Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

Кой браузър използваш?Ако е chrome/chromium опитай да пуснеш hardware acceleration,рестартирай браузъра и пробвай пак.Виж тук.

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/rgh1404669551h.png

Стана, но пак насичa yotube. В Лисицата също лагва което ме навежда на мисълта, че не е от бараузъра.

Редактирано от DELUXe (преглед на промените)

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 417,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

Тъкмо се зарадвах на линукса и той взе че започна да забива. Замръзва ми картината и нищо не може да се направи... рестрарт и след рандом време от 3 до макс 10мин пак замръзва :(

Тъкмо се зарадвах на линукса и той взе че започна да забива. Замръзва ми картината и нищо не може да се направи... рестрарт и след рандом време от 3 до макс 10мин пак замръзва Публикувано изображение

Сигурен ли си че нямаш проблеми с хардуера?Тези насичания,замръзвания.Имайки предвид температурите в момента ако си с лаптоп е доста възможно да му прегрява видеокартата или процесора.Можеш да видиш температурата с командата "sensors".Ако ти изкара съобщение че я няма програмата я инсталирай с командата sudo apt-get install lm-sensors.

Втори вариант е проблемът да е в драйверите но е съмнително.Все пак и това може да се изпробва като изключиш Nvidia картата и да работиш с вградената определено време да се види дали има разлика,но да знаеш доста ще се товари процесора.

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/cqs1404831015p.png

За хардуера нз чисто нов е лаптопа asus x552vl и под вин 8 няма проблеми никакви. НЗ какво става обаче като пусна вградената видео карта и направо се омазват прозорците и забива. Ще го помъча още малко и си се връщам на бозата там поне нямах ядове. Публикувано изображение

Редактирано от DELUXe (преглед на промените)

Хм това не е нормално.Вчера пуснах Mint 17 с вградената карта на лаптоп от 2009 година и на всичкото отгоре на LiveUSB и си работеше сравнително поносимо.Успях да намеря това в Release Notes на 17-та версия:

Solving freezes with some NVIDIA GeForce GPUs

If you are unable to boot Linux Mint with an NVIDIA card, or if you are experiencing constant freezes and system lock ups, please append "nomodeset" to your boot arguments. At the boot menu of the live DVD/USB, press Tab to edit the boot arguments and add "nomodeset" at the end of the line.

If you're still having issues, you can also remove "quiet splash --" from that same line.

Alternatively you can use the "nouveau.noaccel=1" boot argument.

Once the system is installed, use the Driver Manager to install the nvidia-304 driver.

Остана варианта да добавиш nomodeset параметъра към конфигурацията на GRUB и да видиш какъв драйвер ще зареди след рестарт.Тук е обяснено как.Би трябва това да спре зареждането на nouveau който е драйверът с отворен код за nvidia карти и се зарежда по подразбиране ако няма друг.Ако проблемът поради конфликт между двата драйвера това би трябва да го реши.

Новия Mint 17 KDE 64 bit има проблеми с Chromium при минимизиране и в последствие възстановяване на на прозореца се показва на половина и като кликаш с мишката на празното се появява като пъзел на парчета.Гаден бъг ,който с Мозила и Макстон го няма.

Тъкмо се зарадвах на линукса и той взе че започна да забива. Замръзва ми картината и нищо не може да се направи... рестрарт и след рандом време от 3 до макс 10мин пак замръзва Публикувано изображение

http://askubuntu.com/questions/103915/how-do-i-configure-swappiness

Хм това не е нормално.Вчера пуснах Mint 17 с вградената карта на лаптоп от 2009 година и на всичкото отгоре на LiveUSB и си работеше сравнително поносимо.Успях да намеря това в Release Notes на 17-та версия:

Остана варианта да добавиш nomodeset параметъра към конфигурацията на GRUB и да видиш какъв драйвер ще зареди след рестарт.Тук е обяснено как.Би трябва това да спре зареждането на nouveau който е драйверът с отворен код за nvidia карти и се зарежда по подразбиране ако няма друг.Ако проблемът поради конфликт между двата драйвера това би трябва да го реши.

След рестарт направо положението от страшно примина в трагично :(

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/viu1404839577x.jpg

Хм,изключва всички драйвери и връща системата към vesa.Драйверите на nvidia винаги са били главоболие под Линукс макар че през последните години има подобрение.Махни тоя nomodeset от конфигурацията на Grub,рестартирай и за последно пробвай с драйверите от сайта Nvidia.Гледам че са малко по-нова версия и добавена поддръжка за GeForce 710M каквато имаш ти.Ето още една статийка за тях.

