Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ще готвите днес?

Featured Replies

Публикувано изображение

Едно леко омлетче от белтъци и обезмаслен кашкавал, сиренце обезмаслено и разни видни градински благинки.

Десертите по това време на годината също са ясни:

Публикувано изображениеПубликувано изображение

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 110,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Снощи направих тази многолистна питка по рецепта на Рони

• Направих тези египетски сладки (маслени сладки с дъх на портокал и канела и пълнеж от ядки, стафиди и фурми)

• Вчерашната ирландска яхнийка с говеждо на Дарки, но вариантът с грах, картофки и морковчета. Не знам кое повече ми хареса - биричката Kilkenny или яхнийката

Публикувани изображения

Малка свинщинка, останала от вчерашната голяма свинщина , демек ще метна на скара пръджоли, кифтета и кибапчЕта , пресни картофки и шопска салата , естествено с ракия , а за мен нещо по-леко :)

viiipeer, badsector, благодаря :yanim:

Ако ми остане време може да направя оliebollen или stroopwafel (последните са много вкусни и идеално вървят към следобедното кафе)

Сготвих зеленце,за десерт ще хапнем по едно десертче"Република" кокос и сме готови.

Ако огладнея през нощта ще хапна купичка кисело мляко.

в средно дълбок тиган съвсем малко олио на слаб котлон метнах парче свински гърди 2-3 пръста дебело предварително поръсено с червен и черен пипер на 1вата минута го обърнах след 15 минути пак го обърнах и го оставих за още 5 минути след като го свалих засилих котлона и в останалата мазнина си изпържих картофи,посоляването е след изпържването. остава много сочно и приятно мазно

Доста обичам да готвя и мисля да сготвя пълнени тиквички с сирене яйце и кашкавал метнати в фурна загряа до 220 230 градуса за 30 минути с включен вентиатор в фурната

Готвя зеле с ориз на фурна.Освен, че замириса из цялата къща Публикувано изображение се питам дали ще се изяде...Баси, всеки иска да бичи пържоли, каренца, филенца и др. месарски истории...Ще ми се да им видя физиономиите като им сервирам вечерята, май ще има бойкот...Но за сефте тази година купих диня и с десерта може да ударя шестака...Публикувано изображение

Готвя зеле с ориз на фурна.Освен, че замириса из цялата къща Публикувано изображение се питам дали ще се изяде...Баси, всеки иска да бичи пържоли, каренца, филенца и др. месарски истории...Ще ми се да им видя физиономиите като им сервирам вечерята, май ще има бойкот...Но за сефте тази година купих диня и с десерта може да ударя шестака...Публикувано изображение

Как е,захлюпиха ли ти постното зеленце на главата

:)

Щото и аз съм на постно,ама не ми се яде мръвка в жегите,миш-маш ще забъркочкаме и огромна :)

Как е,захлюпиха ли ти постното зеленце на главата

При единия номера мина, при другия категорично НЕ...Ако си мислят, че ще готвя днес Публикувано изображение, тавичката ги чака в хладилника.Мама ще ходи на културно мероприятие.

Щото и аз съм на постно,ама не ми се яде мръвка в жегите,миш-маш ще забъркочкаме и огромна :baby:

И 1ракия ако удариш :yanim:

Малеее хайдук, как ме подсети за този миш-маш. Не съм яла такова от три години (е откакто живея с мъжа си). Той не обича и това не се готви, ама ще взема да накарам мама да направи един като и ида на гости. Голяма вкусотия е. Иначе при мен се вари заек в тенджерата и за вечеря ще има гювеч.

При единия номера мина, при другия категорично НЕ...Ако си мислят, че ще готвя днес Публикувано изображение, тавичката ги чака в хладилника.Мама ще ходи на културно мероприятие.

и после се чудят защо насилието в семействата нараства

и после се чудят защо насилието в семействата нараства

Хихиххх...Публикувано изображение

За сметка на снощното хойкане, днес компенсирам в кухнята...

1.Гоооооляма тенджера с таратор

2.Това се пече в момента...Публикувано изображение

3.По -късно ще изпържа и малко картофки...

Няма да има недоволни, сигурна съм...

Хихиххх...Публикувано изображение

1.Гоооооляма тенджера с таратор

3.По -късно ще изпържа и малко картофки...

Няма да има недоволни, сигурна съм...

на това рецептата ще дадеш ли

Това са патладжани,нали-

значи пак немат мръвка

:biggrin:

на това рецептата ще дадеш ли

Ветрило от патладжан

Необходими продукти за 2 порции:

2 средно големи патладжана

200гр. сирене

4 домата

1 глава чесън

мащерка или магданоз

100мл. олио

малко кашкавал

* Патладжаните се режат напречно на филии, които НЕ СЕ СРЯЗВАТ ДО КРАЯ - оставя се цяла част около 1см.

* Изкисват се в солена вода за около час

* Изцеждат се от водата и се измиват

* Във всеки разрез се нарежда парче сирене, скилидка чесън и парче домат, като самия патладжан леко се извива.

* Поръсва се с мащерката / може и без нея, но придава хубав аромат/.

* Залива се с олиото и 100мл. вода

* Пече се в тавичка с капак или фолио около 1ч. на 200*.

* накрая се настъргва с кашкавал и запича за около 10 мин.

* Забележка: За нелюбителите на патладжана, около тях в тавичката се добавят картофи, които успяват да се изпекат докато стане готов патладжана.

* По желание се поръсва с магданоз при сервиране

И като се сложат и парчета шунка в разрезите, яденето отпада от класацията за вегетариански храни.

този си е чисто вегетариански

beli99 благодаря! направих го като прибавих и нарязана на дребно люта чушка и повечко мазнина, добре де увеличих и чесъна - стана разкошно - особено изстинало с заарска мастика

Благодаря ти,Господи,че си измислил таратора

Публикувано изображение

log.bg/users_images

и пържените картофки на фурна,мерси,то в тия жеги ъф

Публикувано изображение

blogspot.com

С удоволствие си хапвам пушени свински гърди с бял боб. Жегите въэбще не ми се отразяват на апетита. Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

пълнени чушки , във фурната са , първите пресни чушки тази година , мирише .. на баба ми

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.