Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

Featured Replies

До край е , понеже си го купувах от др. държава лаптопа беше с ония гадните щепсали за тока. Взех си преобразувател, но след време си взех направо нов кабел от контакта до адаптера. Помислих си да не да е станало нещо с него смених го със стария пак същото. Интересното е че показва че е вкаран, а само поддържа тока на лаптопа, като от време на време се оправя и пак се разваля.

Операционната система Windows 7 ли е ? Имаш ли друга инсталирана. Пробвай дали на друга ОС прави същото. Сигурен ли си че си инсталирал power management приложението към лаптопа?

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 195,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• да не би да не може да ти се приплъзва странциата надолу? нямаш скрол ли? плъзгачи отстрани също ли нямаш? или не ти работи мишката това е blog. да си виждал някой блок да седи постоянно с 1 и същ

• Значи този 7235 е фейк, а последния изтекъл в момента е 7231 ?

Публикувани изображения

В device manager всички устройства работят ли?

Да работят

Операционната система Windows 7 ли е ? Имаш ли друга инсталирана. Пробвай дали на друга ОС прави същото. Сигурен ли си че си инсталирал power management приложението към лаптопа?

Със седмицата съм, иначе не бих писал в тази тема, нямам друга инсталирана затова и питах дали е възможно проблема да е от ОС. Поясни малко какво е тва power management приложение

Със седмицата съм, иначе не бих писал в тази тема, нямам друга инсталирана затова и питах дали е възможно проблема да е от ОС. Поясни малко какво е тва power management приложение

С какъв лаптоп си? На седмицата ми прави впечатление че не ми инсталира Sony power plans. Не знам дали не е проблема в самия power management на Windows7. Нямаш ли към лаптопа някакви applications на диска с драйверите или на сайта на прозводителя? Някакъв control center?

Редактирано от krasen (преглед на промените)

Проблема е в железото,ако още не става номера,бегай в сервиза!Прегледах тук там,никъде никой не споменава за подобен проблем породен от софта!Ако имаш време за губене сложи една Виста и пробвай,но иначе в сервиза!Мое скромно мнение!

Редактирано от stashek (преглед на промените)

И аз си мисля че ще е в лаптопа, но ще направя един преинстал на 7-цата. За виста не искам и да помисля. Иначе те Hp не дават диск със софт , само от сайта. иначе модела hp G70-120EA

Само по себе си Power Plan приложение предполага, че е писано за определена ОС.. Не можеш например да приложиш Power Plan от windows XP на Windows Vista, ето защо си мисля, че е невъзможно да приложиш такъв и на Windows 7, по простата причина, че Windows 7 има съвсем нови инструкции за енерго спестяване. Не ти пречи да опиташ с операционната система, за която е предназначен power plan-a, но от сега предполагам, че не е хардуерно.

Здравйте искам да попитам дали някой е имал подобен проблем като при мен:

Значи с 7048 32 бита съм, и инсталирах само драйвери за видеото, всичко друго си намери, но интернета нещо ми спира от време на време, за лан картата не съм инсталирам драйвери, карам с тези, които седмицата си намери, ще се радвам, ако успеете да ме посъветвате :baby:

И аз ползвам вайо, но power plan VAIO Optimized си имам. Даже съм много доволен как работи. :baby:

то6е, айде де мойто момче, имах въпроси....всъщност на единия си отговорил

дай снимки на детайлите на ланката

PPPoE ли е интернета, какво се случва - информация ни трябва

Направи си дабал бут. Това винаги е по добрия вариант, първо ако запецне нещо, а работата е важна или просто точно сега не ти се чопли влизаш във вистата и си вършиш работата. Колеги, как да разбера кой модел драйвер за видеото имам, да знам да свалям ли на ръка нов.

Имам един въпрос. Про инсталирана 7-ца мога ли да инсталирам XP като втора ОС т.е. да се получи dual boot? С Vista знам, че става, но с XP не съм опитвал и затова питам.

