Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сатурн - езотерични аспекти

Featured Replies

А при Водолей как стои въпроса със сексуалността???

Много кръшкат щото им доскучава.

Поизнушението на Кришна е "Кръшна". Публикувано изображение

Като бях 3-4 годишен брат ми(9 години по-голям от мене) ми рисуваше как змии ядат зайчета и ми се смееше като плача... :rolleyes:Публикувано изображение

Infie,

една йуга сме Публикувано изображение

Публикувано изображение

Това, че Телец и Водолей, че са в Сатйа-йуга, означава, че не се чувстват добре в кали-юга, защото нямат баланса на Везни разсъдливостта на Дева. както и не биха се чувствали добре в бронзовата епоха на Двапара-йуга, където има битки на царете-там са Скорпи и Лъв и т.нат. :P

Всеки е за дадена юга, където би се справил с характеристиките и.

В Кали-йуга, век на кваги и дразги и конспирации биха се справили Дева и Везни само.

Тюксън,

Публикувано изображение

http://www.asitis.com/3/39.html

In the material world, the center of all activities is sex, and thus this material world is called maithunya-agara, or the shackles of sex life. In the ordinary prison house, criminals are kept within bars; similarly, the criminals who are disobedient to the laws of the Lord are shackled by sex life.

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Тюксън,

Публикувано изображение

http://www.asitis.com/3/39.html

In the material world, the center of all activities is sex, and thus this material world is called maithunya-agara, or the shackles of sex life. In the ordinary prison house, criminals are kept within bars; similarly, the criminals who are disobedient to the laws of the Lord are shackled by sex life.

Не те питах това! Питах те за Водолеите. Особено за Водолеите, вярващи в тези работи от твоя пост. Публикувано изображение

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Ето малко неща за планетите от индийската митология, взети от този форум:

http://www.bulgar-bg.com/forum/viewtopic.p...0a03530812e646e

В индийската митология няма един единствен бог. Боговете са няколко и те са същества, които се развиват. Всяка планета си има свой бог.

Сътворител на Вселената е бог Брахма. Неговата дъщеря Адита, богинята на вечността и сътворението е омъжена за прародителя на човечеството Крашапя. Техен син е Суря - бога на Слънцето.

Богът на Луната се нарича Чандра. Той е син на мъдреца-бог Атри и неговата жена Анасуйа. Преданието разказва, че Тара - жената на Брихаспати, наставника на боговете и бог на планетата Юпитер, срещнала Чандра. Чандра и Тара се влюбили от пръв поглед и започнали съвместен живот. Когато Брихаспати разбрал за това той отишъл в дома на Чандра и опитал да върне жена си. Но Учителят не могъл да въздейства на Чандра, който му отговорил, че Тара е отишла при него по собствена воля и ако иска да го остави, тя трябва да го направи по собствено желание. Разгневеният Брихаспати предизвикал война между боговете. Шукра, който е бил отдавнашен враг на Брихаспати, преминал на страната на Чандра и започнала войната. Настъпил хаос в цялата Вселена. Тогава се наложило творецът на Вселената, бог Брахма, да се намеси и да прекрати войната. Той разпоредил Тара да се върне при Брихаспати, но възникнал нов проблем. Тара забременяла и родила необичайно красиво дете. По време на кръщението като баща е вписан Брихаспати. Но когато Чандра научил за детето, той предявил претенции за бащинство. Нещата отново достигнали до военен конфликт. Отново се наложило бог Брахма да се яви в дома на Брихаспати и да попита Тара да каже кой е бащата. Тя посочила Чандра. Това дете, което било наречено Будха, станал бог на планетата Меркурий.

Богът на планетата Юпитер е Гуру. Това е едно от наименованията на бог Брихаспати, който е син на бог Ангирас, един от синовете на основателя на Вселената бог Брахма. Брихаспати е учител на боговете, голям мислител и притежаващ безкрайни познания. От незапомнени времена боговете воювали помежду си. За да могат да побеждават едните избрали за свой предводител Брихаспати, а техните противници - Шукра, богът на планетата Венера. От тогава между тях съществува вражда. Ще припомня от описанието на Луната, че жена на Брихаспати е Тара, която е била прославена със своята красота. Нейната история с Чандра, бога на Луната е описана по-горе.

