Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 2

Featured Replies

Хм... и на официалният руски сайт го има.

Host Intrusion Prevention System (HIPS). Усовершенствованная система защиты от попыток внешнего воздействия, способных негативно повлиять на безопасность компьютера. Для мониторинга процессов, файлов и ключей реестра HIPS используется сочетание технологий поведенческого анализа с возможностями сетевого фильтра, что позволяет эффективно детектировать, блокировать и предотвращать подобные попытки вторжения.

A на българският сайт на ЕСЕТ:

максимална защита от вируси, червеи, троянски коне, шпионски и реклмен софтуер, rootkits и phishing атаки;

антиспам филтър;

вградена защитна стена;

отлична защита от новопоявили се заплахи чрез технологията за проактивно засичане;

сканиране в background режим;

минимално влияние върху системните ресурси;

редуциран размер на обновяванията

И на eset.com:

Smarter Scanner – Threats don't always enter in ways you expect. ESET Smart Security inspects SSL-encrypted communication channels like HTTPS and POP3S, and intelligently scans compressed files to find threats that other products miss. ESET's Smart Optimization feature makes file scanning faster than ever.

Time-saving Firewall – New Learning Mode saves time by automatically creating firewall rules by observing how end users use the network, while offering advanced firewall modes for power users. Pair customized firewall profiles with trusted network zones and have appropriate firewall rules applied automatically based on detected network presence.*

Trusted Zone Authentication – Identify trusted network zones by network configurations (a configurable combination of host/DNS/DHCP server IP address, wireless SSID, connection profile, etc) or securely authenticate into a network using ESET Authentication Server.*

Upgraded Antispam – ESET Smart Security now takes care of annoying spam with a smaller, faster, and even more effective spam filter.

Removable Media Security – Threats can enter your PC from removable media such as USB thumb drives. For self-running media, ESET Smart Security scans autorun.inf and associated files when the medium is inserted, in addition to scanning any file on any removable device when it is accessed, or during a full-scan of the media.

System Tools – ESET SysInspector and ESET SysRescue simplify diagnosing and cleaning of infected systems by allowing deep scans of system processes to find hidden threats, and creating bootable rescue CD/DVD or USB drives to help you repair an infected computer.

Self Defense – ESET Smart Security has built-in technology to prevent malicious software from corrupting or disabling it, so you can rest assured your system is always protected.

Според мен, руските лъжат. Може в руската версия да го има. :wub: Руснаците винаги са имали особено мнение за нещата.

Няма го и на eset.sk (да не пействам 100 метра цитат).

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 167,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не съм съгласен че е по лек. Стига да вдигнеш нивото на защита добавяйки напредналите евристики и стой та гледай. При старт ESS на компа ми се стартираше със средно 3-4 секунди по дълто от Kaspersky I

• Maniac е използвал и използва само най-доброто. Тези неща са ми пределно ясни, въпросът е на вас да Ви се изяснят.

• ESET е сред най-добрите технически продукта според PC Authority 19 December 2009 Победител според изданието е ESET Smart Security и ESETNOD32 Antivirus, като най-препоръчвана антивирусна програма.

Публикувани изображения

Хм... и на официалният руски сайт го има.

A на българският сайт на ЕСЕТ:

И на eset.com:

Според мен, руските лъжат. Може в руската версия да го има. :blink: Руснаците винаги са имали особено мнение за нещата.

Няма го и на eset.sk (да не пействам 100 метра цитат).

Мдааа доста хора нещо послъгват тогава

1. http://www.eset.com/resources/datasheets/Flyer-ENA-BE-4.pdf

Self-defense and HIPS

ESET NOD32 Antivirus has built-in technology to prevent malicious software from

corrupting or disabling it, so you can rest assured your system is always protected. Host-

based Intrusion Prevention System (HIPS) protects your system from malware or any

unwanted activity attempting to negatively afect the security of your computer. It couples

advanced behavioral analysis with the detection capabilities of a network flter to monitor

running processes, fles and registry keys, and actively block inappropriate attempts to

modify the OS or applications.

2. http://www.eset.eu/support/changelog-eset-nod32-antivirus-4

HIPS

Host Intrusion Prevention System (HIPS) protects your system from malware or any unwanted activity trying to negatively affect its security status. It utilizes advanced behavioral analysis, coupled with the detection capabilities of network filter to monitor running processes, files and registry keys, actively blocking and preventing any such attempts.

3. http://www.eset.sk/podpora/changelog-pre-eset-nod32-antivirus-4

HIPS

Host Intrusion Prevention System (HIPS) ochraňuje váš system pred malvérom a akoukoľvek nechcenou aktivitou, ktorá sa snaží negatívne ovplyvniť bezpečnosť vášho počítača. Využíva pri tom pokročilú behaviorálnu analýzu spojenú s detekčnými možnosťami sieťového filtra na monitorovanie spustených procesov, súborov a kľúčov v registroch a aktívne blokuje a zabraňuje nežiaducim aktivitám alebo útokom.

