Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

Featured Replies

Здравейте инсталирах 7127 всичко си върви няма проблем много съм доволен ....но след изгасване на екрана като мръдна мишката той светва ,но Win-а не реагира кликам и по някой път след 1-2 мин.тръгва , а друг път трябва да рестартирам.Пробвах с изключен sleep същата работа.Хибернацията ми е изключена(ако има значение вообще).Същото го правеше и с 7100(направих чиста преинсталация), да не е някоя програма, макар че нямам нищо специално:Office2007,NOD Smart,KMplayer,TuneUp2009,uTorrent,Ashampoo и още 2-3.Процсор 2GHz двуядрен и 2 GB RAM мисля че не е толкова зле за тази ОС(в момента ми върви с 650МБ).Ако някой може да помогне.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 195,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• да не би да не може да ти се приплъзва странциата надолу? нямаш скрол ли? плъзгачи отстрани също ли нямаш? или не ти работи мишката това е blog. да си виждал някой блок да седи постоянно с 1 и същ

• Значи този 7235 е фейк, а последния изтекъл в момента е 7231 ?

Публикувани изображения

Както каза stashek нод-а е мн опасна програма. Уж работеше, а като пуснах фул скан намери едно животно и му крашна гуи-то. Реснах и втори път го пуснах да сканира... същата работа. Махнах го и инсталирах авира персонал (безплатната версия). Откри цяла бригада революционери:

detected.th.png

Извода ми е че или нод32 е мн калпава антивирусна или че не работи коректно под уиндоус 7. По-скоро е второто!

Смятам да изчакам кав 2010 и да си го купя за 1-2 години и да си реша проблема.

Може, но не всеки може да си позволи да го купи.

Има триал, промо кодове, trial reset :speak:

Както каза stashek нод-а е мн опасна програма. Уж работеше, а като пуснах фул скан намери едно животно и му крашна гуи-то. Реснах и втори път го пуснах да сканира... същата работа. Махнах го и инсталирах авира персонал (безплатната версия). Откри цяла бригада революционери:

detected.th.png

Извода ми е че или нод32 е мн калпава антивирусна или че не работи коректно под уиндоус 7. По-скоро е второто!

Смятам да изчакам кав 2010 и да си го купя за 1-2 години и да си реша проблема.

Много обичам, когато някой се изказва неподготвен, а още повече когато от единичен случай се създава някаква масова психоза и се оплюват програмни продукти с доказани качества.

Първо progres, както си личи от снимката ти, намереният от прехвалена avira, зловреден код се намира на дял Е от твоята система и се съдържа в кракове и пачове, свалени от теб предполагам много преди да инсталираш новият билд на windows, както и nod32, ето защо ако обичаш не на нас тези...

Същото важи и за stashek, не всявайте смут и дезинформация за нещо, което сами сте си причинили.

nod си работи доста коректно под Windows 7, особено ако си си платил лиценза за него.

Колеги, да сте чували за фалшива аларма? Това, че една антивирусна открива нещо след друга, не означава непременно, че наистина има вирус. Най-вероятно е фалшива тревога.

Дял E е външен хард. Правих бекъп на едната машина от офиса. т.е. копирах всичко от нея на лаптопа, който е със 7100 с инсталиран нод32 4 и след това го метнах на харда. Аз ползвам иначе само лицензиран софтуер и затова предполагам нямам инфекции на C:. Факт е обаче че добитъка е преминал през нод-а.. :speak:

/едит

pit нямам намерения да оплювам продуктите на есет. Както и писах в предния пост предполагам че просто не работи нормално под уин 7...

Редактирано от Progres (преглед на промените)

Колеги, да сте чували за фалшива аларма? Това, че една антивирусна открива нещо след друга, не означава непременно, че наистина има вирус. Най-вероятно е фалшива тревога.

Ако се отнася за моя пост го прочети пак. Случая ще се изяснява с времето.

А що се отнася до заразите намерени от Авира, pit в случая е прав, че те не се намират в системните папки на Windows и в случая не трябва да се обвинява build 7127.

Все пак се съмнявам намерените кракове да са фалшиви тревоги, но и затова трябва да се избягва използването на подобни инструменти при наличието на достатъчно много и качествени безплатни аналози. И теглете софтуера си винаги от страниците на производителите.

Ама я чакайте малко!Никой не иска да всява паника или да опллюва НОД!Тая тема е именно за това,за да се споделя кой какво и що е засекъл,кво баца и кво неи да се правят всякакви оптимизации,да се дават съвети и прочие!Постнах и обърнах внимание както се вика на колегиума какво става при мен,както и Прогрес прави същото!Нито сме постнали нещо във важната тема нито сме ви казали не слагайте Нода!Аз също смятам,че по скоро има проблем при работата под Седмицата,но никой не ангажирам!Спомням си обаче,че един Ессет ме докара до преинстал преди време именно под Седмицата и за това постнах факта!Ако е фалшива аларма -ОК!Екстра дори,защото на мен Нод-а ми пасва и харесва!

Още повече, че трябва да се изясни и въпроса, че как Уин 7 е работел добре щом е бил заразен и НОД32 е пропуснал заразите.

Това се отнася и за доста стари случаи, като например такива изказвания:

- След като ползвах нод 6 месеца, след него X или Y антивирусна ми намира 19 червея, 15 вируса и супурнайсе летящи магарета.

