Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 2

Featured Replies

За HIPS незнам, ама ESET има IDS и Application Control

Ами нещо, което предполагах, но... не знаех. Тук се споменава в едно старичко интервю от пролетта на 2010:

http://news.softpedia.com/news/Softpedia-Exclusive-Interview-ESET-142461.shtml

и за наличието на хипс.

Marketing departments need some good sounding words to describe some virtual features to argue why one system is better than another one. HIPS is an example of such buzzwords. Behavior analysis has been a part of our product for many years, for both Business and Home Editions.

Просто е имплеминтиран в програмата и е на съвсем различно - интелигентно ниво. Интервюто е с Рихард Марко - главен технологичен мениджър в ЕСЕТ. А относно облаците...Threat Sense, който не е от вчера :eek: .

НОД е за хората, не за програмисти или маниаци-мазохисти (като какъвто се проявявам и аз понякога. Просто ме засърбява...), които не знаят искат или не искат да имат заразени компютри.

Това, че не се хвалят хората и не си лъскат ябълките преди да ги изнасят на тезгяха не значи, че не са сладки. Както правят да речем и от Симантек или Др. Уеб. Продукти,които ти осигуряват достатъчно добра защита с дефолт настройки и не те безпокоят с безмислени питанки и объркващи съвети.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 167,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не съм съгласен че е по лек. Стига да вдигнеш нивото на защита добавяйки напредналите евристики и стой та гледай. При старт ESS на компа ми се стартираше със средно 3-4 секунди по дълто от Kaspersky I

• Maniac е използвал и използва само най-доброто. Тези неща са ми пределно ясни, въпросът е на вас да Ви се изяснят.

• ESET е сред най-добрите технически продукта според PC Authority 19 December 2009 Победител според изданието е ESET Smart Security и ESETNOD32 Antivirus, като най-препоръчвана антивирусна програма.

Публикувани изображения

Ами, то програмата като цяло има един съществен пропуск - разчита прекалено много на heuristics. В 2011 трябват повечко дефиниции, и то изпипани.

Ами, то програмата като цяло има един съществен пропуск - разчита прекалено много на heuristics. В 2011 трябват повечко дефиниции, и то изпипани.

Аз между другото, разширените евристики на реалновремевия скенер на файловата система не ги пускам. Само на уеб скенера. То не натоварва чак толкова, ма не знам... има лека промяна.

Какво става с форума на ЕСЕТ? Оспамен е адски яко. А администраторите - ще кажа нецерензурна дума.

Какво става с форума на ЕСЕТ? Оспамен е адски яко.

Аз отдавна съм го забелязал! в интерес на истината, откакто ASpace напусна ЕСЕТ, форума тръгна рязко надолу! За това обаче ми се струва, че има и друга причина: като, че ли пика на популярността на НОД-а, специално за България, отмина. Ако трябва да съм обективен- ЕСЕТ са комай единствената АВ компания, която за последните година и половина-две, не направиха съществена крачка напред в развитието на програмата, не въведоха нито един съществено нов компонент на защитата си- нито хипс, нито облаци, нито защита на данни, нито родилски контроли, нито някоя друга джиджавка, която добавиха конкурентите.

Разчита се на старата слава- най-добрата евристика (което е факт), но това вече не е достатъчно! Вярно, че продължава да се държи в челните редици на AV-Comparatives като чист антивирус, но като цялостна комплексна защита, като цялостно иновативно развитие- изостава съществено от конкурентите!

На мен ми е наприятно, че такава качествена програма, тъпче вече няколко години на една място. Виждаме как програми като Аваст, Битдефендър, Ф-секюр, ПС-Туулс, израстват пред очите ни, но НОД-а все си стои там, където беше преди 2 години! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Дано се размърдат....

ASpace е там ама е VIP. Ника му е 3GUSER и не е влизал от... Септември!!! Манияк пък не е влизал от... Октомври!!! Блинки86 не е влизал от... 2009!! Е за какъв съпорт си говорим? Аз да тегля аваст и да питам там за поддръжка, честно.

Лошото е че вече и не засича толкова - ти мани форума.

А най - шокиращото е че ASpace препоръчва във WILDERSECURITY.. Norton!!!

Смешна работа.

