Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Великден - вашите идеи за празника

Featured Replies

Около нас няма такова нещо!Значи яйца не се продават?Защото аз намерих едно щраусово яйце и стува 75 лв.,но може би е торкова скъпо,защото е гравирано.Ей,за това яйце става въпрос:

Да, гравирани има. Ако искаш готово. Доста са вървежни сред сувенирите. Предполагам, че ако искаш такова по-лесно ще си намериш. Но на твое място бих се отказала изглежда доста скъпа история.

Ето тук има още гравирани яйца...http://podaraci.info/%D1%89%D1%80%D0%B0%D1...B9%D1%86%D0%B5/

• Отговори 152
  • Прегледи 72,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето тук има още гравирани яйца...http://podaraci.info/%D1%89%D1%80%D0%B0%D1...B9%D1%86%D0%B5/

Знаеш ли,винаги съм искала да имам такова яйце,и сега като го открих (всъщност го откри ти),доставят го с куриер за 5 дни-ми се стори доста скъпо!Ама съм голяма шматка-незнам колко бих дала.Цената ме притеснява...Може би до 30лв.

Знаеш ли,винаги съм искала да имам такова яйце,и сега като го открих (всъщност го откри ти),доставят го с куриер за 5 дни-ми се стори доста скъпо!Ама съм голяма шматка-незнам колко бих дала.Цената ме притеснява...Може би до 30лв.

Публикувано изображение

В моето семейство има традиция за Великден и Бъдни вечер винаги се купува нещо за къщата. Сега като се замисля и идея си нямам откъде е тръгнала, но винаги гледам да си купя нещо за вкъщи я някоя саксийка, нова мушамичка, панерче...ей такива разни дребни нещица. Но подобна сума и на мен ми се струва доста.

Направо го обърнах на търг-но и на мен ми се стува адски скъпо!Може би след време,пък е и криза,хората няма какво да ядат,аз се жалвам за яйца...

Сега за да е пълна шаренийката във форума,предлагам да видите Великден през погледа на членовете на Европейския парламент-даже и в раздел Кулинар намесвам гадната политика...

Публикувано изображение

Аз си харесах това...хм с малко лепилце и трева май ще стане...

Публикувано изображение

Ето ви още нещо...

Публикувано изображение

А тези, ми е чудно как ги правят :eek: Много правилни тез фигури :speak:

Публикувано изображение

Аз най-често ги рисувам със свещичка и се получаво нещо такова...

Публикувано изображение

Аз най-често ги рисувам със свещичка и се получаво нещо такова...

Публикувано изображение

Аз пък като ги рисувам и нещо не ми се получават, на места не се вижда рисуваното, става неравномерно, а се старая навсякъде еднакво да натискам, докато рисувам. Да не би да има значение и каква е самата свещичка?

Всъщност и моите не могат да станат точно така, аз като пример го намерих само. И на мен би ми било интересно, ако някой знае подробности около техниката на рисуване със свещичка, да я сподели :rolleyes:

Аз пък като ги рисувам и нещо не ми се получават, на места не се вижда рисуваното, става неравномерно, а се старая навсякъде еднакво да натискам, докато рисувам. Да не би да има значение и каква е самата свещичка?

На моме да се образоваш... Публикувано изображениеhttp://djekova.info/blog/?p=1654

Само за обща култура:яйцата на Фаберже направени за руските царе Николай ІІ и Александър ІІІ.

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображение

От 1885 до 1917 година по поръчка на императорите Александър III и Николай II били създадени около 56 пасхални шедьоври (точният им брой не е известен). Всички те се отличават с небивал разкош, удивителна фантазия, виртуозно съчетание на най-различни технологии на изработка. Те никога не се повтарят и особено впечатляват с изненадите, скрити в тях — миниатюрни копия на царските яхти, дворци с алеите пред тях, паметници, обсипани с камъни и цветя.

Ювелирните пасхални яйца-сувенири често били истинска изненада не само за онези, за които били предназначени, но и за самия император, който правел поръчката. "Ваше Величество ще бъде доволно" - такъв отговор давал обикновено Фаберже, когато го питали за сюжета на поредното яйце.

Едно такова яйце стува около 24милиона долара,в България има имитации по 5000лв.

Редактирано от beli99 (преглед на промените)

Много сладурски снимчици. И аз мисля да пробвам желатина тази година, а иначе тези с копчената украса най ми харесаха :yanim:

Като малка с майка ми изработвахме кухи висящи яйца - имат предимство, че могат да се запазят и за следващата година и не миришат ... тъй като са кухи, само че е голяма играчка..

черупката на сурово яйце се пробива внимателно от двете страни (с игла) и съдържанието се издухва/изсипва настрани. След това се оставя въображението да работи - ние ги рисувахме със седмици :ph34r: , но сега като се замисля хич не ми се занимава..