Е, как аджеба е работил компа тогава 6 месеца, а?....

Някъде по назад имаше въпрос как да се изпрати рапорт за проблем на чичо Бил.При RC вресията номера е следния

Run- rundll32.exe FeedbackTool.dll, ShowWizard и давате ОК.От там насетне през WIndows Live действате!

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Я не се занасяйте, от както преди 2 години излезе ESS beta съм с тая антивирусна програма, все още не съм преинсталирал заради вирус...

Е, верно че сега на 7 съм с ESS3, нещо новата версия ми бави компа, но си е същия нод.

Преди малко изпратих нещо от темпа за анализ в Есет, но пък чак да не хване вируси...

как го правите това че на мен ми трие краковете и пачовете, чак съм и забранил да сканира папката, и пак като стартирам някой пач, после го вадя от карантината :angry:

Виж дали klite е направен на кирилица

От къде?

здравейте всички, имам едно въпросче, бях си качил gom player 2.xx на компа безз да имам ка4ени кодеци, всичко което ми е необходимо за да гледам филми от повечето формати се поддържат от 7-цата но попаднах на един клип с разширение .wmv koйто след като го отворя с гома върви, но след като се опитам да премина примерно 10сек. напред забива за около 3-5 сек. и трябва да го изчакам за да тръгне. Предположих че сигурно е щото не съм инсталирал кодеци. Първо пробвах с пак на СССР, после ги махнах и слових последните на К-lite да пробвам и с тях но пак същия резултат. При някои да се е получавал подобен проблем?

За да си сигурен че кирилицата наистина е настроена както трябва защо не пробваш VLC player

Мда, работи. Благодаря.

здравейте всички, имам едно въпросче, бях си качил gom player 2.xx на компа безз да имам ка4ени кодеци, всичко което ми е необходимо за да гледам филми от повечето формати се поддържат от 7-цата но попаднах на един клип с разширение .wmv koйто след като го отворя с гома върви, но след като се опитам да премина примерно 10сек. напред забива за около 3-5 сек. и трябва да го изчакам за да тръгне. Предположих че сигурно е щото не съм инсталирал кодеци. Първо пробвах с пак на СССР, после ги махнах и слових последните на К-lite да пробвам и с тях но пак същия резултат. При някои да се е получавал подобен проблем?

Специално за Гом плейър не са му нужни кодеци, има си вградени. Да не би да си махнал има една отметка по-време на инсталиране, която слага неговите си кодеци.

Wmv файловете са тежки, ако са с високо качество, може също така да е от компютъра. Единствения допълнителен кодек, когото инсталирам е за видео .mkv, има проблеми със звука, зарежда ми филма

за 5.1 колони, а пък съм с 2.1 и трябва настройка.

Редактирано от MaRCHiaNo (преглед на промените)

файла е с големина 229МВ, ето и останалото инфо за файла:

*** DIRECTSHOW FILTER LIST ***

1. Default DirectSound Device

2. VMR9 - Renderless mode

3. Gretech Video

4. Gretech Audio

5. WMVideo Decoder DMO

6. WMAudio Decoder DMO

7. Gretech ASF Source 2

*** VIDEO INFO ***

Input Type : YV12(RAW)

Input Size : 720 x 540

Output Type : YV12

Output Size : 720 x 540

FrameRate(Frame/sec) : 0.00 (1410065.50) -----> фреймрейта варира до 30

*** AUDIO INFO ***

SampleRate(Sample/sec) : 44100

BitRate(Bit/sample) : 16

Channels : 2

KBitRate(KBit/sec) : 64

Редактирано от vladata (преглед на промените)

файла е с големина 229МВ, ето и останалото инфо за файла:

...

Опитай с Windows Media Player. Мисля че файла ползва за видео вграден в Windows кодек

е, не всеки файл е с правилна структура -> може да е свален зле... може да е качен зле... и т.н...

найстина може и да от файла, сега го пробвах с VLC media player и работи без да прекъсва ;)

май ще зарежа др. плеъри и ще ползвам само VLC-то.

пп. с обикновения Windows Media Player пак цикли.

Редактирано от vladata (преглед на промените)

найстина може и да от файла, сега го пробвах с VLC media player и работи без да прекъсва ;)

май ще зарежа др. плеъри и ще ползвам само VLC-то.

пп. с обикновения медиа плеър апк цикли.

Много хубаво, ползвай него. Той си е с леко дървен интерфейс, има си трески за дялане, но работи почти винаги безотказно. Между другото съдейки по кодека и разделителната способност този клип трябва да има доста сериозен видеострийм (като обем информация) и може да има грижи с памет или диск (да се попретоварват)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Колеги прецаках яко работата със звуковите драивъри (уж да кача най-новите а то се оплеска всичко) и пробвах всичко, но без резултат. Сега искам да варна тези които ОС си слага по подразбиране но незнам как. Картата е Realtek.

Колеги прецаках яко работата със звуковите драивъри (уж да кача най-новите а то се оплеска всичко) и пробвах всичко, но без резултат. Сега искам да варна тези които ОС си слага по подразбиране но незнам как. Картата е Realtek.

Деинсталирай тези с кито си в момента и ъпдейт.

в properties на драйвера има една опция "Roll Back Driver" трябва да ти свърши работа :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.