Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

Виж сега, когато инсталираш графична среда, то тя е не е настроена както ти искаш, а е в суров вид. Инсталирай си Убунту и всичко ще ти е както трябва.

Ако си инсталирам убунту ще си загубя файловете..

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 417,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

Chromium вече не работи с Adobe Flash Player. Трябва да инсталираш pepperflashplugin-nonfree.

Качеството е невероятно.

Ако липсва в хранилищата - свали и опитай да инсталираш с gdebi, пакета за Ubuntu 14.04 

http://packages.ubuntu.com/trusty/web/pepperflashplugin-nonfree

Съмнявам се, че ще има неизпълнени зависимости, но ще разбереш със сигурност, като стартираш gdebi.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Прехвърли си ги. От това по-лесно няма.

Като се замисля, ще си остана на линукс минт и ще изтрия unity, защото разбрах що за стока е.. Можете ли само да ми кажете как да премахна тези неща, които инсталирах защото с командата apt-get remove unity unity-scope-askubuntu unity-lens-applications unity-webapps-bbcnews unity-greeter ubuntu-desktop не става..

Какво значи не става? Нещо трябва да ти дава като грешка. Отиди в synaptic или каквото ползваш там, напиши unity и то ще ти намери всичко, което трябва да махнеш. След това изпълни sudo apt-get autoremove и sudo apt-get autoclean и си готов.

Какво значи не става? Нещо трябва да ти дава като грешка. Отиди в synaptic или каквото ползваш там, напиши unity и то ще ти намери всичко, което трябва да махнеш. След това изпълни sudo apt-get autoremove и sudo apt-get autoclean и си готов.

В синаптик да махна всичко, което е в зелено ли?

Да, това са ти инсталираните пакети към Юнити. Все пак чети какво ще премахва когато ти изкара уорнинга, че може да има някой пакет свързан с графичната среда, която ползваш по принцип, че така и не спомена коя е.

Да, това са ти инсталираните пакети към Юнити. Все пак чети какво ще премахва когато ти изкара уорнинга, че може да има някой пакет свързан с графичната среда, която ползваш по принцип, че така и не спомена коя е.

Графичната среда, която ползвам е Cinnamon

Не мисля, че ще има проблем да разкараш всичко, но нека някой, който ползва тази графична среда да каже все пак.

Не мисля, че ще има проблем да разкараш всичко, но нека някой, който ползва тази графична среда да каже все пак.

Разкарах всичко и нямам проблеми. Мерси :)

Няма да отварям нова тема за да не спамя много, но имам проблем с влизането в един сайт.

Ето каква грешка ми дава

Публикувано изображение

От какво може да е?

Моля : ) Сега свали bleachbit и ще останеш очарован как ще махнеш поне още едни 500 Mb.

Моля : ) Сега свали bleachbit и ще останеш очарован как ще махнеш поне още едни 500 Mb.

Мерси, мислех си че има такива програми само за windows и ползвах само autoclean в терминала. Мерси за помощта :)

Имам проблем с влизането в определен сайт, който ми е доста важен.

Излиза ми следното съобщение за грешка : 

Публикувано изображение

Някакви идеи ? 

Някакви идеи ? 

Прочете документацията от този сайт на Cisco.

Предполагам се касае за грешна аутентикация пред сайта.

Божи бе, трябва да зададете въпроса си, в неkoй друг раздел. Това по точно е проблем със сайта, не мисля, чe има нещо общо със Linux MInt/Chromium и линукс като цяло.

Прочете документацията от този сайт на Cisco.

Предполагам се касае за грешна аутентикация пред сайта.

Не успях да намеря отговор на моят проблем, а доста изчетох в сайтът на Сиско и в гугъл.

Всъщност, проблема ми е, че аз успешно се логвам в сайта, но след като си пусна лекциите, ми излиза тази грешка.

С други браузъри точно тази грешка я няма, но пък така или иначе пак не ми тръгват лекциите.

Под уиндоус всичко върви нормално.

2 дена рових и не се справих.

Инсталирах си Chrome и всичко си е по местата.Въпросът е, че Chromium ми харесва повече :) .

Здравейте ! 

Опитах се да си добавя английски език на Mint-а, че нещо не ми харесва на български и вижте какво се получи : 

Публикувано изображение

Супер неприятно , моля давайте акъли :)

Здравейте ! 

Линукса ми вървеше перфектно и си зареждаше без никакви проблеми, но вчера реших да рестартирам и на картинката къде зарежда логото на Линукса ми забива и не иска да продължи.

Грешките, които ми дава са : " Starting MDM Display Manager - Fail " и спира всякакво зареждане на "Stopping CPU interrupts balancing daemon"

Моля помагайте, не искам да преинсталирам, защото имам адски много настройки направени и ще ми отнеме много време за да направя всичко на ново.

Благодаря.

Редактирано от Бум (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.