Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чрез сексуално въздържание към духовно извисяване!

Featured Replies

Нел, материалнят свят е(са) ЦИКЛИ, подчинени на Времето. Това го отличава от Духовният.

В матер. свят сееш и после жънеш каквото си посял. Това се нарича 'карма'.

'Чудесата' в матер. свят е 'съкръщаване на цикъл'. Т.е. от точка 'А' се отива транзит до точка 'Ц', без да се минава през междинните.

Космосът е 'цикли' и 'нива'.

След като човек разбере за природата на душата си(която е отвъд космосът)започва да си задава въпросът защо трябва да участва съзнателно или подсъзнателно в ЛИЛА-та на Господ, изживявайки собствената си КАРМА?.. Незадаване на тези въпроси ти ангажират вниманието с това, що Бог ти е дал, което виждаш с 2-те си очи. Какво вижда маймун и гол мангал по тялото си е ясно, нали?... biggrin.gif

Аааа, моля, да не се пише безотговорно от името на маймуните!!!

И ние си имаме мнение!

Сакън!

Например ние често се сексуално въздържаме.

По духовни причини - когато духа силно, примерно.

Ма и по материални - когато няма подходящ матриял, примерно.

А по телата си виждаме всякакви и най-различни работи - зависи къде сме се врели и с какво ни е накичил дресьорът за представлевието, примерно. :speak:

• Отговори 134
  • Прегледи 18k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Много неприятно... Новата ми любима тема в този форум е перманетно затворена... А бих искал да попиша там, в кошчето... Ама тази почти същата работа върши... Е, стеснявам се, че нахълтвам, понеже,

• Душата е от материя. И е форма. Прима-материя, първоначалната вода. Оживена от Предвечния Дух. Но Макрокосмосът, освен, че е една цялост, е решил и да си има индивидуализацийки - форми. Щото иначе ня

• Да бе, думи... Прима-материята си е от Бог. Това, че ние си имаме наша, вече... Абе... това "Венчо" ми звуи като името на някой изтъкнат дзен-учител, майстор на коани и хайку. Я да пробвам...

И ние си имаме мнение!

Сакън!

А по телата си виждаме всякакви и най-различни работи - зависи къде сме се врели и с какво ни е накичил дресьорът за представлевието, примерно. :wow:

:speak: как можа да го кажеш :speak:

И ние си имаме мнение!

Сакън!

А по телата си виждаме всякакви и най-различни работи - зависи къде сме се врели и с какво ни е накичил дресьорът за представлевието, примерно. :wow:

Уринотерапия по метода на Мaлaхов:

:wow::ass:vacation1.gif:jeer:

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Много харесвам реалистичния хумор на черния Скорпион Ромен Гари. Ето един цитат от "Терзанията на цар Соломон", който идеално се вмества в темата:

"Стоицизмът е, когато толкова те е страх да не загубиш всичко, че нарочно го губиш отнапред, за да не те е страх после. На това му викат терзания, госпожице Кора или както се казва сговнясване."

Аз бих добавила. Сега на това му викат духовност.

• Автор
Много харесвам реалистичния хумор на черния Скорпион Ромен Гари. Ето един цитат от "Терзанията на цар Соломон", който идеално се вмества в темата:

"Стоицизмът е, когато толкова те е страх да не загубиш всичко, че нарочно го губиш отнапред, за да не те е страх после. На това му викат терзания, госпожице Кора или както се казва сговнясване."

Аз бих добавила. Сега на това му викат духовност.

:ass:

Много правилно е казано. Не е ли същото и при суеверията? Не правиш нещо, защото нещо лошо може да ти се случи. :jeer:

Lucia_free, забелязах, че си чела много психология. Би ли обяснила до какви психични отклонения води продължителното въздържане от секс? cool.gif

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

:ass:

Много правилно е казано. Не е ли същото и при суеверията? Не правиш нещо, защото нещо лошо може да ти се случи. :jeer:

Lucia_free, забелязах, че си чела много психология. Би ли обяснила до какви психични отклонения води продължителното въздържане от секс? cool.gif

Има си цял клон в психологията - сексология, нали се сещаш, че ако чете някой специалист сексолог тук, ще открие доста работа за себе си.

