Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при откриване и премахване на вируси, троянски коне и др., част 2

Featured Replies

Следващия път, когато сканираш с Malwarebytes' Anti-Malware, когато ти намери следните три реда:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\AntiVirusDisableNotify (Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0)

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\FirewallDisableNotify (Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0)

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\UpdatesDisableNotify (Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0)

Просто с десен клик на мишката върху всеки от тях (последователно) и избери : Добави към изключенията.

След това повтори стъпките за премахването на отметките в Security Center-a от по-горните постове. Воала !

• Отговори 981
  • Прегледи 142,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега, изтеглете ATF Cleaner Запазете го на вашия десктоп. Кликнете два пъти върху ATF-Cleaner.exe , за да стартирате програмата. Кликнете на Select All, който се намира в най-долната част на спи

• Моля, прикачете файла: c:\windows\system\msdct.exe в 4storing.com и пуснете линка за изтегляне в следващия си пост.

• Браво! Обаче логовете са чисти. Все пак, нека продължим: Стъпка 1: Сега, изтеглете ATF Cleaner Запазете го на вашия десктоп. Кликнете два пъти върху ATF-Cleaner.exe , за да старти

Публикувани изображения

Привет!

След като ми помогнахте да изчистя компютъра се оказа,че антивирусната се прецака(защитната стена,спря да работи)-става въпрос за BitDefender Internet Security 2008.Писах на съпорта им и те ми поискаха да изтегля две програми-GMER и AVIS и да им пратя лог файловете.Проблема е,че ависа ми прави повреден лог файл.Сигурно пробвах поне 10-пъти и винаги файла е празен.Кажете ми някаква алтернативна програма на AVIS.Тъй като разбирате от тези работи,какво друго ще им е необходимо за да разберат повече за системата и да решат проблема най-накрая!Снимка от Task Manager ?

• 2 седмици по-късно...

Напалних се с троянски коне до горе.Изведнаж докато downloadvah един файл и зена ми излизат прозорци от рода че ми заразяват компа.Излезе некав сайт(ot securityto) и имаше снимка на my computer ми и някви смайващи цифри колко троянеца каде има само в D пише че имам 346 O-o антивирусната ми май я обезвредиха даже кукита не засича!Какво да правя ако дам точка на рестарт ще ги изтрия ли?

Редактирано от mdpopov (преглед на промените)

Много внимателно затваряш всички излезли прошорци,като внимаваш да не кликнеш на някой и си готов.

Изтеглете Malwarebytes' Anti-Malware от тук

Кликнете два пъти върху mbam-setup.exe за да инсталирате програмата.

• * Уверете се, че има отметки на Update Malwarebytes' Anti-Malware и Launch Malwarebytes' Anti-Malware, след това кликнете на Finish.
    * Ако има намерени по-нови обновления, тя ще ги изтегли и инсталира.
    * Стартирайте програмата и изберете "Perform Full Scan", след това кликнете на Scan.
    * Сканирането ще отнеме малко време, затова моля бъдете търпеливи.
    * Когато сканирането завърши, кликнете на OK, след това Show Results, за да видите резултата.
    * Уверете се, че на всички редове има отметки, и кликнете Remove Selected.
    * Когато всичко бъде премахнато, логът ще бъде отворен в Notepad. Копирайте лога и го публикувайте в следващия си коментар в темата.

Бележка: Ако MalwareBytes' Anti-Malware се затрудни в премахването на откритите вируси/заплахи, той ще поиска да рестартира компютъра Ви и по време на рестартирането да премахне проблемните вируси/заплахи. Ако бъдете попитани, потвърдете че желаете вашия компютър да бъде рестартиран.

Очаквам лог файл от MalwareBytes' Anti-Malware.

Абе оставете го човека, ако има малко мозък и сам ще се сети какво да направи... Първо се пита Гугъл, а той в такива случаи бързо отговоря.

Абе оставете го човека, ако има малко мозък и сам ще се сети какво да направи... Първо се пита Гугъл, а той в такива случаи бързо отговоря.

Не е точно така. Симптомите са идентични с тези на повечето rogue/fake приложения. Добре ще е да изпълни съвета на колегата Fixer и да провери с MBAM и с другите специализирани програми за целта за да се почисти машината или да се открие името на въпросната "фалшива" програма за да се изтрие ръчно. Често подобни програми водят със себе си до зараза и с rootkits. При по-сериозна инфекция се намесват The Avenger + Combofix и след правилното анализиране на лог файловете им се изготвя скрипт (при нужда).