Редактирано от herolanok (преглед на промените)

Раздвоен съм какво да кажа...Първо, @А р х и т е к т: ЕСЕт е насочен към крайният потребител. Това не е подробност! Това е политика на компанията, която във версия 3 и 4 се спазва стриктно. Двойката се нуждаеше от известно конфигуриране. Хипс. Това, че нещо някой не вижда, не значи, че го няма (в линка по-горе в интерв1то го казва човека). Не мислите ли, че ХИПС технологиите могат да се използват за да си измият ръцете някои компании. "Ти стартира ли файла?" -Да. "Пита ли те програмата дали да го стартира?" - Да. "Е, тогава, кой е виновен?!" Нищо, че те пита за какво ли не. Върви после обяснявай, че тея са тъпаци! Единственото читаво допълнение за мен, което доколкото чувам ще присъства в следващата версия е родителският контрол. Сандък. ОК, но да не е с пробито дъно, нали? Защото подобни случаи - бол. Има продукти създадени за тази цел, а не маркетингови врътки. Сендбокси е супер продукт. Използваш него. Или който и да е, но когато накачулят всичко в една програма... Хм... В изпълнение на Касперски ми хареса, но тази компания е доказала доста. И от друга страна. Един приятел се отказа това лято от ЕСЕТ. Заради онзи гаден ъпдейт, който обърка супер много работата на хората. Той лично загуби пари. Та явно става нещо, но не знам. Тройката беше много бъгав продукт и логично излезна 4 бързо-бързо. За мен 2.70 има предимства и то не малко пред 4, а не би трябвало стара версия да е по-добра от нова.В някои отношения. Ще видим...

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Един приятел се отказа това лято от ЕСЕТ. Заради онзи гаден ъпдейт, който обърка супер много работата на хората. Той лично загуби пари. Та явно става нещо, но не знам. Тройката беше много бъгав продукт и логично излезна 4 бързо-бързо. За мен 2.70 има предимства и то не малко пред 4, а не би трябвало стара версия да е по-добра от нова.В някои отношения. Ще видим...

Какъв ъпдейт ? Какво е объркал ? Как така загубил ?

Какъв ъпдейт ? Какво е объркал ? Как така загубил ?

Имаше един ъпдейт. Не помня в какво се състоеше проблема. Тук някъде във форума е споменато. Мисля август е бил.

Аз отдавна съм го забелязал! в интерес на истината, откакто ASpace напусна ЕСЕТ, форума тръгна рязко надолу!

engineer,благодаря за комплимента! Не бях влизал тук отдавна , но явно трябва да го правя по-често :)

За това обаче ми се струва, че има и друга причина: като, че ли пика на популярността на НОД-а, специално за България, отмина. Ако трябва да съм обективен- ЕСЕТ са комай единствената АВ компания, която за последните година и половина-две, не направиха съществена крачка напред в развитието на програмата

Версия 3 излиза през 2007 година , а нейното подобрение версия 4 - през далечния Март 2009 г. Най-големия проблем си остава факта ,че всички (абсолютно всички) по веригата ESET отричат за каквито и да е било проблеми и нередности с продукта и марката , и гледаха толкова странно , като че ли си буквално паднал от Марс.

ASpace е там ама е VIP. Ника му е 3GUSER и не е влизал от... Септември!!! Манияк пък не е влизал от... Октомври!!!

Не си заслужава човек да влиза там , защото :

1) там няма администратор , форума дори технически замря преди около 2 години (самия му софтуер няма кой да го upgrade-не)

2) там нищо интересно не се е случвало в близките месеци/година/две , не се случва в момента , и може би няма да се случва в близките месеци

3) някой (но не аз, нито Maniac) трябва да почисти spam-a и ботовете .

Maniac си има други ангажименти , развива се напред момчето. Ако трябва да седи само там в празния форум ще затъпее.

А най - шокиращото е че ASpace препоръчва във WILDERSECURITY.. Norton!!!

Наистина ли , не знаех , че е такъв шок .

ЕСЕт е насочен към крайният потребител. Това не е подробност! Това е политика на компанията, която във версия 3 и 4 се спазва стриктно

Напротив . Политика на ESET (от 2007-2008г) е от всякъде по-ориентирана към бизнес клас потребителите,макар и продуктите да може да се ползват и от домашни потребители и малък бизнес.

Не мислите ли, че ХИПС технологиите могат да се използват за да си измият ръцете някои компании. "Ти стартира ли файла?" -Да. "Пита ли те програмата дали да го стартира?" - Да. "Е, тогава, кой е виновен?!" Нищо, че те пита за какво ли не. Върви после обяснявай, че тея са тъпаци!

