Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да разбера колко бита ми е процесора

Featured Replies

Mоже да се използва един малка програма - SecurAble.

Освен поддръжката на 32-bit/64-bit, показва и възможностите на процесора за DEP (Data Execution Prevention) и за хардуерна виртуализация.

Мога ли да питам и аз , защо задаваш отговори @AMD Athlon64 @ ?

:yanim:

Ами питам защото малко разбирам и ми се ще да разбирам повече

Ами питам защото малко разбирам и ми се ще да разбирам повече

64 е :);):baby:
  • 1 година по-късно...

Здравейте, в голямо затруднение съм. Преди две години си купих лаптоп ACER 5738ZG, но от тогава съм с гадния Build 7000 Windows Ultimate 7. Вече ме побърка , защото се изключва на всеки 2 часа. :) Искам да разбера колко бита ми е процесора. На едното място пише x-86 based PC, a на другото 32- bit operating system. Моля за помощ. Не знам какъв софтуер ми трябва. Благодаря предварително. post-306111-0-89209000-1312543157_thumb. post-306111-0-83116600-1312543156_thumb.

За тия две години тоя лаптоп е събрал толкова прах и вълна ,че можеш спокойно да си исплетеш едни вълнени чорапи :mad: Изключва се от високи температури а не от гадния Build 7000 Windows Ultimate 7. :D

Добре мерси за тази констатация и съвет, но за биовете на лаптопа, на кое да вярвам.

Не е активиран откакто е купен. Попитах ги в Мултирама неколкократно, те казаха да почакам. :lol6: И така си останах. После изтеглих уж ключ за активация и вече дори и да искам не ще да приеме код. Ето информацията за лаптопа от кутията. CPU: Intel Pentium dual-core processsor T4200 (2.0 GHZ, 800Mhz FSB , 1 MB L2 cache) Ram: 4 GB DDR3 HDD: 500GB Acer Aspire 5738ZG - 424G50Mn

1-во го почисти. 100% прегрява. Хубаво е на 6 месеца да се почиства щом е лаптоп. 2-ро щом е с оригинален Windows накарай ги да ти го преинсталират и да ти дадат ключа! Платил си си 200 лв за него, ще си го искаш! 3-то x86 означава 32 битов. Не знам кой го е измислил така, но x64 си е 64 битов...

Последен тъп въпрос от мен. Кое е по-добре да е 32 или 64 битов ? :D

Кое е по-добре? 32 или 64 тонен камион. Пък и няма значение, то вече не се правят 32 бит процесори. Смисъл те четат 32 бит инструкции, ама могат и 64.

Не е активиран откакто е купен. Попитах ги в Мултирама неколкократно, те казаха да почакам. :D И така си останах. ........

Затова и се рестартира през два часа. Това + натрупания прахоляк.

пълни глупости ...

... пишеш .

От 2006 насам , всичко двуядрено поддържа 64bit инструкции , без arm , те още са куци .

пълни глупости ...

Тука имаме навика да се арументираме. Та би ли споделил защо мислиш така?

... пишеш .

От 2006 насам , всичко двуядрено поддържа 64bit инструкции , без arm , те още са куци .

лелелел колко си .................... малко умен

Изведнъж стесняваш дефиниционото множество на исказването си и мислиш че имаш право???

Тука имаме навика да се арументираме. Та би ли споделил защо мислиш така?

Да бих се аргументирал:

Пример за двуядрен процесор който не е 64 битов е T2600, както и почти всички от Core Duo Серията!

лелелел колко си .................... малко умен

Изведнъж стесняваш дефиниционото множество на исказването си и мислиш че имаш право???

Да бих се аргументирал:

Пример за двуядрен процесор който не е 64 битов е T2600, както и почти всички от Core Duo Серията!

Следващият Ви пост, със най малката обида към когото и да било и сте извън този подфорум. Един път лично съм ви предупреждавал ако си спомняте!

Следващият Ви пост, със най малката обида към когото и да било и сте извън този подфорум. Един път лично съм ви предупреждавал ако си спомняте!

Потребителя си го е избрал за никнейм: "Знаме на омразата"(де да беше просто само името на групата, на която е фен)! Не съм сигурен, дали за потребител нарекъл се така, има запазен акаунт в Калдейта?! Още повече, че се доказва като такъв...

...Колко бита му е процесора? - Ми-и, два или три братчед!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

@Gench(лаптоп acer aspire..):Този билд7000 е Тестов(януари 2009),още преди релийзкандидейт-а(7100) - оттова са ти рестартиранията и би трябвало да е така от юни миналата година! Процесора на лаптопа поддържа 64-бит инструкции,имаш и достъчно инсталирана памет.Все пак сложи уиндоус 7 СП1(билд 7601)-32бит,защото с 64-битовия по-бързо ще ти изтощава батерията.

Редактирано от манол (преглед на промените)

.....Все пак сложи уиндоус 7 СП1(билд 7601)-32бит,защото с 64-битовия по-бързо ще ти изтощава батерията.....

Колко по-бързо ще му се изтощава батерията?!?

Да не би, ако е с 32 битов Уиндоус едната плочка памет да не се използува или да се използува по-малко и системата да я изключва от потреблението на ток?

За чий да не може да си използува всичката налична оперативна памет?

• 4 години по-късно...

А колко бита е този процесор ----- Intel Pentium E6500 ?

Някой ще преведе ли това: Processor x86 Family 15 Model 2 Stepping 9 GenuineIntel~2258Mhz?

По-мой сметки това е ~2Ghz(или математиката ми е зле) за стар(5-6 години) Intel Inside pentium 4

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.