Google помага за доста неща, но е добре да не се прилагат случайни методи за почистване на дадена система, а премахването на зловредния код да се прави според конкретната ситуация под ръководството на опитни потребители... cool.gif

Здравейте,

Може и да има такава тема, но вирусите изкачат един след друг и нямя наин да се зачетеш по-сериозно....

Проблема е следния

Сутринта ми се обновява Avast-a и запачва през 20-30секунди да открива вируси в sistem32, Win32: Trojan-gen {Other}, заразени са някакви файлове, които не съществуват... разширението им е scr. Пуснах да сканира avast-a, ама самия скенер не намра нищо, а продължават да изкачат вируси след това. Пробвах и онлайн скенер, който намери 81 заплахи и резултатът е същия...

Ака някой си има представа какво да се прави... sad.gif;)

Изтегли си от ТУК-http://malwarebytes.org/ програмката. Безплатна е. Мисля че ще ти помогне...

Освен предложението на колегата бих ти предложил да изпълниш препоръките от тази тема (проверка с Malwarebytes, SUPERAntispyware и Dr.Web CureIt) и след това да генерираш лог от HijackThis, който да приложиш в следващия си коментар в същата тема.

При наличие на желание може да се пробва Loaris Trojan Remover от http://www.loaris.com/trojanremover/ Разработена е за ползване съвместно с антивирусните програми - отзивите са, че често намира и отстранява пропуснат от защитните програми вредоносен код. Особено полезна за случаи, когато антивирусите са затруднени да го отстранят. Изтеглих я да ми е в резерв - засега разчитам на подпомагането на Rising PC Doctor. Поздрави

При наличие на желание може да се пробва Loaris Trojan Remover от http://www.loaris.com/trojanremover/ Разработена е за ползване съвместно с антивирусните програми - отзивите са, че често намира и отстранява пропуснат от защитните програми вредоносен код. Особено полезна за случаи, когато антивирусите са затруднени да го отстранят. Изтеглих я да ми е в резерв - засега разчитам на подпомагането на Rising PC Doctor. Поздрави

Аз не бих препоръчал този платен боклук:

http://www.malwarebytes.org/forums/index.p...amp;#entry79511

Име на хост www.loaris.com

Държава Съединените Щати

Град La Habra Регион California

IP адрес 216.97.239.105

"""Loaris Trojan Remover просматривает Все файлы, загруженные во время старта системы, на наличие Adware, Spyware, Троянцев, Интернет Червей и др.

Приложение Loaris Trojan Remover проектировалось как средство удаления вредоносных программ: трояны, черви, рекламные и шпионские программы - когда стандартное программное антивирусное обеспечение или не в состоянии обнаружить их, или не в состоянии фактически удалить. Trojan Remover проектируется особо для удаления этих программ без необходимости ручного их удаления. Программа также удаляет дополнительные системные обновления, которые были привнесены вредоносным программным обеспечением.

Стандартная антивирусная программа хороша в обнаружении вредоносных программ, но не всегда справляется с их удалением.""" Необичайно добрата руска оценка е причина за интереса ми - и аз ще го инсталирам по-нататък.Все пак - не коментират руска програма. Поздрави

Проблема е следния..преди 2 седмици се инсталира това чудо и ми "осра" отвсякъде windows-а, и се наложи да го преинсталирам. Два дена след преинсталацията...същото нещо пак се появи и не знам какво да го правя... ?! Въпроса ми е как да се отърва от тази гадина ?

Проблема е следния..преди 2 седмици се инсталира това чудо и ми "осра" отвсякъде windows-а, и се наложи да го преинсталирам. Два дена след преинсталацията...същото нещо пак се появи и не знам какво да го правя... ?! Въпроса ми е как да се отърва от тази гадина ?

Деинсталирай го, и не го инсталирай повече.

Loaris Trojan Remover нормално бързо го инсталирах и деинсталирах - намира ми вредоносен код само при файлове на Gom Player. Подобно на Касперски не реагира и не засича китайското творчество. Как да си помагат - тях все едно ги няма. Всички са деинсталирани и заменени с други - включително и KIS 8.0.0.506, въпреки че доста ми хареса точно тази версия. Май няма най-добра защитна програма както няма и реално най-добър браузър. Поздрави

Май няма най-добра защитна програма както няма и реално най-добър браузър. Поздрави

Както и няма понятие за мен "достатъчна защита" при Windows OS.