ESET продуктите v4 нямат HIPS . От сигурен internal източник го твърдя , а и от практиката и чисто като техническо лице - истината е , че първоначално версията е била замислена с HIPS , но нещо се е объркало и HIPS-ът не е бил въведен. Маркетингът , обаче , дълго време е ползвал по-стара информация и когато излезе официално версия 4 и информацията за HIPS се появи по стараницата и документите , е оставено така , защото все още е имало надежда някога да се въведете. Накрая HIPS-ът е окончателно отхвърлен за версия 4 , маркетингът си е останал и ESET на места твърдят , че имат HIPS. Емулирането (т.н. напреднали евристики) не са HIPS (host instrusion prevention system). ESET не знае какво файлът X/Y/Z извършва веднъж след като той е бил стартиран.ESET NOD32 не упражнява контрол над host-a по отношение на програмите. HIPS-ът е маркетингова грешка.

Хубава вечер на всички!

Какви са продуктите с марката? Така като ги казвате нещата са празни приказки. Аз лично много Ви уважавах, ама сега ще цитирам две ваши мнения:

Тестовете на VB са истински показател/са легитимни

VirusBulletin methodology sucks - completely outdated and wrong when it comes to current threats! have been VB magazine subscriber for 3 years , my subscription has just ended ; I didn't renew.

Conclusion = SYMANTEC те наеха и изведнъж VB за което доста говореше вече е нелегитимно, а само тези в които Нортън получават награди.

Жалко!

Версия 3 излиза през 2007 година , а нейното подобрение версия 4 - през далечния Март 2009 г. Най-големия проблем си остава факта ,че всички (абсолютно всички) по веригата ESET отричат за каквито и да е било проблеми и нередности с продукта и марката , и гледаха толкова странно , като че ли си буквално паднал от Марс.

Eset отдавна не представляват интерес за мен. Маркетинга им наистина и по скоро рекламите са подвеждащи. Да не говорим за графиките сравнявани с други AV.

Мислят си, че като направят шарени графики и ще ме спечелят, не съм от шараните. Да си хвърлят въдицата другаде :>

Ей такива потребители ще имат масово "Здравейте, търся една антивирусна, която при червено око казва че има вируси, а при зелено че няма"lol

Защо на сайта на Avast! или Kaspersky,Avira,Norton няма такива сравнителни графики с други AV, а от Eset си позволяват шушумиги.

Norton няма за какво да я препоръчваш аз мога и без антивирусна не посещавам съмнителни сайтове, отбягвам съмнителни файлове винаги си обновявам софтуера(за сигурността) web browser-a има WOT,dr.web link checker,no script + ie tab...така че има фирми, които ползват free AV виждал съм.

Платените антивируси ще трябва да правят чудеса...

Conclusion = SYMANTEC те наеха и изведнъж VB за което доста говореше вече е нелегитимно, а само тези в които Нортън получават награди.Жалко!

На това му се казва фурнаджийска лопата !

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Eset отдавна не представляват интерес за мен. Маркетинга им наистина и по скоро рекламите са подвеждащи. Да не говорим за графиките сравнявани с други AV.

Мислят си, че като направят шарени графики и ще ме спечелят, не съм от шараните.

Не знам за шарените,но аз скоро тествах NOD32 и от MDL нищо не можах да сваля,страшна детекция много ме впечатли!

Споделих впечатленията си в темата с тестовете и наистина има висока detection rating,бях впечатлен!

Така че тия ширанийки и маркетинга ги остави настрана,гледай обективно на програмата!

То и на мен политиката на Kaspersky ме дразни адски,но не я бъркам с качествата на програмата,не го прави и ти!

Не знам за шарените,но аз скоро тествах NOD32 и от MDL нищо не можах да сваля,страшна детекция много ме впечатли!

Споделих впечатленията си в темата с тестовете и наистина има висока detection rating,бях впечатлен!

Така че тия ширанийки и маркетинга ги остави настрана,гледай обективно на програмата!

То и на мен политиката на Kaspersky ме дразни адски,но не я бъркам с качествата на програмата,не го прави и ти!

А най - хубавото е че ВЕЧЕ отговарят на имейлите:

Dear xxxx,

Thank you for your submission.

The detection for this threat will be included in our next signature update.

xxx_video_99611.avi.exe - Win32/LockScreen.ZX trojan

Regards,

Kwasigroch Tomasz

Senior Malware Researcher

ESET spol. s r.o.

Какви са продуктите с марката? Така като ги казвате нещата са празни приказки. Аз лично много Ви уважавах, ама сега ще цитирам две ваши мнения:

Conclusion = SYMANTEC те наеха и изведнъж VB за което доста говореше вече е нелегитимно, а само тези в които Нортън получават награди.

Жалко!