Бог на планетата Венера е Шукра, което означава "ясен". Той е син на великия мъдрец Бригу Муни, който също е един от синовете на сътворителя на Вселената бог Брахма. Шукра е мъдър и учен. Той е учител на йогите, притежаващ велик ум, духовен наставник на боговете. Шукра, като предводител на част от боговете, е бил многократно убиван във войните които те водели помежду си. Но той винаги възкръствал благодарение на силата на своите знания и уменията, които е научил от брата на своя баща - Бог Шива, който пък е баща на Куджа, бога на планетата Марс.

Будха е бог на планетата Меркурий. Будха е син на Чандра и Тара. Пак ще припомня историята на тяхната любов. Брихаспати, наставникът на боговете, имал много красива жена - Тара. Веднъж тя срещнала прекрасния Чандра и безумно се влюбила в него. Чандра, който е бил ученик на Брихаспати, знаел че е грях да изпитва любовно увлечение към жената на учителя си, но не могъл да устои на страстта. От тази любов се родил Будха, богът на планетата Меркурий. Будха израстнал като много красив младеж. В него се влюбила Ила и от тяхната любов се родил Пуруравас, основателят на лунната династия.

Куджа е бог на планетата Марс. Куджа е бог на войната. Преданията разказват, че прекрасната Сати, жена на господа Шива, не е могла да понесе оскърбленията на своя баща по адрес на възлюбения и извършила самоубийство. Накърнен, Шива започнал да води страдалчески живот, свързан със сурови изпитания. Преодолявайки многобройните препятствия, той се изпотил и от неговото чело се стекла капка пот. От нея бил заченат Куджа. Докато порасне, Куджа е бил отгледан от богинята на Земята Бхуми. Когато порастнал той станал бог на планетата Марс.

Бог на планетата Сатурн е Шани, който се изобразява като черен човек. Той е син на Суря, бога на Слънцето и неговата прислужница Чайа. Преданията разказват, че супругата на Суря, прекрасната Санджа не е могла да роди наследник и изпратила в спалнята на мъжа си своята прислужница Чайа, вместо себе си. В тъмното Суря не могъл да разпознае чернокожата прислужница и от любовта им се родил Шани.

Когато Шани е в съзвездието Рохини, на Земята се случват множество катастрофи и започват войни. Рохини е една от 27-те накшатри, на които е бил разделен небосвода преди да бъдат обособени в 12 съзвездия. А къде мислите, че се намираше Шани на 11 септември 2001 г., когато бяха сринати кулите-близнаци на Световния търговски център в Ню-Йорк. Разбира се, в Рохини и тогава започна шестгодишната война на САЩ срещу тероризма. Древните ведически писания препоръчват всеки ден да се прекланяме пред Шани.

Има още две много интересни точки на небосвода, които много силно участват в анализа на хороскопа. Това са местата, където орбитата на обикалящата около Земята Луна се пресича с пътя на Слънцето, погледнат от Земята и наричан еклиптика. тези две точки са наречени Раху и Кету. Те се намират на противопожна страна - на 180 градуса една спрямо друга. Преданията за Раху и Кету разказват, че веднъж боговете се били събрали да пият амрита, напитката която дава безсмъртие. За това разбрал лошият демон-ракшас (Дракон). В разговор с него това му било съобщено от Будха, бога на планетата Меркурий. Дракона незабелязано се промъкнал до чашата с напитката и отпил от нея. Суря и Чандра, боговете на Слънцето и Луната, го забелязали и извикали Висшия бог Брахма. Разгневен, Брахма извадил своя меч и разсякъл на две части ракшаса. Но драконът вече бил пил от напитката и станал безсмъртен, така че мечът не му навредил. Но оттогава неговите две половинки живеят разделени. И затова от време на време те успяват да хванат в плен Суря и Чандра. Оттук следва тълкуването, че Раху и Кету се чувствуват добре в Близнаци и Дева, домовете на бога Будха, а зле в Рак и Лъв, домовете на Чандра и Суря.

Раху е горната част на разполовения дракон и означава ум и сила. Кету е долната част на дракона, която е лишена от разум, но имаща голяма сила и представляваща опасно оръжие - това е назъбената опашка на дракона. Раху внася тенденция на борба в показателите на дома в който се намира. Кету създава ограничения в показателите на дома, където се намира.

• 1 година по-късно...

Безпрекословното подчинение към Закона е характерен белег за лунно-сатурнианския тип религии.

Хексаграмът е символ на Сатурн. Той държи решетката /скелето/ на материята. Това е една от тайните на юдаизма. На северния полюс на планетата има точно такава фигура - хексагон.

Публикувано изображение

Същата се изографисва и на ритуалните шапчици на юдеите.