здравейте на всички, вече втори ден имам проблем с win32/Jeefo заразява ексета и ми яде мястото на харда чистих с МБАМ после пробвах и със super antispyware -изчисти уж ама днес пак се започна,имам нод 32 но само го засича и нищо не прави

ползвам уиндоус XP сървис пак 3 2 гиги рам пентиум 4 на 3.4 гигахерца

по принцип се оправям добре с вирусите но този път трябва да избегне преинсталация на всяка цена ,така че ако може едно съветче ще ви бъда много благодарен.

здравейте на всички, вече втори ден имам проблем с win32/Jeefo заразява ексета и ми яде мястото на харда чистих с МБАМ после пробвах и със super antispyware -изчисти уж ама днес пак се започна,имам нод 32 но само го засича и нищо не прави

ползвам уиндоус XP сървис пак 3 2 гиги рам пентиум 4 на 3.4 гигахерца

по принцип се оправям добре с вирусите но този път трябва да избегне преинсталация на всяка цена ,така че ако може едно съветче ще ви бъда много благодарен.

1) Изтеглете ComboFix от: тук

2) Запазете го на работния си плот (десктоп).

3) Кликнете с десния бутон върху иконата на ESET NOD32 Antivirus в долния десен ъгъл (системен трей) и изберете Disable real-time file system protection.

4) Кликнете два пъти върху combofix.exe

5) ComboFix ще започне да сканира вашата система, докато трае сканирането не барайте нищо. Накрая ще се рестартира компютъра Ви.

6) След рестарта изчакайте да завърши сканирането на ComboFix и да генерира лог файл. Когато сканирането завърши ще Ви изскочи Notepad, копирайте съдържанието му и го публикувайте в следващия си пост тук. Ако не Ви изскочи, влезте в C:\ и намерете файл с името combofix.txt . Отворете го, копирайте съдържанието му и го публикувайте тук.

Значи имам 1 проблем и незнам дали е вирус или са ме засекли от Уиндоус.

Секи път като стартирам компа и ми дава "Вашият компютър е засекан от Уиндоус и скоро няма да можете да го ползвате повече :ph34r:.

И това секи път и междо другото като се стартира зарежда много бавно .

Сканирал съм със много Антивирусни..

Сега съм със Avira AntiVir Free i Comodo Firewall Free.

Трябва да влизам в TuneUp и да изклуча тоя процесор зада не ми се появява това че са ме засекли angry.gif .

Просто ако някой знае как да го махна заинаги да ми каже :speak: много ще съм му благодарен.

Пробвал съм много неща но това чудо не се маха ще дам скрийн утре за да видите..

Мерси Предварително :wors:

Значи имам 1 проблем и незнам дали е вирус или са ме засекли от Уиндоус.

Секи път като стартирам компа и ми дава "Вашият компютър е засекан от Уиндоус и скоро няма да можете да го ползвате повече :P.

И това секи път и междо другото като се стартира зарежда много бавно .

Сканирал съм със много Антивирусни..

Сега съм със Avira AntiVir Free i Comodo Firewall Free.

Трябва да влизам в TuneUp и да изклуча тоя процесор зада не ми се появява това че са ме засекли angry.gif .

Просто ако някой знае как да го махна заинаги да ми каже :lol6: много ще съм му благодарен.

Пробвал съм много неща но това чудо не се маха ще дам скрийн утре за да видите..

Мерси Предварително ;)

Windows-а не е лицензиран!

Пишете в съответния раздел и ползвайте търсачката :

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showforum=76

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

От близо седмица имам 1 троянски кон,който не мога да изтрия -премахна.Имам 4 антивирусни програми,но никоя не се справя с него-AVG ANTI-VIRUS FREE AVAST ANTIVIRUS TROIAN REMOVER MALWAREBYTES ANTI-MALWA

Когато ги трия,излиза на декстопа икона с изтритите вируси.Изтривам я и след няколко часа сама се появява пак.

На интервали излиза на екрана предупреждение за вирус.

Моля да ми кажете коя програма да използвам,за да се справя с троянския кон.

Мисля,че прекарвам половината си време да трия вируси,които след малко пак са налице.

Много Ви моля за помощ

Моля модератор да изтрие едната тема , защото без да искам съм я пуснала два пъти !Извинявам се и благодаря !

Редактирано от evita1717 (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.