Направи си дабал бут. Това винаги е по добрия вариант, първо ако запецне нещо, а работата е важна или просто точно сега не ти се чопли влизаш във вистата и си вършиш работата. Колеги, как да разбера кой модел драйвер за видеото имам, да знам да свалям ли на ръка нов.

Ако си с карта nVidia - десен бутон на десктопа -> NVIDIA Control Panel -> горе от менюто (File, Edit ...) избираш Help -> System Information, ако нямаш NVIDIA Control Panel - ибери си подходящ драйвър от сайта на nVidia. Като си търсиш драйвър от там избери за ОС Windows Vista, защото работят под 7цата и са по нови от тези, които са дадени за Windows 7. А за ATI картите не знам. :clap:

Редактирано от s7r1k3 (преглед на промените)

алекс - еверест винаги си показва всичко, което те интересува

мхм, можеш ако щеш и така милия на сърцето ми, Solaris да си качиш

ако нещо се омаже, справки във важната тема :"windows 7 престава да се зарежда....бля, бля"

Някой има ли преки впечатления от build 7048 ?

Струва ли си да премина на него от 7000 ?

Не, не си струва.

Променени са тривиални неща. Ако ти работи без проблем 7000, остани си на него.

Ако преровиш темата малко по-назад ще намериш Change log 7000(7022) -->7048 и сам ще си отговориш дали си струва. Има доста променени неща има и много фикснати бъгове...

Здравейте,

Значи с 32битовия билд 7048 съм в момента и всичко си върви перфектно, само дето при пускане на ави файлове от windows media player classic (k lite кодек пак) дисплей драйвъра нещо спира да бачка като хората и дисплея се рифрешва непрекъснато (ATI Radeon display driver stopped responding and has recovered successfully) драйвърите ми за дисплея сa ot ATI Radeon Xpress series. Интересното е че проблема го прави само като се пускат ави формати през класик плейъра, през VLC само леко накъсва картината на моменти.

Та дали проблемът е в драйвърите или просто класик плейъра се рита нещо с новата 7-мица?

Редактирано от Sparxter (преглед на промените)

Здравейте отново :clap: , относно онзи лаптоп, който не се зарежда се забелязват подобрения. Преинсталирах 7-цата(като качих новия билд) и за сега всичко е ОК. Но и преди да почна инсталацията пак си вървеше на моменти. Така че за сега върви, може би наистине нещо се бе скапало(поне се надявам да е така) с ОС. Ако стане пак проблем ще пиша и ще го карам на сервиз :)

... Някой имал ли е проблем с Heroes 3, било то "Wake of gods" или "shadow of deaths" . При мен работеше до известно време, но вече неще. Стартирам и още в началото ме изхвърля , опивтам се да вляза пак и не става пак пробвам пак не става. Минимизира се долу и ... Пробвах с Compability - Не става! Някъкви идеи ?

Редактирано от ovdesko (преглед на промените)

Здравейте,

Значи с 32битовия билд 7048 съм в момента и всичко си върви перфектно, само дето при пускане на ави файлове от windows media player classic (k lite кодек пак) дисплей драйвъра нещо спира да бачка като хората и дисплея се рифрешва непрекъснато (ATI Radeon display driver stopped responding and has recovered successfully) драйвърите ми за дисплея сa ot ATI Radeon Xpress series. Интересното е че проблема го прави само като се пускат ави формати през класик плейъра, през VLC само леко накъсва картината на моменти.

Та дали проблемът е в драйвърите или просто класик плейъра се рита нещо с новата 7-мица?

Здравей аз също съм с ATI Radeon Xpress series и нямам този проблем.Кажи тили си инсталира драйверите или Windows сам ги инсталира.

Здравейте,

Значи с 32битовия билд 7048 съм в момента и всичко си върви перфектно, само дето при пускане на ави файлове от windows media player classic (k lite кодек пак) дисплей драйвъра нещо спира да бачка като хората и дисплея се рифрешва непрекъснато

Сложи кодеците за 7-цата.Те са по доброто решение.Днес и мернах че пак са обновени!А и с тия нестабилни драйвъри....Остави компа сам да си качи каквото му е нужно!Само ако не намери нещо тогава почвай да търсиш!

