Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

Featured Replies

Момчета!!!!!Ето и човешко описания на критическата грешка при RC-то,както и описание как да бъде поправена без преинстал!

!!! Обнаружена ошибка Windows 7 Release Candidate (Build 7100) х32 Ultimate!!! ошибка Майкрософт !!! к этому образу не относиться т.к ошибка исправлена

Суть проблемы вкратце состоит в следующем:

В папках системного диска (SystemDrive) не хватает записей в дескрипторе безопасности. Ошибка проявляется в том, что при входе в систему обычного пользователя (не-администратор, или админ без пароля) не могут осуществляться все операции с папками и файлами на системном диске. Приложения не могут создавать и удалять папки, изменять и сохранять содержимое файлов, т.к. папки не наследуют разрешения из корня диска. Таким образом, отдельные операции необходимые для работы программ невыполнимы. Признак - появляется сообщение об ошибке "Сбой: Отказано в доступе."

Эта проблема возникает из-за неправильной установки списка контроля доступа (ACL) в корне диска.

Для исправления этой ошибки нужно в консоли (командная строка, запуск от имени админа) выполнить следующие команды:

(текст команд копируем, и вставляем по правому клику)

Код:

Cd

Код:

cacls /S:D:PAI(A;;FA;;;BA)(A;OICIIO;GA;;;BA)(A;;FA;;;SY)(A;OICIIO;GA;;;SY)(A;OICI;0x120

0a9;;;BU)(A;OICIIO;SDGXGWGR;;;AU)(A;;LC;;;AU)

(тут нужно подтверждение - нажать Y)

Код:

icacls /setintegritylevel (OI)(NP)(IO)H

От себя: чтобы избежать проблем - ставим хотя бы простейший пароль на учетную запись (например 123).

---

Для исправления дистрибутива Win-7 x86 нужно смонтировать файл install.wim, например в папку D:Mount, и выполнить команды:

Код:

cacls D:Mount /S:D:PAI(A;;FA;;;BA)(A;OICIIO;GA;;;BA)(A;;FA;;;SY)(A;OICIIO;GA;;;SY)(A;OICI;0x120

0a9;;;BU)(A;OICIIO;SDGXGWGR;;;AU)(A;;LC;;;AU)

Код:

icacls D:Mount /setintegritylevel (OI)(NP)(IO)H

Затем демонтировать файл с сохранением.

Редактирано от stashek (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 195,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• да не би да не може да ти се приплъзва странциата надолу? нямаш скрол ли? плъзгачи отстрани също ли нямаш? или не ти работи мишката това е blog. да си виждал някой блок да седи постоянно с 1 и същ

• Значи този 7235 е фейк, а последния изтекъл в момента е 7231 ?

Публикувани изображения

един от най-добрите tweak & clean софтуерни продукти за уин е отново тук - този път специално за уин7

http://www.yamicsoft.com/windows7manager/

Честито другари!

вече няма проблеми с чистенето на регитрите (както имаше във Vista Manager работеща на Уин7) и естествено програмата рови навсякъде

(знам че повечето сте видели новината, но днес реших да я тествам)

и за всички които няма да обърнат внимание на EULA:

3. License: The software product is a BETA version now, you can use it free until Windows 7 final version released.

Има ли вече пач за TCP/IP конекциите на RC build-a ?

Има ли вече пач за TCP/IP конекциите на RC build-a ?

С програмата посочена в горния пост можеш сам да си промениш конекциите, макар и да не виждам смисъл от това упражнение.

един от най-добрите tweak & clean софтуерни продукти за уин е отново тук - този път специално за уин7

http://www.yamicsoft.com/windows7manager/

Честито другари!

вече няма проблеми с чистенето на регитрите (както имаше във Vista Manager работеща на Уин7) и естествено програмата рови навсякъде

(знам че повечето сте видели новината, но днес реших да я тествам)

и за всички които няма да обърнат внимание на EULA:

3. License: The software product is a BETA version now, you can use it free until Windows 7 final version released.

Няколко пъти преинсталирах Windows 7 Manager докато се усетя че не иска да се стартира защото съм с български регионални настройки. По точно формата на датата - не тръгва с ден, месец, година . При смяна на месец, ден, година програмата стартира нормално.

Ако някои мисли да я ползва по дълго време да съобщи за бъга, може да му дадът лиценз :)

Progres ...

И при мен с българска локализация не ми тръгват някои програми (вкл. и софтуер на лаптопа).

/едит

..но и при всита е така... Проблема не е в уиндоус!.

