Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интересни случки, спам, БИРА и празни приказки на тема "защита"

Featured Replies

А -а - а - чакайте малко - Вие да не би да си мислите, че сте наясно кога сте заразени и кога не сте... Според закона на Мърфи реалностите обикновено са противоположни на очакванията.... Сега изглежда е време за проверки...

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

А -а - а - чакайте малко - Вие да не би да си мислите, че сте наясно кога сте заразени и кога не сте... Според закона на Мърфи реалностите обикновено са противоположни на очакванията.... Сега изглежда е време за проверки...

Ами чакам вече повече от четири години и ако съм заразен със сигурност в момента пръскам бацили из форума ;) И ако заразена машина работи така чевръсто и без бъгове - значи изводът е "ЗАРАЗЕТЕ СЕ" :bye1:

С какво да се заразиш обаче е много сложен въпрос. Сега например аз съм се заразил с идеята да проверявам проактивните възможности на Comodo. Странното е, че колкото повече неща проверявам - още повече се заразявам и нещата може да стигнат до вманиачване за ползване на Comodo. Взех, че се излекувах от предишни заразености да ползвам Авира, Касперски и какво ли не още... Нямам нищо напротив някой да подскаже още нещо и от нещо друго хубаво и качествено отново да се заразя... Поздрави

• 2 седмици по-късно...

есть три стадии храбрости мужчины!

1 стадия:

Муж приходит поздно с работы, жена с метлой у двери стоит.

Он: "Ты подметаешь или куда-то еще полетишь?"

2 стадия:

Муж приходит с работы в час ночи, жена лежит в постели и

делает вид, что спит.

Муж берет стул и ставит его перед "спящей" женой, садится и наблюдает.

Жена не выдерживает и спрашивает: "Что ты делаешь?"

Он: "Когда начнется концерт, хочу сидеть в первом ряду!"

3 стадия:

Муж приходит с работы утром, веселый, весь в помаде и женских духах.

Жена на кухне, позавтракала, злая, повернулась к нему спиной.

Муж подходит к ней сзади, дает ей шлепок по попе и говорит:

"Ты следующая!"

:lol6: :lol6::lol6:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
http://www.virustotal.com/analisis/1e675cb...f455-1250018291 Това пак си е за моя браузър - след разглеждане на разни странни и всевъзможни места. Кой каквото търсил намерил - занимавката продължава- все нещо ново ми се залепя и така е по-интересно. Пожелавам обективно и успешно справяне на новите модератори - знам ли, някои от тях отново може да преценят за фалшива тревога занимавката ми и в този случай. Поздрави

http://www.virustotal.com/analisis/1e675cb...f455-1250018291 Това пак си е за моя браузър - след разглеждане на разни странни и всевъзможни места. Кой каквото търсил намерил - занимавката продължава- все нещо ново ми се залепя и така е по-интересно. Пожелавам обективно и успешно справяне на новите модератори - знам ли, някои от тях отново може да преценят за фалшива тревога занимавката ми и в този случай. Поздрави

TNN, това което си пуснал във вирустотал е explorer.exe - това не е ли процеса на Windows Explorer.

На браузера, ако имаш предвид Internet Explorer процеса е iexplore.exe

...или аз нещо не вдявам?

Нали това го обсъждахме - ето от другия компютър пак за Win XP SP3 https://www.virustotal.com/ru/analisis/b18a...86e6-1250066574 Нормално е да е чисто.На първия инсталирах още 5 браузъра и редувайки ги, при преценени променящи се настройки с най-добрите защитни стени - ще го хвана къде се е скрил този таласъм. Няма значение, че антивирусът го пропуска- ако не избяга, аз няма да го пропусна. Весело си ни е така - като за темата. Както каза Nikssi, трябва да си чалнат за да са ти интересни такива занимавки! Всеки с хобито си. Поздрави

Нали това го обсъждахме - ето от другия компютър пак за Win XP SP3 https://www.virustotal.com/ru/analisis/b18a...86e6-1250066574 Нормално е да е чисто.На първия инсталирах още 5 браузъра и редувайки ги, при преценени променящи се настройки с най-добрите защитни стени - ще го хвана къде се е скрил този таласъм. Няма значение, че антивирусът го пропуска- ако не избяга, аз няма да го пропусна. Весело си ни е така - като за темата. Както каза Nikssi, трябва да си чалнат за да са ти интересни такива занимавки! Всеки с хобито си. Поздрави

Аха, чак сега захапах :sobbing: , не чалнати а направо хахо :sobbing::sobbing:

http://www.youtube.com/watch?v=kbRSQVsOX_Y...player_embedded

Още въпроси.....!

Редактирано от icotonev (преглед на промените)

"Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player." На служебни копютри май най-добре е да не е разрешена инсталация на Flash player. Хем служители няма да се разсейват с разни всевъзможни клипове, хем по-малко ще се почистват компютрите в резултат на разни вирусни атаки. Поздрави P.S. Ето още нещо http://forum.megafund.org/showthread.php?t=196

Редактирано от TNN (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Малко смях разбира се! "Тази Антивирусна е супер! Днес Антивирусната ми Авира ми засече някакъв нов Вирус.Вирусът се казва H1N1. Рових из Net-а и намерих инфо че това е никакъв \"свински вирус\"Тази Антивирусна е супер.100%"

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Защо разлюбих Авира - защото ми блокира достъп до интересни сайтове с еротични клипове... Кой ти мисли за вируси - с тях се разправям по други начини. Поздрави

• 3 седмици по-късно...

.....И что вот это Smart Security Home Edition v4.0.467 за антивирус, это как я понял для смартфона?