Моля Ви се , разсъждавайте трезво. Ако ме бяха наели от Symantec щях да съм или в Израел , или в UK , или в САЩ , но аз съм в България. Symantec няма офис в България. По отношение на това кой продукт препоръчвам на клиентите - всеки има право да си сменя мнението било то и на всеки 6 месеца , защото ситуацията при вирусите , заплахите е изключително динамична , и ако си дори една крачка назад губиш гарантирано борбата с тях. Това че даден продукт е по-добър в даден момент не означава , че ще е така и след 1 година (например). Препоръчвам на клиентите с които работя винаги най-доброто (според моите и на колегите ми виждания).

По отношение на цитатите Ви - изглежда , че съм следен от Вас много стриктно по различни форуми , все едно съм някаква знаменитост , защото и двете са от по-отдавна твърдени. Двете Virus Bulletin твърдения не се самоизключват-напротив - допълват се. Тестовете са легитимни и да бяха показател преди години , когато и вирусите бяха други , и най-вече естеството на антивирусните продукти беше друго. Методологията на VB към днешна дата е остаряла http://eset.bg/forum/viewtopic.php?p=12340&sid=f90cd375daa79a1b69c8cf22f395e28a#p12340

Преди няколко години беше малко по-различно. Преди много повече години беше още по-различно. За сведение - и ESET, и Symantec редовно участват във VirusBulletin - и двете са на челни позиции. По брой награди Symantec се нарежда на второ място във Virus Bulletin. Но аз пак не смятам методологията на VB за реална.

Беше поставен въпроса са форума на esetbg. Тъй като и моето име беше намесено два пъти и така се случи , че попаднах и го прочетох - реших просто да Ви отговоря защо е така. Не бих искал да коментирам с Вас тестове и други такива ; може много дълго да го правим и пак да не стигнем до консенсус. Ако даден продукти (било то и на ESET) Ви удовлетворява напълно - радвам се за Вас , използвайте го . Към днешна дата ESET като компания не ме удовлетворява напълно , нито нуждите на моите клиенти . Това може и да се промени , може и да не се промени , кой знае какво ще се случи утре ?!

Редактирано от 3GUSER / ASpace (преглед на промените)

Моля Ви се , разсъждавайте трезво. Ако ме бяха наели от Symantec щях да съм или в Израел , или в UK , или в САЩ , но аз съм в България. Symantec няма офис в България. По отношение на това кой продукт препоръчвам на клиентите - всеки има право да си сменя мнението било то и на всеки 6 месеца , защото ситуацията при вирусите , заплахите е изключително динамична , и ако си дори една крачка назад губиш гарантирано борбата с тях. Това че даден продукт е по-добър в даден момент не означава , че ще е така и след 1 година (например). Препоръчвам на клиентите с които работя винаги най-доброто (според моите и на колегите ми виждания).

По отношение на цитатите Ви - изглежда , че съм следен от Вас много стриктно по различни форуми , все едно съм някаква знаменитост , защото и двете са от по-отдавна твърдени. Двете Virus Bulletin твърдения не се самоизключват-напротив - допълват се. Тестовете са легитимни и да бяха показател преди години , когато и вирусите бяха други , и най-вече естеството на антивирусните продукти беше друго. Методологията на VB към днешна дата е остаряла http://eset.bg/forum/viewtopic.php?p=12340&sid=f90cd375daa79a1b69c8cf22f395e28a#p12340

Преди няколко години беше малко по-различно. Преди много повече години беше още по-различно. За сведение - и ESET, и Symantec редовно участват във VirusBulletin - и двете са на челни позиции. По брой награди Symantec се нарежда на второ място във Virus Bulletin. Но аз пак не смятам методологията на VB за реална.

Беше поставен въпроса са форума на esetbg. Тъй като и моето име беше намесено два пъти и така се случи , че попаднах и го прочетох - реших просто да Ви отговоря защо е така. Не бих искал да коментирам с Вас тестове и други такива ; може много дълго да го правим и пак да не стигнем до консенсус. Ако даден продукти (било то и на ESET) Ви удовлетворява напълно - радвам се за Вас , използвайте го . Към днешна дата ESET като компания не ме удовлетворява напълно , нито нуждите на моите клиенти . Това може и да се промени , може и да не се промени , кой знае какво ще се случи утре ?!

Symantec имат дистрибутор в България - АПИКОМ ООД или нещо от сорта. Може и да се бъркам.

Пак ви питам защо се отказахте от ESET и какви са тия проблеми с марката? Ако трябва и на ЛС няма проблем.

А за форума - случайно попаднах на ника ви и ми се стори интересно.

ESET ме удволетворява напълно, и още милиони по този свят - пък вас може да ви удволетворява и чудовището за ресурси Norton.

Оставям на вас да се сетите с кого разговаряте.........

