Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

Featured Replies

john_87 да не би да си правил тази оптимизация

Start -> Run -> msconfig.

След като се отвори прозореца, натиснете върху таба Boot и натиснете върху бутона Advanced Options. Маркирайте опцията Maximum Memory и задайте размера на рам паметта ви. След това маркирайте опцита Number of processors и задайте броя на процесорите.

Натиснете върху бутона OK за да се затвори прозореца и рестартирайте компютъра. Ако няма разлика, може да си върнете настройките.

Преди време и аз реших да я направя и след рестарт също ми показа че използва само 3ГБ Рам. При следващия рестарт уиндоуса зареждаше доста време след като се стартира беше на практика неизползваем. След още един рестарт и стартиране под сейф мод се оказа че уиндоусът има достъп само до 256мб рам. След промяна на настройката(връщане на старото положение без да е отбелязано нищо) проблема се реши. Тогава бях с билд 7077 х64. Още един потребител се беше оплакал от същия проблем, но той беше с билд 7000 х64

Редактирано от redplane (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 195,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• да не би да не може да ти се приплъзва странциата надолу? нямаш скрол ли? плъзгачи отстрани също ли нямаш? или не ти работи мишката това е blog. да си виждал някой блок да седи постоянно с 1 и същ

• Значи този 7235 е фейк, а последния изтекъл в момента е 7231 ?

Публикувани изображения

64 бита и да разпознава 3GB, вместо 4GB. Айде ако беше х86 по може ама х64 ... неможе ли да се провери паметта по някакъв начин от биоса? да не е в нея проблема

redplane е прав и си оправих настройката и всичко е наред сега. мерси много.

Е не е от видео картата 100% защото същият гаджет под виста,т.е. същите два гаджета под виста нямат никакъв проблем

Ето го и проблема.Вижте снимката

Remix днес попаднах на тази руска сборка от 1000 работещи притурки за windows 7, общо 254 мб кофти че е разделено на 3 части. Не съм го свалял но ето връзките

Мега-сборка из 1000 полезных гаджетов для вашей Windows 7/Vista. Все гаджеты из сборки работают на Windows 7.

Год выпуска: 2009

Платформа: Windows Vista/7 (x64/x86)

Системные требования: Windows Vista/7 (x64/x86)

Таблэтка: Не требуется

Доп. информация: 900 гаджетов необходимо установить, а 100 гаджетов в папке Gadgets извлечь в папку C:Program FilesWindows Sidebar . На замену файлов/папок согласиться.

Зеркало:

http://depositfiles.com/files/j5dvhhid4

http://depositfiles.com/files/lai9cyvby

http://depositfiles.com/files/3o8j93jyw

Зеркало №2:

http://rapidshare.com/files/239518856/Gadg...aPack.part1.rar

http://rapidshare.com/files/239518924/Gadg...aPack.part2.rar

http://rapidshare.com/files/239518831/Gadg...aPack.part3.rar

Едно само се забелязва,новия билд лети!Не знам все още какво са барнали или фикснали,но това чудо лети! biggrin.gifcool.gif

Едно само се забелязва,новия билд лети!Не знам все още какво са барнали или фикснали,но това чудо лети! biggrin.gifcool.gif

angelovarna Публикувано на Днес в 09:36ч.

Дай доказателства за полетите. Какво показват радарите?

При мен 7100 свален официално то майкрософт, ползва около 450-500 МБ РАМ в спокойно положение с НОД32 в.4,уторент , рокетдок и няколко включени притурки (гаджети).

Какво е положението с 7201, може ли по-подробна информация за ползваните ресурси...

Awira,Мозилата накачосана като коледна елха,utorent,цялата боза (стклен джам,прозрачен notebook)конвертор,скайпа(включен),folder guard(включен),включен катър(emule),rocket dock-взима 390 Рам,проца средно натоварване 40%.Имам само 300 МБ за рестор.Смятам че се държи чудничко билда!!!

Редактирано от stashek (преглед на промените)

При мен 7100 свален официално то майкрософт, ползва около 450-500 МБ РАМ в спокойно положение с НОД32 в.4,уторент , рокетдок и няколко включени притурки (гаджети).

Какво е положението с 7201, може ли по-подробна информация за ползваните ресурси...

Разхода на рам е мн относително понятие! Просто ОС кешва много неща, които са част от периферията и. Ако в даден момент и потрябва памет тя просто ги премахва. Така че многото рам може да се погледне като плюс а не като минус, защото реално ти пак разполагаш със нея, прото временно е заета.

Веднага давам пример линукс базираните системи. Там свободна памет няма. :)

Редактирано от Progres (преглед на промените)

Здравейте.

Имам настолен компютър и лаптоп и със windows 7 имам следният проблем, който досега с нито една версия на уиндолса не можах да се справя.

става въпрос за toolbara.

Правя си бързите пътища така:

capturev.png

и на следващият или след няколко рестарта вече пътищата ги няма:

capture2y.png

Никога досега не съм имал този проблем нито на xp нито на Vista.

Мислех си да не е от някоя програма която слагам да бъзика работата , но пробвах и след чиста инсталация веднага да сложа и пак същата работа.

Пробавал съм десетки вариянти с UAC без UAC с точки на възстаноявяване без тях с драйвъри и без и все едно и също.

Направо се побърках с тая лента и не мога и не мога да се справя.

Някой ако има идея ще съм му много благодарен

Наистина харчовете на РАМ са твърде относителни при различните конфигурации, ето при моята какво е положението:

performance.th.png

Билда е 7100 RC1

Здравейте.

Имам настолен компютър и лаптоп и със windows 7 имам следният проблем, който досега с нито една версия на уиндолса не можах да се справя.