На мнение съм, че българите като цяло (макар да не одобрявам много обобщенията) нямат почти никаква култура на сексуално общуване. Дори и сега - в 21 век темата секс е табу за разговор в много български семейства. И всички патологии идват от там - от незнанието.

Много е смешно да се твърди, както прочетох в едно мнение по-горе из темата, че при духовността и сексуалността имало обратнопропорционална зависимост. Нищо подобно. Точно обратното е. Здрав дух има само в здраво тяло - както физически здраво, така и психически. Духовността е самоосъзнаване. А не самоотричане.

Не си способен да ми отговориш, нали?! Ако се замислиш ще видиш, че не можеш да отговориш дори сам на себе си на този въпрос и това ще те доведе до съмнения. Ти това няма да го допуснеш. Ще ти се развалят вярванията и като видиш, че толкова години си се придържал към една илюзия, тогава какво ще остане за теб - самосъжалението!

Аз съм способен да отговоря! За начало, спомнете си от физиката, която се е доказала като наука на Земята, че енергията не се създава/унищожава-тя само преминава от една форма в друга.Ако човек съзнателно се откаже от тия плътски удоволствия, тогава вътрешно признава грешки, грехове, и е един вид самобичуване, и показва примирение пред Висшите.При оргазъм кармите и греховете на двамата партньори се преплитат и смесват моментално (защо мислите, че не се възползвам от ония каки на повикване, красиви като богини...).После, от биологична гледна точка, която наука също се е доказала, тоест, меродавна е в много отношения, и можем да й вярваме, при секс се отделят хормони.Ако несъзнателно се откажеш, плюсовете пак си ги имаш, но не в такава степен.Или, ако принудително се откажеш, няма нищо срамно.На мен, лично, съзнателното отказване ми бе адски трудно през годините, от едната крайност-към другата.Сега съм в мир и любов с вътрешното си аз, владея се, концентрирам се, и сума други неща.Спортовете, базирани на нападение и агресия, при тях също е добре да се откажеш преди състезанието.Това, което се опитвам да кажа, всъщност е, че въпросът е изключитено обширен, и се постарах да засегна само част от основата му.Неспособни да се откажат така от секса са съществата, зависими енергийно, като най-често сред тях са Въздушните зодии, които си нямат Земна опора.(Чуя ли Везна/Водоподлей-беж, Лиске, да бягаме...)

:lock:

Не е за мен това въздържание, а си мисля, че и на жената никак не би й харесало. Все пак на него се крепи 90% от нашата връзка, останалите 10% са любов и духовитост :)

ПухАХУАХУАУХАУХахуухаухух :wors: Подсказвам, proletsearch e Овен, манията в секса :wub:

Абсолютно...

Това измекярско оправдание не върви.На думи всички го можем, на думи и бат` Фьодор Емеляненко ще бием..."Не се гледат думите, а делата"-народна мъдрост.

Следя темата от самото й създаване и мога да кажа, че ми е изключително забавна.

Едно нещо само не разбрах.

Каква е целта на това пусто извисяване и ква е далаверката, шото аз лично не виждам смисъла?

Рибешка му работа...Очаквай сега Страшния съд и низше прозвище от бай Гуру :ph34r:

Мисля, че времето да ти отговарям за 'сексуални въпроси'-ИЗТЕЧЕ!

Ще запомниш ли няколко думи от мене?(ако не можеш друго ): "Сексът са оковите, които Бог поставя, на тези, които не искат ДОБРОВОЛНО да Го слушат".

Както вече каза tuksum-ни на един въпрос не си й отговорил.Само приказки и бездействие.Колко водоподлейско от твоя страна... :wors: "Аз снабден съм с мисли гениални, на вас оставям грижите банални" (Из шеговит хороскоп-в случая, за водоподлея) :lol6:

Абсолютно вярно. За архетип с най-голям магнетизъм(магьосничество) се счита Скорпионът. Това е зареден с отричателен заряд и магнеточно действа на половинката си Дева(положителен заряд).

Не знам защо, обаче на Водолей нещо тези магнитни полета по-малко му действат...