Редактирано от herolanok (преглед на промените)

Symantec имат дистрибутор в България - АПИКОМ ООД или нещо от сорта. Може и да се бъркам.

Да ,така е , но дистрибутор е едно , офис на самата компания е друго. Добре познавам APCOM.

Пак ви питам защо се отказахте от ESET и какви са тия проблеми с марката? Ако трябва и на ЛС няма проблем.

Съжалявам , но не е редно и затова не мога да коментирам такива (бих казал) лични неща в този форум публично и да става дискусия от това. Не е редно за никоя от страните , пък и не смятам за нужно.

Оставям на вас да се сетите с кого разговаряте.........

Не мога да гадая , не Ви познавам nick-а. Ако се представите , вече е друго.

Редактирано от 3GUSER / ASpace (преглед на промените)

Да ,така е , но дистрибутор е едно , офис на самата компания е друго. Добре познавам APCOM.

Съжалявам , но не е редно и затова не мога да коментирам такива (бих казал) лични неща в този форум публично и да става дискусия от това. Не е редно за никоя от страните , пък и не смятам за нужно.

Не мога да гадая , не Ви познавам nick-а. Ако се представите , вече е друго.

Щом казвате...

Да кажем че съм в VIP групата и ника ми почваше с + :top secret:

herolanok, програмите на Norton отдавна не са чудовища за ресурси. За ESET друго ме учудва. Сега в хиляди сайтове се предоставят или преподаряват валидни имена и пароли за техните програми - така с много милиони се увеличават ползващите програмите им.Популярността е все още висока. Последните обаче нищо не са платили. Не е ли крайно време ESET да вземат сериозни мерки и да променят начина за регистриране на програмите си? Защото при много други конкуренти подобна ситуация вече е почти невъзможна. Пожелавам им в следващата версия да внедрят HIPS и сандбокс - за да не изостават дори и от някои безплатни програми.

Сам разбирате ,herolanok, че не мога да коментирам публично тези неща - те са вече стара песен , не са за общо обсъждане , защото не касаят всички , а само някои хора ; не всички са тук . Много отдавна когато е било време това нещо е достатъчно "ръчкано" от моя страна (гарантирам) и каквото е зависило е мен е направено. Не бива да се "сърдите" на мен , че съм избрал да работя основно с друг продукти или друга компания , че не влизам във форума на esetbg (Хай Компютърс) , защото това е мой избор и за моите клиенти . За проблемите с форума трябва да се сърдите на самата ESET и на Хай Компютърс , които са собственици на форума - не на мен или Maniac.

Пак се повтарям , но - някой попита тук за форума , моето име (nick) бяха замесени , коментирах по конкретния проблем/въпрос и това е. И преди съм го написал , че макар и в много тесни взаимоотношения с даден AV производител , с който съм избрал да работа , това не ме прави во-век-и-веков вързан и "оженен/омъжен" за него.

Хубав ден от мен!

herolanok, програмите на Norton отдавна не са чудовища за ресурси. За ESET друго ме учудва. Сега в хиляди сайтове се предоставят или преподаряват валидни имена и пароли за техните програми - така с много милиони се увеличават ползващите програмите им.Популярността е все още висока. Последните обаче нищо не са платили. Не е ли крайно време ESET да вземат сериозни мерки и да променят начина за регистриране на програмите си? Защото при много други конкуренти подобна ситуация вече е почти невъзможна. Пожелавам им в следващата версия да внедрят HIPS и сандбокс - за да не изостават дори и от някои безплатни програми.

Хиляди хиляди.. колко да са хиляди. Повечето или са OUTDATED или BLACKLISTED...

Вярно е донякъде. Чрез ЛС ти изпратих нещо за разглеждане - за да не нарушавам правилата на форума.

Я пак? :whist: За две минути имам в наличност над 30 лиценза,които работят.

пп. Интересен диспут имаше тука. Само не разбрах какво беше това ...ще се сетиш кой съм!!! Този форум да не е рекламна агенция :cool:

Здравейте.Искам да си деинстларирам NOD32Smart Security и все не успявам.С Windows 7 съм и опитах в - Промяна и Деинсталиране на програми.Иконката изчезна както и всичко в програм файл.Проблемът дойде след като реших да си закупя лиценз на Kaspersky Internet Security.При инстларирането му ми показа че има друга програма която пречи неговото инсталиране и тя е ESET NOD32/Smart Security.Спрях интталирането и сега отново съм с триал версия на NOD32/Smart Security която изтича след няколко дни.За това питам как сега да деинталирам НОД така че след това да нямам проблем с инсталирането на друга антивирусна програма.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.