Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

Featured Replies

за ко трябва да чакам една минута да ми се срържи нета....преди май беше по бързо като имаше воден знак.. ....

Редактирано от sunai (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 195,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• да не би да не може да ти се приплъзва странциата надолу? нямаш скрол ли? плъзгачи отстрани също ли нямаш? или не ти работи мишката това е blog. да си виждал някой блок да седи постоянно с 1 и същ

• Значи този 7235 е фейк, а последния изтекъл в момента е 7231 ?

Публикувани изображения

Приятелчета,много ви моля дайте линк към Windows 7 на БГ (целия win),тъй като го нама нито в арена бг нито в замундата.Предварително много ви благодаря

Редактирано от hansolooo (преглед на промените)

Снощи качих Win 7. Всичко е ок, оправих се с не особено добре работещите Klite кодеци, но субтитрите се показват като случайни числа и букви (Не маймуница и символи). Всички настройки от Windows-а са сложени на Български. Използвам MPlayer Classic. Идеи?

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

Редактирано от pit
Обида към модератор (преглед на промените)

98515994.png

Нещо интересно,е това е начина да направите бозата с прозрачността на джамовете в Седмицата пълна!Интересното е,че че подобен ключ в 7100 няма,така че колегите с 7127 да пробват става ли фокуса!Ако не е както трябва ще разкарам поста разбира се!

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Бачка идеално. Мерси :P

Може ли да направиш една снимка с отворен regedit на [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\DWM] че в 7100 тази папка липсва

При мен репорта дойде в C:\Windows\system32\ с името energy-report.html.

Ами командата е powercfg -energy -output диск:\път\име.html

Например "powercfg -energy -output D:\Temp\Report.html"

Редактирано от KTT (преглед на промените)

Много се извинявам, назад във мненията може и да е писано нещо по този въпрос но .... аз в момента съм с "Windows 7 Build 7000" и си друпнах някакъв уж по нов Build 7100 и когато го записах на DVD и се опитах да го Update и ми изкара грешка post-52329-1242811152_thumb.jpg

Има ли някакъв друг начин да го упдате (ако може).

Благодаря предварително :whist:

Трябва да форматираш и да инсталираш на чисто :angry: , няма друг начин.

Все трябва да има някакъв друг начин, едва ли на всеки build хората ще трябва да форматират :angry:;)

Много се извинявам, назад във мненията може и да е писано нещо по този въпрос но .... аз в момента съм с "Windows 7 Build 7000" и си друпнах някакъв уж по нов Build 7100 и когато го записах на DVD и се опитах да го Update и ми изкара грешка post-52329-1242811152_thumb.jpg

Благодаря предварително ;)

Какво съветват, като отидеш на страницата с Go Online ?

Аз бих пробвал този начин : http://www.lytebyte.com/2009/05/05/how-to-...-easy-transfer/

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Може ли да направиш една снимка с отворен regedit на [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\DWM] че в 7100 тази папка липсва

cjl1axj6n3z1fufziv3oabj752aku58j7d738dk1.jpg

Key Name:		  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\DWM

Class Name:		<NO CLASS>

Last Write Time:   20.5.2009 г. - 00:48 ч.

Value 0

Name:			Composition

Type:			REG_DWORD

Data:			0x1

Value 1

Name:			ColorizationOpaqueBlend

Data:			0

Value 2

Name:			EnableAeroPeek

Value 3

Name:			CompositionPolicy

Data:			0

Value 4

Name:			ColorizationColor

Data:			0xa8ce0f0f

Value 5

Name:			ColorizationColorBalance

Data:			0x38

Value 6

Name:			ColorizationAfterglow

Data:			0xa8ce0f0f

Value 7

Name:			ColorizationAfterglowBalance

Data:			0xb

Value 8

Name:			ColorizationBlurBalance

Data:			0x21

Value 9

Name:			ColorizationGlassReflectionIntensity

Data:			0x32

Value 10

Name:			HideBlur

При мен липсва обаче другия ключ [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\DWM], но доколкото разбрах, той е за да се активира опцията за всички потребители...

Снощи качих Win 7. Всичко е ок, оправих се с не особено добре работещите Klite кодеци, но субтитрите се показват като случайни числа и букви. Всички настройки от Windows-а са сложени на Български. Използвам MPlayer Classic. Идеи?

Колеги,поствам нещо важно,обърнете внимание!

Бях с бг версията 7100 ,но все пак реших да мина на 7125!Тъй като го нямах под ръка отскочих в 'Маймундата" и дръпнах техната като най бързо и удобно уж.Поставих и всичко Ок,минах пълно сканиране с последния НОД (4 версия)Нода си мълчеше като партизанин на разпит и не хвана нищо!Снощи обаче докато си лафихме с Progres,той ми сподели че минал неговия билд с Avira,тъй като Нода му се сбъгясял и оказало,че е завъдил цяла ферма чифтокопитни добичета в компа,а Нода нищо не е хванал!Реших и аз да проверя и Авирата ми откри тамън 6 парчета добитък,които си седяха в C и си живуркаха кротко!Изводите са два:

-билда в Маймундата е явно от ония,за които бяха пуснати предупреждения за вируси(ако сте с него ви съветвам да си проверете машините сериозно

-НОД-а на тоя етап е пълна треска и няма никакъв смисъл да се слага!Кел файда,че е лек и не се усеща на машината ако пуска какво ли не!