Ето и преводчето - http://translate.google.bg/#auto|bg|HIPS%0A%0AHost%20Intrusion%20Prevention%20System%20%28HIPS%29%20ochra%C5%88uje%20v%C3%A1%C5%A1%20system%20pred%20malv%C3%A9rom%20a%20akouko%C4%BEvek%20nechcenou%20aktivitou%2C%20ktor%C3%A1%20sa%20sna%C5%BE%C3%AD%20negat%C3%ADvne%20ovplyvni%C5%A5%20bezpe%C4%8Dnos%C5%A5%20v%C3%A1%C5%A1ho%20po%C4%8D%C3%ADta%C4%8Da.%20Vyu%C5%BE%C3%ADva%20pri%20tom%20pokro%C4%8Dil%C3%BA%20behavior%C3%A1lnu%20anal%C3%BDzu%20spojen%C3%BA%20s%20detek%C4%8Dn%C3%BDmi%20mo%C5%BEnos%C5%A5ami%20sie%C5%A5ov%C3%A9ho%20filtra%20na%20monitorovanie%20spusten%C3%BDch%20procesov%2C%20s%C3%BAborov%20a%20k%C4%BE%C3%BA%C4%8Dov%20v%20registroch%20a%20akt%C3%ADvne%20blokuje%20a%20zabra%C5%88uje%20ne%C5%BEiaducim%20aktivit%C3%A1m%20alebo%20%C3%BAtokom.

Точка 3 е сайта в Словакия :lol6:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Значи не съм видял достатъчно. Зяпах само основната страница. А защо да няма хипс. Тоест аз самият май не съм съвсем наясно. Смарт секюрити ме пита при старирането на всяко приложение за което не съм му казал и ме пита дали да се стартира, дали може да ползва нет и ако да какви портове, тип на връзка и т.н. да използва... Отделно ако някоя програма ми поиска ъпдейт, не го получава преди да го разреша. Каква е разликата с хипс приложенията? Аз мислех, че това е IDS-a му.

nikssi подай жалба че ЕСЕТ лъжат и готово ! Ами бъгавия Касперски като го пуснаха за продажба и за сваляне на оф сайта им и после го дръпаха ние какво трябва да правим ... Не се повтаряме като развалена плоча в темата за Касперски нали ? Форума е затова хората да научат нещо ,а не за личните ти дразги с инжинера !

Смарт секюрити ме пита при старирането на всяко приложение за което не съм му казал и ме пита дали да се стартира, дали може да ползва нет и ако да какви портове, тип на връзка и т.н. да използва... Отделно ако някоя програма ми поиска ъпдейт, не го получава преди да го разреша. Каква е разликата с хипс приложенията?

Майче това е HIPS-а, което ти описваш. Може ли примерна снимка. Сега и аз ще дръпна ESS4 да го разгледам по- подробно.

Мерси.

HIPS-а е точно това, което ти описваш. Може ли примерна снимка.

Мерси.

Ами в момента не съм с НОД (PC Tools Firewall Plus и Shadow Defender над системният ми дял) малко ще поскайпя с един приятел, ще сложа есет и ще постна шот.

За информациа:

"Zulassen" - Разрешаване

"Blockieren" - Блокиране

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Смарт секюрити ме пита при старирането на всяко приложение за което не съм му казал и ме пита дали да се стартира, дали може да ползва нет и ако да какви портове, тип на връзка и т.н. да използва... Отделно ако някоя програма ми поиска ъпдейт, не го получава преди да го разреша.

Това не е нито HIPS нито пък IDS. Това е само за интернет достъпа. Ето вече IDS:

Публикувано изображение

Но как и дали функционира, нямам ни най- малка представа.

Какво стана ...

Публикувано изображение

След сканиране изчисти заразените файлове и всичко се оправи.

Забавих се нещо... Ами, да, контролира интернет дейността на приложенията само.

Публикувано изображение

Стартирайки MS Paint, който не точи нет, не се обажда.

Ми някой в маркетинга на словаците не иска да бачка там вече. И мен ме издразни със сравнението с Нортън и другите , тъй като е спекулативно (с подобни сравнения могат да отблъснат клиент по-скоро) и ако не дам "Strict Cleaning" за всичко на есет, деткция на приложения, евристика на уеб-скенера и още едно-две неща, няма да съм толкова сигурен.

Тя си ми остава моят единствен избор (особено с параметрите на компа ми), но яко се изкефих на комбинацията PC Tools Firewall и Shadow Defender на Ц-то. Ако не забравяш къде и какво сваляш и какво браузваш е много файска защита май.

nikssi подай жалба че ЕСЕТ лъжат и готово !

Ами бъгавия Касперски като го пуснаха за продажба и за сваляне на оф сайта им и после го дръпаха ние какво трябва да правим ...

Не се повтаряме като развалена плоча в темата за Касперски нали ?

Форума е затова хората да научат нещо ,а не за личните ти дразги с инжинера !