Най-сексуални архетипи:

1. Скорпион

2. Овен

3. Телец

4. Лъв

5. Везни

6. Риби

7. Стрелец

8. Рак

9. Дева

10.Близнаци

11.Козирог

12.Водолей

Това ме накара да падна от стола от хилеж, момко.По отношение на жени, нека ти ги подредя правилно:

1.Везна

2.Скорпион

3.Рак

4.Овен

5.Дева

6.Лъв

7.Телец

8.Близнаци

9.Стрелец

10.Риби

11.Козирог

12.Водоподлей

Простичко, и непрофесионално казано, без секс се чувстваш като наказан от боговете, и търсиш причина в себе си, и отчаяно се настройваш и насочваш на духовно ниво, засилваш на максимум всичко духовено, което имаш в себе си, особено откъм разсъждения.На ЛС мога да ти разкажа един случай, в който едната страна на разговора бях аз, а на другата-експерт психолог (50+ годишен, задължително).

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Това ме накара да падна от стола от хилеж, момко.По отношение на жени, нека ти ги подредя правилно:

1.Везна

2.Скорпион

3.Рак

4.Овен

5.Дева

6.Лъв

7.Телец

8.Близнаци

9.Стрелец

10.Риби

11.Козирог

12.Водоподлей

Лъв, Телец и Риби са доста по-сексуални архетипи от Рак и Дева.

Дори Стрелец е по-сексуален от тях.

Козирогът има една особеност- за пред хората се прави на 'строг и аскетичен', тъй като преследва користни цели в обществото, но падне ли му зад кулисите - си излиза всичко насъбрано. cool.gif

Архетипите си ги задръж, говорим за РЕАЛНИЯ живот тук, в БГ, и за жените от въпросните зодии.Споровете, както ти казаха-в другата тема.Моите заключения са не само на база наука, но на жестоко обстойни тестове със стотици жени, продължили почти 15 години.Аз не лалам отвисоко, на камбанарията, да скатава, и да ме е страх да изляза открито.

Духовността е самоосъзнаване. А не самоотричане.

Трансцеденталността е подминаване на егото и осъзнаване на душата.

"Отричането" е много вредно. Този, който отрича засилва отрицането. Нещо като мъдростта да не се псуват мухите "на майка', тъй като ще се размножат и правят двойна беля. biggrin.gif

По сексологията не съм спец, но поназнайвам от диалектика: "Не отвръшай на злото със зло" и не създавай на тезата- "антитеза", защото я умножаваш с произведената от тях-СИНТЕЗА. cool.gif

• Автор
Архетипите си ги задръж, говорим за РЕАЛНИЯ живот тук, в БГ, и за жените от въпросните зодии.Споровете, както ти казаха-в другата тема.Моите заключения са не само на база наука, но на жестоко обстойни тестове със стотици жени, продължили почти 15 години.Аз не лалам отвисоко, на камбанарията, да скатава, и да ме е страх да изляза открито.

ohmy.gif

Жестоко обстойни тестове със стотици жени???

и кой е провеждал тестовете?

"Реалният живот" не е това що виждаш с грубите си очи.

Реалността е отвъд материята, ма това е друга тема, за която не си готов и си много надалече, и трябва да измишеш много път, много бой да изядеш и много боб да изходиш. cool.gif

Астрологията за това е ПЪРВА наука въобще, наука, която е под знака Водолей и планетата 'Уран'(Небе), именно защото борави с ЧИСТИ архетипи, а не -прагматични комбинации от 'rule of the thumb'.

Ма ти така както се звериш на архетипа Водолей, при условие, че се имаш за архетип 'Козирог' явно няма никога да тръгнеш нагоре? :) .. Явно се стремиш в обратна деволюционна посока към Стрелецът, който също не лош, но много стреля. cool.gif

Но станеш един ден Стрелец от Козирог- 'власт' вече НА-НАЙ! Стрелецът към власт не се стреми много-много.

и кой е провеждал тестовете?

....всичко което говори е плод на неговия комплекс за малоценност. Ако забележиш времето в което говори е СТРАДАТЕЛЕН залог на бъдеще невършено време, както и "минало бешало" в бокса... biggrin.gif

Аааа?... И треньорката Линда Гуууууууудманн. cool.gif

Трансцеденталността е подминаване на егото и осъзнаване на душата.