Пробвай Ctrl+Alt+F2.Този параметър nomodeset можеш да го махнеш още като пуснеш компютъра и стигне до екрана за избор на ОС(Grub).От там като посочиш Linux Mint натискаш "e" и ти изкарва с какви параметри зарежда системата по подразбиране.Трябва там някъде да видиш nomodeset.Това е само временно решение после като влезеш в системата трябва да редактираш /etc/default/grub файла и пак да махнеш тоя параметър завинаги.След това пак командата sudo update-grub.Друга опция е да заредиш системата от Advanced Options > Recovery Mode или както се наричаше там.После избираш networking и OK.След като стигнеш до шела напиши sudo nano /etc/default/grub това ще отвори същия този файл за редактиране.Предполагам най-отдолу където си написал nomodeset го изтрий и натисни Ctrl+X,системата ще попита дали искаш да запазиш промените,напиши y и натисни Enter.За да рестартираш напиши sudo reboot.Ако след рестарта системата пак се зареди във fallback режим,изпълни командата sudo dpkg-reconfigure nvidia-* ако не си изтрил драйвера или sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg-video-nouveau

Десен бутон на декстопа/опции за папките и там цъкаш

това линукс минт + KDE + firefox 30 е неочаквано и аз не знам каква комбинация. давам си дясно копче Save Image As, отивам в папката и гледам никой, гледам в Downloads в браузъра пак никой :D

През конзолата и wget всичко е на 6.

Имам следния проблем wifi-то ми прекъсва през интервали от по няколко секунди. Вчера докато играх една онлайн игра и го забелязах. Ако има значение с този адаптор съм TL-WN422G и Минта е KDE.

Имам следния проблем wifi-то ми прекъсва през интервали от по няколко секунди. Вчера докато играх една онлайн игра и го забелязах. Ако има значение с този адаптор съм TL-WN422G и Минта е KDE.

Не е от ОС, няма начин. Ако проблемът е в ОС, или имаш интернет, или нямаш, а не на пресекулки. Виж си рутера и задай въпроса на правилното място във форума.

UPD - преди време моите провайдъри прокарваха нов оптичен кабеляк, поради което се наложи да им отварям мазето си, което не е много за гледане. Но комшийката, това вече по-късно, сподели, че имала за около час проблеми със връзката. Може и това да е. 

Редактирано от korduna (преглед на промените)

Кое е правилното място? И не е от рутера със смартфона нямам проблеми. И като свалям нещо от торентите също не забелязвам да прекъсва.

Кое е правилното място? И не е от рутера със смартфона нямам проблеми. И като свалям нещо от торентите също не забелязвам да прекъсва.

Щом, както казваш, не е от рутера, щом и с торентите нямаш проблеми, значи проблемът е в браузера (и настройките му), няма къде да е другаде, не е в операционната система. Опитай да влезеш в същата игра, но през друг браузер. Като си с KDE, пробвай чрез Konqueror, например. Приз Chromium, Opera, Mozilla...

В какъв смисъл прекъсва wifi-то?Откача се от мрежата или просто браузването спира?Пробвай да смениш DNS сървъра ако е по време на браузване.

В какъв смисъл прекъсва wifi-то?Откача се от мрежата или просто браузването спира?Пробвай да смениш DNS сървъра ако е по време на браузване.

Точно това се опитах да обясня на колегата, задал въпроса. Проблемът е или преди операционната система, или след нея. Т.е. или нещо в хардуера се е скапало, първата ми версия преди отговора, или е в приложението. Аз ползвам Опера, щото съм ѝ свикнал с настройките още от времето на 5.12 под win95, ако не си ѝ свикнал, не я препоръчвам на никого. Този браузер обаче ми създава такива чудовищни проблеми в която и да е операционна система, че продължавам да си го ползвам просто от инат.

Не е браузърна игра пробвах ДОТА2 . В момента съм на работа и не мога да пиша, че тоя дърт кумунист шефа ще ме изгони от работа. Предполагам че има някакви дефаутни настройки за wireless и от тях е всичко, но не мога да ги намеря в графичната среда, а съм още нов с линукса и неразбирам на терминала.

• 4 седмици по-късно...

Mоля ви , да поговорим малко за този МИНТ , а ?

Конкретния ми въпрос е : ще трябват ли драйвери ако инсталирам Линукс МИНТ на една стара машинка ( пример но К8 NF4G-SATA2 ) , ако ли ДА - то от къде да взема такива като не съществуват за линукс ?!?!!?

Mоля ви , да поговорим малко за този МИНТ , а ?

Конкретния ми въпрос е : ще трябват ли драйвери ако инсталирам Линукс МИНТ на една стара машинка ( пример но К8 NF4G-SATA2 ) , ако ли ДА - то от къде да взема такива като не съществуват за линукс ?!?!!?

В 99.9% от случаите нямате нужда от външни драйвери, има ги в ядрото (и това е независимо от дистрибуцията). Иначе можете да намерите на сайта на производителя бинарни или сорс драйвери за по-ексцентричен хардуер

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.