Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Panda - въпроси, мнения и дискусия

Препоръчан отговор

Може ли да се има доверие на Panda Titanium?, способна ли е да предпази PC-то?Аз не знам-за това питам :down:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 628
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Зависи на какво разчиташ... Ако си на домашната машина - проблеми няма, само си архивирай редовно важните файлове ! Аз определено НЕ бих разчитал на този Антивирусен пакет... Допуска много грешки, фалшиви тревоги, скоростта на сканиране не е добра, процесорното време е много при работа с този АВ... Аз предпочитам Kaspersy и F-Prot 3.15x...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

честно казано и аз не съм фен на програмата.не знам защо ми се струва, че са обърнали повече внимание на "опаковката", отколкото на високата ефективност. Пък и с тия кракове...Не че е лоша Пандицата, ама не е за мен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Мен Пандата си ме пази. Поне досега не съм забелязал гадини. Обновява се редовно, и повече от веднъж на ден, без проблеми като някои други популярни програми. Освен това при инсталиране може да си избереш и БЪЛГАРСКИ.

А иначе F-Prot е вече 3.16

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

за мен Panda Titanium само мъчи PC-to изтегли си Panda Platunum Protectin за мен това е заштита хвашта и наи новите вируси без Updeit :) :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

за мен Panda Titanium само мъчи PC-to изтегли си Panda Platunum Protectin за мен това е заштита хвашта и наи новите вируси без Updeit 

<{POST_SNAPBACK}>

Едно изречение и толкова много меко казано неточности.

Platinum е Titanium + Firewall Използвам ги и двете и Titanium е доста по - лека. Няма как да бъде иначе. Ако новите вируси се хващаха без упдейт . . . . Защо ли въобще трябва да го има . . . ;) Или има дефиницията на вируса или я няма и съответно не я хваща.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако новите вируси се хващаха без упдейт . . . . Защо ли въобще трябва да го има . . .  :hush:  Или има дефиницията на вируса или я няма и съответно не я хваща.

<{POST_SNAPBACK}>

А за евристичен анализ не си ли чувал?
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А за евристичен анализ не си ли чувал?

<{POST_SNAPBACK}>

Panda използват TruePrevent, което е доста по-добро от евристичните методи.

Въпреки това, ако много се съмняваш в нещо непознато - най-добре го прати на Panda-та и до няколко дни ще ти кажат дали е вирус...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Panda използват TruePrevent, което е доста по-добро от евристичните методи.

<{POST_SNAPBACK}>

Пак вид евристична технология, но по-усъвършенствана.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пак вид евристична технология, но по-усъвършенствана.

<{POST_SNAPBACK}>

Тц, нямат общо. За евристичния метод трябват дефиниции, при TruPrevent - не. Естествено като ефективност не се знае колко е добро.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 9 месеца по-късно...

Аз имах Панда2005,напълни ми компа с троянци Публикувано изображение

Само вика че чисто,а машината зацикли Публикувано изображение

Благодарение на съветите на приятелчетата ми от Калдата я махнах и си сложих NOD32 :wors:

И със самото инсталиране ми намери 14 файла плюс цяла папка,която троянците си бяха направили :yanim:

Сега си бачка компа екстра,ама е и пазен вече :yanim:

Съвет от препатил ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Използвал съм Панда (Платиниум и Титаниум) 2005 и бях много доволен. Стуваше ми се доста безпощадна но трябваше да съм с лицензиран софтуер и си купих Нотрон 2005. Скоро ми изтича срока и тъй като няма все още цяр за 2006 мисля че Панда е добра алтернатива.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Браво на neoscanner за изчерпателната и емоционална защита на Пандата. Моето скромно мнение е, че почти няма антивирусна програма, след която като инсталираш друга да не намери нещо (май стана мого сложно). Основният проблем за Пандата е, че е малко "тежка" и за по-слаби комп не е много подходяща. По принцип и Пандата не би трябвало да е "сама". Човек ако се задълбочи в дискусията на "Сигурност и антивирусна защита" има много да се чуди коя комбинация да използва. Всеки ползващ комп от по-дълго време вярвам ще се съгласи с мен. Друг е въпроса, че старите компании повишават изискванията за комп-а, а новите за да се наложат гледат ресурсите да са по-малки. Все пак аз съм за Панда!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Panda е една от най-леките антивирусни програми :clap:

Публикувано изображение

Това се получава до десетата минута след стартиране на Уиндоус.Иначе после CPU пада,а рама си остава почти същият.