Публикувано изображение

Традиционните черни шапки с периферия на юдеиските равини символизират отново него. Черното им облекло също не е случайно. Черният цвят е цветът на Сатурн:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Архитектът, Геометърът е Сатурн. Масоните неслучайно включват пергела в символиката си. Сатурн е смятан в миналото за Слънцето. Наричан е черното Слънце - sol niger. Сатурновият тип религии по правило са тъмни религии, управляващи чрез невежеството, страха и строгостта на закона. Те са олицетворение на казармения режим. На тях опонират соларните символи и култове към Слънцето, където закони и догми, подтискащи човека няма, а има култ към свободата и liber spiritus /свободния дух/. Според соларните религии Сатурн олицетворява материята и Сатаната. Нищо повече. Затова там няма свобода на духа, а подчинение на императиви.

Anno mundi (в година) 23659 се е състояла голяма конюнкция на Сатурн и Юпитер в Риби. Тези две големи планети са и най-важните за съдбата на света, особено за тази на евреите. Събирането се е състояло три години преди раждането на Мойсей. (Това, разбира се, е легенда.) Abarbanel очаква появата на месията в Риби, при конюнкция на Юпитер и Сатурн в Риби. Той не е първият, изказал такива очаквания. Данни за това се откриват четири века по-рано. Например рави Abraham ben Chijja (поч. ок. 1136) наредил месията да се очаква при първата голяма конюнкция в Риби през 1464; също и Samuel ben Gabirol (1020 - 1070). Тези астрологически идеи стават разбираеми, ако се има предвид, че Сатурн е звездата на Израел, а Юпитер означава „цар" (на справедливостта). Към териториите, управлявани от Риби, дома на Юпитер, се числят Месопотамия, Бактрия, Червено море и Палестина. Кеван (Сатурн) се споменава в Книга на пророк Амоса (5:26) като „звезда на вашия бог". Яков от Саруг (поч. 521) казва, че израилтяните почитали Сатурн. Сабеите го наричали „бог на евреите".

Сабат е Saturday, Сатурнов ден. Albumasar свидетелства, че Сатурн е звездата на Израел. В средновековната астрология Сатурн се смята за седалище на дявола.

Лъвското лице е общо за Сатурн и Ялдабаот, демиурга и върховния архонт. Ориген заключава от диаграмата на Celsus, че Михаил, като първи ангел на Твореца, имал „форма на лъв". Той явно замества Ялдабаот, който е идентичен със Сатурн, както установява Ориген. Демиургът на наасените е „огнен бог, четвъртият поред. Според учението на Apelles, което е сходно с Markion, е имало „трети бог, който говорел на Мойсей и бил огнен, а също и четвърти, първоизточникът на злото". Богът на наасените очевидно е свързан с този на Apelles, както и Яхве, демиургът в Стария завет. Сатурн е „черна звезда", известна в древността катo „maleficus" (злотворна).

Dragons, serpents, scorpions, viperes, renards, chats et souris, oiseaux nocturnes et autres engeances sournoises sont le lot de Saturne" - казва Bouche-Leclercq /Дракони, змии, скорпиони, пепелянки, лисици, котки и мишки, нощни птици и други низки твари са делът на Сатурн./. Забележително е, че и магарето спада към сатурническите животни /Трихо да чете :) / и като такова се е смятало за териоморфизъм на еврейския бог. Негово изображение е известното подигравателно разпятие на Палатин. Сведенията от този вид се откриват у Плутарх, Диодор, Josephus и Тацит. Саваот, седмият архонт, е с образ на магаре. За тези случаи се отнасят думите на Тертулиан: „Ти сънува, че една магарешка глава е нашият бог" и „че ние сме само магаретари". Както беше споменато пo-горе, магарето е свързано с Тифон (гърците отъждествяват Сет с Тифон - бел. ред.) В ранните текстове обаче то е атрибут на бога на слънцето и едва по-късно става фигура на подземния свят (апеп) и злото (Сет). Според средновековната традиция религията на евреите се е зародила при конюнкция на Юпитер със Сатурн, ислямът – Риби с Венера християнството – Риби с Меркурий, а антихристът – Риби с Луна. 3а разлика от Сатурн, Юпитер е звезда, творяща добро. Според иранското схващане Юпитер е символ на живота, а Сатурн - на смъртта.