:ass:

Публикувано изображение

Публикувано изображениеЗлоумышленник теряет контроль

Авторы вредоносного ПО всегда стараются скрыть, кто они такие на самом деле, верно? Неверно — даже среди нынешних киберпреступников, которых интересует лишь нажива, находятся такие, кто раскрывает информацию о себе. Удивительно, но вот правдивая история про то, как злоумышленник «представился», чтобы «получить компенсацию» у «Лаборатории Касперского» за проводимые ей антивирусные исследования.

Недавно мы заинтересовались новым сервисом для авторов вредоносных программ — [avtracker точка info]. Это онлайн-служба, позволяющая отслеживать деятельность производителей антивирусов. Главная страница [avtracker точка info] содержит описание сервиса по защите вредоносных программ от анализа со стороны антивирусных исследователей, а также призыв организовывать DDoS-атаки против антивирусных компаний:

Публикувано изображение

Рисунок 1: текст с главной страницы [avtracker точка info]

Более того, наши коллеги-исследователи любезно предоставили нам сетевой запрос, который применялся для передачи информации владельцу ресурса [avtracker точка info]. Этот запрос использовался специальной шпионской программой, которую он распространял среди антивирусных лабораторий. После запуска на компьютере шпионская программа связывалась со своим хозяином и передавала ему информацию о зараженной машине. Мы поработали с этим запросом и заменили имя пользователя и параметры системы на попадавшиеся под руку строки.

Данные службы WHOIS личность владельца ресурса раскрыть не помогли — домен [avtracker точка info] был зарегистрирован анонимно. В этом нет ничего удивительного: киберпреступники обычно регистрируют домены анонимно, чтобы их было труднее вычислить.

До сих пор в этой истории не было ничего странного — обычный день из жизни антивирусной компании. Но вдруг — сюрприз! — владелец сервиса для авторов вредоносного ПО связался с нами сам и раскрыл информацию о себе. Более того, он потребовал заплатить ему 2000 евро в качестве компенсации ущерба, якобы понесенного им в результате нашей попытки «сломать» его новую игрушку.

На момент написания этого текста мы располагали упомянутой выше шпионской программой, которая содержала следующее сообщение в своем коде, указывающее на того же человека, что с нами связался:

Публикувано изображение

Рисунок 2: сообщение от киберпреступника в коде шпионской программы

Конечно, мы собрали все необходимые данные и направили их нашему юристу, который предпримет соответствующие шаги. Если бы все киберпреступники так же охотно шли на контакт, как этот, жизнь антивирусных компаний была бы гораздо проще.

• 2 седмици по-късно...
http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=90783&pid=1547050&st=90&#entry1547050 Androns добре ми припомня точно с кое прокси съм някъде из мрежата. Реших да пробвам Everest Ultimate Edition 5.30.1927 Beta - обаче възникват въпроси от IDS/HIPS защитни програми. Проверката https://www.virustotal.com/ru/analisis/6da6b7320a22b72d8bef25ee8ad787b89355bfaa0dd4f5c1d73a948420cdfacc-1257255061 прави нещата интересни и с весели въпросителни. Защото с толкова проксита накрая как и откъде ли се е озовал при мен подобен файл...При Вас същият ли е? Поздрави

Ако представим антивирусната програма като една строителна конструкция, то Касперски се поддържа само от една колона (опора)- дефинициите. Другата колона (евристиките) са започнали да я изливат, но са я излели само частично, и практически конструкцията има само една опора. А това я прави крайно нестабила, в сравнение с конструкция подкрепена от 2 колони. В същото време Авира и НОД32 имат по 2 колони и конструкцията е по-стабилна и сигурна. Стана ли ти сега ясно?

:baby: Сега и от конструкции ли да разбирам ;)

Ще го кажа по своему

Ако представим една антивирусна,като снимков материал ще видим,че едната например Касперски е с по наситени цветове от тази например на НОД,тъй като при сканиране на снимката евристично е засякла вредоносен код и го е елиминирала :yanim: в резултат на което качеството се е влошило и клиента не желае да я купи.Купува тази която е по ярка и по хубава според него.

https://www.virustotal.com/ru/analisis/62c7dbddafe89b5cd6d10c11fc2f8084154fd1cc9bd672ac6e09140d620975b1-1257773076 На колко ли ползватели това "нещо" им е "скрило" Win? И как да го изпратя на руските лаборатории за да го изследват - защитата на пощенските клиенти ще се задейства спрямо вредоносен код при опит за изпращане на файла.Някой ще ми укаже ли клиент охраняван от Касперски или Dr WEB за да пробвам. Win32.SuspectCrc е и според a-squared - 29 програми според Вирустотал го ловят - а дали е вярно това? С разрешение на модератор/заради правилата/ мога да го кача някъде и да предоставя линк в темата за ловенето.Весели работи. Поздрави P.S. Не е трудно да се намери файла като се копира името му и се ползват търсещи системи.

Редактирано от TNN (преглед на промените)

https://www.virustotal.com/ru/analisis/62c7dbddafe89b5cd6d10c11fc2f8084154fd1cc9bd672ac6e09140d620975b1-1257773076 На колко ли ползватели това "нещо" им е "скрило" Win? И как да го изпратя на руските лаборатории за да го изследват - защитата на пощенските клиенти ще се задейства спрямо вредоносен код при опит за изпращане на файла.Някой ще ми укаже ли клиент охраняван от Касперски

[email protected] пращай го :) без парола.

Ако искаш може да си направиш там една поща за пробата.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

[email protected] пращай го :yanim: без парола.

Ако искаш може да си направиш там една поща за пробата.

Изпратих ти линк за изтегляне на [email protected] Отказах се да им го изпращам - руснаците са упорити и може пак да ми отговорят, че е FP.Направи го ти. Файлът съм го изтрил - обаче е качен на http://4storing.com/ и е достъпен за знаещите линка за изтегляне. Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.