Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Матури - въпроси, мнения, полезна информация

Featured Replies

Матурата по БЕЛ беше много лесна... 11 клас съм реших я с 5 грешки на теста и на коментара от фрагмент изкарах 22 точки ... Ама знанията ми за Константинов бяха пресни Публикувано изображение

А матурата по история .. г-жата ми писа две 6-ци щото я реших с 2 грешки, не че се хваля, ама тая матура и дете от 7 клас ще я реши ... това е супер лесна матура

А по математика ... като я видях Публикувано изображениеПубликувано изображение Ужасно трудна, представете си ... щом г-жата се замисли над задачите ( а има трудов стаж 40 години по математика Публикувано изображение ) Възможно най-трудното ... по география не съм я погледнала само знам, че се е паднало да се пише за Рила ... Ама казват, че е било трудно .. ще видя, защото аз също смятам да държа матура по география.Много съжалявам за тези, които са се явили по математика Публикувано изображение Чух, че 5000 ученици от цяла България са напуснали без дори да решата една задача, само са погледнали и са изчезнали ... страшно трудни задачи .. Ама изтече информация, че матурата по математика щяла да бъде трудна... е, оказа се вярно ...

Дайте отговорите на матурата по английски,че не ми отваря сайта на мон.

Заповядай http://zamaturite.bg/website_uploads/File/...y_variant_1.pdf
  • Отговори 262
  • Прегледи 55,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

А къде го има самия тест?Нещо не можах да си го намеря Публикувано изображение

има го точно тук :P

Редактирано от little_amore (преглед на промените)

По почти всичко има, мога да кажа даже, че тази по италиански също е доста лесна. Само ме е яд, че не направиха матура по музика <_<

По почти всичко има, мога да кажа даже, че тази по италиански също е доста лесна. Само ме е яд, че не направиха матура по музика <_<

Интересно какъв ли щеше да бъде изпита.. едва ли ще е само пеене Публикувано изображение

Интересно какъв ли щеше да бъде изпита.. едва ли ще е само пеене Публикувано изображение

Еми по Солфеж да кажем.

Аз завърших музикална паралелка. Имах като предмети Слфеж, История на музиката, Хармония, Народна музика, Пиано, Пеене и т.н. Профила ми е музика, а не мога да имам матура по това...Все едно географската паралелка да не държи по география...

Еми по Солфеж да кажем.

Аз завърших музикална паралелка. Имах като предмети Слфеж, История на музиката, Хармония, Народна музика, Пиано, Пеене и т.н. Профила ми е музика, а не мога да имам матура по това...Все едно географската паралелка да не държи по география...

Ти сериозно ли си певица (: Супер! с(: От това, което изброи нищо не ми е познато Публикувано изображение

Ама един от моите профилиращи предмети е география,ама само аз от класа ще държа такава матура Публикувано изображение:PПубликувано изображение

Ама един от моите профилиращи предмети е география,ама само аз от класа ще държа такава матура Публикувано изображение:beer:Публикувано изображение

Половината от класа ми държаха по география...Мислейки си, че е лесно и че някой ще подсказва, което отчасти се и случи. Аз направо се изложих, но силно се надявам, че е няма да е някоя шокираща оценка, че ще ми отиде успехът от дипломата. :huh:

Не знам доколко е вярно, но разбрах, че резултатите по БЕЛ щели да станат ясни на 1 юни (какво съвпадение). Дали е така наистина, не съм сигурна. ;)

Стискам палци да са хубави оценките. petinka90 в малко университети взимат цялата оценка от дипломата. Попринцип се взима по отделни предмети, но предполагам знаеш това.

Погледнах я по география матурата и наистина доста сложна ми се стори. Чух, че и по математика е било така, а повечето хора са се явявали точно по тези 2 предмета :beer:

Стискам палци да са хубави оценките. petinka90 в малко университети взимат цялата оценка от дипломата. Попринцип се взима по отделни предмети, но предполагам знаеш това.

Погледнах я по география матурата и наистина доста сложна ми се стори. Чух, че и по математика е било така, а повечето хора са се явявали точно по тези 2 предмета :P

Да, наясно съм. Понеже съм се насочила към Свищовския университет, а там при балообразуването се взима общият успех от дипломата за средно образование. Ако ги нямаше тези матури, нямаше да имам никакви притеснения. Но Вълчев явно е решил тази година да ни позакопае.

Общо взето летвата е вдигната доста спрямо миналата година. Е, като изключим БЕЛ-а, който не се отличавеше кой знае колко от миналата, но по останалите предмети...особено по география и математика. Втората не съм я виждала все още, но ще я дръпна да видя за какво иде реч.

Явиха се защото видяха, че миналата година всички изкараха хубавите оценки точно по математика и география ... Успехите бяха страхотни! И сега ... :)

Къде в сайта на министерството мога да видя матурите, че ги търсих, но не ги намирам?

Къде в сайта на министерството мога да видя матурите, че ги търсих, но не ги намирам?

Още на началната страница:

Там,където са изредени. Това са линкове.

Сега погледнах матурата по математика от днес(по желание) и по мое мнение е доста по-лесна от това, което се падна на 19ти.

Сега погледнах матурата по математика от днес(по желание) и по мое мнение е доста по-лесна от това, което се падна на 19ти.

Определено. Няма нищо общо с тази по избор. Ако днешната матура се бе паднала преди, със сигурност зрелостниците щяха да се справят много по-добре.
Едно комшиче иска да му намеря оценките от матурите ... каза че днес ще се побликуват резултатите ... ама като не знам сайта :) Някой има ли идеа каде ще стане това ?

Едно комшиче иска да му намеря оценките от матурите ... каза че днес ще се побликуват резултатите ... ама като не знам сайта :) Някой има ли идеа каде ще стане това ?

Би трябвало да е в сайта на МОН

Да, матурите са наистина една ОГРОМНА глупост. Лелките требва да тормозят учениците и да си взимат заплатите. Въобще образованието е системата на войнстващия феминизъм в най-пошла форма. че и заплатен на тва отгоре.лелейййй спасявайте се...

Редактирано от prepinatelen (преглед на промените)

Това е извадка от матурата по история. Днес от любопитство я погледнах. Това е само първият вариант, за втория не си направих труда. Смешна и жалка история. Тези матури са абсолютна подигравка за българското образование. 1. Първите български владетели носели титлата: А) княз Б) хан В) цар Г) василевс 5. Славянската писменост, създадена от Кирил и Методий, е известна като: А) глаголица Б) кирилица В) черти и резки Г) димотическо писмо 17. Д-р Петър Берон е автор на: А) „Неделник” Б) „Рибен буквар” В) Първата българска граматика Г) „Горски пътник” 21. Великото народно събрание в Княжество България се свиква на 17 април 1879 г., за да: А) избере княз на Княжество България Б) се подпише Търновската конституция В) назначи първото правителство Г) избере столица 22. Вторият български монарх след Освобождението е: А) Александър І Батенберг Б) Фердинад І В) Борис ІІІ Г) Симеон ІІ

Тук пише, че резултатите ще излязат след 5-ти Юни

Мерси Гале ... ще му скъсам ушите на хлапето ... да Ви занимавам с глупости ! " Ама днес ще излизат чичо Митко ! " ... ще му кажа аз кога излизат ;) !

Хей, момичета, момчета, резултатите са вече факт:

http://rezultati.zamaturite.bg/

На седмото небе съм от щастие...

БЕЛ - 5.67 (83.00 точки)

География и икономика - 4.70 (62.50 точки)

Късмет и на всички други зрелостници! ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.