А, чудна работа - как ще се осъзнае човек, ако подмине Аза си. Колко пъти да повтарям, на мен ми втръсна чак - его и Аз е едно и също. В източните учения се има предвид не его, а егоизъм, но и там не се отрича, а се осмисля предназначението му. Останалото е спекулации и празно бръщолевене, ей тъй на - да се види колко сме духовни.

А, чудна работа - как ще се осъзнае човек, ако подмине Аза си. Колко пъти да повтарям, на мен ми втръсна чак - его и Аз е едно и също. В източните учения се има предвид не его, а егоизъм, но и там не се отрича, а се осмисля предназначението му. Останалото е спекулации и празно бръщолевене, ей тъй на - да се види колко сме духовни.

Истинския 'аз' на човека е душата му, не-егото му. cool.gif Душата не е матерна, а егото е най-фината маат. cool.gif

И аз съм съгласна до някъде... - егото не се подминава, трансформира се...

Всичко, което се "транс-формира' е за маатерията. Във ведическата терминология Шива от триадата отговаря именно за Трансформацията. Там не се казва 'разрушение', а -транс-формация или 'реинкарнация'. re-in-CARNE. cool.gif Това е все едно да отидеш до супера и да си купиш чипс в опаковка- чипса отива през стомаха ти в канализацията, а на опаковката има знакът 'рециклиране'. ;)

Но Шива не е Върховният Бог, въпреки, че има маса поддържници, поради факта, че се занимава именно с телесната концепция на грубата материя и стига до трансформация на егото в самсара.

Значи... заличаване?

не...само безжизнената материя се трансформира(вкл. и егото).Душата е недокосната от материята, не може да се смеси, само се обвива със слоеве. Идеята за гръцкото "а-том"(неделим)е 'чопната' от 'атма'(душа)

Виж тука още малко за разликата.

не...само безжизнената материя се трансформира(вкл. и егото).Душата е недокосната от материята, не може да се смеси, само се обвива със слоеве. Идеята за гръцкото "а-том"(неделим)е 'чопната' от 'атма'(душа)

Виж тука още малко за разликата.

Мерси.

Как разбираш термина трансфигурира?

транс - форма - ция

- фигура -

Драги ми смехУРКО(ако мога да цитирам Dindi), хайде да не си позволяваш с промития си сектантски мозък да даваш мнения за хора, които и на снимка не си виждал, нито някога ще ги доближиш дори.Вече писах в друга тема колко смешно и абсурдно е подобно отсъждане.Експерти психолози прекарват месеци наред, по някой друг час на ден, за подобни заключения, а тука некъв сексуално ограничен (сам се изкара такъв)...Във всяка една тема те оборват за безпочвената ти терминология, ти пак си си кон с капаци...Не съм длъжен да споделям знанията си, и, нека те информирам, момченце, има далеч по-висша наука от Астрологията, с една ма-а-алка подробност, на Земята не е позната още.Всички нейни науки, до една, са нейно жалко копие, на места подразделение, защото Висшата наука е една, неразделена.Оставям те да си блъскаш водоподлейската глава, подсказвам-Сириус.И, хайде да спрете да оспамвате темата, тъй като никой от вас не ми е на половина на компетенцията, а аз постоянно давам подсказки, вие не чаткате нищичко...За последен път подсказвам, защо Везната е първа в списъка ми-защото е Зависима.Оттам се сетете защо толкова лесно се привлича, ще ме прощавате, Телецът наистина е лесна, но тая е най-лесна от всичките, следвана по петите от Девата, и Лъвицата.За последните две вече си имам готова, разработена схема, която действа безотказно.Някои от членовете на форума, които ме познават лично, са подробно запознати с нея.В момента, в който човек успее да впрегне в своя полза и план абсолютно всяка една особеност на дадена зодия (и всичките 144) от тая зодия, тогава вече разбира от зодии.Аз, например, ако не знаех слабото място на Скорпиона, Овена и Девата-нямаше и да доближа сегашното си ниво, което е друга тема.Тестовете продължават, и цял живот ще продължат, тъй като сме смъртни, и низши.И, помнете, че Бог е всесилен, и може лесно да заобиколи всякакви пречки, които ние няма да можем никога да си обясним.Може да си за пръв път роден землянин, и да не започнеш от някои от първите знаци в Зодиака, много неща може...