току що се върнах на ХП...от коледа съм със 7 единствена система

с 7048 имах проблема от горе с видеото - рефрешва, не запомня темата на десктопа - след няколкото рефреша и съобщението че драйвера на ати се е стартирал, остава последната картинка която е била без да се сменя повече.

Освен това това първата версия на която не ми тръгна мрежата с другия компютър и не успях да я подкарам.

7022 - според мен най добрата реализация, но нея я надградих над 7000.

7000 - нямам оплаквания.

Не си спомням вече за другите, но на 7048 направо ме изнерви промяната на собсвеника, макар и с администраторски акаунт не ме пуща в папките на другия дял на харда и най ме изнерви че накрая като ми отвори папка movie вместо 20-30 филма се оказа празна :angry: Филмите са си там но не ми дава да ги гледам, а тази папка даже бе споделена с всички права под 7022.

Връщам се на ХП защото все пак компютъра ми е доста стар вече - Целерон Д 2.6гх, 1 ГБ рам, Ати 9550 256мб, и макар че за работата на компа не е имало проблем, ползвам софтуер който има нужда от повечко свободна памет. в тая връзка днес досега минах през професионал и стартер на 7048 - първата без нищо освен вина ми ползваше около 55% Рам, втората 45%. Май Ултимейт ползва помалко от Про, макар че е доста орязан от към екстри, май и медията изцяло му липсваше.

На стартер не ми тръгна един гаджет, дето на другите вървеше...

Като излезе следваща версия ще се включа пак, все пак с Акронис ми отнема броени минути да си възстановя компа, и сега ги имам снимките на седмиците, а и ХП го възтанових така :P

редакция:

Сложи кодеците за 7-цата.Те са по доброто решение.Днес и мернах че пак са обновени!А и с тия нестабилни драйвъри....Остави компа сам да си качи каквото му е нужно!Само ако не намери нещо тогава почвай да търсиш!

Не съм слагал друг драйвер освен този дето се инсталва с Вина, от 30.1.2009 му бе версията май.

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Значи проблема се реши като спрях да се занимавам с глупости и си инсталирах КМPlayer. всичко си заспа..

драйверите ги проверих от сто места и всичко си е ъпдейтнато до последна версия. така че просто не използвам класик плейъра и кодеците..

1. мнение за 7057 в торрентз.ру? фейк? реалност? (пак спите бе хора!)

2. и да ви кажа кодеците на shark007 (и за виста и за 7) искат твърде много настройки понякога и са доста сложни - ако не ви се занимава слагайте ссср и си свиркайте

айде да не речете че не споделям: http://torrents.ru/forum/viewtopic.php?t=1639614

аз чета до 1-ва страница и преобладава фейка, хората с регистрации да кажат нататък дали става по-ясно

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

1. мнение за 7057 в торрентз.ру? фейк? реалност? (пак спите бе хора!)

2. и да ви кажа кодеците на shark007 (и за виста и за 7) искат твърде много настройки понякога и са доста сложни - ако не ви се занимава слагайте ссср и си свиркайте

айде да не речете че не споделям: http://torrents.ru/forum/viewtopic.php?t=1639614

аз чета до 1-ва страница и преобладава фейка, хората с регистрации да кажат нататък дали става по-ясно

Не е фейк, RC1 e biggrin.gif Ето чек сумите:

MD5 2a3863afe3453d1be642201fd3260ab2

CRC E34E099B

SHA1 0f32dfe92d544f4690ab91c02b59dba665d4ca0f

Сертификата също е проверен.

Торент файла : Тук въпреки че го спряха.

Редактирано от nikola59 (преглед на промените)

Благодаря за линка колего, естествено ще се сваля ние тук тестири ли сме или на петел човката!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.