Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

сега, изпълни ми тази комада

cat /etc/inittab

cat: /etc/inittab: Няма такъв файл или директория
  • Отговори 3,6k
  • Прегледи 417,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

А как се логваш?

Как стартираш сесия?

Добре дай първо  да пробвамe друго, изпълни следното.

Първо прочети всичko и после прави командитe.

тази кoманда:

setxkbmap -option terminate:ctrl_alt_bksp

след това трябва да изпълниш, еднa клавишна комбинация Control + Alt + Backspace
, koятo ще те изкара от сесия в черен терминал. От оз терминал ще стартираш UNity със кoмандата startx

Пиши ако стане.

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

А как се логваш?

Как стартираш сесия?

Ами от графичният екран (не се сетих как да го нарека :D) има нещо като зъбчатка и от там избирам графичната среда, след което си пиша паролата и натискам enter.

Намерих една снимка в интернет, на мен ми е същото. Същите неща са и при мен :D Публикувано изображение

Редактирано от jerii (преглед на промените)

Добре тук не ти излиза, а пробвали през терминала както ти казах горе?

Още веднуж ти казвам, че си е чисто мъчение да се пробваш да подкарваш Unity във друго дистро, и така като гледам, чe полсваш Cinnamon още повече. Дръпни си едно Ubuntu за 5 мин. и не си губи времето.

Добре тук не ти излиза, а пробвали през терминала както ти казах горе?

Още веднуж ти казвам, че си е чисто мъчение да се пробваш да подкарваш Unity във друго дистро, и така като гледам, чe полсваш Cinnamon още повече. Дръпни си едно Ubuntu за 5 мин. и не си губи времето.

Но след като дръпна Ubuntu и го инсталирам, предполагам няма да ми се запазят файловете и драйверите за видеокартата, които инсталирах 5-6 дена.. 

С ctrl + alt + backspace ме изкарва на логин скрийна..

Боже, толкова мъка, за да сложиш тази помия...

nano /usr/share/xsession/unity.desktop

Слагаш вътре каквото ти пише в статията, Ctrl+X->Y и си готов. Това е по питането ти в първия пост.

Боже, толкова мъка, за да сложиш тази помия...

nano /usr/share/xsession/unity.desktop

Слагаш вътре каквото ти пише в статията, Ctrl+X->Y и си готов. Това е по питането ти в първия пост.

[ Грешка при запис на /usr/share/xsession/unity.desktop: Няма такъв файл или директория] Как да създам файла?

[ Грешка при запис на /usr/share/xsession/unity.desktop: Няма такъв файл или директория] Как да създам файла?

Имаш ли инсталиран nano ?

Имаш ли инсталиран nano ?

Предполагам, че да, след като ми се отваря в терминала GNU nano 2.2.6 .

Предполагам, че да, след като ми се отваря в терминала GNU nano 2.2.6 .

То си казва в грешката - нямаш такъв файл/директория. Първо ги създай и след това с nano редактирай и запази.

То си казва в грешката - нямаш такъв файл/директория. Първо ги създай и след това с nano редактирай и запази.

Но как да създам файла?

С nano или vi в зависимост което ползваш. Но ти трябва и root привилегия.

и с root (sudo -i) не става.. Дали аз не правя нещо както трябва? Напишете ми, ако може как да го направя с nano.

Самата команда го създава, ако няма такъв. Ако има, ще отвори съществуващия. Ако няма, ти се отваря директно да пишеш. Аз, разбира се, нямам подобен файл. След изпълнението на sudo  nano /usr/share/xsession/unity.desktop се появява празен файл, явно току-що създаден и готов за писане:

Публикувано изображение

Обърни внимание горе на директорията, която показва какво редактираме всъщност.

Самата команда го създава, ако няма такъв. Ако има, ще отвори съществуващия. Ако няма, ти се отваря директно да пишеш. Аз, разбира се, нямам подобен файл. След изпълнението на sudo  nano /usr/share/xsession/unity.desktop се появява празен файл, явно току-що създаден и готов за писане:

Публикувано изображение

Обърни внимание горе на директорията, която показва какво редактираме всъщност.

Ето на мен какво ми пише :

Публикувано изображение

Еми, значи го имаш файла. Нали това ти беше въпросът? Сега внасяш в него корекциите, които пише в темата за инсталеране на Юнити, към която ти така и не даде линк.

Еми, значи го имаш файла. Нали това ти беше въпросът? Сега внасяш в него корекциите, които пише в темата за инсталеране на Юнити, към която ти така и не даде линк.

Забравил съм да дам линк към статията. Ето- http://ubuntuportal.com/2012/09/how-to-install-unity-desktop-on-linux-mint-13-maya.html

А иначе ми пише това - Грешка при запис на /usr/share/xsession/unity.desktop: Няма такъв файл или д

Е, нали по-горе го беше отворил и показваш дори съдържимото?

Не, аз вече го бях въвел и бях натиснал ctrl+o .. И ми изписа съобщението отдолу.

Намерих и една друга статия - http://www.securitronlinux.com/linux-mint-2/how-to-install-the-ubuntu-unity-desktop-in-linux-mint-15/  .. По този начин ще стане ли без редактирането на този файл?

Ами, пробвай, откъде да знам. Аз тази помия и срещу пари няма да си я сложа : )

Ами, пробвай, откъде да знам. Аз тази помия и срещу пари няма да си я сложа : )

Стана, но сега не ми се показва бутона за изход (стандартните) неща в таскбара горе.. Дори и за смяна на езика и ползвам абв кирилизатор. Как да ги сложа?

Ми, добавят се като елементи към панела.

По какъв начин, че нещо не мога да го намеря..

Виж сега, когато инсталираш графична среда, то тя е не е настроена както ти искаш, а е в суров вид. Инсталирай си Убунту и всичко ще ти е както трябва.

Когато пусна клипче във вбокс7 не иска да тръгне , какъв може да е проблема, стартрирам го през Хромиум с инсталиран на чисто Mint.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.