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

От правоъгълник(Брахма, Водолей) да стане триъгълник(Козирог, Шива) после от транс-мигриралия тръгълник(Майа) да стане пак квадрат. biggrin.gif

cool.gif

Смяна на една фигура с друга, не е задължително да бъде разтеглена във времето, но винаги при трансфигурацията има и трансмиграция, макар и понякога да изглежда безкрайно-малко- 0,00000...

Под "трансформация" разбирам не непременно образуване на фигура след разрушване на първоначалната. Т.е. фигура от парче пластелин се трансформира като я смачкаш, но се трансфигурира, като направиш друга. cool.gif

а ти?... cool.gif

Мерси.

Как разбираш термина трансфигурира?

транс - форма - ция

- фигура -

Душата е от материя. И е форма.

Прима-материя, първоначалната вода. Оживена от Предвечния Дух. Но Макрокосмосът, освен, че е една цялост, е решил и да си има индивидуализацийки - форми. Щото иначе нямаше да има нищо, а Брама щеше само да си вдишва.

Урчо, форма и материя не е само храната за въшните ни сетива. Матер-ия, сам фрагментираш етимологично, е женския аспект на творението. В индивидуализация пък, това е именно душата.

Друг е въпроса, че нашата материя не е онази Материя.

Няма да разисквам този въпрос обаче, мисли каквото искаш.

Душата е от материя. И е форма.

Прима-материя, първоначалната вода. Оживена от Предвечния Дух. Но Макрокосмосът, освен, че е една цялост, е решил и да си има индивидуализацийки - форми. Щото иначе нямаше да има нищо, а Брама щеше само да си вдишва.

Урчо, форма и материя не е само храната за въшните ни сетива. Матер-ия, сам фрагментираш етимологично, е женския аспект на творението. В индивидуализация пък, това е именно душата.

Друг е въпроса, че нашата материя не е онази Материя.

Няма да разисквам този въпрос обаче, мисли каквото искаш.

Венци, да не тежи 380 грама?... ;)

Мерси, все пак за категоричността ти!

Именно, Венчо- ума, разума и егото са фина матер, но не са сетива.

Женски аспкет на творението-да. Но самата душа е част от Бога, ПРИРОДАТА на Бога. Душата е безкрайно малка от безкрайно големият Бог. Но все от Неговата 'природа'. Природата без Бог е 'материална' и именно там инд. душа слиза да се изживява.

Да бе, думи...

Прима-материята си е от Бог.

Това, че ние си имаме наша, вече...

Абе... това "Венчо" ми звуи като името на някой изтъкнат дзен-учител, майстор на коани и хайку.

Я да пробвам...

Постави МАТерията в МАТ, като МАТериализираш дуМАТа (слово, име) на приМАТското (първично) си състояние.

Май не ставам...

Да бе, думи...

Прима-материята си е от Бог.

Това, че ние си имаме наша, вече...

Абе... това "Венчо" ми звуи като името на някой изтъкнат дзен-учител, майстор на коани и хайку.

Я да пробвам...

Постави МАТерията в МАТ, като МАТериализираш дуМАТа (слово, име) на приМАТското (първично) си състояние.

Май не ставам...

ахахаха, "Now and Zen" "Now and Then"(from time to time) biggrin.gif

Вярно Матер-Прима е пак Девченка(дева, полубог), но пак има индивид. душа, която е безкрайно малка частица от Бога.

Материята има цикли и по този начин поставя в капан, тези, които не видят Бога.

visnu-durga2.jpg

Бога не задължава някой в материята да вярва в Него. Просто оставя Майа да управлява-отгоре, а отдолу-Кали. Това е материалната природа. Или метео-времето: "Козирог/Рак" и Астро-Миражът: Скорпион/Дева, Шива/Шакти, Пуруша/Пракрити.

Както забелязваш: (би)поляритетът е характерен за маатер. свят. Той се нарича още и 'дуализъм'.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.