ЕОН

Карл Юнг

Сатурн е Времето - Кронос, който изяжда децата си.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Здравейте, във връзка с това че е Юдаизма е Сатураински и Лунен култ искам да ви питам може ли човек на базата на Наталната карта сам да определи коя религия да приеме, за да промени живота си към по-добро. При мен например Слънцето е в 12 дом /доста трудно положение/, а в същото време Сатурн е в 1 дом и Луната е в 5 дом. Не знам дали астрологията може да помогне в случая за това се интересувам от вашето мнение. Ако примерно аз си сменя религията и от православна приема юдаизма как ще се отрази това на моя живот. И изобщо ще има ли по -силно влияние на Сатурн и Луната или не?Ще се промени ли кармата ми, че с тоя Сатурн в 1 дом направо ми дотегна вече. :cool:

• 2 години по-късно...

Здравейте, във връзка с това че е Юдаизма е Сатураински и Лунен култ искам да ви питам може ли човек на базата на Наталната карта сам да определи коя религия да приеме, за да промени живота си към по-добро. При мен например Слънцето е в 12 дом /доста трудно положение/, а в същото време Сатурн е в 1 дом и Луната е в 5 дом. Не знам дали астрологията може да помогне в случая за това се интересувам от вашето мнение. Ако примерно аз си сменя религията и от православна приема юдаизма как ще се отрази това на моя живот. И изобщо ще има ли по -силно влияние на Сатурн и Луната или не?Ще се промени ли кармата ми, че с тоя Сатурн в 1 дом направо ми дотегна вече.

:cool:

Здравейте, стара тема, но все пак да попитам, ако някой знае: как може да се тълкува аспектна конфигурация:

Слънце - Луна - Сатурн

Слънце(биквинтил 144градуса)Луна

Луна(биквинтил 144градуса)Сатурн

Сатурн(квинтил 72градуса)Слънце

В моята натална карта я има.

Здравейте, стара тема, но все пак да попитам, ако някой знае: как може да се тълкува аспектна конфигурация:

Слънце - Луна - Сатурн

Слънце(биквинтил 144градуса)Луна

Луна(биквинтил 144градуса)Сатурн

Сатурн(квинтил 72градуса)Слънце

В моята натална карта я има.

"Вината, скъпи ми Бруте, не е в звездите, а в нас самите."- Касий, "Юлий Цезар" , Шекспир

"Вината, скъпи ми Бруте, не е в звездите, а в нас самите."- Касий, "Юлий Цезар" , Шекспир

Вярно, моя си е вината че съм избрала да се родя под такива звезди.

Вярно, моя си е вината че съм избрала да се родя под такива звезди.

римляни 8

31 Ако Бог е откъм нас, кой ще бъде против нас?

37 във всичко това ставаме повече от победители чрез Този, Който ни е възлюбил. space.gif 38 Понеже съм уверен, че нито смърт, нито живот, нито ангели, нито власти, нито сегашното, нито бъдещето, нито сили, space.gif 39 нито височина, нито дълбочина, нито кое да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христа Исуса, нашия Господ.
  • 9 месеца по-късно...
на 29/06/2012 01:06:02, Емилия Сангалова написа:

Здравейте, във връзка с това че е Юдаизма е Сатураински и Лунен култ искам да ви питам може ли човек на базата на Наталната карта сам да определи коя религия да приеме, за да промени живота си към по-добро. При мен например Слънцето е в 12 дом /доста трудно положение/, а в същото време Сатурн е в 1 дом и Луната е в 5 дом. Не знам дали астрологията може да помогне в случая за това се интересувам от вашето мнение. Ако примерно аз си сменя религията и от православна приема юдаизма как ще се отрази това на моя живот. И изобщо ще има ли по -силно влияние на Сатурн и Луната или не?Ще се промени ли кармата ми, че с тоя Сатурн в 1 дом направо ми дотегна вече. :cool:

какви са тия култове,какво е това? Бог е един и не се интересува каква е твоята религия,нито твоя пол,нито нищо от това............Бог е любов,мъдрост,светлина.Той обича всички еднакво.

на 06/02/2009 21:36:39, infinity1305 написа:
tuksum написа:

не съм сигурна,аз съм водолей    

флиртувам по някога,но не кръшкам никога

преди 12 часа, името ми е .... написа:

не съм сигурна,аз съм водолей    

флиртувам по някога,но не кръшкам никога

във Водолей ти е Слънцето, но също така важен е и Асцендента

твоя кой е

преди 7 часа, името ми е .... написа:

близнаци

значи имаш и черти от характера на Близнаците

:)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.