Така стоят нещата!Пускам го тук,защото ми се струва,че това е по добре да се пусне в темата,която всичко живо чете всеки ден,а не в Сигурност и Безопасност,защото там шанса да се прочете е доста по малък!

Ще ме прощават тия от Маймунда,уж се смята че всичко добре се проверява,но бубите си бяха в Windows-a,явно някой там не си е свършил работата!Това е!

Хич няма да е зле към темата да се отвори секция за Безопасност под Windows 7,все пак това си е нова ОС-ма!Ще се чака завръщането на Aquaris,който отговаря и за основната тема тая работа да се организира във "важната" тема

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Благодаря предварително :rolleyes:

Сигурно има начин за ъпдейт, но се препоръчва чиста инсталация.

Бях с бг версията 7100 ,но все пак реших да мина на 7125!Тъй като го нямах под ръка отскочих в 'Маймундата" и дръпнах техната като най бързо и удобно уж.Поставих и всичко Ок,минах пълно сканиране с последния НОД (4 версия)Нода си мълчеше като партизанин на разпит и не хвана нищо!Снощи обаче докато си лафихме с Progres,той ми сподели че минал неговия билд с Avira,тъй като Нода му се сбъгясял и оказало,че е завъдил цяла ферма чифтокопитни добичета в компа,а Нода нищо не е хванал!Реших и аз да проверя и Авирата ми откри тамън 6 парчета добитък,които си седяха в C и си живуркаха кротко!Изводите са два:

-билда в Маймундата е явно от ония,за които бяха пуснати предупреждения за вируси(ако сте с него ви съветвам да си проверете машините сериозно

-НОД-а на тоя етап е пълна треска и няма никакъв смисъл да се слага!Кел файда,че е лек и не се усеща на машината ако пуска какво ли не!

Така стоят нещата!Пускам го тук,защото ми се струва,че това е по добре да се пусне в темата,която всичко живо чете всеки ден,а не в Сигурност и Безопасност,защото там шанса да се прочете е доста по малък!

Ще ме прощават тия от Маймунда,уж се смята че всичко добре се проверява,но бубите си бяха в Windows-a,явно някой там не си е свършил работата!Това е!

Хич няма да е зле към темата да се отвори секция за Безопасност под Windows 7,все пак това си е нова ОС-ма!Ще се чака завръщането на Aquaris,който отговаря и за основната тема тая работа да се организира във "важната" тема

Я дай лога от авира-та, да видим модела на добичетата!

Щом е такава работата да махаме нода? Кое да слагаме, касперски, авира? Или да мислим някаква сборка от безплатен антивирус, стена и антиспай.

Щом е такава работата да махаме нода? Кое да слагаме, касперски, авира? Или да мислим някаква сборка от безплатен антивирус, стена и антиспай.

Авира, аваст, все добри безплатни алтернативи.

Иначе kaspersky rocks :P

Ми момчета аз сложих АвираАнтивир Премиум...добре се държи!Взех и тримесечен ключ,от промоциите! Suite-та нещо не се спогаждаше добре!Бавеше ми компа и трудно се up-ваше дори!Това на първо четене стой екстра със стената на Win-а!Не съм от големите разбирачи с антивирусите!Тук май,ще чакаме пост от B-Boy!!!Чета тук там и оставам с впечатлението,че с с антивирусните бъркотията си е пълна все още,а то и няма как да е по различно де!

За Касапа,то е ясно!Но пък ония почнаха да бълват бета след бета,а на мен вече почва да ми писва от бети да му се не знае!То на компа нищо завършено като продукт не остана!А иначе за ключове за Касперски....Струва ми се,че проблема с тях е доста отдавна разрешен!

Съгласен съм колега, бета, върху бети и отгоре още ена бета... Ми да почакаме би бой, да видим мнението на специалиста. Прочее авг оправиха ли го, че като го пробвах по рано вадеше сини екрани на винд 7.

AleksiiVrana Публикувано на Днес в 11:08ч.

защита на 7

Аз съм с билд 7127 х64 от Замунда и нямам добитаци...

В интерес на истината имам чувството, че някои антивирусни не проверяват папката:

C:\Windows\SysWOW64\drivers

И в миналия билд и в този Norman Malware Cleaner засича по някой драйвер (с RANDOM наименование) там пропуснат от останалите.

C:\Windows\SysWOW64\drivers\crdcmh.sys (Infected with W32/Agent.HHSF)

Сега ще се уточнява дали е FP и този драйвер не се създава от някоя от инсталираните програми или е реално опастност.

След втора проверка с инструмента, не се засича отново...Ще видя дали след известно време ще цъфне пак.

Всички логове са чисти (от малките инструменти за анализ, които тръгват под Win7 x64).

Няма подозрителен трафик и "мистични" процеси/услуги и изобщо някакви признаци за наличието на какъвто и да било зловреден код.

Следващия път ще му кажа да не трие автоматично "заразите" за да проверя лично този драйвер.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.