Редактирано от KenwooD (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

Подчертаните процеси по мое мнение са от Панда

Т.е. сметнато харчат приблизително 37MB RAM :clap: (Дано не съм объркал сметкитеПубликувано изображение)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

AVGBulgaria, може би причината е, че малко си попрехвалваш "стоката" (AVG-то) за сметка на останалите конкуренти, но пък това си е в рамките на нормалното - в крайна сметка всеки иска да си продаде стоката и счита своята стока за най-добрата, и тук правото на лично мнение. Та.. И аз не считам Пандата за добра програма - пак субективно. Не че имам голям опит с нея, може би именно тя е антивирусната програма, която съм тествал най-малко. Но това, което видях за 45-те минути, през които я ползвах, ми стига - ресурсоемка и... ми обяви ЛАН-картата за потенциален източник на зарази, прати я в карантината и ме остави без нет! Ха познайте какъв беше резултатът след няколко опита да си пусна нета. (Става дума за Panda Internet Security, не си спомням вече версията). Е, оттогава може и да са я оправили, не знам. Но аз няма повече да се пробвам с нея - благодаря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преработих си постинга. Сега напълно коментирам само Panda. Ето собственото мнение на no-invite.com, Не може да се каже за една програма, че е перфектна. Няма перфектна антивирусна или защитна програма. Има тестове и има оценки, които казват коя е най-добра, а не коя не може да се подобри повече, защото е съвършена. Няма и такива неща като реактивни технологии (каквото и да означава това). Неща като "Сигнатурен файл"? "Проактивни технологии - TruPrevent™"? Това са обикновени разновидности на "противодействаши или предпазващи технологии", "подписващи или описващи файлове", "действащи с определена цел евристични методи" и т.н. Защитата на една антивирусна програма може да е възможно най-добрата на даден етап при сравнение с други, но никога не е (погледнато обективно) тъй като операционните системи се развиват и постоянно имат нови проблеми. TruPrevent е собствена технология на Panda Antivirus за евристичен анализ и сканиране. Просто си има търговска марка. Всички съвременни антивирусни- Avast, AVG, F-Secure, NOD32, Norton и др. имат редовно осъвременяване. Panda не е по-различна от тях в това отношение. Дори може да се каже че отстъпва на някои. "Ултра-бърз" механизъм за откриване описан от Panda, може да оначава много по-бърз от другите, и трябвали да се провери дали е така? Аз поне не бих се съгласил. Нито един продукт не може да има 100% защита на конфиденциалната потребителска информация (номера на банкови сметки, информация за кредитни карти, пароли...), особено когато има криптиране на информация и SSL. Ако Panda открие, че някой е проникнал в WiFi мрежата, това няма да помогне много. Има много други антивирусни софтуери, които имат не по лоша защита и огнени стени. Важното е да се предотвратят възможно най-много (а ако е възможно всички опити за проникване). В реалността обаче, клиентите сами правят системите да бъдат податливи на атаки, като инсталират по желание различни spyware и adware програми. Нито при Панда, нито по друг начин, не може да се постигне голям успех при защита от он-лайн измами. Всеки, който желае може да измами всеки 2-ри обикновен потребители на Panda и да им вземе лични данни, пароли, кредитни карти и т.н. стига да има желание и да използва подходящите методи. Това важи и за всички други потребители на антивирусни. Ако човека зад компютъра не знае как да се пази от такива похвати за кражба на информация, няма шанс... Познавам един човек, който изгоря с доста $$$ защото се логна на неподходящо IP, заблуден че е сайта на eBay. Със сигурност Panda помага, но доколко? Ако MailShell на Panda използва множество техники с повече от 300,000 алгоритъма, това означава, че те са създадени по някакъв такъв начин: Ако имаме екип от 100 човека, от които всеки пише по 3 супер алгоритъма на ден за има-няма 1000 дни (около 3 години) тъкмо ще подготвят съответната бройка... :) Не е ясно от кого не е надмината превантивната защита на Panda и как се определя, че не е надмината. Според мен Panda си има напълно нормална защита, дори бих казал по-лоша от други известни марки антивирусни продукти. Като заключение: Ако се направи сравнение със съответния клас версии на Avast, AVG, F-Secure, NOD32, Norton и др. ще стане ясно, че Panda не е най-,най-, а една от всички антивирусни със своите по-силни и по-слаби страни. Надявам се, така постинга да не бъде изтрит защото е напълно по темата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Инсталирах си Panda Titanium antivirus 2006 +Anti-Spyware обаче аз съм с VPN връзка и като си включа нета защитната стена ми показва че имам някаква атака от IPspool или нещо подобно и немога да си пусна нета.Как трябва да си направя настройките на защитната стена че да не ми спира нета?Моля накой ако може да ми обясни подробно.Имам голямо желание да използвам тази програма и моля да ми помогнете.Ако може и да покажете със снимки или подробно обяснение.Мерси Предварително.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

tao, знам че има такива проактивни и реактивни технологии.. Това на което искам да наблегна не е, че такива методи и наименования по принцип не съществуват, но при Панда не са върха над всички. А какво да кажем за примера даден по-горе от haidukpikaso: "Аз имах Панда2005,напълни ми компа с троянци Само вика че чисто,а машината зацикли Благодарение на съветите на приятелчетата ми от Калдата я махнах и си сложих NOD32. И със самото инсталиране ми намери 14 файла плюс цяла папка,която троянците си бяха направили Сега си бачка компа екстра,ама е и пазен вече Съвет от препатил" Всъщност всички модерни антивирусни програми имат някаква форма на проактивна или реактивна защита.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе пич кажи последно има или няма такива технологии :)

Какво се премяташ като фурнаджийска лопата-веднъж нямало,после имало.Като не знаеш поне си трай. :)

И други програми имат евристични методи, SandBox и др. от доста време, a про-активната защита в своята същност не се различава съществено от споменатите - спиране на злонамерен код, който може да бъде разпознат по действията си в изолирана среда, преди да се е изпълнил в системата. Технологията на спиране на вируси и или друг вид програми, които не желаем да извършват определени поседователности от дейстия, вредни за системата, не е измислена от Panda, нито Panda има най-съвършената такава...

