Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

Featured Replies

Аз нещо обаче не разбирам защо всички толкова търсят програми за чистене на регистри? :angry: Предполагам, че повечето са с нови инсталации на Windows 7 и едва ли изпитват проблеми с производителността поради задръстени регистри...

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 195,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• да не би да не може да ти се приплъзва странциата надолу? нямаш скрол ли? плъзгачи отстрани също ли нямаш? или не ти работи мишката това е blog. да си виждал някой блок да седи постоянно с 1 и същ

• Значи този 7235 е фейк, а последния изтекъл в момента е 7231 ?

Публикувани изображения

зависи от личните предпочитания

аз лично използвам Win7 Manager защто има и tweak а и рови доста надълбоко, пък и бекъпа на регистратурите се вижда къде е

krasen мойто момче, тва е като тунинга по колите с обратен знак

защо след като производителя е направил 1 прекрасен автомобил, на втория час аз примерно отивам в Rinnspeed и си доработвам Porshe-то?

зависи от личните предпочитания

аз лично използвам Win7 Manager защто има и tweak а и рови доста надълбоко, пък и бекъпа на регистратурите се вижда къде е

krasen мойто момче, тва е като тунинга по колите с обратен знак

защо след като производителя е направил 1 прекрасен автомобил, на втория час аз примерно отивам в Rinnspeed и си доработвам Porshe-то?

Хахаха това с "мойто момче" ми хареса ;) И все пак не виждам много смисъл от тия програми, които така или иначе никой не знае какво правят и къде бърникат... Едва ли ще излезнат читави програми за registry maintenance преди Windows 7 да бъде пуснат официално.

Хахаха това с "мойто момче" ми хареса :) И все пак не виждам много смисъл от тия програми, които така или иначе никой не знае какво правят и къде бърникат... Едва ли ще излезнат читави програми за registry maintenance преди Windows 7 да бъде пуснат официално.

Няма смисъл наистина, бил с бавен компютър на XP използвал съм, какви ли не програми, но най-важното е да си спреш ненужните процеси и да не инсталираш прекалено много софтуер.

vit registry fix няма проблеми с win7

Така си мислиш само ти...Не тръгва на х64 битова версия...Поне при мен. Нито новите, нито старите версии. (на Виста нямаше проблеми).

Все пак избягвайте подобни програми, защото могат да направят повече бели, отколко да ви донесат някаква полза.

Такъв софтуер не е за всекидневна употреба и е добре да се ползва само при нужда от подобно почистване на регистрите. :)

Има една интересна дискусия по този въпрос тук:

http://aumha.net/viewtopic.php?f=62&t=...p;sk=t&sd=a

Момци,това че читава програма за чистене на регистри ще излезе едва края на годината,ми се струва,че е повече от ясно.Почнаха да се появяват програмета,но те по скоро докарват я син екран,я такива разправии че чак да ти се вореве!При мен Win7M,върши чудесна работа ма ме е шубе да почна да "разцъквам" здравата с него!Това за мен е софт,който е в състояние страхотно да оплеска картинката и колкото добре да знеш каккво искаш и поръчваш..резултата е винаги "загадка",тия които са пробвали Вистовия,го знаят!Как пък един познат не каза,че не е ял попарата на Мenager-a!За това съветвам каквото си има OC-то,с него!Ще ви е по мирна главата! cool.gif

силна е програмата ,B-boy[styLe],

ето една слаба но отличнаEusing Free Registry Cleaner за х86

Аз не съм оспорил нейните качества и не казвам дали става или не.

Даже съм я ползвал на Виста и бях доволен, просто казах, да внимавате с подобен род програми, защото изтриването на няколко KB код не носи до особено голяма прираст в производителността на една система.

И понеже темата е за Windows 7, споделям, че точно Vit Registry Fix се инсталира успешно, но не стартира на x64 битова версия.

При мен на 7137 x86 също не тръгва!Единствената разлика е че лепнах бг-пакета!Но едва ли това е причината!

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Мен пък ме изядоха тези сини екрани.Махнах клока на видеокартата пак се появяват.Махнах клока на процесора пак се появяват.Вах!!!!!!!!Някой някакви идеи защо така ме тормозят?Драйвъри ли?Като натоваря компютъра и айде бум син екран. sad.gif

на всеки син екран си пише причината

имайки предвид бета статуса на ОС, най-често срещаната причина са драйвърите

снимай си синия екран с нещо, запази си някъде и dump файла и ще умуваме

за предпочитане е да си най-малко с RC, ако не желаеш неофициален билд

При мен на 7137 x86 също не тръгва!Единствената разлика е че лепнах бг-пакета!Но едва ли това е причината!
при мен на 7100 x86 си върви

Редактирано от trix (преглед на промените)

Аз нещо обаче не разбирам защо всички толкова търсят програми за чистене на регистри? ;) Предполагам, че повечето са с нови инсталации на Windows 7 и едва ли изпитват проблеми с производителността поради задръстени регистри...

