-a, Malwarebytes` Anti-Malware и Avira AntiVir Personal

Здравейте колеги. Искам да ви попитам как да си настроя Nod 4.0 Smart Security за да извлека максимума от него. И да кажете още някоя програмица за да се допулва с Nod-a, Malwarebytes` Anti-Malware и Avira AntiVir Personal

Аз в къщи съм с Avast 5 и с Trojan Remover и съм доста доволен. Нека и колегите да споделят.

Но отсега да знаеш,100% защита няма.Също така недей да тормозиш антивирусната програма ,защото ще ти бави компютъра.

Защитата на компютъра основно зависи от оператора. В работата съм с Nod платен, в къщи Avast Home. Проблеми нямам, защото никой, който сяда на тези компютри не приема неизвестни съобщения, файлове и т.н.

Nod-a, Malwarebytes` Anti-Malware и Avira AntiVir Personal

Никога не слагай 2 или повече антивирусни.

Остави си само една антивирусна. Може да добавиш:

Immunet, хубаво е и да се регистрираш.

Никога не слагай 2 или повече антивирусни.

Само Avast ми е активна. Другата я пускам отвреме на време. Съгласен съм,че повече от 1 антивирусна програма прави каша. :ph34r:

Само Avast ми е активна. Другата я пускам отвреме на време. Съгласен съм,че повече от 1 антивирусна програма прави каша. :ph34r:

До колкото знам само Nod-a и Avira са антивирусни, Malware не търси ли друг вид вируси.

Здравейте.Вече близо месец NOD ме предупреждава за блокирани адреси .Сложих си Zone Alarm,сканирам постоянно за вируси,но атаките продължават.Някакви съвети?

Прилагам снимки.Благодаря Ви предварително:-)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И при мене прави така но съм сигурен че не е от мен защото се случва докъто играя или слушам музика. В смисъл не ми излиза като влеза в сайт.

Това е само скенер. (безплатната версия)

Значи трябва да махна или Nod-а или Avira. И да си инсталирам Immunet.

до сега все още няма   разработени настройки за ESET Smart Security  ,както има за , касперски.комодо ,нортон  и др... 

Редактирано от stonit (преглед на промените)

до сега все още няма   разработени настройки за ESET Smart Security  ,както има за , касперски.комодо ,нортон  и др... 

Тук не съм съгласен. Разрови се. Едно добро място е форума на уайлдърс. Подфорума на ЕСЕТ мисля се води официален даже. Не съм сигурен. Преди няколко години, когато тройката беше излязла и имаше разни бъгове, аз си кретах с 2. 70 там открих две страници с настройки, които много ми помогнаха и общо взето използвам доста оттам и за 4. Ти за Смарт или за Антивирус питаш?

Аз не съм съгласен да се използват чужди настройки, понеже всеки използва различно компота си, и това, което при един върши работа може да навреди на друг. Принципно НОД е "толерантна" към другите програми, ма кой знае... Джапанците, примерно от Тренд Майкро не искат друг софтуер за защита освен техния, а други програми с времето ти изяждат системата, според зависи, как си ги настроил...а и характеристиките на самите компютри са различни. Утре мога да постна какви настройки и давам на програмата от повече от година, но по-добре изтегли продуктовите наръчници от eset.bg. Отиваш на сайта на меню "Поддръжка" и оттам подменю "Продуктови наръчници". По 40-ина страници са. Безплатни са и е обяснено читаво. Най-важното: на български са. :question: Лично, според мен това ще е по-удачно отколкото наготово да цъкаш разни неща, без да си сигурен защо го правиш.

Каква е разликата мжду Nod32 и Smart Security аз в момента съм с NOD32 и нямам оплаквания обаче чух за Smart Security и искам да попитам каква е разликата между тях дали Smart Security надгражда NOD32 или се занимава с отделни работи, дали могат да работят заедно или трябва да избирам една от тях ако някой може да ми помогне да пише тук.

Написал съм тази тема само за NOD32 и Smart Security моля не коментирайте други антивирусни или да плюете гореспоменатите ако някой иска да ми помогне да се съсредоточи върху въпроса ми!!!

Редактирано от Христо95 (преглед на промените)

Мисля, че най-добре е обяснено в официалния (на български език) сайт на фирмата-производител и можеш сам да си направиш съпоставката - ESET Smart Security и ESET NOD32 Antivirus . Казано най-общо, антивирусът е един от модулите на пакета, а ти ще избираш според нуждите си. 

Каква е разликата мжду Nod32 и Smart Security аз в момента съм с NOD32 и нямам оплаквания обаче чух за Smart Security и искам да попитам каква е разликата между тях дали Smart Security надгражда NOD32 или се занимава с отделни работи, дали могат да работят заедно или трябва да избирам една от тях ако някой може да ми помогне да пише тук.

Smart е интегриран пакет - антивирус+стена, Нод - само антивирус. Не, заедно, един до друг няма как да стоят, избираш една от тях.

• 2 седмици по-късно...

Малък пропуск на проактивният лидер !

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=6d2fb3231508fb8c22bd237b2ca5f9d360a276e4033823ba269d10c61ddb6820-1293211227

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=6d2fb3231508fb8c22bd237b2ca5f9d360a276e4033823ba269d10c61ddb6820-1293211227

Е и? Това проблем ли е? Нямало дефиниция,какво от това?

Стартирай файла и ще разбереш има ли реакция на проактивната защита ! :lol6:

?

Весела Коледа!

Може ли линк към самият файл?

• 2 седмици по-късно...

Здравейте имам следния проблем когато започва да се ъпдейтва не стига и до 1 % и пак си показва предишната дата запоследно когато се е ъпдейтвал . Ако някой знае какво да правя нека пише.

Редактирано от alex_90 (преглед на промените)

Здравейте имам следния проблем когато започва да се ъпдейтва не стига и до 1 % и пак си показва предишната дата запоследно когато се е ъпдейтвал . Ако някой знае какво да правя нека пише.

като пуснеш ъпдейт като тръгне цъкни cancel (така ще пробва на друг сървър) - това е бъг още от втора версия...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.