Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Великден - вашите идеи за празника

Featured Replies

Vivilon, браво! :clap:

Едно въпросче - как постигна ефект шоколадово яйце? И това зеленото яйчице също много ми харесва.

Аз понеже претърпях фиаско, та боядисвах принудително на етапи. Първият етап бе в четвъртък с 50 на 50 спукани яйца, при което оцелелите на лице - 4 броя. Напълно достатъчни за нас тримата. Обаче свекървата нямало да боядисва яйца и да боядисам и за тях, че утре сме на обяд заедно, та сутринта ръкави пак запретнах. Резултатът е същият - пак 50 на 50, но поне общата бройка я докарах до 9 здрави боядисани яйца.

В четвъртък от спуканите се пробвах да направя нещо, но понеже си купих лепило секундно, голяма боза стана. :friends1:

Ето оцелелите Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

П.П. Иве, лилавите яйца пу са за мене :)

Редактирано от fedora (преглед на промените)

• Отговори 152
  • Прегледи 72,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Много ми харесват. :clap: От далеч си личи,че боята ти е била хубава. При нас първото яйце беше розово :clap: (представи си каква е била боята) Помислих си че трябва да стои повече време.Да ама не...розово си стоеше до край. Който няма късмет - няма!

Аз пък си помислих, че такъв цвят сте искали да постигнете. В интерес на истината, не знам какво не ти харесват твоите - много са сладки, някак бонбонени и много ми харесват. Ако от този резултат не си доволна, то представям си при хубава боя какви ще ги сътвориш. Весел празник и биячът да е у вас. :clap:

Радвам се , че ви харесаха Публикувано изображение и благодаря

Шоколадовото яйце е по-скоро лилаво , просто така е излязло на снимката

Честит Празник, дами!

Редактирано от vivilon (преглед на промените)

Ето и моите творения:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Айде и аз да се изфукам... гледайте жената к'ви яйца боядиса. (нищо, че аз направих най-важната работа - да ги сваря!)

Жената боядисва, той се фука. Типично. Това всичките боядисани яйца ли са ;)

desert_rose ти си поредната, която се е справила супер. Методът с цветенцета се прави и в моето семейство, но когато започнах да боядисвам забравих да си откъсна листа и се отказах. Публикувано изображение

desert_rose ти си поредната, която се е справила супер. Методът с цветенцета се прави и в моето семейство, но когато започнах да боядисвам забравих да си откъсна листа и се отказах. Публикувано изображение

Мерси! Листенцата са семейна традиция :)

Браво на Вас момичета и патоци :blink: !! Сега като разглеждам постовете пак ми идва вдъхновение да боядисвам Публикувано изображение

Другата година правя като Динди - събирам яйцата на баба, мама, леля и ще се мацам на воля до ушите :blink:

• 11 месеца по-късно...

Айде... с пълна сила пак! Днес в училище украсявахме яйца с пастели и бои! Утре ще спретнем една изложбица с нашите творения!

Докато се ровех из нета за идеи харесах това:

Публикувано изображение

Зелените с мраморният ефект са много интересни; при все че не харесвам шарени яйца, тези много ми допадат. Хайде да видим още красоти :)

Дел, всичко е много красиво, много пищно! :cool: Маргаритките са много ефектни, много ми харесаха. И естествено, кошницата с розите :)

• 11 месеца по-късно...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Снимките са от : MarthaStewart.com

• 3 седмици по-късно...

Писани яйца за Великден - лесно е

Публикувано изображение

Майстори ще дават уроци по украсяване и изписване на великденски яйца в Националния етнографски музей в София.

От днес до 22 април там се организира работилница за писане на яйца по стара восъчна технология, съобщават от Института по етнология и фолклористика при БАН.

Под ръководството на кураторите Светла Ракшиева и Иглика Мишкова всички желаещи ще могат да се обучават да украсяват и изписват яйца в стила на народната традиция и орнаментика от Самоковско, Ихтиманско и Велинградско.

В демонстрациите ще вземат участие и представители на Задругата на майсторите на народни художествени занаяти, както и майсторки на писани яйца от Ихтиман и Велинград.

Участниците в работилниците ще могат да се запознаят със съхранените техники на изписване и боядисване и с особеностите на местните стилове в България.

Ателиетата за писани яйца в музея, който се помещава в бившия Княжески дворец, ще работят всеки ден от 11 до 17 часа.

Продължителността на заниманията ще е между два и три чaса.

Всички желаещи да участват ще трябва да донесат 2-3 сварени яйца, които да изпишат и отнесат със себе си.

Останалите материали и инструменти ще бъдат осигурени от организаторите. На разположение като материал за работа и демонстрация ще има кухи яйца.

Участниците ще могат и да си закупят майсторски писани яйца, както и комплект писалка и восък, с които да изпишат вкъщи яйцата за Великден.

Таксата за участие в работилницата за възрастни, ученици, студенти е 3 лв.

В духа на наближаващия празник ние, от Vesti.bg, пък решихме да се обърнем към вас с предизвикателството да ни разкажете за великденските традиции в собствения си край.

Ще се радваме, ако споделите какви са обичаите там, кой с какво се занимава при подготовката за празника, как месите козунака, как приготвяте агнешкото и как се боядисват най-красивите великденски яйца.

Най-интересните истории и снимки ще бъдат публикувани в страницата ни във Facebook и в специален материал за празника във Vesti.bg!

Изпратете ни истории, рецепти и снимки на [email protected].

Очакваме ви!

vesti.bg

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Мисля да събера малко съчки и да си направя гнезденца, както и да се възползвам от идеята, показана на една от снимките, постнати от Шефчето, да си насадя малко цветенца в черупки от яйца (ягодки няма откъде да изнамеря).

Днес ходихме на Общинската изложба за Великден. Всичко е правено от деца с помоща на техни ръководители.Пощраках за да им се порадвате и вие:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Хиляди извинения за лошото качество на снимките,но държах да се изфукам първаа....

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображениеФУУУУУУУК

Зная,че другите ще са по-красиви,но аз си ги харесвам Дори килима падна в жертва със синя боя залят...

Редактирано от Niкiта (преглед на промените)

Абе, пука ти за килима :speak: Яйцата са ВЪРХА!!!! :yanim: аз чакам големия динозавър да пристигне от даскало и ги почваме ;) Всъщност, те ги почват, а аз следя за реда :D:ass::biggrin:

Редактирано от emmi (преглед на промените)

Ники, поздравления! Като изядете яйцата да ми снимаш онова етажното нещо да го видя....

Абе, пука ти за килима :speak: Яйцата са ВЪРХА!!!! :yanim:

аз чакам големия динозавър да пристигне от даскало и ги почваме ;) Всъщност, те ги почват, а аз следя за реда :D:ass::biggrin:

Добър повод да се огледам за нов и без това тая кухня плаче за освежаване...което е идея за нова тема тук...

Друго си е като си имате момичета,и на Док благородно завиждам...

Ники, поздравления!

Като изядете яйцата да ми снимаш онова етажното нещо да го видя....

Това е кичозна пластмасова пирамидка,но като се поукраси,става за пред хора.Утре ще ги пръсна из къщата и в събота ще има втора серия май,че се обадиха едни гости...

Благодаря ,банда!

Цун и чакам да се фукнете...

Редактирано от Niкiта (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.