В един момент си прав - няма смисъл на обикновен потребител почти веднага след нова инсталация да посяга към регистрите.

Но точно 7 го слагат не точно най-онбикновенни потребители, а тестери - за няколко дни са му сложили и махнали доста програми, което си иска почистването веднага (осбенно защитните приложения).

Тъй като почистващите програми чистят не само регистрите а и временните файлове на самия уин и на браузерите, е просто задължително вече производителите на такива програми да са оптимизирали продуктите си за 7.

В моя случай - бяха ми направили C-то 13ГБ - за XP. Когато мина време и инсталирах доста програми ми стана "тясно" и го направих 20 ГБ. Сега пък 7 иска 16ГБ и онзи ден имах свободни само 2 ГБ след като инсталвах и махах доста програми, за да ги тествам под 7.

Е как тогава да не бързам да прибягна до почистване - или да дигам на 30 ГБ -не че е проблем, но не знам NORTON Partition Magic дали работи под 7, някой пробвал ли го е?...

При мен Win 7137 не включва автоматично интернета(VPN-на). Всеки път трябва да въвеждам ника и паролата. Досега на всички предишни версии се включваше без проблем при същите настройки.

Ето какво открих по проблема, но не съм го пробвал:

post-11689-1243691360_thumb.jpg

Редактирано от Евгени (преглед на промените)

При мен Win 7137 не включва автоматично интернета(VPN-на). Всеки път трябва да въвеждам ника и паролата. Досега на всички предишни версии се включваше без проблем при същите настройки.

Ето какво открих по проблема, но не съм го пробвал:

Русаците предлагат следното решение на проблема със запомнянето на име и парола за VPN и автостартиране със зареждане на системата:

Трябва да сте създали връзка за свързване с интернет.

Отваряте с notepad нов файл, и записвате (копирате) следното съдържание:

@echo off

set conn="Интернет"

:: Името на вашата връзка към интернет

set login="името ви"

:: Вашето име за свързване с интернет

set pass="паролата ви"

:: Вашата парола за включване в интернет

rasdial %conn% %login% %pass%

exit

Копирате текста и заменяте текста в кавичките с вашите. Запазвате на десктопа като "connect.txt" и променяте разширението на ".bat", може и директно да запазите като "connect.bat". С двукратно щракане на файла влизатте в интернет.

Можете да поставите пряк път до файл "connect.bat" в папка All Programs/Startup за стартиране заедно със системата и автоматично влизане на компютъра в интернет, но не трийте файла :)

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Финалния РТМ се очаква края на 07.2009.Като излезе и го сложа него ,а финалната версия на пазара излиза септември октомври ще има ли някъква разлика м/и двете или не един и същ билд ли ще бъдат?

Доста оптимистично. Все пак не е на добре. Бъразата работа винаги е срам за майстора. От къде имаш тази информация?!?

Аз искам да питам пък.Тези сини екрани има ли някакъв начин да ги забраня или да не се появяват някак си.Драйвърите на видеокартата са проблема мисля.Смених доста няма резултат.И моля някой да ми каже защо не мога да качвам снимки във форума.Изписва ми че имам само 5кб да кача снимка другите някак си са заети.Ако помогнете ще кача снимка. sad.gif

Доста оптимистично. Все пак не е на добре. Бъразата работа винаги е срам за майстора. От къде имаш тази информация?!?

По принция това се знае от доста време

http://windows7center.com/news/windows-7-r...september-2009/

Acer ли щяха да пускат Pc с инсталиран Win 7 Final на 23 октомври,така че това е сигурно че около тази дата ще излезне и win7 на пазараако преди нея и нормално е да се каже че 2 месеца преди това ще има РТМ.Аз чух за 8ли

По принция това се знае от доста време

http://windows7center.com/news/windows-7-r...september-2009/

Acer ли щяха да пускат Pc с инсталиран Win 7 Final на 23 октомври,така че това е сигурно че около тази дата ще излезне и win7 на пазараако преди нея и нормално е да се каже че 2 месеца преди това ще има РТМ.Аз чух за 8ли

Без да се заяждам, но от линка виждам:

Windows 7 to be released no later than January 2010

Което беше обявено още с бетата мисля.

Редактирано от Progres (преглед на промените)

Без да се заяждам, но от линка виждам:

Което беше обявено още с бетата мисля.

Без да се заяждам от линка горе

Windows 7 RTM for September 2009

Без да се заяждам

http://www.kaldata.com/comments.php?id=446...;highlight=Acer

http://www.neowin.net/news/main/09/05/18/t...ming-october-15

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.