Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ще готвите днес?

Featured Replies

Да ви кажа под секрет, че заради Калдата мога да стана и добра готвачка (както и добра шофьорка;))...

За вечеря съм спретнала едни кюфтенца от тиквички. Този зеленчук не го долюбвам и никой не може да ме накара да пържа тикви в жегите, НО в момента се наслаждавам на страхотния им вкус (сигурно щот нахаках в смеската половин буца сирене):D.Вервайте ми, страхотно се получи!

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 110,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Снощи направих тази многолистна питка по рецепта на Рони

• Направих тези египетски сладки (маслени сладки с дъх на портокал и канела и пълнеж от ядки, стафиди и фурми)

• Вчерашната ирландска яхнийка с говеждо на Дарки, но вариантът с грах, картофки и морковчета. Не знам кое повече ми хареса - биричката Kilkenny или яхнийката

Публикувани изображения

пълнени чушки , във фурната са , първите пресни чушки тази година , мирише .. на баба ми

И аз ги пека в момента.

За разкош и една крем-пита извъртях ,че бях обещала...

гювеч , обаче имам съмнения за зеления фасул да се похваля , днес за първи път направих истинско кисело мляко , котката мяка , детето реве изчезвам

Напоследък при мен е на мода яхнията от тиквички с ориз. Лесно се прави и е доволно вкусна :) ". Лукът се нарязва на дребно и се пържи в нагорещена мазнина. . Прибавят се тиквичките. След като се позадушат, се слага ориз, оставя се да се задуши и се прибавят доматите... . След запържването им се слагат сол и червен пипер и се заливат с хладка вода... . Яхнията се оставя да ври на тих огън .... . Готовата яхния да се поръси с магданоз и копър...."

• 2 седмици по-късно...

Мисля да метна две скумрийки на фурна по идеята на Федора върху сол!

Надупени картофки (по-добри са от пържените и стават за гарнитура на всичко и се приготвят много лесно) :rolleyes:

Публикувано изображение

Напоследък при мен е на мода яхнията от тиквички с ориз. Лесно се прави и е доволно вкусна :rolleyes:

". Лукът се нарязва на дребно и се пържи в нагорещена мазнина.

. Прибавят се тиквичките. След като се позадушат, се слага ориз, оставя се да се задуши и се прибавят доматите...

. След запържването им се слагат сол и червен пипер и се заливат с хладка вода...

. Яхнията се оставя да ври на тих огън ....

. Готовата яхния да се поръси с магданоз и копър...."

и аз ще направя от тази яхния-тиквички с ориз .За десерт-праскови.

А утре кюфтета сос.За десерт-мляко с ориз/сутляш/

Направила съм пиперки за цяла Варненска околия!

Пълнени с ориз, яйца и серене! Обичам ги постни!

Публикувано изображение

Направила съм пиперки за цяла Варненска околия!

Пълнени с ориз, яйца и серене! Обичам ги постни!

Публикувано изображение

Идея нямам как се прави този вариянт.Такава импровизация забърках,че ако става за ядене,Бели ще те черпя кафе!

че ако става за ядене,Бели ще те черпя кафе!

Няма начин да не става за ядене, освен ако не си го посипала с кило сол! :lol6:Затова : "Добър апетит!":)

п.п. За кафенцето : на живо!

Няма начин да не става за ядене, освен ако не си го посипала с кило сол! :lol6:Затова : "Добър апетит!":turkey4:

п.п. За кафенцето : на живо!

Не съм,но току що ги посипах със мляко и яйце,това по съвет на една приятелка и чакам.Замириса вече.Дай точната рецепта,че ще се тръшна,идея нямаш от кога я мисля.

За кафето,няма проблем.Само се обади като си в Варна.

.Замириса вече.Дай точната рецепта,че ще се тръшна,идея нямаш от кога я мисля.

Замириса готино, нали?

Обожавам пълнени пиперки, при това постни и това е единственото нещо, което мога да ям и студено!

Задушения ориз го варя в съотношение 1:3 с бульонче по вкус! Оставям настрани да си поеме хубаво водата и чуквам 3 яйца и натрошено сирене в ориза! Обърквам с меродии на вкус (аз слагам чер пипер) и пълня изтърбушените пиперки! За заливката - като теб!

п.п. Повечето познати слагат в ориза и запържена кайма, но на мен не ми харесва....Някяк си не ми се връзват нещата между пипера и месото!

п.п.2 Капитане, имам 3 кюфтака, които останаха от обеда, да пращам ли?

Замириса готино, нали?

Обожавам пълнени пиперки, при това постни и това е единственото нещо, което мога да ям и студено!

Задушения ориз го варя в съотношение 1:3 с бульонче по вкус! Оставям настрани да си поеме хубаво водата и чуквам 3 яйца и натрошено сирене в ориза! Обърквам с меродии на вкус (аз слагам чер пипер) и пълня изтърбушените пиперки! За заливката - като теб!

п.п. Повечето познати слагат в ориза и запържена кайма, но на мен не ми харесва....Някяк си не ми се връзват нещата между пипера и месото!

Знаех си,знаех си,ама да я слушам.Само с ориз са пълни пиперките,а сиренето е в поливката.Нищо де,ще видим какво ще стане сега.

Благодаря! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

....

Пращай, щото тука с тея заливки и захар в салатата едвам преживявам :turkey4:

Пращай, щото тука с тея заливки и захар в салатата едвам преживявам :turkey4:

Веднъж се питах кой ти готви, какво си готвиш или какво ядеш, щото единствената чехкиня която познавам (съседка ми е), прави отвратително пиле с портокали! Иначе е добричка и не се сърди като не ядем.

Поздравления!:rolleyes: Само да вметна, че по същия начин можеш да си напълниш и по-едри домати и даже стават още по-вкусни от пиперките! Пробвай!:help:

Поздравления!:rolleyes:

Само да вметна, че по същия начин можеш да си напълниш и по-едри домати и даже стават още по-вкусни от пиперките! Пробвай!:help:

Не съм пробвала,няколко пъти съм ги срещала като рецепта,но не се наканих .Но и утре е ден.

Благодаря!

Веднъж се питах кой ти готви, какво си готвиш или какво ядеш, щото единствената чехкиня която познавам (съседка ми е), прави отвратително пиле с портокали! Иначе е добричка и не се сърди като не ядем.

Ми карам на салами, правя си салати и т.н. Един от големите ми проблеми е нормалното сирене, което тук много трудно се намира. Вчера зърнах от автобъса един магазин за българско ядене и мисля да се поразходя да видя какво имат. То не че разните сини сирена са лоши, но понякога на човек му се иска български сиренце. В този ред на мисли бях щастлив в Азербайджан, защото даже и в магазинчето пред блока имаше българско сирене :rolleyes:

Скоро мисля да направя Миш - маш.. с люто, бахар, дафинов лист ... и много яйца и сирене .. П.С Утре .. днес ме мързи :mad:

Редактирано от Numenor (преглед на промените)

Ми давай, пращай ги по пощата че прегладнях :)

с въздушната поща ги пратих, чакай, ще кацнат :whist:

Сдобиваш се с франзелка от близкия супер. Напазаруваш си парче синьо сирене и истинско краве масло. Кравето масло със сиренцето се пасират тугедър и се мажат върху тънко нарязаната франзелка. След това включваш фурната на грил и мяташ филийките да се препекат. Става убийствено мезе за виното!

Снощи не стигнах до супера, но днес успях. Това ще е вечерята ми. :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.