Имах превид да се съобщи за бъг на програмата Windows 7 Manager на Yamicsoft, не за windows :)

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

И при мен с българска локализация не ми тръгват някои програми (вкл. и софтуер на лаптопа). :)

/едит

..но и при всита е така... Проблема не е в уиндоус!

Редактирано от Progres (преглед на промените)

не би трябвало регионалните настройки да оказват вляние (поне на Виста мениджър не го правеше)

добре че не прочетохте преди едита:

няма такова нещо - инсталира се съвсем нормално без да го грее какви са настройките на локализацията и каква е самата локализация......(2 отделни неща са все пак)

принципно при регистрацията на Vista Manager излиза съобщениице че ако си го закупите по-късно ще ви дадат безлпатен същия този Win7 Manager когато излезе.....

STARS за half-open лимита ли? има..... но сигурно при теб Чичо Гошо хапе или знам ли и аз

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Джентълмени...какво е това животно TEST UPDATE,което ми идва като препоръчителен update тая сутрин???Някой да има инфо по въпроса?

Джентълмени...какво е това животно TEST UPDATE,което ми идва като препоръчителен update тая сутрин???Някой да има инфо по въпроса?

Тестват Windows Update. Аз ги сложих.

stash на предишната страница сам си дал инфо за този тест ъпдейт.....стана комично

честито - вече пращат и 4-те езика за rc1

Има нещо верно Aquaris-така е като главата ми бучи!Трябва да намаля консумацията на някой напитки! laugh.gif Явно остарявам вече! cool.gif

Що се отнася до езиците,аз поне не съм получил нищо!Що така???

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Има ли вече българския интерфейс? Ако го има ще съм много благодарен за линк. :)

Доколкото разбирам,четейки тук таме.новия билд,който го гласят накъде към края на седмицата пълен с буби!Това май пак ще е някое упражнение,направено кой знае как и от кой!Някой да има повече инфо по въпроса,джентълмени!?

Ами то темата отзвуча, което от своя страна означава че проблеми с рц-то или няма или са малки. Поне при мен почти няма. Има малки забележки при работа с няколко монитора и проектори заради кофти видео драйвери.. но се живее като цяло. Така че всеки от тук нататък да прецени риска от теглене на нови билдове спрямо офицялния от майкрософт... :speak:

Между другото е много кофти от страна на администраторите да слагат всички проблеми със 7 в една и съща тема с оправданието че не е финална версия. Просто се получава един голям чат пълен със спам. Пък и човек който иска да е в час с темата е мн трудно да я следи постоянно...

819311j.png

" for your display configuration,please use advanced settings to enable resise of your lcd panel

в крайна сметка някой ще помогне ли с оправянето на екрана за игрите :rolleyes:

Редактирано от KrisPK (преглед на промените)

Почна се отново

http://www.blogsdna.com/3279/windows-7-build-7127-leaked.htm

File Name

32-bit :- 7127.0.090507-1820_x86fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULFRER_EN_DVD.iso

64-bit :- 7127.0.090507-1820_x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULXFRER_EN_DVD.iso

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

KrisPK очевидно се има предвид advanced в контролния панел на видеокартата (разбирай в каталист) ма май бутона advanced ти е за красота

Progres проблема е че никой не си прави труда да чете важната тема, и се задават въпроси обяснени пространно и многократно(да не говорим колко смислена информация се дава ако има реален проблем)

а и спецификата на важните теми в кал съм забелязал че е за обща (и полезна) информация, а не за въпроси: затова има и chit-chat темичка

KrisPK очевидно се има предвид advanced в контролния панел на видеокартата (разбирай в каталист) ма май бутона advanced ти е за красота

Aquaris

Тва ми е ясно въпроса е след него какво да дам ...

Редактирано от KrisPK (преглед на промените)

Windows 7 build 7127 pre-RTM

7127.0.090507-1820_x86fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULFRER_EN_DVD.iso

MD5 4045CB2A8E50B65ED9E1C2B8D6026B2F

SHA1 F2D615E674B64053D299CFA5E80B777269F0DFF2

CRC-32 F691687F

http://www.mininova.org/tor/2592206

7127.0.090507-1820_x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULXFRER_EN_DVD.iso

MD5 F805A6595DDC6D12956588BB0F1B9B83

SHA1 9BEB69BE3C2D113ECEB944145951A2123FBBBBF8

CRC-32 460FAD4E

http://chris123nt.com/7127.0.090507-1820_x..._EN_DVD.iso.zip

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.