става въпрос за toolbara.

Правя си бързите пътища така:

capturev.png

и на следващият или след няколко рестарта вече пътищата ги няма:

capture2y.png

Никога досега не съм имал този проблем нито на xp нито на Vista.

Мислех си да не е от някоя програма която слагам да бъзика работата , но пробвах и след чиста инсталация веднага да сложа и пак същата работа.

Пробавал съм десетки вариянти с UAC без UAC с точки на възстаноявяване без тях с драйвъри и без и все едно и също.

Направо се побърках с тая лента и не мога и не мога да се справя.

Някой ако има идея ще съм му много благодарен

Днес направих безброй опити и варианти, търсех и из регистрите и така и не успях да подкарам и аз папка. Куриоза е че преди месец веднага след моя компютър инсталирах и на племенника и той понеже държеше на QuiskLaunch му го пуснах и все още си върви... От един диск е инсталацията. Говоря за 7100

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Определено има разлика между конфигурациите.

56711674.jpg21679170.jpg

Не съм правил никакви оптимизации или нещо подобно.Със 7100 RC1 съм. Аз отдавам разликата на това, че например моята конфигурация е поостаряла и е само с 1гб рам и едноядрен процесор, докато на повечето хора тук компютрите им са много по-добри и не пестят ресурси

Редактирано от horus92 (преглед на промените)

От каде мога да забраня една програма да се стартира със стартирането на Уиндоуса?

От каде мога да забраня една програма да се стартира със стартирането на Уиндоуса?

Win+R

msconfig

Startup

:rolleyes:

Днес направих безброй опити и варианти, търсех и из регистрите и така и не успях да подкарам и аз папка. Куриоза е че преди месец веднага след моя компютър инсталирах и на племенника и той понеже държеше на QuiskLaunch му го пуснах и все още си върви... От един диск е инсталацията. Говоря за 7100

Защо не опиташ ПО ТОЗИ НАЧИН колега! cool.gif

Win+R

msconfig

Startup

:rolleyes:

Благодаря!

Здравейте. Отскоро съм с този Уиндоус. Може някъде в темата да е споменато, но е много дълго за четене, а и нямам много време да я разлиствам, затова ще питам направо: Как да сменя шрифтовете на Уиндоуса, как да оправя фонетиката, тази вградената е много зле, как мога да направя старт менюто като това на Уиндоус ХП да има класически изглед и откъде да си взема работещ ключ? Мерси предварително!

Мале колега .....ти уби рибата бе! cool.gif Шрифтовете се сменят по следния начин.Десен бутон на екрана-отиваш на Personalize-Windows Color-Advanced Appereance Setting-натам викам няма нужда от обяснения!Не вденах какво и е на фонетиката при положение че имаш възможност да избираш от 4 различни.Ако визираш старата фонетика-то това ти е Traditional!Класическото Xp меню просто липсва при Windows 7,a работещи ключове може да намериш във важната тема за Windows 7,която колегата Аquaris се поти да прави,а май ще се окаже прав като казва,че никой не я чете!

Това е!Успех!

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Мале колега .....ти уби рибата бе! cool.gif Шрифтовете се сменят по следния начин.Десен бутон на екрана-отиваш на Personalize-Windows Color-Advanced Appereance Setting-натам викам няма нужда от обяснения!Не вденах какво и е на фонетиката при положение че имаш възможност да избираш от 4 различни.Ако визираш старата фонетика-то това ти е Traditional!Класическото Xp меню просто липсва при Windows 7,a работещи ключове може да намериш във важната тема за Windows 7,която колегата Аquaris се поти да прави,а май ще се окаже прав като казва,че никой не я чете!

Това е!Успех!

Мерси, ама по-полека с тона, не всеки се е родил научен , а и от къде да знам, че е в

Windows Color, а?

И още нещо : Къде са му игрите - solitaire , spider и т.н. ?

може би са в start>games?

а?

и понеже се сещам какво може да е станало, ако ги няма там десен клик на computer (в start менюто)>properties>и гледаш къде пише Raitng, кликваш на линкчето до него (ако няма цифри!) и в отворения прозорец кликваш на бутончето run the assessment

чакаш да свърши и игрите трябва да се появят

ако е другото, после ще го мислим

сташ, стига бе - 1 момиче ще се появи в темата и ти ще го навикаш....тцтц

а между другото е добре да кажеш кой точно Уин7 ползваш че не са 1 и 2

Отваряш Games Explorer и там трябва да ги намериш.

Между другото, засякъл ми е почти всички игри... Даже Freespace 2 от 1999та година!

може би са в start>games?

а?

и понеже се сещам какво може да е станало, ако ги няма там десен клик на computer (в start менюто)>properties>и гледаш къде пише Raitng, кликваш на линкчето до него (ако няма цифри!) и в отворения прозорец кликваш на бутончето run the assessment

чакаш да свърши и игрите трябва да се появят

ако е другото, после ще го мислим

сташ, стига бе - 1 момиче ще се появи в темата и ти ще го навикаш....тцтц

а между другото е добре да кажеш кой точно Уин7 ползваш че не са 1 и 2

Направих го това, ама не се получава, само където м исе стори, че системата по-бързо почна да работи, ама игрите липсват. Аз съм с 7100 , вчера го изтеглих от сайта на Майкрософт..... Не знам дали това е последната версия, ама дадох на профешионъл да се инсталира.......

321153.jpg

Като гледам процесора, това не може да не е лаптоп, и предполагам, че е с вградено видео, което си присвоява един гигабайт, а Windows просто вижда всичките четири и те информира, че само три от тях са използваеми. Само предполагам, де :P

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.