Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ще готвите днес?

Featured Replies

Почти салата "Лиеж", но не съвсем - вместо беконче, рибка. Интересно, какъв ли е оригиналният борш?!

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 110,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Снощи направих тази многолистна питка по рецепта на Рони

• Направих тези египетски сладки (маслени сладки с дъх на портокал и канела и пълнеж от ядки, стафиди и фурми)

• Вчерашната ирландска яхнийка с говеждо на Дарки, но вариантът с грах, картофки и морковчета. Не знам кое повече ми хареса - биричката Kilkenny или яхнийката

Публикувани изображения

Почти салата "Лиеж", но не съвсем - вместо беконче, рибка.

Интересно, какъв ли е оригиналният борш?!

Состав

на 5 литров воды

мясо - 600-700 г (лучше свиные ребрышки),

картофель - 2-3 шт,

свекла - 1 небольшая штука,

лук репчатый - 2 шт,

морковь - 2 шт,

томатная паста - 2 столовых ложки,

помидоры - 2-3 шт,

болгарский перец (красный и зеленый, можно горький) - 1 шт,

капуста,

зелень,

маленький кусочек старого сала,

1 зубчик чеснока,

соль

Нали затова толкова подробно описах "моят" борш :camera2: ПП: Вкусен беше :zipper:

...Интересно, какъв ли е оригиналният борш?!

Като боб по хайдушки - сменяш 3 пъти водата, на 4-тия изхвърляш боба и сваляш агнето от чевермето :zipper:

Според мен руснаците го правят само с картофи, морков, лук и зеле :camera2:

viiipeer, badsector, благодаря :blink: Ако ми остане време може да направя оliebollen или stroopwafel (последните са много вкусни и идеално вървят към следобедното кафе)

Изтъркалях едни кюфтенца по чирпански - сигурно е хубав град Чирпан,не съм ходила никога там

:P

Публикувано изображение

media.snimka.bg

Изтъркалях едни кюфтенца по чирпански - сигурно е хубав град Чирпан,не съм ходила никога там

Не ти и трябва.

Аз днес ще забъркам нещо по тази рецепта, но ще заместя граха с нещо друго, a джинджифила с босилек :

Сладко-кисели пилешки хапки

Продукти: 400 г пилешко филе, 1 чаена чаша компот от ананас, 1 чаена чаша пилешки бульон, 150 г грах, 1 глава кромид лук, 1 червена чушка. 1 зелена чушка, 3 супени лъжици оцет, 3 супени лъжици бяло вино, 2 супени лъжици соев сос, 1 супена лъжица пчелен мед, 2 супени лъжици олио, 1 чаена лъжица нишесте, 1 чаена лъжица смлян джинджифил.

Начин на приготвяне:

Почистете от кожата и нарежете на хапки пилешкото филе. Смесете половината от соевия сос, виното и джинджифила и мариновайте хапките за 1 час.

Изсипете в тенджерка олиото, изчистените и нарязани на ивици чушки, нарязания на филийки лук и граха и задушавайте, докато омекнат съвсем леко. Извадете в чиния. В тенджерката налейте бульона, меда, оцета и останалия соев сос и оставете да заври. Нарежете ананаса (от консерва) на кубчета и го оставете да се отцеди. Разтворете нишестето в малко ананасов сок и постепенно прибавете към соса. След като заври, намалете температурата и оставете да къкри до леко сгъстяване, като разбърквате постоянно. Добавете хапките и задушавайте до омекване на месото. Сложете ананаса и зеленчуците и разбърквайте 1 мин. Поднесете върху задушен ориз.

Редактирано от chain_reaction
Добавете източника на рецептата. (преглед на промените)

Нека авторът на горния пост да добави източника на рецептата, която е постнал.

По темата: омлет с бекон,

Публикувано изображение

а за себе си просто нямам никаква идея.

Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)

Панирани гъби и някаква измислица от свинско месо,патладжани,доматено пюре,лук,моркови,кисели краставички и гъби :huh:Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

Както нищо не съм яла цял ден, горните два поста направо предизвикаха концерт ала ACDC в стомаха ми. Чудесни ястия, момичета, сте спретнали! Днес ще сме на крем супа от тиквички и картофи, пълнени зелени чушки и пълнени тиквички.

А ти питаш ли ни ние какво изпитваме, когато постваш своите вкусотии? :angry:

Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)

Още се въоръжавам с търпение ама ще спретвам едни спагети,соса му е майката мда

:cool:

Само че не с кашкавал,ами с топено пушено сирене-ммммм

Публикувано изображение

xn-----7kcjeiafaoj1ekhm9ah5d.com

Както нищо не съм яла цял ден, горните два поста направо предизвикаха концерт ала ACDC в стомаха ми. Чудесни ястия, момичета, сте спретнали! Днес ще сме на крем супа от тиквички и картофи, пълнени зелени чушки и пълнени тиквички.

А ти питаш ли ни ние какво изпитваме, когато постваш своите вкусотии? :cool:

СУПЕР! Това ще приготвя утре. Днес Сани ми "сготви" Публикувано изображение

Понички с мед,ветрило от патладжан с домати,пушено свинско филе,кашкавал и подобна на тази салатка с маруля.

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Малко индийска кухня и отчет Публикувано изображение

-пиле брияни,топла зелева салата,някакви полуготови индийски неща,райта с краставици

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображение

Нека авторът на горния пост да добави източника на рецептата, която е постнал.

"Леко" късно видях, че искате източник. Сладко-кисели пилешки хапки мисля от този сайт гледах, но я ма и в други. Рецептата е чудесна, като замених граха със сладка царевица.

Само една застройка ще се направи към вчерашната пилешката супа. :blink:

След малко си счуквам две яйца в тигана, по средата един кремвирш с кашкавал, а за салата - пресен лук и марулки от градината :blink:

След малко си счуквам две яйца в тигана, по средата един кремвирш с кашкавал, а за салата - пресен лук и марулки от градината :blink:

а пък моите яйчица са запържени с пресния лучец ;)

Врътнах една баница с готови кори и пиле с ориз, гъби и грах.

Мусака от тиквички и картофи

Публикувано изображение

kulinarnirecepti.info

върви страхотно със сос от кисело мляко,копър и чесън

Публикувано изображение

gotvach.bg

:rolleyes:

Задушени картофки с пушена наденица, морков, пресен лук... почти без никаква мазнина.

Публикувано изображение

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.