:blink:

Натисни бутона Публикувано изображениеДокладвай

:blink:

Натисни бутона Публикувано изображениеДокладвай

Delete

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Провери ли дали имаш достъп до споменатия ключ ? Имаш ли права за инсталиране на програми ? Сигурен ли си, че вече нямаш вируси ? Много проблеми имаш !

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Здравей Archy ! Инсталвал ли си преди есет. Възможен проблем би могъл да възникне ако не е съвсем деинсталната друга версия на есет. С каква операционна система си?

За да не се ровичкаш по регистри и насам натам, ти препоръчвам да си изтеглиш ESET Uninstaller:

Моят сайт

1. Изтегли го на десктопа си.

Рестартирай компа и влез в Safe Mode като помпаш F8.

Щракни два пъти върху ESET Uninstaller.

Не пробвай в Normal Mode да го стартираш.

Реастартирай и инсталирай есет.

Важно: Използването на есет може да рестартират интернет настройките.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте съфорумници, искам да Ви попитам как да премахна процеса екрн.ехе.Процеса е потдържан от ЕСЕТ, тоест деинсталирал съм антивирусната, но процеса все още си седя.Не мога да променя името на папката, не мога да я изтрия - вобще нищо не мога да правя.Е ако може някой по навътре в нещата да ми обясни как да го премахна този процес, тъй като ми заема прекалено голямо място на процесора и в същото време процесора ми се товари зверски много.Е помагайте.Благодаря предварително !

Здравейте съфорумници, искам да Ви попитам как да премахна процеса екрн.ехе.Процеса е потдържан от ЕСЕТ, тоест деинсталирал съм антивирусната, но процеса все още си седя.Не мога да променя името на папката, не мога да я изтрия - вобще нищо не мога да правя.Е ако може някой по навътре в нещата да ми обясни как да го премахна този процес, тъй като ми заема прекалено голямо място на процесора и в същото време процесора ми се товари зверски много.Е помагайте.Благодаря предварително !

провери ли тук:

http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2116

или тук:

http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2289

?

При първият вариант в Старт ми няма Есет папката и няма как да я ънинсталирам, иначе съм я премахнал от програмите (адд/ремове програмс в контрол панелс).Вторият вариант, при който ми отваря цмд-то ми дава някаква грешка.Други идеи ?

При първият вариант в Старт ми няма Есет папката и няма как да я ънинсталирам, иначе съм я премахнал от програмите (адд/ремове програмс в контрол панелс).Вторият вариант, при който ми отваря цмд-то ми дава някаква грешка.Други идеи ?

Method 2: Uninstall NOD32 by NOD32 removal tool

This is the easiest way to remove NOD32. Follow the following steps:

1. Download NOD32 removal tool by clicking here [Download NOD32Removal] / ESET Uninstaller

2. When download is finished, install it.

3. After finishing uninstallation, Restart your computer.

Направи системните папки да са видими!

Method 3: Remove NOD32 manually

This process is the most critical among all the methods. Apply this method, when all of the above methods fail:

1. Restart your computer and start Windows with Safe Mode.

2. Click on Start menu and then click on Run.

3. Type regedit and hit Enter key of your keyboard.

4. From the registry editor find the following keys and delete them: [a] HKEY_CURRENT_USER\Software\ESET

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\ESET

[c] HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\egui

5. Click on Start menu, then go to Control Panel. Later, Folder Options, then View and at last Show hidden files and folders.

6. Go to C:\WINDOWS\inf folder and delete INFCACHE.1 file from that folder.

7. Now. Restart your computer and after reinstallation, delete the following three folders.

* C:\Program Files\ESET

* C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\ESET

* C:\Documents and Settings\%USER%\Application Data\ESET

By following the above steps, you can easily remove ESET NOD32 antivirus totally from your computer.

Сещам се отново за вариянта първо да се инсталира същата версия на NOD32, чиято деинсталация се е омазала, и тогава да се махне коректно - от add and remove pragrams,или да се пробват препоръчаните методи по-горе...

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Ще пробвам последния вариант да видим какво ще стане, ако пак не стане ще пробвам по горните и ще пиша после тук. ПП: Всичко вече е нормално, процеса се премахна.Благодаря на всички !

Редактирано от dtakov (преглед на промените)

Здравейте.Вече близо месец NOD ме предупреждава за блокирани адреси .Сложих си Zone Alarm,сканирам постоянно за вируси,но атаките продължават.Някакви съвети?

Прилагам снимки.Благодаря Ви предварително:-)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Ro_mina (преглед на промените)

Здравейте.Вече близо месец NOD ме предупреждава за блокирани адреси .Сложих си Zone Alarm,сканирам постоянно за вируси,но атаките продължават.Някакви съвети?

Прилагам снимки.Благодаря Ви предварително:-)

На кой доставчик си и каква ти е свързаността?

На кой доставчик си и каква ти е свързаността?

LAN , доставчик - PowerNet

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.