Отностно намирането на вируси след излизане на тяхната дефиниция в антивирусната база (която те смело наричат "реактивни методи", копирайки английския термин), мога да кажа че не са също нищо ново и особено. Това са методите използвани още от първите антивирусни програми.

Накрая искам да задам допълнително следните два въпроса(може би фирмаджията от АВГ-България ще ми отговори :) )

Първо,какво е това самодиагностика при Панда,ако може повече инфо за тази опция в програмата.Колко в момента антивирусни програми предлагат подобна самодиагностика на своето функционално състояние?

Второ,какво е това SmartClean technology в Пандата и колко от антивирусните програми предлагат в себе си тази функция?Ако може да предоставите повече инфо за това.

Така наречената "самодиагностика" се прави от всяка уважаваща себе си антивирусна т.е. да се провери, дали всички компоненти са заредени правилно в паметта, дали не са променени рамерите на файловете от антивирусната програма (чек-сумата им) и т.н. AVG например прави такава проверка още когато се инсталира, като проверява всеки отделен файл от инсталацията дали е оригинален.

Относно SmartClean, мога да ти отговоря също, но не специално за Panda.SmartClean е просто технологията на Panda за изчистване на вируси. Измислили са име на чистенето и това е. Можеше да бъде ClearFast, XRemove или друго. Все същото е. Те чистят вирусите с технологията, която са измислили.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това, колко често се обновява една антивирусна програма (1 път на ден, на 3 часа, на 1 час или на 15 сек.) е много забавен и весел търговски похват. Ами ако през този час между 2 обновявания не се е появила нова дефиниция (а не вирус) за вируси и др. какво дърпа антивирусната - вицове? Мисля, че е елементарно антивирусната да проверява за нови дефиниции и само ако има такива да се ъпдейтва. Но да се твърди, че някоя програма се ъпдейтва на строго определен интервал от време... може ама ако сама пише бубите и лекарството за тях, че да не пропусне часа на обновяването. Всички сме наясно, че идеална защита няма. Мисля, че достатъчно се е изговорило по темата, за да е ясно, че най-добрата защита е задкомпютърното устройство. И най-"добрата" програма не може да спре някой със секретарски манталитет да отвори мейлче със заглавие "I Love You" " ;).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

[hide=50]Не сваляйте файла с Flashget!!![/hide]

Този файл е тема за Windows,но съдържа вирус.Проблема на Панда,който исках да обсъдя е,когато Панда го сканира показва,че е сканирала само 1 файл и че няма вирус.

Панда не сканира съставните файлове на exe-то,файловете които се инсталират след подкарването на това exe.И съответно няма как да засече вируса.

Докато Касперски има тази опция и сканира вътре в exe-то и намира вируса.

Явно Панда няма още такава възможност.Сканирал съм с Онлайн скенера и с Panda 2006 и резултатът е същият.

Вижте файла и преценете. :)

Не сваляйте файла с Flashget!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Там е:

http://play.evrocom.net/dl/incoming/what/bayernssv03.exe

и очаквах повече от bayernssv03.exe. Нашари IE и ми набута тъпни като екранни спасители.За вирус не може да се говори.Ето резултата:

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

tao, прощавай, ама пишеш, че Trojan-Downloader.Win32.Small.bke на Kaspersky (още имена подобни мутации, имена и разновидности: TR/Dldr.Small.bmx, Trojan-Downloader.Win32.Small.bmx, Trojan.DownLoader.3945 и пр. е "Адуер. Типичен"? Че това си е троянец и съвсем не е безобиден... А адуера New.Dot.Net се ацоциира с Trojan-Dropper. Aма това си е сериозен пропуск на AV програмите, секюрити пакетите all-in-one и пр. Преди доста време имаше подобен диспут за това на кой му лови най-много AV програмата с "инфектиран" архив. Не искам да се връщам на темата, че доста AV програми не могат да сканират качествено архив, както и в случая.

Искам да да поздравя Profruit за изследването и картинката с резултатите. Потвърждавам резултатите за BitDefender, ClamAV (която още повече ми се издигна в очите за резултати на безплатен антивирус) и Dr.Web.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Използвам "Panda Titanium 2006 Antivirus+Antispyware 5.01.00" обаче с излючена защитна стена защото ми спира нета.Някой ако знае как да си направя настройките(аз съм с VPN връзка) моля да ми помогне.Програмата е супер Много съм доволен от нея.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...