Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

Featured Replies

stashek, от къде?

Вижте в ЛС

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 195,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• да не би да не може да ти се приплъзва странциата надолу? нямаш скрол ли? плъзгачи отстрани също ли нямаш? или не ти работи мишката това е blog. да си виждал някой блок да седи постоянно с 1 и същ

• Значи този 7235 е фейк, а последния изтекъл в момента е 7231 ?

Публикувани изображения

Слагай смело и аз го сложих единствената разлика която забелязах спрямо 7100 е, че 7127 използва по малко рам (поне при мен е така - ъпдейтнах от 7100 до 7127). Става дума за х64!!!

Какво ще рече по-малко? Мен 7100 както всички предни билдове си ми заема 10% от физическата памет, която е 2ГБ... Или по-точно малко по малко от 200 мб.

mem.th.jpg

358 mb са на вграденото видео. 554-358=196 мб.

По-малко май няма на къде. Всъщност с ХР с малко оптимизация може пак да се постигне. biggrin.gif

Тва при х86

Редактирано от Progres (преглед на промените)

Какво ще рече по-малко? Мен 7100 както всички предни билдове си ми заема 10% от физическата памет, която е 2ГБ... Или по-точно малко по малко от 200 мб.

mem.th.jpg

По-малко май няма на къде. Всъщност с ХР с малко оптимизация може пак да се постигне. biggrin.gif

Тва при х86

Паметта за вграденото видео, не е ли вече е извадена, и недостъпна за Windows ?

Паметта за вграденото видео, не е ли вече е извадена, и недостъпна за Windows ?

Не е. Ще ми се да я нямаше но уви... :P

/едит

btw Ако някой намери бета драйвери за X3100 на GMA965 intel chipset да свирка. ;)

Редактирано от Progres (преглед на промените)

Не знам, но 200MB ми изглеждат много малко.

Нормално е между 320-400MB.

Да, и на мен ми се вижда малко 200МБ.

Вграденото видео в покой може да е по-малко, ако има нужда се разгъва до максимума си

Примерно при мен е 256 МБ, но е насторено на 64МБ, и при нужда, примерно игра става 256 МБ - така,че Уин7 не е ползва по-малко рам от XP.

Според мене не е е правилно да ги вадиш така защото на мен за видето ми са отделени 1.5ГБ от рамта а определено като стартирам ОС не ми взима повече от 1.5ГБ рам.

Колега, аз забелязах друго. На мен с 3 гб рам ми взема 820, което пак е 27%. По рано като бях с 2 гб рам вземаше по по малко рам, но отново беше там някъде. Имам чувството че и 6 гб рам на 64 битова версия да сложа пак ще взима толкова рам като проценти.

Windows използва целия наличен обем RAM за кеширане на данни, и това е съвсем нормално.

Когато някое приложение има нужда от RAM тя му се предоставя, и се връща отново за кеширане, когато се освободи.

Иначе е безмислено да имаш много свободна RAM, която просто така да си стои за самочувствие.

Къде е БГ превода....?

Дайте линк на ЛС....да го видим и ние това чудо....

Ся го дърпам превода и ще преинсталирам. Лошото е че не ми останаха двдта, само някакво презаписваемо, пък не ми се чака до утре.

Къде е БГ превода....?

Дайте линк на ЛС....да го видим и ние това чудо....

Аз също ще съм мерси на едно ЛС

Аз съм знаете с 7100 бг версията!Опитах да кача до 7127 ,но пасианса не се нарежда,не иска да up-не именно заради бг-то.Ровичках в Исото но не мога да намеря проклетия езиков пакет.Иска ми се да го извлека и кача някъде,за да може всички да го пробват ако искат!Така че колеги,давайте идеи къде ще да е тоя пакет!И как по важното да го извлека!За качването лесна работа!

Аз съм знаете с 7100 бг версията!Опитах да кача до 7127 ,но пасианса не се нарежда,не иска да up-не именно заради бг-то.Ровичках в Исото но не мога да намеря проклетия езиков пакет.Иска ми се да го извлека и кача някъде,за да може всички да го пробват ако искат!Така че колеги,давайте идеи къде ще да е тоя пакет!И как по важното да го извлека!За качването лесна работа!

Аз изтеглих като незадължителен ъпдейт eng и сега в регионалните и езикови настроки имам bg и eng. Може от там да се мине на eng, да се деинсталира bg и да се опита качване до 7127. Не съм го пробвал, но предполагам ,че може да стане. Направих Win7100BG като основен и не ми се занимава да преинсталирам.

А за извличането на езиковия пакет нямам идеи.

PS. Пробвах преминава се от бг на англ и обратно, само надписа долу в дясно на раб. плот си стои на бг, иначе нормално си сменя езика

Редактирано от Евгени (преглед на промените)

Колеги! Номера няма да стане. По рано си свалих 7127 и пробвах да ъпгрейдна върху 7100 ингилизкото. Нищя. Сега дръпнах бгто и преинсталирах. Бгто е 7100, как ще ъпдейтваш от по нов билд 7127 на английски към по стар 7100 на български? Все едно да ъпгрейднеш от виста на експи“.

ето до това води бг гуи-то винаги

против, против, против

а щеше да бъде толкова добре да си следват първоначалните планове и да го пуснат на шльокавица 3 месеца след финалната версия

ама не......глезотиииии

Колеги, да ви попитам, има ли начин да сложа само българския език без да инсталирам целия windows на български?

Коя програма подобна на TuneUP да инсталирам за да си чистя регистри и т.н. ?

Имам един доста странен проблем.Вече 2 седмици си карам с RC1, никакви проблеми.Днес закачих лаптопа към DVD-то (за да слушам музика) и се чуваше едно ужасно пращене, все едно говорителите са издънени.Пробвах го на една уредба, отново така.Интересното, е че ако слушам музика директно през говорителите на лаптопа, проблем няма.Пробвах с най-новите драйвери, няма ефетк, с по-стари също нямаше.

До днес не ми е правило такъв проблем, дори снощи си слушах музика, през ноща не съм гасил и днес като пробвах се появи т'ва пръщене.

Какво може да е....

Koлеги открих нещо доста полезно!Отваряте командния промт като администратор и вписвате команда powercfg -energy .След 60 секунди получавате цялостен рапорт за енергийното състояния на компа,проблеми и грешки които са посочени!При мен рапорта ми дойде на бг дори!Рапорта го получавате в C- Users-вашата папка!

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Aquaris!!!!!Я стига глупости бе братче!Какво е станало!?Та ти си както се вика част от махалата,я си виж бройката на постовете?

Що така бре колега!Не мой се ядосваш и да ходиш никъде!

Не бива такива работи да ти минават през акъла! cool.gif

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Koлеги открих нещо доста полезно!Отваряте командния промт като администратор и вписвате команда powercfg -energy .След 60 секунди получавате цялостен рапорт за енергийното състояния на компа,проблеми и грешки които са посочени!При мен рапорта ми дойде на бг дори!Рапорта го получавате в C- Users-вашата папка!

При мен репорта дойде в C:\Windows\system32\ с името energy-report.html. :angry:

f5f17fe529511e04.jpg

Aquaris!!!!!!! Стига бе брато несе излагай тук ще опустее без хора като теб.

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.