Като си измайсторите яйцето, взимате връвчица/панделка и я промушвате през яйцето, като отдолу може да се залепи, да се постави малка клечка или да се завърже на възел /зависи от големината на дупчицата/

няколко снимки от нет:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

След всичко,което изписахме и показахме се спях на яйцата със цветния ориз (защото ми се срува много лесно) и идеята от Федора с копчетата. Днес открих това златно яйце,което много ми допадна-правено е лепило Ц200 и пясък.Вижте го:

Публикувано изображение

Мда, и на мен ми харесва това яйце с пясък. Трябва да си открадна малко от пясъчник в детската градина Публикувано изображение

При нас утре е Великден, та вчера боядисвах яйцата. От БГ си бях взела бои, ама като съм недогледала ... съм ги взела желатинови и като започна една плесканица - оле-мале!!! Публикувано изображение

Желатинът засъхва много бързо по яйцето, въобще няма време за рисуване на каквито и да било фигурки, но пък ефектът е добър даже и с мацане :wors:

Понеже нямах други бои, а исках да имам яйца и в памук използвах желатина - не правете тази грешка :clap: Памукът залепна по яйцето, а боите с желатина изобщо не се появиха :)

При нас утре е Великден, та вчера боядисвах яйцата. От БГ си бях взела бои, ама като съм недогледала ... съм ги взела желатинови и като започна една плесканица - оле-мале!!! Публикувано изображение

Желатинът засъхва много бързо по яйцето, въобще няма време за рисуване на каквито и да било фигурки, но пък ефектът е добър даже и с мацане :wors:

Понеже нямах други бои, а исках да имам яйца и в памук използвах желатина - не правете тази грешка :clap: Памукът залепна по яйцето, а боите с желатина изобщо не се появиха :)

Публикувано изображение Искаме снимки!Искаме снимки! Публикувано изображение

Публикувано изображение Искаме снимки!Искаме снимки! Публикувано изображение

;) аз нарочно не сложих, ама нейсе се намери ти да искаш :P сега няма да се смеете много :)

Публикувано изображение

Някои от яйцата са станали много ефектни. Браво Публикувано изображение

Аз вчера тъкмо си купих желатинови бои, но добре че сподели да не ги използваме по метода на памуците. Аз пак тази технология ще си ползвам, но явно ще трябва да си купя нови боички.

Мерси Ви ;)

Ще чакам и вашите снимки следващата седмица - да не забравите, ей!! :)

Сега започвам да майсторя и великденските кифлички на Федорка - дано поне те станат по-добре!! Публикувано изображение

windmill, много добре са се получили. Нашите се старахме поне да се боядисат. Обаче тези яйца с бели черупки са толкова крехки, че едва оцеляха 15 при сварени 50. Тази седмица отново ще се пробваме.

Любимото ми - пъдпъдъчи яйца.Всяка година боядисваме и от тях.Много са сладки,малки и симпатични.

Боядисват се много бързо...

Едвам намерих снимка на такива в нета:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Друго което ми хареса като идея е украса с ориз

След като се боядисат яйцата в марличка се завързва ориз, който се пуска в боята за яйца.След като се оцвети се развързва и се оставя да изсъхне. С лепило върху предварително боядисаните яйца се украсяват по начин който всеки сам избере.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Мисля,че са страхотни.

Моите станаха ужасни-не погледнах годността на боята.Никакво покритие,стоят като избелели,а жълтите яйца все едно не са боядисани.То и с оранжевата боя -същото...Кошмар...Малко ги докарах с кристалите.Иначе единствената добра новина е,че се пукнаха само две!

Весел празник!

Публикувано изображение Офффф болна тема са тези яйца. Аз голям мерак имах нахъсена и готова за подвизи накупих разни скъпи бои. И понеже боядисвам само десет яйца (все пак сме само двамата с мъжа ми) излъгах майка ми да ми даде и нейните да ги боядисам(тя се зарадва, че съм такъв ентусиаст). Още при варенето се счупиха 8 и работата тръгна на много зле...Тия желатинови бои въобще не схванах как се ползват. Намацах, оклепах се до уши. Обикновените ми бои изстинаха, съответното яйцата в памуците станаха бледи (пък й бяха кафяви). Накрая се ядосх, направих ги едноцветни и ги налепих с лепенки Публикувано изображение

Единственото, което що годе се получи беше брокатеното лепило. Но не мога да кажа, че е кой знае колко ефектно.

Снимки, когато имам време ще постна, че утре съм на РД на мама и не знам кога ще сколосам да вадя кабела на апаратчето и т.н.

vivilon страхотно си се справила.

Весел празник и от мен.

И аз като теб се ядосах...винаги когато сме боядисвали яйца,съм избирала свое - което най много ми харесва.Тази година нямаше такова,всичките са ми еднакви.Боята не беше хубава,за кристалите да не говоря - нищичко не се получи.И аз лепнах лепенки,но не съм удволетворена като цяло.От всичките сварени само 2 се пукнаха.Яйцата са домашни :) И бяха много...Отначало ти се занимава,правиш експерименти,но бързо омръзва.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

А и нямаше никъде пъдпъдъчи яйца Публикувано изображение

ПП: vivilon много са хубави :friends1:

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.